Ezek Donald Trump legjobb filmszerepei

Az Egyesült Államok most megválasztott elnöke egy csomó filmben szerepelt már, a legjobb, hogy mindig saját magát alakította.

Donald Trump most már biztosan az Egyesült Államok 45. elnöke, és ami a mi szempontunkból igazán érdekes, hogy Ronald Reagan, az USA 40. elnöke óta nem volt olyan elnöke az Egyesült Államoknak, aki annyi filmben szerepelt volna, mint Trump.

Oké, az üzletemberből lett médiavállalkozóból lett félcelebből lett elnöknek nem túl hosszú a filmográfiája, mindössze húsz filmje van, az viszont elég érdekes benne, hogy mindegyik filmjében saját magát alakította.

Nem arról van szó, hogy valamilyen nem fikciós alkotásban megjelent Donald Trumpként, hanem fikciós filmekben játszotta el saját magát, általában Donald Trumpot, a szállodamágnás vállalkozót.

Nézzük is a legemlékezetesebb alakításait!

A Szex és New Yorkban 1999-ben szerepelt egy részben, kiemelt statiszta szerep jutott neki, egy olyan üzletembert alakított, aki a kép hátterében ült, aztán mondott egy mondatot, és kisétált a képből.

 

A 2001-es Zoolander, a trendkívüli című filmben két rövid pillanata is volt. Egyrészt a film elején elmondta, hogy "Derek Zoolander nélkül a modellszakma nem lenne ma az, ami", másrészt egy későbbi, díjátadós jeleneten is feltűnik egy pillanatra.

 

Talán még ez a szerepnek talán nem nevezhető kis jelenet állt hozzá a legközelebb, hiszen jó sokáig ő szervezte a Miss Universe szépségversenyeket. A figyelmes néző itt is kiszúrhatja Trumpot 2:28-nál.

 

A Reszkessetek, betörők! 2.-ben is szöveges szerepet kapott, ő volt az az üzletember, aki segített Macaulay Culkinnak megtalálni a lobbyt a hotelben. Itt is magát alakította, ráadásul az ő egyik szállodájában vették fel ezt a jelenetet.

 

A Két hét múlva örökké című 2002-es romantikus vígjátékban Hugh Granttel van egy rövid, közös jelenete, ami életrajzi elemeket is tartalmazhat. Trump ugyanis afelől érdeklődik, hogy mennyire dögös Grant új munkatársnője, mert ha megfelelően csinos, akkor szívesen ráhajtana. A megválasztása előtt pár héttel Trump komoly botrányba keveredett az ehhez hasonló kijelentései és viselkedése miatt, a nőket lealacsonyító nézetei alaposan kiakasztották az emberek. Ahhoz azonban nem eléggé, hogy később ne válasszák meg.

 

A Kaliforniába jöttem című sorozatban látható rövid jelenete is tartalmaz néhány fájóan szórakoztató pillanatot. Trump kampányának egyik sarokpontja volt, hogy mit kezd majd a főleg Mexikóból érkező bevándorlókkal. Ő a falépítést találta ki, valamint azt, hogy menjen mindenki a francba az USA-ból. Természetesen iszonyú népszerűtlen a feketék körében, ezért különösen érdekes a lenti jelenet. Egyrészt Ashley Trump képébe vágja, hogy köszöni, hogy tönkretette az életét, másrészt Trump némileg álszent módon azt mondja, mindig mindenki őt hibáztatja mindenért. Arról a szomorúan ironikus mellékszálról ne is beszéljünk, hogy Will Smith felajánlja neki, hogy lenyírja nála a füvet.

 

 Érdemes még kiemelni az 1989-es Szellemképtelenség című romantikus vígjátékot, ebben ugyanis annyi rossz alakítást nyújtott saját magát megformálva, hogy Arany Málna-díjat nyert el vele a legrosszabb mellékszereplő kategróiájában.

 Végül talán jöjjön a legszürreálisabb szerepe, ha lehet így nevezni. Benne volt a WWE pankráció egyik epizódjában is, amiben pankrátorokhoz méltóan, teátrálisan rombolt egy sort, majd kopaszra borotválta Vinc McMahont, a WWE vezérigazgatóját.

Ő tehát az Egyesült Államok új elnöke, üdvözöljük!