Ezek voltak kedvenc sorozataink legrosszabb epizódjai

Még az olyan tökéletesnek gondolt sorozatoknak is voltak gyengébb pillanatai, mint a Breaking Bad, ahogy az olyan közönségkedvenc szériák is megbicsaklottak egyszer-egyszer, mint a Jóbarátok. Mutatunk is öt példát!

Stranger Things: Az elveszett nővér (2. évad/7. epizód)

Ez volt talán a kölyökhorror/sci-fi eddigi történetének legfurcsább része – és nem jó értelemben. Eleven egy bizarr kaland során eltávolodik Hawkinstól, hogy összeálljon néhány emós kívülállóval, akik közül az egyik, Kali hozzá hasonlóan Dr. Brenner áldozata. „Nővére” kegyetlensége azonban megrémíti a lányt, így inkább hazarohan fogadott apukájához, Hopper seriffhez. Az epizódnak nemcsak a tónusa lóg ki erőteljesen a Stranger Things többi része közül, de cselekménye is abszolút zárványt jelent az egész szériában: soha többé nem kerül elő, említés szintjén sem, és sehogyan sem kapcsolódik a későbbi eseményekhez. Totál értelmetlen a kontextust tekintve!

 

Jóbarátok: A meghívó (4. évad/21. epizód)

A rajongók nem véletlenül gyűlölik a flashbackekre épülő részeket – na nem azokat, amikor új, korábban sosem hallott sztorik kerülnek elő kedvenceik múltjából (mint például a kövér Monicához kapcsolódó részek, a hálaadásnapi visszaemlékezés vagy az alternatív múltat bemutató mozzanatok), hanem amikor amolyan alkotói lustaságból újból megmutatnak pár, korábban már látott jelenetet, amelyek semmi újdonságot nem mutatnak. A meghívó is ez utóbbi kategóriába tartozik: az egész epizód során nem történik más, mint hogy Ross meghívta Emilyvel kötendő közelgő esküvőjére Rachelt, aki miközben azon mereng, hogy elfogadja-e a meghívást, szomorkásan felidézi kapcsolatuk pillanatait (és közben a fiú is).

Nemcsak unalmas, de megúszós töltelékrész: Ross és Rachel jobbat érdemelt volna! De legalább a stábnak volt egy laza forgatási napja.

 

The Walking Dead: Elejétől a végéig (6. évad/8. epizód)

A nézők annyira utálták a zombis sorozat hatodik évadának szezonközepi fináléját (az azelőtti utolsó részt, hogy a széria pár hónapos téli szünetre ment), hogy ez lett minden idők legalacsonyabbra értékelt The Walking Dead-része a Rotten Tomatoes oldalán: mindössze 35 százalékon áll a szavazatok alapján, a kritikusi közmegegyezés pedig az volt vele kapcsolatban, hogy az alkotók a szóban forgó epizódban elbuktak a széria potenciáljának kiaknázásában, így az Elejétől a végéig egyszerre lett unalmas és frusztráló. A történések monotonitása mellett az általános vélemény szerint az is nagyon idegesítő volt benne, hogy rengeteg kérdést hagyott megválaszolatlanul, pedig a cselekmény igen fontos ponton tartott – és így lett felfüggesztve két és fél hónapra. A rész sztorijának leírását egyébként itt olvashatjuk el, valóban nem túl eseménydús.

 

Breaking Bad: A légy (3. évad/10. epizód)

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Breaking Bad című (magyarul a rettenetes Totál szívásnak ferdített) sorozatnak ez a része nem számít kifejezetten rosszul sikerült epizódnak – csak nagyon vegyes a megítélése a rajongók körében. Az egyik tábor szerint a Rian Johnson (Star Wars: Az utolsó Jedik, Tőrbe ejtve) rendezte A légy a művészet diadala, a másik tábor szerint viszont az egész széria legpocsékabb része. Annyi bizonyos, hogy nem egy mindennapi epizódról van szó, az alkotók ugyanis meglépték azt a pimaszságot, hogy egész végig nem történik semmi,

csak annyi, hogy a két főhőst, a metamfetamin-kotyvasztó Waltert és bűntársát, Jesse-t az őrületbe kergeti egy légy, aki beszabadult a droglaborba, és nem tudják elkapni.

Mindez persze csak a látszat, hiszen a vadászat közben sok minden szóba kerül: például SPOILER! Jesse barátnőjének, Jane-nek a halála is – miközben a fiúnak fogalma sincs arról, hogy akinek épp panaszkodik a tragédiáról, ugyanaz az ember, aki hagyta meghalni a lányt.

 

Trónok harca: A láncok leverője (4. évad/3. epizód)

Az egykor népszerű, majd dicstelenül záródó fantasyszériának ez az a része, amit talán az elrontott befejezésnél is jobban gyűlölnek a rajongók. A láncok leverőjében az az egyik legfontosabb történés, hogy SPOILER! Jaime Lannister saját halott fiuk, Joffrey felravatalozott holtteste közvetlen közelében erőszakolja meg nővérét/szerelmét, Cersei-t. Egyszerűen érthetetlen, mire gondoltak az alkotók, amikor megírták és leforgatták ezt a borzalmas jelenetet, amely nemcsak ízléstelenül és indokolatlanul zsákmányolja ki a szexuális bántalmazás jelenségét, de teljesen karakteridegen cselekedet Jaime figurája részéről. Nem csoda, hogy a kritikusok is teljesen ki voltak akadva: kórusban kiáltották ki az epizódot tűrhetetlennek és vérlázítónak.

Forrás: HBO GO


(via Independent)

 

Beköltözött a magas kultúra a SZESSÖN próbatermébe. Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész mesélt a zenélés és az írás kapcsolatáról, hogy például Tinódi Lantos Sebestyén volt az első magyar slammer. Végül megpróbálkozott minden idők egyik legvitatottabb dobosának dobtémájával is.