Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Összegyűjtöttük a legjobb filmeket a csütörtöki tévézéshez.

Az angol beteg - Film4, augusztus 19. csütörtök, 20h

Hana, az ápolónő súlyosan sebesült férfit helyez el egy toscanai romos kolostorban a második világháború vége felé. Hana azt hiszi, átok ül rajta. A háborúban elszenvedett traumatikus élmények hatására retteg attól, hogy akit megszeret, az halálra van ítélve. A beteg nem emlékszik semmire. Személyazonosságának egyetlen kulcsa egy személyes levelekkel, térképekkel és fotókkal telerakott könyv, amit nála találtak. Hana olvasni kezdi betegének a könyvet és a szinte felismerhetetlenségig összeégett férfi emlékezni kezd. Alig telik el néhány pillanat, s Gróf Almásy Lászlóként látjuk viszont. A híres magyar nyelvész és kutató tagja volt egy háború előtti expedíciónak, mely addig föltérképezetlen sivatagokat járt be. Az expedícióhoz egy nemrég házasodott angol arisztokrata pár is csatlakozik. Katherine, az ifjú feleség tudós és festő, a félelmet nem ismeri. A zárkózott Almásyra nagy hatást gyakorol az asszony. Az érzés kölcsönös, s bár mindketten megpróbálnak gátat vetni vonzalmuknak, tehetetlenek a szerelem erejével szemben. Amikor egy váratlan baleset elszakítja kettejüket az expedíció többi tagjától, szenvedélyes viszonyba kezdenek, mely katasztrofális következményekkel jár mind rájuk, mind környezetükre nézve.

 

Hidalgo - A tűz óceánja - Paramount Network, augusztus 19. csütörtök, 21h

Az évszázadok óta minden éveben megtartott "A tűz óceánja" _ egy 3000 mérföldes túlélési verseny az arábiai sivatagon keresztül _ egy olyan kihívás, melyen csak a valaha tenyésztett legnemesebb lovak vehetnek részt. 1890-ben Frank T. Hopkins és musztángja, Hidalgo is meghívást kap a versenyre, ami több, mint büszkeség és becsület próbája. A versenyzők a túlélésért küzdenek.

 

Kellékfeleség - Sony Movie Channel, augusztus 19. csütörtök, 21h

A nőcsábász Danny jegygyűrű viselésével védi magát a tartós kalandoktól. Ám Palmer esetében csődöt mond a taktika, ugyanis beleszeret álmai nőjébe. Danny jobb híján újabb hazugságra ragadtatja magát, megkéri a gyermekeit egyedül nevelő titkárnőjét, játssza el az elhidegült felesége szerepét. Miközben a "házaspár" igyekszik kitartani a mese mellett, a hazugság újabb hazugságokat szül, Katherine gyerekei, sőt Danny unokatestvére is belekeveredik a színjátékba. A társaság végül közös családi utazáson találja magát, ahol már senki sem tudja, mi igaz, és mi nem.

 

Az igenember - Viasat3, augusztus 19. csütörtök, 21h

Carl Allen (Jim Carrey) a válása után teljesen bezárkózik, és csak kedvenc horrorfilmjeinek él. Hiába próbálja őt barátja, Peter (Bradley Cooper) kirángatni a gödörből, mindig mindenre nemet mond. Egészen addig, amíg össze nem hozza a sors egy félőrültnek látszó ismerősével, aki elcipeli őt Terrence (Terence Trump) szemináriumára. Maga sem tudja, hogyan és miért, de fogadalmat tesz, hogy mostantól mindenre igent mond. Az igeneknek köszönhetően az utcai verekedéstől az előléptetésig mindent átél, még a nagy szerelmet és annak az elvesztését is.

 

The Commuter - Nincs kiszállás - Film+, augusztus 19. csütörtök, 21h

Michael MacCauley (Liam Neeson) biztosítási ügynökként éli mindennapjait. Egy nap azonban hirtelen izgalmas fordulatot vesz az élete, amikor egy titokzatos idegen, Joanna (Vera Farmiga) leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.

 

A félelem játéka - Film Mánia, augusztus 19. csütörtök, 21h

Mitch Brockdennek (Dominic Cooper), a legyőzhetetlen kerületi ügyésznek mindene megvan: fantasztikus karrier, csodás feleség, gyönyörű kisbaba, meghitt otthon. Ám mindezt kockára teszi, amikor ittasan elgázol egy férfit, majd kihívja a mentőket, de elhajt a helyszínről. Másnap megtudja, hogy az áldozatot holtan találták egy fekete bőrű férfi, Clinton Davis (Samuel L. Jackson) furgonjában, akit most szándékos emberöléssel gyanúsítanak. Mitch bűntudattól hajtva féltestvére, Jimmy (Ryan Robbins) segítségével felmenteti Davist, de később egyre inkább megkérdőjelezi a szabadon eresztett férfi ártatlanságát. Gyanúja csak erősödik, amikor Blake nyomozó (Gloria Reuben) kijelenti: Davis sorozatgyilkos.

 

A diktátor - M5, augusztus 19. csütörtök, 22.15h

Miközben az első világháborút követő időszakban a háborús veterán zsidó borbélyt emlékezet-kieséssel kórházban ápolják, a hozzá kísértetiesen hasonlító Adenoid Hinkel diktátor átveszi a hatalmat Tomániában (Charly Chaplint kettős szereposztásban láthatjuk) Amikor a borbély hazatér a kórházból, teljesen új élet fogadja. A gettóban mindennaposak a razziák, a különítményesek szabadon garázdálkodnak. A borbély rövidesen a koncentrációs táborban találja magát, ahol egy régi jó ismerősée, Schultz bukkan. Schultznak a háborúban ő mentette meg az életét, később Hinkel jobbkeze lett, de kegyvesztett lett. A kis borbélynak kiváló alkalma támad arra, hogy kihasználja kísérteties hasonlóságát a nagy diktátorral....

 

Három óriásplakát Ebbing határában - Moziverzum, augusztus 19. csütörtök, 23h

Hónapok teltek el Mildred Hayes lányának meggyilkolása óta, ám a tettes azóta sem került elő. A nő most vakmerő lépésre szánja el magát: kibérel három óriásplakátot, melyeken provokatív üzenetet címez William Willoughby rendőrfőnöknek. Miután egy másik rendőr, az egyszerű és erőszakra hajlamos Jason Dixon is beleártja magát az ügybe, a viszony Mildred és az ebbingi hatóság közötti egyre inkább elmérgesedik.

 

A légy - Duna Tv, augusztus 19. csütörtök, 23.20h

Rofusz Ferenc rajzfilmrendező filmje, mely több más díj mellett 1981-ben megkapta a legjobb animációs filmnek járó Oscar-díjat.

 

Négyen egy gatyában - Viasat3, augusztus 19. csütörtök, 23.15h

A négy barátnő először tölti külön-külön a nyarat. Amikor egy használt-ruhaboltban rábukkannak a farmerra, amely mind a négyükön tökéletesen áll, elhatározzák, hogy mindegyikük egy hétig hordja a farmert, megnézi, hogy szerencsét hoz-e, aztán továbbküldi a következő lánynak. Bár a kilométerek elválasztják őket, a négy barátnő mégis együtt tapasztalja meg az életet, a szerelmet és a veszteséget a nyáron, amely mindnyájuk számára feledhetetlennek bizonyul.

 

Meggyanúsítva - Sony Movie Channel, augusztus 19. csütörtök, 23.25h

Puerto Ricóban éppen Szent Sebestyén ünnepe zajlik, amikor egy kislány megerőszakolt holttestére bukkannak, immár a másodikra az elmúlt tizenhat napban. A lány holttestét a közösség egyik fontos és megbecsült tagja, Harry Hearst (Gene Hackman) ügyvéd találja meg. Ezt követően a rendőrkapitány rövid beszélgetésre invitálja a férfit, aki következetlen válaszai miatt az első számú gyanúsítottá lép elő. A média rögtön kitálalja az eseményt, és vájkálni kezd az ügyvéd múltjában. Fiatal és gyönyörű felesége, Chantal vallomása is csak tovább bonyolítja a helyzetet.