Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Már csak egy nap a hétvégéig, addig meg nézz jó filmeket!

Félix és Rose - Filmcafe, október 7. csütörtök, 19.30h

Ha egy reptér várótermében játszódnak az események, akkor ugye már mondhatjuk, hogy Ég és Föld között, a Senkiföldjén járunk?! Ha itt találkozik véletlenszerűen egy átutazó férfi és egy átutazó nő _ amúgy franciásan -, az akkor ugye bárhová elvezethet?!

 

Deja Vu - Film+, október 7. csütörtök, 21h

Doug Carlin ügynök (Denzel Washington) a kompon történt katasztrófa ügyében nyomoz, amikor az esettől látszólag független halálesethez hívják. Carlin biztos benne, hogy Clair (Paula Patton) halála összefüggésben áll a merénylettel. Váratlanul megkeresik őt egy szigorúan titkos katonai kutatóközpontból, ahol lehetősége nyílik betekinteni a múltba. Doug minden titkolózás ellenére rájön, hogy nemcsak megfigyelheti a múltbéli eseményeket, hanem meg is változtathatja a végkifejletet.

 

Időhurok - Sony Movie Channel, október 7. csütörtök, 21h

Egy időügynök (Ethan Hawke) barangol múltban és jövőben: minden bevetés más korba vezeti. Egy olyan bűnözőre vadászik, aki valahogy folyton kicsúszik a kezéből, bármilyen időben is készül lecsapni rá.

 

Tuti terv - Paramount Network, október 7. csütörtök, 21h

Kevin (Ryan Reynolds), Samantha (Kristin Booth) és Rob (Joris Jarsky) elméletben olyan terveket dolgoznak ki, amelyek segítségével a leglehetetlenebb rablásokat is végre lehet hajtani. Mindezt csak képzeletben teszik, a valóságban nem kívánják felhasználni. Minden megváltozik azonban, amikor Leo (David Suchet), a brit gengszter egyik ilyen tervüket felhasználja egy sikeres gyémántrabláshoz, majd megzsarolja a csapatot azzal a céllal, hogy egy újabb 20 millió dolláros akcióban segédkezzenek neki.

 

12 majom - Moziverzum, október 7. csütörtök, 21h

Járvány pusztította el a Föld népességének kilencvenkilenc százalékát 1997-ben. Majd negyven évvel később a túlélőkre is pusztulás vár a föld alatti világban. Csak akkor maradhatnak életben, ha sikerül információt szerezniük a gyilkos vírusról. James Cole-ra vár a feladat, hogy az időben visszautazva, megtudja azt. A számításba azonban hiba csúszik, Cole 1996 helyett 1990-be érkezik, és elmegyógyintézetbe zárják. Így pedig aligha sikerül teljesíteni a küldetését, és megfejteni a 12 Majom Hadseregének rejtélyét. Csupán a pszichológus Kathryn Railly próbálja megérteni a férfit.

 

Etűdök gépzongorára - M5, október 7. csütörtök, 21h

Fülledt nyári napon játszódik Mihalkov filmje, Vojnyicevék birtokán, ahová lassan megérkezik a zajos, vidám vendégsereg. Kínos robajjal szakadnak ki a köznapi fecsegés semmitmondó szavai, s hullanak alá a semmibe. A csönd beszél a filmen, s az emberek fecsegéssel próbálják túlharsogni. Beszédük, megannyi ostoba tréfájuk azonban állandóan megfeneklik. A fecsegés, a tréfa mögött az emberi viszonyok, ambíciók, szerelmek és tragédiák finom szövésű hálója válik láthatóvá. A szereplők életének az a belső, igazi tartalma, amelyet Nyemirovics Dancsenko találóan nevezett a Csehov-drámák "víz alatti áramlásának", már elveszett, eltűnt. Platonov kimondja a kimondhatatlant: a "szép és tiszta élet" végleges elvesztését, hazug életük teljes reménytelenségét. "Aki egyetlen egyszer, a legkisebb ügyben is árulást követ el önmagával szemben _ kiáltja _ az soha nem tud kikecmeregni az árulások hálójából... Most már biztosan tudom: elég egyszer elárulni azt, akit szeretünk, és többé nem szabadulhatunk a hazugságok láncolatától."

 

Zsarolás - Film Mánia, október 7. csütörtök, 22.30h

A karib-tengeri családi vakáció szörnyű fordulatot vesz, az apa pedig egy hidegvérű halász karmai közé kerül. Versenyfutás kezdődik az idővel, és az apa megpróbálja megmenteni feleségét és fiát.

 

Még kér a nép - Duna Tv, október 7. csütörtök, 22.35h

AZ 1890-es évek agrármozgalmai elevenednek meg a filmben:egyetlen felkelés történetébe sűritve a mozgalmak minden jellegzetességét és tanulságát. Sztrájkolnak az aratók, és a kasznár válaszképen felgyújtja a búzás zsákokat, amire az elkeseredett szegény emberek megölik a kasznárt. A sztrájkolók ellen vonuló katonaságot előbb a lányok segítségével lefegyverzik, majd elégetik a fegyvereket és felgyújtják a templomot. Ezzel azonban csak időt nyernek, a hatalom már küldi is az új fegyveres osztagot... A XIX. század végi agrárszocialista mozgalmakat és az ezekre válaszoló terrort stilizált tánckoreográfia segítségével jelenítik meg a filmben. Jancsó Miklós ezért az alkotásáért a legjobb rendezés díját kapta Cannes-ban, 1972-ben, de díjazták a filmet Milánóban, Kende János operatőri díjat kapott Párizsban. 1973-ban a Magyar Filmkritikusok Díja _ legjobb női alakításáért Drahota Andreát, míg a legjobb férfi alakításért Zala Márkot jutalmazta.

 

A titkos ablak - Sony Movie Channel, október 7. csütörtök, 23h

Mort Rainey az egykori bestseller író a válását követően magányosan, tétlenül tölti napjait a hegyi házában. Egyik nap furcsa idegen bukkan fel a semmiből, elégtételt követelve sérelméért. Állítása szerint Mort tőle lopta az egyik korábbi nagy sikerű írását. Az író szeretné bebizonyítani, hogy az ő változata jóval korábban jelent meg, de valahogy sehol nem talál egy példányt. Az idegen egyre gyakrabban látogatja meg, egyre erőszakosabb lesz, egyre idegesítőbb. Kezdetben csak rámenős. De lehet, hogy őrült.