Ezeket a filmeket ajánljuk pünkösdvasárnapra

Ha a mai programod a tévénézés, régi és újabb filmekből is választhatsz!

Négybalkéz - TV2, május 19. vasárnap, 9.25h

A milliomosok megérik a pénzüket! Amikor Max Fairbanks, a többszörös multimilliomos tetten ér a házában egy ártatlan betörőt, az első dolga, hogy kirabolja. Elveszi tőle a kabalagyűrűjét, ami a jótét bűnözőt eddigi pályafutása során mindig sikerre segítette. Kevin a piacról él, s ha méltó akar maradni rovott múltjához, és továbbra is betörőként keresné meg a betevőt, kénytelen nekilátni, hogy visszaszerezze a gyűrűt. De igazi ellenfelére akad: egy másik született gazemberre. Ettől kezdve pedig mindkettejük életében a legfőbb feladat a másik orra alá borsot törni. Kevin-t bűntársai segítik, Fairbanks-t pedig a felső tízezer. Mindent elkövetnek azért a gyűrűért, amerre járnak botrányt, botrányt követ. Ha nem utálnák egymást ennyire, el kellene ismerniük, hogy nem volt még ilyen szórakoztató ellenfelük…

 

Robin Hood - Mozi+, május 19. vasárnap, 10.55h

Az Oscar-díjas Russell Crowe alakítja a legendás figurát, akit hosszú nemzedékek óta Robin Hoodként ismer a világ. Hőstettei beépültek a hétköznapi mitológiánkba, és megihlették mindazok képzeletét, akikben ott lakozik a kalandvágy és az igazságosság szelleme. A XIII. századi Angliában Robin és martalócainak csapata szembeszállnak a kisváros korrupt vezetőjével, és a korona ellen felkelést szítanak, amely örökre megváltoztatja a hatalmi egyensúlyt a világban. Akár tolvaj ő, akár hős, de ez a szegénysorból jött férfi lesz a szabadság örök szimbóluma népe számára...

 

Tőrbe ejtve - SuperTV2, május 19. vasárnap, 11.25h

A milliárdos krimiírót 85. születésnapján holtan találják vidéki villájában. A partit követő napon a tett helyszínére érkezik a híres magándetektív, Benoit Blanc, akit egy titokzatos személy bérelt fel a szenzációs bűncselekmény felderítésével. Ahogy a nyomozó elkezdi felgöngyölíteni az ügyet, egyre különösebb titokra derít fényt. És bár az ünnepségen résztvevő családtagoknak és a személyzetnek is megdönthetetlen alibije van, mindenkinek alapos indítéka volt a szörnyű tett elkövetésére. A vidéki magányban elszigetelt família minden tagja egyre kétségbeesettebben bizonygatja saját igazát, de Benoit Blanc egy meglepő csellel végül mégis tőrbe csalja a gyilkost.

 

Az 57-es utas - AMC, május 19. vasárnap, 12.10h

Charles Rane (Bruce Payne), a világ egyik legveszedelmesebb bűnözője az FBI kíséretében az 57-es járat utasa, akárcsak John Cutter (Wesley Snipes) antiterrorista szakértő, aki épp új állomáshelyére tart. Cutter nem is sejti, hogy egy gépen utazik Rane-nel, ahogy azt sem, hogy az utasok között a terrorista jól értesült, állig felfegyverzett társai is elvegyültek. Röviddel a felszállás után a fegyveresek hatalmukba kerítik a gépet, megölik az FBI embereit és kiszabadítják főnöküket. És ekkor az egyik átlagosnak tűnő utas kezébe veszi az ügyet.

 

Jószomszédi iszony - Paramount Network, május 19. vasárnap, 12.15h

Egy fiatal párnak lehetősége nyílik arra, hogy beköltözzenek egy New York tökéletes városrészében fekvő ikerházba. Csupán el kell üldözniük a jelenlegi bérlőt, egy kedves idős nénit.

 

E.T. – A földönkívüli - RTL HÁROM, május 19. vasárnap, 12.25h

Az éj leple alatt földönkívüliek landolnak egy kaliforniai kisváros szélén. Az FBI azonnal a helyszínre vonul, melynek következtében az egyik jövevény a Földön reked. Az apró és védtelen lény a 10 éves Elliott (Henry Thomas) házában keres menedéket, és hamarosan összebarátkozik a fiúval. Csakhogy Keys (Peter Coyote), a sikerre éhes FBI-ügynök hajtóvadászatot indít E.T. után. Elliott és barátai mindent megtesznek, hogy megmentsék idegen barátjukat, és segítsenek neki időben hazajutni.

 

Jóságos ég! - Mozi Klub, május 19. vasárnap, 12.50h

Öt apáca végzi szolgálatát egy idősek otthonában, amit már ideje lenne felújítani. Amikor a városban egy kerékpárversenyt rendeznek, ami még ráadásul pénzjutalommal is jár, az apácák nem sokat gondolkodnak. Csupán egyetlen apró bökkenő akad: szinte egyikőjük sem tud biciklizni.

 

Halálos tavasz - Duna Televízió, május 19. vasárnap, 13.15h

Ralben Edit a végzet asszonya. Amikor Dr. Egry Iván életében először meglátja a lépcsőházban, menten beleszeret. Nem törődik azzal, hogy a lány Ahrenberg gróf menyasszonya. Hamarosan ő kéri meg a csodálatos lány kezét, de ez végzetes következményekkel jár… Az egykori bestseller regény adaptációja a háború előtti magyar filmgyártás egyik legnagyobb kasszasikere.

 

Taxi 2. - Mozi+, május 19. vasárnap, 13.50h

Émilien (Frédéric Diefenthal), a kétballábas rendőr végre megszerzi a jogosítványt, Daniel (Samy Naceri), a turbómeghajtású taxis pedig szép barátnőjével randizik. Ám az események elszabadulnak, amikor a városba látogat a japán védelmi miniszter, akit elrabol négy rejtélyes nindzsa. A miniszternek nyoma sincs, ahol pedig a rendőrség tehetetlen, csupán egy megoldás van: a taxis, aki utálja a zsarukat, de barátjáért a gázba tapos, frontálisan megütközik a nindzsákkal, és megmenti a franciák becsületét. Hamarosan fékezhetetlen banditák és csúcsra pörgő ellenfeleik üldözik egymást Marseille kanyargó sikátoraiban...

 

Szamárköhögés - Magyar Mozi TV, május 19. vasárnap, 13.50h

"Már lassan két esztendeje, hogy egy társaságban a barátommal azt számlálgattuk, hogy hány pofont is kaptunk eddig életünkben. A nagy nyaklevesekre az ember legalább úgy emlékszik, mint a nagy szerelmekre. És miután nagyjából egykorúak vagyunk, tán nem is furcsa az azonosság: az igazán felejthetetlen frászokat valamennyien az ötvenes évek közepén gyűjtöttük be. Innen a Szamárköhögés ötlete: elmesélni azokat a valóságos és képzeletbeli füleseket, amelyeket - talán nem hangzik túl szerénytelenül - egy korosztály, egy generáció kapott kamaszkora küszöbén. 1956 októberének-novemberének három hete - öt arculcsapás története..." /Gárdos Péter/

 

A csábítás elmélete - Prime, május 19. vasárnap, 14.15h

A férfiak állatok. Jane legalábbis így gondolja. Nemrégiben ugyanis szerelmes lett az egyik kollégájába, Raybe, és már éppen összeköltöztek volna, amikor a férfi csúful felülteti. Jane bosszút esküszik. Dühében kollégája, a nőcsábász Eddie kiadó szobájába költözik, és barátnője, Liz unszolására a legolvasottabb férfi magazinban teszi közzé, persze álnéven, nagyszabású elméleteit a férfiakról és a tehenekről. Hamarosan az egész világ az elméletein csámcsog, és a tévécsatornák egymást tapossák a titokzatos tudósnő kegyeiért.

 

Napos oldal - Film Mánia, május 19. vasárnap, 14.15h

Pat Solatano (Bradley Cooper) mindenét elvesztette _ a házát, az állását, a feleségét. És most kénytelen újra a szüleihez (Robert De Niro, Jacki Weaver) költözni, miután nyolc hónapot töltött egy elmegyógyintézetben. Pat szeretné újra rendbe hozni az életét, pozitívan szemlélni a világot és szeretne újra összejönni ex-feleségével is. A szüleinek csak annyi a vágya, hogy Pat képes legyen ismét lábra állni a nehéz időszak után. Ám a dolgok még bonyolultabbá válnak, mikor Pat megismeri Tiffanyt (Jennifer Lawrence), a titokzatos fiatal lányt, aki szintén nem kevés problémával küszködik. Tiffany felajánlja Patnek, hogy segít neki visszahódítani egykori kedvesét, de csak akkor, ha cserébe majd ő is tesz érte valami nagyon fontosat. Mikorra pedig egyezségük kezd beteljesülni, meglepő módon azt tapasztalják, hogy felettébb közel kerültek egymáshoz, és talán a saját elrontott életükre is érvényes lesz a "minden rosszban van valami jó"-tézis.

 

Mia és a fehér oroszlán - VIASAT3, május 19. vasárnap, 14.30h

A tízéves Mia élete fenekestül felfordul, miután a családja úgy dönt, elhagyják Londont, és egy oroszlánfarmon kezdenek dolgozni Afrikában. Amikor megszületik Charlie, a gyönyörű fehér oroszlán, a kislány újra rátalál a boldogságra, és különleges barátságot köt az állatkölyökkel. Miután azonban Charlie betölti harmadik évét, Mia élete újra a feje tetejére áll, a kislány ugyanis rábukkan a nyugtalanító titokra, amelyet az édesapja megpróbált elrejteni előle. Miát a hatalmába keríti a félelem, hogy Charlie-nak baja eshet, ezért inkább megszökik vele. A két barát hihetetlen kalandra indul a dél-afrikai szavannán, hogy találjanak egy helyet, ahol az oroszlán szabadon élheti az életét.

 

Sonic, a sündisznó - Moziverzum, május 19. vasárnap, 15.15h

Sonic, a sündisznó véletlenül hihetetlen erő birtokosa lesz, amit ő maga sem ért teljesen. Saját védelme érdekében a Földön rejtőzik el, és egyetlen szabályt kell betartania: nem szabad, hogy a világ tudomást szerezzen a létezéséről. Ám ez nem könnyű feladat egy 15 évesnek, főleg ha az a 15 éves Sonic képességeivel és habitusával van megáldva. Így aztán nem kell hozzá sok, hogy felfedezze őt Tom, a szarkasztikus, ám áldott jószívű kisvárosi zsaru. Ők ketten összeállnak, és hihetetlenül akciódús kalandokba keverednek, miközben átszelik a fél világot úgy, hogy üldözik őket a mániákus Dr. Robotnyik és robotszerkentyűi.

 

Az oltalmazó - Mozi+, május 19. vasárnap, 15.40h

A veterán Jim Hanson Arizonában, a mexikói határ mentén él. A férfi nehéz időszakot tudhat maga mögött, nemrég hunyt el ugyanis imádott felesége rákban. Jimet a gyászból két illegális bevándorló zökkenti ki: az anya-fiú párosra véletlenül bukkanó exkatona egy lövöldözésbe keveredik a mexikói kartell tagjaival, mely során egy eltévedt golyó végez az édesanyával. Jim így, ha vonakodva is, de szárnyai alá veszi a fiút, Miguelt, hogy elvigye őt Chicagóban élő rokonaihoz. Ám a kartell legelvetemültebb tagjai továbbra is ott vannak a nyomukban…

 

Tűzgyűrű: Lázadás - TV2, május 19. vasárnap, 15.45h

Jake Pentecost a háborúban született. Mindannyian azok ellen az óriási szörnyek ellen harcoltak, akik megtámadták a földet. Jake édesapja az életét áldozta a világ megmentéséért, és a békéért, a férfi azonban nem követi apja nyomdokait. Egy szerencsétlen véletlen folytán viszont rá kell jönnie, hogy nem kerülheti el a sorsát, a világ ismét veszélyben van.

 

Mindenki utálja Johant - Paramount Network, május 19. vasárnap, 16.10h

A magának való Johan egy csendes kisvárosban él, és egyetlen szenvedélyének, a robbantásnak hódol. Élete szerelme a szomszéd lány, de egymásra találásukat nehezíti, hogy tinédzser korukban véletlenül majdnem felrobbantotta őt is.

 

Lassie hazatér - Moziverzum, május 19. vasárnap, 17.15h

Miután a főbérlő közli, hogy nem tűri meg tovább a kutyát a háznál, a nehéz anyagi helyzetben lévő Maurer családnak egy ismerőshöz kell költöztetni Lassie-t. A kis Florian nagyon nehezen viseli kedvence távollétét, főleg miután azt a hírt kapja, hogy Lassie megszökött. A kisfiú ezért úgy dönt, hogy saját kezébe veszi kutyája megtalálását, aki elképesztő utazásra indul, amely során egyetlen cél lebeg a szeme előtt: a hazatérés.