Ezeket a filmeket ajánljuk szilveszterre

A szilveszteri buli előtt jöhet még néhány hangulatfokozó mozi?

Marslakó a mostohám - Paramount Network, december 31. vasárnap,  8.10h

Egy idegen bolygóról érkezett lény elcsábít egy félénk fizikust a Földön, hogy megszerezze a kutatási eredményeit. A fontos küldetés a vártnál is sokkal jobban sikerül.

 

Bérgyilkos a szomszédom - Paramount Network, december 31. vasárnap,  10.20h

Amikor Jimmy "Tulipán" Tudeski beköltözik a kertvárosba, minden szomszéd félni kezd, hogy hamarosan alulról szagolja majd az ibolyát. Jimmy azonban nem csak ebből a célból költözik oda. Jonathan Lynn ( Vinny, az 1 ügyű) rendezte ezt a sztárokat felsorakoztató, az életről, szerelemről és tömérdek sok fegyverről szóló vígjátékot. Bruce Willis alakítja Jimmy-t, akinek feltűnése láncreakciót indít be: mindenki ki akar nyírni valakit. Matthew Perry a boldogtalan fogorvost játssza, aki kénytelen megismerni Jimmy jó és rossz oldalát is egyaránt. Emellett Rosanna Arquette, Michael Clarke Duncan, Natasha Henstridge, Amanda Peet és Kevin Pollak dolgozik a filmben azon, hogy a nézők jókedve a tetőfokára hágjon, és hatalmasakat nevessenek (Larry King, USA Today).

 

Nagypapa hadművelet - Film+, december 31. vasárnap,  11.20h

A kis Peter (Oakes Fegley) boldog arcáról hamar lefagy a mosoly, amikor megtudja, hogy szeretett nagyapja, Ed (Robert De Niro) miatt fel kell költöznie a hátborzongató padlásszobába. Mivel mindennek van egy határa, szeretet ide vagy oda, régi birodalma visszaszerzése érdekében kénytelen a nagyfaternak hadat üzenni. Peter a barátai segítségével elképesztő terveket eszel ki, hogy meggyőzze a nagyapát a szoba átadására. De a könnyű prédának tűnő papa keményebb, mint amilyennek látszik, és visszavág.

 

Az új játék - Paramount Network, december 31. vasárnap,  12.20h

Egy dúsgazdag apa elkényeztetett fia unatkozva keres magának ajándékot egy játékboltban. A tinédzsernek mindene megvan, így hirtelen ötlettől vezérelve az ügyefogyott biztonsági őrt választja új játéknak.

 

A csúf igazság - SuperTV2, december 31. vasárnap,  12.40h

A pasi szerint minden nőt el lehet csábítani. A nő szerint minden nőnek megvan a maga szabad akarata meg józan esze, és mert az egyik egy reggeli tévéműsor gátlástalan, nagyszájú műsorvezetője, a másik meg a producere, fogadást kötnek. A férfi vállalja, hogy bebizonyítja a főnökének, a módszerei hiba nélkül, mindig működnek, azt csábít el, akit akar. És ő történetesen majdnem mindenkit akar. Ha pedig ez kevés volna, azt is vállalja, hogy a nő tanácsadója lesz, és biztos benne, hogy a módszerei működni fognak...

 

Fejjel a bajnak - Moziverzum, december 31. vasárnap,  12.50h

Nehéz a kamaszok sorsa… A szülők ugyanis többnyire szeretnék mindentől megóvni a gyermeküket. A póráz mindig rövidebb, a pénz mindig kevesebb, a megértés pedig mindig szűkösebb, mint kellene. Sam természetesen, ahogy lehet, egyetemre menekül az otthon melege elől. Igaz, ő rosszabb helyzetben van a kortársainál. Nála az otthon ugyanis a Fehér Házat, az apa pedig az Egyesült Államok elnökét jelenti. Szegény lány nem vágyik másra, csak arra, ami járna neki: bulikra, pasikra, szórakozásra. De hogyan lehet úgy élni, ha minden titkos randira tíz testőr kíséri az embert?

 

Az ördög Pradát visel - TV2, december 31. vasárnap,  13.40h

Miranda Priestly a divat legnagyobb hatalmú úrnője, akinek ápolt kezeitől retteg a New York-i szakma. Senkit nem tűr meg az útjában, ha tervei kivitelezéséről van szó, tökéletesen ellenőrzése alatt tartja a "divat bibliáját", a Runway Magazine-t, annak munkatársai életét teljesen megkeserítve. Miranda új munkatársa, Andy Sachs a frissen végzett főiskoláslány egyáltalán nem illik a képbe: szürke, jellegtelen, tökéletes ellentéte a cégnél dolgozó díváknak. Amikor belép a szerkesztőségbe, megdöbbenve jön rá, hogy a munka, amelyre jelentkezett nem elszántság és céltudatosság kérdése...

 

Indiana Jones és a kristálykoponya királyság - Moziverzum, december 31. vasárnap,  14.50h

Javában dúl a hidegháború. Indiana Jones tevékenysége is szemet szúr a hatóságoknak, így a régészprofesszort ki akarják rúgni az egyetemről. Jones azonban találkozik az ifjú Mutt-tal, aki a segítségével meg akarja szerezni a legendás kincset, Akator kristálykoponyáját. A két kincsvadász ezért Peruba utazik, ám kiderül, hogy az oroszok személyében vetélytársuk is akad. Ők ugyanis azt hiszik, hogy a koponya segítségével leigázhatják a világot, míg csapatukat a jéghideg szépség, Irina Spalko vezeti. Indiana és Mutt persze mindenáron meg akarják akadályozni, hogy a varázslatos erejű koponya az ellenség kezébe kerüljön…

 

Az utazó - Prime, december 31. vasárnap,  14.55h

Az amerikai Frank Tupelo (Johnny Depp) matektanár, aki azért utazik Velencébe, hogy a szerelmi csalódását kiheverje. Az élete azonban fenekestől felfordul, amikor a vonaton megismerkedik a gyönyörű Elise-szel (Angelina Jolie). Frank csakhamar azon kapja magát, hogy zsaruk és maffiózók lihegnek a nyomában. Kiderül, hogy Elise valójában bábuként mozgatta, fel- és kihasználta a saját céljai érdekében. Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy túléli mindezt...

 

A tizedes meg a többiek - Hír TV, december 31. vasárnap,  15h

A film egyike a legsikeresebb magyar vígjátékoknak. A tizedes és társai a II. Világháborúban egy olyan helyen próbálják meg túlélni a vészterhes időket, ahol az oroszok már a spájzban vannak, míg a németek az ebédlőben ütnek tanyát. Molnár tizedes, az ügyeskedő kisember, Albert a hibátlan modorú inas és a többi katonaszökevény Grisával, a megmentett orosz katonával együtt túljárnak mindenkinek az eszén, hogy végül partizánként folytassák pályafutásukat. A film 1965-ben a Magyar Játékfilmszemlén a társadalmi zsűri fődíját és a szakmai zsűri rendezői különdíját kapta, valamint Sinkovits Imre a legjobb férfialakítás díját. A film 1966-ban elnyerte a Magyar Filmkritikusok Díját, 1968-ban pedig beválasztották az első "Budapesti tizenkettő" közé, 2012-ben pedig a Magyar Művészeti Akadémia tagjai által választott 53 magyar film közé.

 

A titokzatos lakó - VIASAT FILM, december 31. vasárnap,  15.20h

Brutális sorozatgyilkossal garázdálkodik a West-Hollywood-i éjszakában és prostituáltakat mészárol le. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölések kísértetiesen emlékeztetnek a hírhedt 19. századi gyilkos, Hasfelmetsző Jack módszereire, akit soha nem sikerült kézre keríteni. És ha ez még nem lenne elég, a nyomozó további párhuzamokat fedez fel a hollywoodi gyilkosságok és egy jó pár évvel ezelőtt bebörtönzött sorozatgyilkos tettei között. Lehet, hogy nem a megfelelő embert börtönözték be, és a gyilkos azóta is szabadlábon van.

 

Bombajó bokszoló - TV2, december 31. vasárnap,  15.50h

Különös látvány tárul az ébredező kapitány szeme elé: szorgos kezek bontják a hajóját. A sportvilágban egykor Bombázóként közismert ökölvívóbajnok kénytelen partra szállni, ahol megmenti a mitugrász Jerry-t. Jerry azzal hálálja meg, hogy beajánlja a közelben állomásozó amerikai csapathoz. Honnan is sejthetné, hogy az őrmester és a Bombázó régi ellenfelek, s a katona volt az, aki Bombázó páratlan sportkarrierjét kettétörte...

 

Only You - Csak veled - Filmcafe, december 31. vasárnap,  16.05h

Az ember egész életében várja az Igazit. Van, akinek sikerül megtalálnia, van akinek soha. Faith Corvatch (Marisa Tomei) abban a szerencsés helyzetben van, hogy gyermekkorában egy kirakósjáték során legalább a nevét megtudhatta annak a férfinak, akit a sors mellérendelt. Később egy jósnő is megerősíti a nevet: Damon Bradley (Billy Zane). Amikor sok év után Faith meghallja ezt a nevet a telefonban, nem zavarja, hogy épp az esküvőjére készülődik: úgy ahogy van, menyasszonyi ruhában elindul, hogy megtalálja az Igazit.

 

Exférj újratöltve - SuperTV2, december 31. vasárnap,  16.40h

Milo Boyd (Gerard Butler), a lecsúszott rendőrségi fejvadász végre kedvére való megbízatást kap: be kell cserkésznie és át kell adnia a nyomozóknak az óvadékkal szabadlábra helyezett Nicole Hurley (Jennifer Aniston) újságírónőt, aki történetesen a volt felesége. Boyd kaján magabiztossággal lát neki munkájának, azt hiszi, gyerekjáték lesz nyakon csípni ex-asszonykáját. Igen ám, de kiderül, hogy Nicole egy gyilkossági ügy leleplezésére készül, és a férfinak _ mint már annyiszor _ rá kell döbbennie, hogy Nicole-lal semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik...

 

Air America - Film Mánia, december 31. vasárnap,  16.50h

Gene Ryack és Billy Covington a CIA titkos légitársaságának, az Air America-nak dolgoznak Laoszban a vietnámi háború idején. A kalandra éhes pilóták sohasem hivatalos megbízások alapján repülnek. Veszélyes útjaik során titkos szállítmányokat kell egyik helyről a másikra vinniük. Sohasem tudják előre, hogy repülésük nem az utolsó lesz-e.

 

Balhé Bronxban - VIASAT FILM, december 31. vasárnap,  17.20h

Ha egy hongkongi turista New Yorkba érkezik a nagybátyja esküvőjére, az általában egy kis lazítást, városnézést és a család boltjában való besegítést jelent. Nem egészen ugyanez a helyzet, ha az illető Dél-Bronxba keveredett! Keung (Jackie Chan) látszólag ártalmatlan turista, aki egy motoros banda és a maffia közt dúló háborúba cseppenve mutatja meg ellenfeleinek, milyen is az igazi "csihipuhi" hongkongi módra.