Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha ma inkább a passzív pihenést választanád.

Jöttem, láttam, beköltöztem - Film Mánia, március 24. vasárnap, 10.05h

Newton Davis egy álomházat épített álmai asszonyának. De a nő nemet mondott. Davis romokban hever, de ház szerencsére nem. A férfi is és a ház is megtetszik az elbűvölően bájos, ámde szegény pincérnőnek, Gwennek. Habozás nélkül beköltözik az üres lakásba _ és a férfi üres életébe, aki azon veszi észre magát, hogy tudtán kívül megnősült. Hiába próbál tiltakozni a helyzet ellen, a női praktikákkal szemben tehetetlen. S az igazság az, hogy egyre jobban tetszik neki ez a gátlástalan, de mégis kedves, új lakótárs, aki talán még soha nem mondott igazat.

 

A múmia - Mozi+, március 24. vasárnap, 11.15h

Időszámításunk előtt 1719-ben az egyiptomi Théba falai között tiltott szerelemre lépett Imhotep főpap és a fáraó szeretője. Bűnükért megfizettek: a lány elvette saját életét, Imhotep mumifikált teste pedig örökké kísérteni fog, amíg a Földre nem szabadítják...Most 1925-öt írunk. A Szahara perzselő homokját néhány elszánt kincsvadász rója. A meggazdagodás reményében vállalták a megpróbáltatásokat, és nem is sejtik, hogy kincsek helyett hamarosan a létező legszörnyűbb titkot fogják feltárni...Mert a kincskeresők egy ősi sírra bukkannak, és akaratukon kívül felszabadítják a borzalmak 3000 éves szellemét…

 

Hyppolit, a lakáj - Magyar Mozi TV, március 24. vasárnap, 11.35h

Schneider Mátyás fuvarozó úrhatnám felesége egy grófi lakájt szerződtet a polgári család villájába. Hyppolit, fenekestül felforgatja a család életét, átrendezi a lakást, az étrendet, a személyzetet, a társasági kapcsolatokat. Schneider úr tűri, de egyszer aztán elege lesz...

 

A kolosszus - Film Mánia, március 24. vasárnap, 12.10h

Gloria, a New Yorkban élő, munkanélküli party girl összeveszik az érzékeny barátjával, Timmel. Elhatározza, hogy abbahagyja az önpusztító életmódot, és visszatér a szülővárosába, hogy új életet kezdjen. Találkozik a gyermekkori barátjával, Oscarral, akinek van egy bárja és néhány ivós cimborája. Hiába a szándék, Gloria folytatja az ivást. Időközben a világ másik felén egy gigászi kolosszus megtámadja Szöul városát. Egy éjszaka Gloria rájön, hogy a tudatával képes irányítani a szörnyeteget.

 

A zűr bajjal jár - TV2, március 24. vasárnap, 13.10h

Peter Brackett (Nick Nolte) tapasztalt és sikeres újságíró. Élő legendaként nem nagyon töri magát, hogy piti ügyek után rohangáljon. A lap főszerkesztője azonban egy kicsit túlzásnak tartja, hogy hősünk egyszer már megjelent írásainak felújított változataival tölti meg állandó rovatát. Egy nap a főszerkesztő úgy dönt, megleckézteti a kissé öntelt újságírót, és gyakornokoknak való munkát bíz rá: egy vonatbalesetről kell tudósítania. Sabrina Peterson (Julia Roberts), a konkurens lap újoncaként érkezik a szerencsétlenség helyszínére. Soha nem vallaná be nyíltan, de legnagyobb példaképe Brackett, ami viszont nem gátolja meg abban, hogy szabályosan lenyúlja a sztorit a férfi orra elől. Az ügy azonban bonyolultabb, mint elsőre látszik, így a rivális újságíróknak egyesíteniük kell az erőiket.

 

Gyula vitéz télen-nyáron - Duna Televízió, március 24. vasárnap, 13.45h

Vérbő filmvígjáték a hetvenes évekből. Prohászka Feri, a sörgyári melós amatőrként egy tévéfilm-sorozat főszereplője lesz. Ő lesz az ország új kedvence, a nők bolondulnak érte. A sorozat kirobbanó sikere hevíti a nemzeti öntudatot, amivel párhuzamosan török ellenes hangulat alakul ki. Bodó, a főszerkesztő elhatározza hát, hogy Gyula vitéznek, az "árulónak", meg kell halnia. Csakhogy a közönség hallani sem akar erről, és folytatást követel…

 

Nanny McPhee – A varázsdada - SuperTV2, március 24. vasárnap, 14h

Amikor Nanny McPhee felbukkan a Brown-házban, a hét gyerek, akik alig egy esztendeje veszítették el az édesanyjukat, azonnal ellenséget látnak benne. Nem elég, hogy rusnya, azt gondolják róla, hogy gonosz, sőt, lehet, hogy egyenesen egy boszorkány. Nanny McPhee egy szörnyű, ijesztő nevelőnő. Ám hiába akarnak borsot törni az orra alá, hogy ugyanúgy elűzzék őt is, mint azt tették az előző tizenhét dada esetében, a varázserejével szemben tehetetlenek. Majd minden kezd megváltozni, és a házban egyszer csak minden úgy történik, ahogy Nanny McPhee szeretné...

 

Pixel - RTL, március 24. vasárnap, 15h

Sam (Adam Sandler) korának egyik legjobb videojátékosa volt, de ma már aligha rúghatna labdába egy profi gamer-versenyen, mégis neki jut a lehetőség hőssé válni. Ugyanis a NASA elküldte egy nemzetközi verseny összes videójátékáról készített felvételét az űrbe, hogy az intelligens lények többet tudjanak meg az emberekről. Az idegenek azonban kihívásként értelmezték az üzenetet, és a videójátékok mintájára támadást indítottak a Föld ellen. Most Samre és a többi függő játékosra vár a feladat, hogy megmentsék a világot a videójátékok inváziójától.

 

Piedone Afrikában - AMC, március 24. vasárnap, 15.15h

Piedone (Bud Spencer) holtan találja afrikai informátorát. Azonnal a gyilkos nyomába szegődik, és hamarosan Dél-Afrikában találja magát, ahol először az árván maradt kisfiúról kell gondoskodnia, aki aztán egy percre sem tágít mellőle. A nyomozás szálai egy gyémántbánya tulajdonosához vezetnek, aki orvvadászattal múlatja az időt. Nem véletlenül, ugyanis az illegálisan elejtett állatok segítségével a világ minden tájára sikerül eljuttatnia a kábítószert. Már csak arra kell választ adni, hogy miért nem találják meg a rendőrkutyák az elrejtett anyagot.

 

Addams Family - A galád család - TV2, március 24. vasárnap, 15.50h

Charles Addams egykori rajzfilmfigurái elevenednek meg a filmvásznon! Addams-ék boldogan élnek régi villájukban, különböznek mindenkitől, és ők az egyetlenek, akiket ez egy cseppet sem zavar. Zavartalan nyugalmukat egy elveszettnek hitt rokon felbukkanása borítja fel, amikor egy este összegyűlik a család és a barátok, hogy szeánszon idézzék meg Fester szellemét, aki huszonöt évvel ezelőtt tűnt el a Bermuda-háromszögben. A szellemidézés olyan tökéletesen sikerül, hogy Fester egyszer csak ott áll épen és egészségesen a küszöbön! A csapat boldogan ünnepli váratlan visszatérést, de a felhőtlen örömbe hamarosan némi zavar vegyül, ugyanis Fester viselkedése némiképp eltér a megszokottól, nem emlékszik a titkos jelszavakra, és a család gyanakodni kezd…

 

Kamuvőlegény - SuperTV2, március 24. vasárnap, 16h

Karina boldog párkapcsolatot szeretne kialakítani a sikeres, rendező munkatársával, Darek-kal, azonban úgy tűnik, a férfit sokkal inkább érdekli saját maga mint Karina. Karina testvére, Basia az esküvőjére készül, amire a lánynak már nincs kísérője, mivel Darek-kal szakítottak. Karina egy véletlen baleset alkalmával megismerkedik Szymon-nal, a jóképű taxisofőrrel és kitalálja, ő lesz a kísérője az esküvőn, méghozzá Darek-ként bemutatva. A férfi belemegy a játékba és közben egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Karina megtudja, milyen szálak fűzik Szymon-t a kis Tolek-hez, aki a tehetségkutató nagy felfedezettje.

 

Tűzfal - VIASAT FILM, március 24. vasárnap, 16.40h

Jack Stanfield (Harrison Ford) számítógépes zseni otthonát megszállják Bill Cox (Paul Bettany) terroristái. Jack tehetetlennek tűnik, az otthonát megszálló bűnözők végeznek a családjával, ha nem utal át százmillió dollárt fogvatartóik számlájára. Az óra ketyeg, és a fickók minden lépését figyelik. Jack kétségbeesetten próbálja megtalálni a módját, amivel legyőzheti Coxot, és megmentheti a családját.

 

Erőnek erejével - Mozi+, március 24. vasárnap, 16.45h

Miután Ray Owens egy balsikerű művelet miatt érzett elkeseredésében elhagyja a Los Angeles-i rendőrség kábítószerosztályát, seriffként vigyáz egy álmos határvároska, Sommerton Junction rendjére. A békés időknek azonban egyik pillanatról a másikra vége szakad, amikor a hírhedt drogbáró, Gabriel Cortez elképesztő vakmerőséggel megszökik az FBI rabkonvojából. Kíméletlen zsoldosok segítségével, akiket a jégszívű Burrell vezet, Cortez az amerikai-mexikói határ felé száguld egy felspécizett kocsiban, egy tússzal az oldalán...

 

Szent Péter esernyője - Magyar Mozi TV, március 24. vasárnap, 17h

A különc Gregorics kapzsi rokonai helyett házasságon kívül született fiára, Gyurkára hagyja mindenét. Az öreg elmaradhatatlan piros esernyője a zsibárushoz kerül. Müncz ezt az ernyőt helyezi a zuhogó esőben egy őrizetlenül hagyott csecsemő, Veronika, az új glogovai plébános kishúga fölé. A falubeliek a jócselekedetet Szent Péternek tulajdonítják.

 

A maflás - AMC, március 24. vasárnap, 17.40h

Scott 42 éves, egykedvű, lusta, középiskolában tanító biológiatanár. A férfi megtudja, hogy a gazdasági megszorítások miatt meg akarják szüntetni a zenei programot a suliban, és el akarják bocsájtani barátját, a zenetanárt. Scott aktivizálja magát a hírre, bár ebben az is szerepet játszik, hogy így imponálhat az suliban dolgozó nővérnél. Mivel Marty megmentéséhez pénzre van szükség, elindul egy utcai harcos versenyen. A küzdelmek során felfedezi a bátorságot és elszántságot, példát mutatva diákjainak.

 

Angyalok városa - Filmcafe, március 24. vasárnap, 17.45h

Volt egyszer egy csodás európai film, mely sok társával egyetemben elment Amerikába "átvedleni" és szerencsét próbálni: Wim Wenders emlékezetes "Berlin felett az ég" című filmjéről van, szó. Ha eltekintünk a fajsúlyos különbségektől, a maga nemében ízléses és élvezhető filmet kapunk. Mi történik akkor, ha egy angyal elkezd vágyódni a halandók mindennapjai után, és ki akarja próbálni a szerelmet? Nicholas Cage alakítja az angyalt, Seth-et, aki szerelmes lesz egy földi halandóba, a sebésznő Maggie-be. Választania kell égi és földi szerelem között. Vajon mi az, ami egy racionális gondolkodású orvosnőt arra késztet, hogy egy olyan férfihoz vonzódjon, akinek a létezését is lehetetlen elfogadnia? Maggie és Seth addig harcolnak józan eszükkel és vágyaikkal, míg végül mindent feláldoznak a szerelem kedvéért.

 

A titkok könyvtára 2. - Salamon király rejtélye - Film Mánia, március 24. vasárnap, 18.10h

Egy nap Flynn ősi egyiptomi tekercs birtokába jut, amin titokzatos jelkép van, ám amikor hazatér, megtámadják, majd a rablók a kinccsel együtt elmenekülnek. A támadás okát kutatva Flynn és Judson (Bob Newhart) a jelkép eredetét próbálja kideríteni, és hamar rájönnek, hogy az Salamon király pecsétje volt. A legenda szerint egykor egy labirintusban helyezték el az ókori uralkodók legféltettebb kincseit, és ott rejtették el Salamon kulcsát is, amelynek a tulajdonosa az alvilág ura lehet. Flynn és társai egy újabb, minden eddiginél kalandosabb, veszélyekkel teli utazásra indulnak Salamon kincséhez.

 

Terminál - SuperTV2, március 24. vasárnap, 18.25h

Viktor Navorski éppen New Yorkba repül Kelet-Európából, amikor hazájában heves harcokkal kísért államcsíny bontakozik ki. A gyanútlan utazó egyszerre ott találja magát a John F. Kennedy repülőtéren, Amerika kapujában, ám útlevele egy éppen nem létező országból való, ezért nem teheti be a lábát az Ígéret Földjére. A reptéren rekedt Navorski-nak így fel kell találnia magát, be kell rendezkednie a várakozásra, amíg az otthoni háború véget nem ér. Ahogy telnek-múlnak a hetek, hónapok, Viktor felfedezi, hogy a terminál kicsinyített univerzuma gazdagon összetett világ, ahol fontos szerephez jut az abszurditás, a kicsinyesség, a nagylelkűség, az ambíció, néhány véletlen egybeesés, sőt, még a romantika is egy gyönyörű légi-kísérő, Amelia képében. De Viktor már régen visszaélt a reptér biztonsági főnökének vendégszeretetével, aki csak egy porszemnek tekinti őt a bürokrácia gépezetében, egy olyan problémának, amit nem megoldani akar, hanem mindenáron kitörölni…