Félelmetes Drakula-szériát forgatott a BBC, már trailer is van hozzá!

A Sherlock és a Doctor Who tévésorozatok író-producere, Steven Moffat ezúttal Bram Stoker klasszikusát adaptálta mesterien.

A brit BBC csatorna hagyományosan erős tévésorozatokban, gondoljunk csak a Monty Pythonra, a Csengetett, Mylord?-ra, a Doctor Who-ra vagy a Benedict Cumberbach-féle Sherlockra. Utóbbi kettőnek az a Steven Moffat volt a vezető forgatókönyvírója és producere, aki most showrunnerként jegyzi a BBC legújabb produkcióját, a Dracula című, háromrészes minisorozatot. Az új széria nem nagyon modernizál semmit a vámpírmítoszon, inkább úgy mutatja be Bram Stoker Drakula grófjának Erdélyből Londonba vezető útját, ahogy azt a szerző 1897-ben megírta. Vagyis egy jó kis viktoriánus kori, kosztümös horrort kapunk, amihez már egy ígéretes előzetes (igaz, egyelőre csak egy teaser trailer) is kijött.

Vigyázat! Véres és horrorisztikus jelenetek következnek! Mindenki csak saját felelősségre tekintse meg az alábbi videót!

Érdekesség, hogy a vérszívó erdélyi grófot ezúttal nem egy olyan híres brit színész alakítja, mint korábban Christopher Lee vagy Gary Oldman, hanem a dán Claes Bang. Őt a nyomasztó hangulatú skandináv krimik szerelmesei már ismerhetik A híd című tévésorozatból, vagy az Ami nem öl meg című Stieg Larsson-regényadaptációból. Az új Dracula sorozatot még idén decemberben műsorára tűzi a BBC, és a Netflixen is látható lesz. (via The Independent)