Folytatódik a Szex és New York

Az új kötet augusztusban jön ki, a könyveredeti szerzője pedig már a sorozatverzión is dolgozik.

Ahogy azt minden rajongó pontosan tudja, a Szex és New York című sorozat Candace Bushnell könyvén alapul: az esszégyűjteményben sorakozó tárcákat, anekdotákat, gondolatfutamokat alakították át a későbbi kultikus szériává. Bushnell most az első kötet után Is There Still Sex in the City? (Van még szex New Yorkban?) címmel készül folytatást kiadni, ami augusztus 6-án jelenik meg.

Az új könyv olyan témákkal foglalkozik, mint a szerelem, a barátság, a randizás lehetőségei New York Cityben – a középkorú, ötvenes éveikben járó emberek relációjában. S habár még meg sem jelent, a mű filmes jogaira már le is csaptak a Paramount Televisionnél. A folytatás sorozatváltozatának pilot epizódját maga Bushnell fogja megírni, és ő lesz az executive producer is.

A Szex és New York mozifilm. Forrás: InterCom

 

Az azonban egyelőre a jövő zenéje, hogy a pilot alapján zöld utat kap-e az egész sorozat, így azt sem lehet még tudni, mind a négy kedvencünk, azaz Sarah Jessica Parker (Carrie), Kim Cattrall (Samantha), Kristin Davis (Charlotte) és Cynthia Nixon (Miranda) visszatér-e. Nemrégiben ugyanis kiderült, hogy egy tervbe vett harmadik mozifilm azért nem készült el, mert Cattrall összeveszett a többiekkel, így nem túl valószínű, hogy részt venne egy új szériában.

„Egykor az ötvenvalahány év a visszavonulás kezdetét jelentette: kevesebb munka, több idő ráfordítása a hobbijaidra, a barátaidra, akik hozzád hasonlóan egy sokkal kevésbé feszített tempót vettek fel. Azaz

a nyugdíjas korú emberektől nem vártak el mást, mint hogy megöregedjenek és meghízzanak”

– nyilatkozta Candace Bushnell.

Candace Bushnell. Forrás: Jim Spellman / Getty Images

 

„Nem volt elvárás, hogy eddzenek, hogy új üzletbe kezdjenek, hogy nagy változásokat vigyenek véghez, hogy alkalmi szexbe bonyolódjanak idegenekkel, és mindent újrakezdjenek. Pedig pontosan ezek azok a dolgok, amik manapság kitöltik sok ötvenes-hatvanas nő életét, és repesek az örömtől, hogy először a könyvem lapjain, most pedig a képernyőn reflektálhatok ennek a jelenségnek a gazdagságára és komplexitására” – tette hozzá.


(via Independent)