Hétfőn máris karácsonyi hangulatba kerülhetünk

Nem zavarodtunk meg teljesen, de mi például az Aludj csak, én álmodomot a karácsonyi ajándékok csomagolásakor szoktuk megnézni.

Meztelen Juliet - Film Now, október 5. hétfő, 18.25h

Egy férfit a mániái tesznek férfivá – gondolja Duncan, aki egy angol tengerparti kisvárosban tanár, és minden tud Tucker Crowe-ról (Ethan Hawke), az amerikai rock zenészről, aki 20 évvel ezelőtt koncert közben lesétált a színpadról, és azóta sem látta senki. És aki most – annyi év rejtélyes hallgatás után – közzétesz egy demót.
Közben Duncan barátnője (Rose Byrne) úgy érzi, a pasiját jobban érdekli a sosem látott zenész, mint a hús-vér szerelem. És hogy-hogynem, összeakad a neten az igazi Crowe-val, összehaverkodnak, sőt, végül találkoznak is… és az ilyen találkozások ritkán végződnek szerelem nélkül.
Teljes a kavar: Duncant talán elhagyja a szerelme az imádottjáért. A csaj talán összejön egy pasival, akiről már annyit hallott és már nagyon, de nagyon unta. Egy életunt rocker talán új életet kezd – egy kardigános angol lánnyal.

 

Szemtelen szemtanúk - AMC, október5. hétfő, 19.05h

Mikor a csapatnyi csinos vezérszurkoló lány gyilkosság szemtanúja lesz, Sharp hadnagyra hárul a feladat, hogy megvédje őket a rájuk leselkedő veszedelemtől. Sharp a lányok edzőjének álcázza magát és beköltözik a vezérszurkolók házába. A mogorva zsaru számára felfoghatatlan, hogy a lányok miért nem olyan ruhát hordanak, ami befedi testüket, miért nem esznek olyan ételt, ami esetleg tápláló, és miért kezd forrni a vérük, ha elérkezik a szombat este. Így nem lehet dolgozni! Pedig szükség van rá, mert a gyilkos mindent megtesz, hogy elintézze a lányokat.

 

Amit csak akarsz - Filmbox, október 5. hétfő, 19.20h

Felesége váratlan halála után Leo magára marad négyéves kislányával, akinek szüksége van egy anyára, hogy esténként segítsen neki elaludni. Más ilyenkor szerezne egy rendes bébiszittert, ám az apa úgy dönt, hogy hajlandó némi szerepjátékra, csak az a kérdés, hogy meddig játék a játék. Merész kérdéseket szokatlan alaphelyzetben feszegető darab a szülői szeretetről, a nemi identitásról és úgy általában a toleranciáról.

 

Jane Austen magánélete - Film Mánia, október 5. hétfő, 21h

A XVIII. századi Angliában ostobaság volt szerelemből házasodni. Mr. és Mrs. Austen a gazdag Mr. Wisley-t nézte ki lányuk, Jane, jövendőbelijének, de Jane makacs volt, aki szembe ment a hagyományokkal. Megismerkedett a kicsapongó életet élő, megfékezhetetlen, de nagyon sármos jogtudóssal Tom Lefroy-jal és szikrázó, romantikus, igaz szerelem bontakozott ki közöttük. Kérdés, hogy feladnak-e mindent egymásért és a boldogságért? A film életrajzi ihletésű, melyben a közvetlenül írói pályája előtt álló ifjú hölgy egyik kulcsfontosságú szerelmi kapcsolatát ismerhetjük meg.

 

Revolver - Mozi+, október 5. hétfő, 21h

Jake Green (Jason Statham) egy megszállott szerencsejátékos, akit már szinte az összes kaszinóból kitiltottak, mert folyton nyer. Egyik este a két bátyjával, Billy-vel (Andrew Howard) és Joe-val (Stephen Walters) együtt meghívást kap egy exkluzív játékra egy maffiafőnökkel, Dorothy Macha-val (Ray Liotta). Jake-nek elvileg veszítenie kellene Macha ellen, de ő nem ezt teszi, megveri a maffiózót a játékban, sőt, még provokálja is. Ezután mindhármuknak menekülniük kell, mert Macha bérgyilkost fogad fel Jake megölésére. Jake egy testvérpárosnak kezd el dolgozni, Avi-nak (André Benjamin) és Zack-nek (Vincent Pastore), akik le akarnak számolni Macha-val és ezért pártfogásukba veszik Jake-et és testvéreit.

 

Aludj csak, én álmodom - Viasat3, október 5. hétfő, 21h

Lucy (Sandra Bullock) élete eléggé magányos, pedig szemrevaló lány. A metrón árulja a jegyeket, egyedüli boldogsága egy kedves fiú, aki minden nap elrobog előtte. Lucy véletlenül megmenti a vágányok közé esett fiú életét. Peternek (Peter Gallagher) hívják és ájultan talán még helyesebb: szerelem ez második látásra. Azonban a gond súlyosabb, Peter kómába esik. Lucy meglátogatja őt a kórházban, ahol a nővér Peter barátnőjeként mutatja be őt a családnak. Rögtön befogadják Lucyt, aki életében először érzi a család melegét. A családdal töltött idő alatt rájön, hogy beleszeretett Peter bátyjába, Jackbe (Bill Pullman). Mi fog történni, ha Peter végre felébred a kómából?

 

Chappie - Sony Movie Channel, október 5. hétfő, 21h

A közeli jövőben a rendőrség robotokkal próbál úrrá lenni a bűnözésen. Ám a tervező Wilson többet szeretne, célja a mesterséges intelligencia megteremtése. Főnöke utasítása ellenére megalkotja álmát, amit egy leselejtezett robotba ültet be.

 

13 óra: Bengázi titkos katonái - Paramount Channel, október 5. hétfő, 21h

Michael Bay filmje, a 13 ÓRA: BENGÁZI TITKOS KATONÁI egy valódi eseményeket bemutató izgalmas történet, melyben 6 ex-katonai operátor, akiknek feladata a CIA-kirendeltség megvédése volt, szembeszállt az elsöprő túlerőben lévő terroristákkal, mikor azok 2012. szeptember 11-én megtámadták az amerikai diplomáciai képviselet épületcsoportját. Mikor minden rosszra fordult, ennek a hat férfinak volt bátorsága ahhoz, hogy jót cselekedjen. A film Mitchell Zuckoff, a New York Times bestseller szerzőjének könyvén, a 13 ÓRA: BENGÁZI TITKOS KATONÁI című valós eseményeket bemutató könyvén és az Annex Biztonsági Csoport tagjai által elmondottakon alapul.

 

Cloverfield Lane 10 - Moziverzum, október 5. hétfő, 22.50h

Egy nő egy szörnyű baleset után egy pincében tér magához, és attól fél, hogy elrabolták. "Fogvatartója", aki fel van készülve a világvégére, azt állítja, hogy megmentette a nő életét, mivel borzalmas támadás érte a Földet, és emiatt a külvilág már lakhatatlan...