Itt vannak a legjobb filmek hétfő estére

Üsd el az idődet a tévé előtt, kiválogattuk hozzá a legjobb filmeket.

A szépség és a szörnyeteg - RTL Klub, március 14. hétfő, 19h

A gyönyörű Belle (Emma Watson) rajong a regényekért, amiért kicsit különcnek tartják a városban. Apja mindig a kedvében jár, és minden alkalommal, amikor hosszú útra indul, hoz egy szál rózsát a lányának, Bell ezúttal is csak egy rózsát kér, ám nem is sejti, hogy kívánsága milyen következményekkel jár. Apja viharba keveredik, és egy elrejtett kastélyban köt ki. Miután letép a kertben egy rózsát, a kastély ura, az elátkozott herceg (Dan Stevens) félelmetes szörnyalakban súlyos árat követel. Belle magára vállalja, és beköltözik a félelmetes kastélyba. Félelmeit leküzdve Belle összebarátkozik az elvarázsolt személyzettel, akik abban bíznak, hogy a lány még időben feloldja az átkot. Ám a hozományvadász Gaston (Luke Evans) szemet vet Belle-re, és ravasz tervet eszel ki.

 

Neveletlen hercegnő - Cool, március 14. hétfő, 19.25h

Mia (Anne Hathaway), mint a kamaszlányok általában, arról ábrándozik, hogy siker és csillogás veszi körül. Álma valóra válik, amikor egy nap meglátogatja sosem látott nagyanyja (Julie Andrews). A hölgy kicsit kilóg a San Franciscó-i környezetből: ugyanis ő Genovia királynője, és azért jött, hogy unokájának átadja a trónt. Míg a szigorú nagymama a királynőhöz méltó viselkedésre próbálja nevelni a makrancos kamaszlányt, Mia egyre kevésbé szeretne királynő lenni. Ahhoz ugyanis itt kéne hagynia barátnőjét, az iskolát, kedvenc Ford Mustangját, és persze egy fiút, akivel kapcsolatban szintén titkos álmai vannak.

 

Forgószélben - Duna Tv, március 14. hétfő, 21h

Időpont és helyszín: Szovjetunió 1937. _ Evgenia Ginzburg, az orosz irodalom professzora a rettegett Sztálini uralom alatt 10 évre a Gulagra kerül…… Evgenia Ginzburg, a Kazani Egyetem orosz irodalom professzora, családjával együtt a kommunista pártfunkcionárusok kivételes életét éli, egy tágas lakásban, vadonatúj amerikai autóval és egy vidéki házzal. Azonban Sztálin hatalomátvételét követően a kommunista párt nagy változásokon megy keresztül, és szép lassan minden értelmiségi, mérnök és akadémikus a titkos rendőrség megfigyelés alá kerül. Evgeniát megvádolják, hogy egy trockista szervezet tagja. Mindvégig ellenáll a kifinomult pszichológiai kínzásoknak, végül gyalázatosan koholt vádakkal találja szemben magát. Senkit sem hajlandó beárulni, végül 10 év munkatáborra ítélik. Ezzel kezdetét veszi Evgenia hosszú és fájdalmas utazása a Gulágok világába, ahol csakis a költészet iránti hite menti meg Evgenia Ginzburg irodalom professzor egyre magányosabb lesz az élete, miután egyre több kollégája, sőt még a férje is behódol Sztálin eszement terroruralmának. Fogságának felénél, amikor már mindent elveszített, és élni sem akar tovább, megismerkedik a tábor doktorával és szép lassan újra visszatér az életbe vetett hite. Lebilincselő dráma, Evgenia Ginzburg költőnő igaz történe alapján, a kétszeres Oscar-jelölt Emily Watson és Ulrich Tukur ('Mások élete') főszereplésével. A filmet az Oscar-díjas Marleen Goris rendezte. "Emily Watson magával ragadó alakítása mindent visz, a képtelen (hatalmas nyomás alatt lévő) bátorságának egy vitruóz értelmezést ad" _ Variety Díjak: Deutscher Fernsehpreis / Német TV díja (2016) _ a Legjobb vágás kategóriában, Ulf Albert Prix Italia (2015) _ Prix Italia díja

 

Bridget Jones babát vár - Prime, március 14. hétfő, 21h

Miután szakított Mark Dacy-val, Bridget Jones "boldogan él, amíg meg nem hal" terve nem igazán úgy alakult, mint várta. Negyvenes szingliként úgy dönt, hogy hírproduceri munkájára koncentrál, és régi és új barátokkal veszi körül magát. Most az egyszer Bridget teljesen ura a helyzetnek. Mi baj lehet? Ám Kupidó közbelép, és Bridget megismerkedik egy Jack nevű, jóképű amerikaival, aki úgy udvarol, ahogy Mark Darcy soha. És jön a váratlan fordulat: hősnőnk teherbe esik, de van egy bökkenő: csak 50 százalékos bizonyossággal tudja a baba apjának kilétét...

 

Csempészek - Film Mánia, március 14. hétfő, 21h

Chris Farrady régen felhagyott a bűnöző életmóddal, de miután sógora, Andy elszúrja könyörtelen főnöke, Tim Briggs egyik drogügyletét, Chris visszakényszerül abba, amit a legjobban csinál _ a csempészésbe _ hogy kiegyenlítse Andy tartozását. Chris legendás csempész, és gyorsan összehoz egy csapatot legjobb barátja, Sebastian segítségével egy utolsó menetre Panamába és vissza, annak reményében, hogy több milliónyi hamis pénzzel térnek haza. Ám a dolgok hamar elkezdenek szétesni, és amikor már csak pár órájuk van összeszedni a pénzt, Chrisnek be kell vetnie régen használt fogásait, hogy lavírozni tudjon a brutális drogbárók, zsaruk és bérgyilkosok hálójában, mielőtt a felesége és a fia célponttá válik.

 

Pesti balhé - RTL Klub, március 14. hétfő, 21.40h

Gyerekkorukban elválaszthatatlan haverok voltak. Csak kicsit rosszak: ártatlan kalandozásaik nyomában lángoló gyerektáborok és rémült pedagógusok maradtak. Azután felnőttek, de szerencsére nem komolyodtak meg. Marcell (Mészáros Béla) kivételével, aki kőgazdag, de nem túl boldog mérnök lett, mind ugyanolyan gátlástalan, pihentagyú tréfacsinálók, mint voltak. És amikor a banda (Alexa, Jet, Guszti, Adrián, Vinsz) egyik tagjának az az ötlete támad, hogy egy fura festményét társai James Bondot megszégyenítő ügyességgel lopják be az évszázad műkincs-árverésére, még a tőlük eltávolodott régi cimborát is sikerül rábeszélni az eszement bűntényre. De nincs tökéletes terv. Vagy hát: náluk biztos nincs. Gedeon, a profi bűnöző (Reviczky Gábor) bevonása után is csak káosz, kaland, küzdelem és sok béka marad. De ők épp az ilyen helyzeteket szeretik…

 

Az: Második fejezet - Film+, március 14. hétfő, 22h

Derrybe visszatér a borzalom, újrakezdődnek a vérfagyasztó halálesetek, a kisváros utcáit és házait ismét hatalmába keríti a rettegés. A Vesztesek Klubja, Bill (James McAvoy) és Beverly (Jessica Chastain) vezetésével, 27 év után újra szembekerül a groteszk, vérszomjas bohóccal. Gyerekként azt hitték, hogy legyőzték a gonoszt, de az elpusztíthatatlan. Pennywise ellen csak egy ősi indián szertartás lehet hatásos fegyver, amit a csapatnak kell elvégeznie. Ahhoz azonban a többségnek életben kell maradnia.

 

Sose hátrálj meg - Filmcafe, március 14. hétfő, 22.55h

Jake Tyler új városba költözik a családjával. A fiatalember belekeveredik az illegális küzdelembe, amelyben különböző küzdősportok képviselői mérik össze erejüket. A harcban nincsenek szabályok, csak az számít, ki nyer. Bár Jake alulmarad az összecsapásban, nem engedik kiszállni. A családját és a barátait is veszély fenyegeti, ha nem vesz részt a következő menetben. Jake a veterán, visszavonult harcművészhez, Jean Roquához fordul segítségért, hogy felkészítse az összecsapásra. A kemény edzések után eljön a pillanat, amikor szembe kell néznie ellenfelével.

 

Képtelen kampány - Viasat6, március 14. hétfő, 23h

Veszély fenyegeti Cam Brody demokrata kongresszusi képviselő bebetonozott helyét a kis észak-karolinai körzetben. Ugyanis nem várt vetélytársa akad a botrányba keveredett politikusnak. Két helybeli üzletember ráveszi Marty Hugginst, hogy induljon a választáson. Mindezt nem minden hátsó szándék nélkül teszik, kínai cégekkel készülnek illegális üzleteket kötni. A gond, hogy Marty nem éppen politikus alkat. Felbérelik hát a tapasztalt kampánymenedzsert, aki nekilát, hogy eladható figurát varázsoljon belőle.

 

John Wick - TV2, március 14. hétfő, 23.15h

John Wick nyugodt életre vágyik. Magányosan akarja tölteni a napjait: kutyája, sportkocsija, üres, hideg lakása éppen elég neki _ nincs szüksége többre. De egy nyugdíjas bérgyilkos nem pihenhet. És amikor bántják, ő sem marad tétlen. Előveszi rég elrejtett fegyvereit, és elindul véres bosszúhadjáratára. Egyetlen ember harcol gengszterek és bérgyilkosok egész hadserege ellen, New York pedig valódi csatatérré válik. És az őrült, véres ütközetben mégsem egyértelmű, ki fog győzni: a gyilkosok légiója vagy a magányos harcos. Hiszen ő John Wick.

 

Dől a moné - TV4, március 14. hétfő, 23.35h

A kurátor Harry egy kapzsi, műgyűjtő milliomosnak dolgozik. A férfi bosszút akar állni a főnökén. Jól tudja, hogy Lord Shabandar régóta feni a fogát az impresszionista Monet egyik képére, ezért a hamisító barátja által készített hamisítvánnyal akarja csőbe húzni. Bonyolult tervet eszel ki: beszervezi a texasi rodeókirálynő PJ-t, hogy adja be a lordnak, miszerint nála van a festmény, amit még a nagyapja szerzett meg a második világháború alatt, és azóta is a lakókocsijuk falán lóg. Ám az események nem a terv szerint alakulnak.

 

Kicsi fiú - M5, március 14. hétfő, 00.35h

A Kicsi fiú című családi mozi a hit és bátorság filmje. Főszereplője egy 8 éves kicsi fiú, aki megkísérli a lehetetlent. Mindent megtesz azért, hogy hazahozhassa édesapját a II. világháború frontjáról. Édesanyja Emma (Emily Watson), mindkét fiával magára marad és Ő is minden anyai empátiával segíti fiait. James, kicsi fiú bátyja szigorúan tekint öccse világára és legjobb barátjára, aki japán. Kicsi fiú legnagyobb támaszai, barátai Hashimoto és Oliver atya, akik mindenben segítik. Mind a fodagalomtételben, mind pedig az áldozathozatalban mindazért, hogy az édesapja sértetlenül hazatérhessen és újra Társa lehesse otthon és a kis életében. A "Kicsi fiú" nagyszerű film a hitről, a szeretetről, az elfogadásról. A színészek briliáns játéka, hiteles karakterábrázolása, a csodálatos zene, a színvonalas operatőri munka, kiváló rendezés, mindez együtt mélyen megérinti az emberi lelket.