Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Bőséges válogatással készültünk, így biztosan találsz kedvedre valót.

Nagyfiúk - Mozi+, május 26. vasárnap, 18.55h

Harminc évvel a középiskola befejezése után újra találkozik egymással az öt egykori középiskolai jó barát. Szomorú aktualitása a dolognak, hogy meghalt a kosárlabdaedzőjük, akivel megnyerték a bajnokságot. Ha már a temetésére végre összejött a csapat, kihasználják az alkalmat, és együtt töltik a hétvégét a feleségeik és gyerekeik társaságában, méghozzá az edzőjük tóparti házában, ahol régen a győzelmüket is ünnepelték. A korosodó apákban felélednek a régi emlékek, beindul a bulizás és egymás ugratása...

 

Köszönjük, hogy rágyújtott! - Paramount Network, május 26. vasárnap, 19h

"Az, aki egy filmben cigarettázik vagy pszichopata, vagy európai" - állítja Nick Taylor, a sikeres PR szakember. Nick egy kellemes, jóképű, elvált karrierista, aki imádja a fiát, munkaidejét pedig a dohányipar szolgálatában tölti. Vezető szóvivőként szinte a lehetetlent kell véghezvinnie: népszerűsíteni a dohányzást a mai világban. Ennek ellenére Nick remekül lavírozott eddig ebben a legkevésbé sem irigylésre méltó munkakörben. Szellemes és gyorsbeszédű, szinte ördögien sármos - néhányak szemében maga a sátán, aki bármikor képes elhárítani az ellene és munkatársaira irányuló támadásokat találó és találékony rögtönzéseivel. Az idők azonban változnak és a rájuk nehezedő nyomás hatására a dohányipari cégek egyre inkább úgy érzik, hogy reklámtevékenységüknek befellegzett. Úgy tűnik minden összeesküdött Nick ellen: tudományos kutatások egyértelműen bizonyítják a dohányzás egészséget károsító hatását, hovatovább halálos természetét; a fiának olyan apafigurára van szüksége, akire felnézhet; ráadásul Marlboro Man is haldoklik és kész lerántani a leplet a tüdőrákról. A helyzet csak fokozódik és Nick kénytelen szembenézni a helyzetével: vagy megadja magát a körülményeknek, vagy szellemi energiáit összeszedve saját javára fordítja a helyzetet.

 

Szerelmünk lapjai - Cool, május 26. vasárnap, 19.20h

Allie (Rachel McAdams) és Noah (Ryan Gosling) tizenévesek voltak, amikor találkoztak, az első pillanattól kezdve rokonszenveztek egymással. Kibontakozó szerelmük hamar beteljesedik. A lány gazdag szülei azonban ellenzik kapcsolatukat, így a két fiatal útja elválik egymástól. Amikor néhány esztendővel később újra találkoznak, a szerelmük újjáéled, és Allie-nek hamarosan választania kell társa és társadalmi rangja között. Történetüket, melynek fontos jelentősége van számára, egy idős úr olvassa fel újra és újra egy hasonló korú hölgynek.

 

Apacsok - Magyar Mozi TV, május 26. vasárnap, 19.35h

Kishorváth élete első filmjének rendezésére készül, a forgatókönyvét éppen a Kuratórium vizsgálja. A filmterv nagyapja történetét meséli el, aki a '60-as évek elején az '56 utáni passzív ellenállás egy különös formáját választotta. Társaival indián-törzset alapítanak, mokasszint húznak, és kivonulnak a társadalomból. Ezt a játékot szigorú erkölcsök uralják, amelyeket a törzs tagjai véresen komolyan vesznek. A Duna-menti indiánok azonban gyanúsak a megtorlás légkörében, az amúgy is paranoiás hatalom számára. Furcsa fegyvereket birtokolnak, érthetetlen módon kommunikálnak egymással és, ami még ennél is fenyegetőbb, amerikai állampolgárokkal leveleznek, mi több találkoznak is. Kishorváth filmtervét a Kuratórium többsége elégedettséggel fogadja, van azonban valaki a bírálók között, aki családilag szintén érintett a történetben és azt egészen másként ismeri. Kishorváthot pedig ez arra ösztönzi, hogy tovább nyomozzon.

 

Escobar: Elveszett Paradicsom - Filmcafe, május 26. vasárnap, 20h

Columbiában a fiatal szörfös (Josh Hutcherson) megismerkedik álmai asszonyával. Kapcsolatuk révén hamarosan egy veszélyes családi vállalkozásban találja magát, hiszen a lány nem más mint Pablo Escobar (Benicio Del Toro) unokahúga.

 

47 méter mélyen - Film Mánia, május 26. vasárnap, 20.15h

Két lánytestvér Mexikóban nyaral, ahol a tengerpart és az éjszakai élet segítik a könnyed kikapcsolódásukat. A lányok egy nap extrém cápanézésre indulnak, s a kirándulás során egy rácsos ketrecben merülnek le az óceán mélyére, hogy közvetlen közelről is láthassák a gyilkos ragadozókat. A biztonsági ketrecet tartó kábel azonban váratlanul elszakad, s 47 méter mélybe süllyed. A lányoknak alig egy órányi oxigénje marad a palackjukban, s ha mindez nem lenne elég, hemzsegnek körülöttük a vérszomjas cápák is. Halálos versenyfutás kezdődik az idővel az életükért.

 

Tarzan legendája - Film+, május 26. vasárnap, 20.50h

John Clayton (Alexander Skarsgård) tíz éve jól nevelt úriemberként él Angliában feleségével, Jane-nel (Margot Robbie), amikor Williams (Samuel L. Jackson) a segítségét kéri a fekete Kongóban zajló szörnyűségek felszámolásához. Clayton odautazik, és hamarosan Rom kapitány (Christoph Walz) fogságában találja magát, aki megegyezett a bosszúra éhes törzsfőnökkel, Mbongával (Djimon Hounsou). A dzsungelben azonban más törvények uralkodnak, és az angol úriemberben újra feltámad Tarzan.

 

16 utca - SuperTV2, május 26. vasárnap, 21h

New York, reggel 8 óra. A másnapos, kiégett, alkoholista zsaru Jack Mosley nem vágyik egyébre, csakhogy hazajusson és újra a pohár fenekére nézzen, amikor is megbízzák egy egyszerűnek tűnő feladattal. Egy nagyszájú, simlis tanút kell elkísérnie a bíróságra. Jack-nek tehát 15 percébe kerülne, hogy 16 utcányira onnan kitegye a fegyencet és hazaérjen. Csakhamar azonban egy tűzpárbaj rádöbbenti, hogy bizonyos erők nem szeretnék, ha a tanú odaérne a 10 órai kihallgatásra. Amikor pedig erősítést kér, az is kiderül, hogy azok az erők a saját emberei _ régi jó barátja, Frank nyomozó vezetésével. Jack választásra kényszerül a kollégái iránti szolidaritása és a tanú védelme között. Amikor azonban megragadja az utolsó lehetőségét, hogy újra tükörbe tudjon nézni, kezdetét veszi az idegőrlő élet-halál küzdelem utcáról-utcára. Küzdelem a társai, és a rohamosan fogyó idővel szemben…

 

Bolondok aranya - AXN, május 26. vasárnap, 21h

Ben a világ legpechesebb kincsvadásza. A felesége, Tess belefáradt, hogy a férje házasságuk nyolc éve alatt sikertelenül hajszolta a Királynő Hozományaként elhíresült kincset, amely 1715 óta a tenger fenekén hever. A férjével és az álomkergetéssel való szakítás után Tess fedélzetmester lesz egy luxusjachton. Ugyanekkor Ben biztos nyomra bukkan. Jobb híján fellopódzik exneje új munkahelyére és megpróbálja rávenni Nigel Honeycutt-tot, az unatkozó iparmágnást, hogy együtt induljanak kincsvadászatra. Azt azonban nem köti az orrára, hogy nemcsak ők pályáznak a kincsre.

 

A szállító - Mozi+, május 26. vasárnap, 21h

A szállító magányos ember. A profik mindig magányosak. Egy erődszerű házban él, ha hívják, megjelenik szuper járgányán, hibátlanul, időre házhoz szállítja, amit rábíznak, majd elporzik. Sosem kérdez, sosem akar többet tudni, mint amennyit muszáj, sosem hibázik. Szigorúan betartja saját szabályait. Egyetlen egyszer azonban kivételt tesz. Azután sokszorosan megbánja. Kinyitja az egyik rábízott csomagot: persze, mert nagyon dörömböl az autója csomagtartójában. A zsákban egy beragasztott szájú, gyönyörű kínai lányt talál. Nehéz szívvel kézbesíti ugyan, de amikor nemsokára féltett autója is felrobban, visszatér a címzetthez, és olyat tesz, amit még soha: megmenti a küldeményt, sőt, a lány rábeszélésére még azt is megpróbálja kinyomozni, ki akarja megölni őket és miért...

 

Sonic, a sündisznó 2. - Moziverzum, május 26. vasárnap, 21h

Sonic és fogadott családja egyesítik erőiket Miles "Tails" Prower segítségével, hogy megakadályozzák Dr. Robotnyik és Knuckles tervét, akik a legendás mester smaragdot keresik, amelynek ereje képes világokat építeni és pusztítani.

 

Zöld könyv - Útmutató az élethez - Paramount Network, május 26. vasárnap, 21h

Tony Lip egyszerű ugyanakkor jó lelkű fickó, az a típus, akinek a problémamegoldó készsége kimerül az "előbb ütök és csak aztán kérdezek" módszerben. Egy kis mellékes reményében elvállalja, hogy egy afroamerikai zongorista, Don Shirley sofőrje lesz, aki Amerika déli államaiba indul turnézni, oda, ahol a helyiek nem látják szívesen azokat, akiknek más a bőrszíne. Don kifinomult stílusa szöges ellentéte az egykori kidobó ember nyers modorának, ám az út során rájönnek, hogy nem is annyira különbözőek.

 

Tango és Cash - RTL HÁROM, május 26. vasárnap, 21h

Tango (Sylvester Stallone) és Cash (Kurt Russell) két belevaló Los Angeles-i zsaru. Örökös vetélkedésük célja: ismerje el a másik, hogy ő a nyomozók toplistájának éllovasa. Miközben hol az egyik, hol a másik göngyölít fel egy nagy ügyet, a helyi kábítószer- és fegyverkereskedő maffia megelégeli, hogy állandóan keresztbe tesznek a jó üzleteinek. Félreállításukra fantasztikus tervet eszelnek ki: nyakukba varr egy friss hullát, egy heroinos és egy dollárkötegekkel megtömött táskát. A két zsaru rács mögé kerül, és csak egyetlen módjuk van a szabadulásra, ha összefognak.

 

L'ecsó - RTL, május 26. vasárnap, 21.10h

Remy, a patkány kölyökkora óta rajong a legendás Gusteau főzőműsoráért, és arról álmodik, hogy felnőve majd séfként dolgozhat az egyik párizsi étteremben. A gyakorlat azonban mást mond. Remy a saját bőrén tapasztalja meg, milyen veszélyt jelent egy magafajtának, ha felfedezik a konyhában. Amikor úgy tűnik, hogy álma végképp szertefoszlik, megismerkedik Linguinivel, az étterem szégyenlős, kirúgás szélén álló mosogató fiújával, s együtt megfőzik minden idők legfinomabb levesét.

 

Tremors - Ahová lépek, szörny terem - Film Mánia, május 26. vasárnap, 22h

Val McKee és barátja, Earl Bassett éppen elhatározzák, hogy elhagyják Nevada-t, amikor furcsa rengések akadályozzák meg elindulásukat. Egy csinos földrengésszakértő diáklány segítségével rájönnek, hogy a városkát a föld alatt élő, gigantikus, emberevő szörnyek fenyegetik. Megindul a hajsza, hogy legyőzzék a csúszó-mászó földalatti lényeket. Ez a feladat elsőre nem is tűnik túl nehéznek a két barát számára, ám ahogy a harcot megkezdik a szörnyekkel, fokozatosan rájönnek, hogy ellenfeleik nem akármilyen képességekkel megáldott lények. Különleges tulajdonságaik közül az egyik legérdekesebb, hogy a legapróbb rezgéseket is megérzik a föld felszínéről. Így nem csoda, hogy a menekülés előlük szinte lehetetlen.

 

Személyiségtolvaj - TV2, május 26. vasárnap, 22.15h

A kimeríthetetlen pénzkeret lehetővé teszi Diana számára, hogy flancoljon Miamiban, és megvegye, amire csak kedve szottyan. Csak egy a bökkenő: a kártya, amit a vásárlási ámokfutáshoz használ Sandy Bigelow Patterson nevére szól, aki egy számlakezelő, és az Államok túlsó felén lakik. Az igazi Sandy Bigelow Patterson-nak egy hete van, hogy levadássza a szélhámost, mielőtt a világa összeomlik, így délre indul, hogy kérdőre vonja a nőt, akinek szabad belépőkártyája van az ő életébe. Próbálkozik vesztegetéssel, hízelgéssel, veszekedéssel, de kénytelen rádöbbenni, milyen kemény meló visszaszerezni a saját nevét...

 

Szerelem tesztelve - M5, május 26. vasárnap, 22.35h

A 45 éves özvegyember, Erwan véletlenül megtudja, hogy a férfi, aki felnevelte nem vér szerinti apja. Úgy dönt, felkeresi igazi apját, és meg is találja a hetvenes, jókedvű Joseph személyében, akinek annak idején futó kalandja volt anyjával. Erwant nemcsak ő bűvöli el, hanem a hirtelen felbukkanó, féktelen Anna is, akit furcsa szálak fűznek Josephhoz és Erwanhoz is. Egyre bonyolultabb a helyzet, ráadásul lánya, Juliette is bejelenti, hogy gyereket vár, de az apa kilétét nem hajlandó felfedni...

 

A postakocsi - Duna Televízió, május 26. vasárnap, 22.40h

A francia forradalom utáni zűrzavaros időszakban, 1791. június 20-ának éjjelén egy titokzatos hintó hagyja el a királyi palotát, hogy Párizsból a keleti határ felé vegye az irányt. Egy másnap reggel Metzbe induló postakocsi utasai számára lassan kibontakozik az igazság, hogy a hintón, amelyet ők néhány órás késéssel követnek, maga a király utazik álruhában, családja körében, azzal a céllal, hogy csatlakozzék a határon várakozó szövetségeseihez. Az utasok színes társaságának tagja egy grófnő, egy bíró, egy gyáros, egy operaénekesnő, valamint olyan híres személyiségek, mint Nicolas-Edmé Restif író, Thomas Paine, az amerikai politikai gondolkodó és az idős Giacomo Casanova. A filmnek korábban egy jelentős mértékben rövidített verziója volt látható Magyarországon, ezúttal a teljes változatot mutatjuk be.

 

Odd Thomas - A halottlátó - SuperTV2, május 26. vasárnap, 23h

Dean Koontz bestsellere nyomán! A halottak nem beszélnek, ám Odd Thomas-szal, a kisvárosban dolgozó gyorséttermi szakáccsal mégis kapcsolatba lépnek. Thomas átlagos pasasnak tartja magát, aki különleges képességekkel bír, és fülig szerelmes a világ leggyönyörűbb lányába, Stormy Llewellyn-be. A lelkek néha arra kérik, hogy segítsen igazságot szolgáltatni nekik, és a fiú a másvilági tippjeiket Pico Mundo rokonszenves rendőrfőnökének, Wyatt Porter-nek adja tovább. Egy nap titokzatos férfi érkezik a városba, akinek farkasétvágya és szekrénynyi információja van a világ legelvetemültebb gyilkosairól, akit hiénaszerű árnyak követnek, bármerre jár. Ám, hogy ki ez az ember, és mit akar, még Odd elhunyt informátorai sem tudják...

 

A grizzly birodalma - Film+, május 26. vasárnap, 23h

Az alaszkai vadonban nem könnyű az emberek helyzete, az élet állandó küzdelem a természet erőivel. Így van ez akkor is, amikor egy könyörtelen grizzly kezdi terrorizálni az egyik kisváros lakóit, nyomát szétmarcangolt áldozatok jelzik. A seriff elindul az erdőbe, hogy megtalálja az ökológus feleségét, ehelyett azonban az elhidegült exbűnöző testvérébe botlik. A két férfi hamarosan keresztezi a gyilkos medve útját. A prédából vadász lesz...

 

A Wall Street farkasa - RTL HÁROM, május 26. vasárnap, 23.15h

Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) gyorsan akar meggazdagodni, és erre a legjobb megoldás a tőzsde. Barátjával, Donny Azoffal (Jonah Hill) megalapítja a Stratton Oakmont brókercéget, és ügyes trükkökkel, extra jutalékokkal a cégük felverekszi magát a Wall Street legnagyobbjai közé. A 250 fős cég olyan népszerűvé válik Jordan lehengerlő stílusának köszönhetően, hogy a vállalatok rajtuk keresztül nyújtják be tőzsdei bevezetésüket. Ám ahogy nő a befolyásuk, úgy süllyednek morálisan és mentálisan egyre mélyebbre. Fuldokolnak a hazugságokban, az alkoholban, a drogokban és az orgiákban. Fényűző életükkel hamarosan magukra vonják az FBI figyelmét, miközben veszélybe sodorják saját családtagjaikat. A csúcsról gyors és meredek az út lefelé, és amikor Jordan önpusztító függőségei a gyerekei biztonságát is fenyegetik, a felesége, Naomi (Margot Robbie) elhagyja. Közben az FBI már ugrásra készen várja, hogy Jordan és Donny hibázzanak.

 

Ha a férfi igazán szeret... - Prime, május 26. vasárnap, 23.15h

Alice és Michael Green házassága mintaszerű. Szenvedélyesen szeretik egymást, minden gondjukat-bajukat megosztják egymással és van két gyönyörű lányuk. Olyanok ők együtt, mint ahogy a képeslapokban a boldog családokat ábrázolják. De a romantikus felszín mögött ott lapul Alice szörnyű titka, amelyet nem csak családtagjai, hanem saját maga elől is rejteget. Ez a titok, mint egy időzített bomba, egyik pillanatról a másikra válságba sodorja Alice és Michael harmonikus házasságát, fenekestül felforgatja addigi életüket. De a családtagok egymás iránt érzett szeretete, elkötelezettsége és mindannyiuk lelkiereje lehetővé teszi, hogy a nagy robbanás után újra összeszedjék az apróra tört cserepeket és megpróbáljanak közösen szembenézni Alice problémájával.

 

Éjszakai játék - RTL, május 26. vasárnap, 23.30h

Annie (Rachel McAdams) és Max (Jason Bateman) verhetetlen házaspár, senki nem tudja őket társasjátékban legyőzni. Csupán egyetlen személy van az ismert univerzumban, aki beárnyékolja őket. Nem más, mint Max szupermenő bátyja, Brooks (Kyle Chandler), aki Wall Street-i tőzsdeügynök-milliomos. Brooks érkezésének híre Max házaséletére is kihat, ezért Annie úgy dönt, hogy közös erővel fogják megalázni Brooksot a legközelebbi hétvégi játékpartin. A dörzsölt testvér azonban nagy meglepetést tartogat. Egy ügynökség által szervezett krimijátékkal rukkol elő, ám a játék nem a tervek szerint halad. Mire a résztvevők ráébrednek, hogy valódi emberrablás történt, addigra teljesen belekeverednek a bűnügybe. A barátok elhatározzák, hogy együtt oldják meg a titokzatos bűntényt.