Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Tévézni támadt kedved? Mutatjuk, miből válassz!

Minden, mindenhol, mindenkor - AMC, február 18. vasárnap, 20h

Megállíthatatlan fenyegetés készül elsöpörni az összes multiverzumot… de talán nincs minden veszve. A létezésünket fenyegető sötétségnek ugyanis van valaki, aki képes útját állni: egy középkorú, kínai bevándorló, Evelyn (Michelle Yeoh). A bökkenő csak az, hogy a mosodatulajdonosnak jelenleg nincs ideje ilyen apróságokon aggódni, mivel azzal van elfoglalva, hogy időre befejezze az éves adóbevallását.

 

Vanília égbolt - Filmcafe, február 18. vasárnap, 20h

Úgy tűnik, David Aames varázslatos életet él. A jóképű, gazdag, karizmatikus ifjú egy New York-i kiadó vezetője, gondtalan és felelőtlen életvitele elbűvölő, mégis, mintha hiányozna belőle valami. Akár egy impresszionista tájkép: ha közelebbről megvizsgáljuk, ez az élet egész más színben tűnik fel. Egy éjszakán David megismerkedik álmai asszonyával, aztán egy apró hiba következtében el is veszíti őt. A fiú váratlanul a románc, humor, gyanakvás, szerelem és szex szédítő forgatagába zuhan, és azon veszi észre magát, hogy kétségbeesetten keresi saját lelkét, és felfedezi az igaz szerelem értékes és mulandó természetét.

 

Vissza a jövőbe 3. - RTL HÁROM, február 18. vasárnap, 20.30h

Michael J. Foxhoz és Christopher Lloydhoz ezúttal az Oscar-díjas Mary Steenburgen csatlakozik az időutazás trilógia mindent elsöprő befejező részében, melyet a nagysikerű szerzőpáros, Steven Spielberg és Robert Zemeckis alkotott. Doc Brown régi vágyát szeretné megvalósítani és elhatározza, hogy a Vadnyugaton éli tovább életét az 1880-as években. Mikor Doc élete majdnem idő előtt véget ér, Marty visszautazik a múltba, hogy megmentse barátját. Akad azonban egy kis gond: Doc annyira beleszeret Clara Clayton (Steenburgen) tanárnőbe, hogy kissé … szórakozott lesz. Most Marty-n a sor, hogy megmentse Doc-ot a bajtól, beindítsa a DeLoreant és egyensúlyban tartsa a múltat és a jövőt, hogy mindenki visszakerülhessen oda, ahová - és amikor - tartozik!

 

Testcsere - Cool, február 18. vasárnap, 21h

Dave (Jason Bateman) túlhajszolt apa, három gyerekkel és kimerült feleséggel, míg Mitch (Ryan Reynolds) egyedülálló, gondtalan férfi, aki szexuális élete csúcsán van éppen. Egyetlen közös bennük, hogy mindketten a másik boldognak hitt életére vágynak. Egy villámcsapásnak köszönhetően teljesül a kívánságuk, és váratlanul testet cserélnek. Persze azonnal kitör a pánik, és elképesztő megpróbáltatásokon keresztül kell elérniük, hogy ne tegyék tönkre egymás életét, és újra önmaguk lehessenek.

 

A turné - Magyar Mozi TV, február 18. vasárnap, 21h

A színházi évad végén, a rekkenő nyári hőségben negyvennapos turnéra indul öt népszerű színész és két kísérőjük, a Zongorista és a Szervező. Mindannyian sok pénzt remélnek a vállakozástól. A terv szerint negyven nap alatt körbeszáguldják az országot, kilencven előadást tartanak nyolcvan helyen, olykor naponta négy fellépéssel. Összeáll a társulat, az utolsó pillanatban csatlakozik hozzájuk a Húzónév főiskoláról kirúgott tanítványa is. Három kocsival indulnak útnak.

 

Ebgondolat - Moziverzum, február 18. vasárnap, 21h

Gart Stein regényéből! Enzo egy öreg, bölcs kutya, akit a feltörekvő Forma 1-es versenyző gazdája, Denny Swift a legendás olasz versenyautó-tervezőről, a Ferrari autógyár alapítójáról, Enzo Ferrariról nevezett el. Miután Enzo meg van győződve arról, hogy emberként fog újjászületni, megosztja gondolatait, emlékeit az autóversenyzésről és az életről. Enzo sajátos betekintést nyer az emberi világba, s rájön, hogy a versenypályán alkalmazott technikák a hétköznapokban is használhatóak...

 

Django elszabadul - AXN, február 18. vasárnap, 21h

Amerika déli része két évvel a polgárháború előtt. Egy különös módszereket követő profi fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja Djangót. De a társak együtt maradnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) rabszolgáit _ trénere segítségével _ egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra.

 

A holló - Paramount Network, február 18. vasárnap, 21h

A történet egy fiatal zenészről, Ericről szól, akit mennyasszonyával együtt meggyilkoltak esküvőjük éjszakáján. Pontosan egy évvel a haláluk után, egy rejtélyes holló segítségével visszatér, hogy megtalálja a gyilkosokat.

 

Bohém rapszódia - SuperTV2, február 18. vasárnap, 21h

A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aid-en, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercury-val az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit.

 

A játszma - TV2, február 18. vasárnap, 22.20h

1963. Budapest. Az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt) élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella) és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja egy versengő kolléga, Kulcsár (Scherer Péter). Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál (Kulka János) fordulat fordulatot követ, és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet...

Mezítláb a parkban - Duna Televízió, február 18. vasárnap, 22.35h

A Broadway vígjátékmestere, Neil Simon adaptálta saját sikerdarabját az ifjú konzervatív ügyvédről és különc menyasszonyáról e klasszikus filmhez. Robert Redford maga az egyenesség. Jane Fonda pedig újdonsült felesége, aki életét az örömök hajszolásának szenteli. Ahogy a mézeshetek extázisa átadja helyét az otthonteremtés valóságának egy ötemeletes, lift nélküli házban, a házasság harmóniája komikus civódásba fordul. Az anyós jámboran panaszkodik. A feljebb lakó középkorú nőcsábász flörtöl. Az örömből kín lesz. Semmi kétség, hogy a film végére a fiatalok kibékülve csókolóznak majd és az sem kérdéses, hogy az anya és a szomszéd egymásra találnak. 

 

Kisiklottak - Filmcafe, február 18. vasárnap, 22.40h

Charles Schine (Clive Owen) reklámszakember egy napon összeismerkedik a vonatmegállóban Lucinda Harisszel (Jennifer Aniston). Ez a találkozás örökre megváltoztatja az életét. Lucinda bájos, gyönyörű és izgató. Annak ellenére, hogy mindketten házasok és gyermekeik is vannak, mágnesként vonzódnak egymáshoz. Kis románcuk azonban nem várt véget ér, amikor Laroche (Vincent Cassel), egy idegen férfi rájuk töri az ajtót és fegyvert fog rájuk. Az igazi rémálom csak ezt követően kezdődik: kalandjuknak sokkal szörnyűbb következményei lesznek, mint amiről bármelyikük álmodni mert volna.

 

100 Dolog - RTL, február 18. vasárnap, 23.15h

Ha az ember részegen köt fogadást, arra a gatyája is rámehet. Egy napon Toni (Matthias Schweighöfer) és jó barátja, Paul (Florian David Fitz) anyaszült meztelenül ébrednek üres, fűtetlen lakásaikban. A két férfi világéletében rivalizált egymással, de nem jutottak dűlőre, hogy melyikük a jobb. Ezért aztán egy éjszaka őrült fogadást kötnek. Száz napig a rengeteg dolgukból mindennap csak egyetlen cuccot vehetnek vissza. Vajon az alsónadrág lesz-e az első, amit visszavesznek?

 

A nagy dobás - VIASAT3, február 18. vasárnap, 23.20h

Amikor négy kívülálló észrevette azt, amit a nagy bankok, a média és a kormány nem akart észrevenni _ a gazdaság globális összeomlását -, támadt egy ötletük: A nagy dobás. Bátor befektetésük a modern pénzügyi világ sötét bugyraiba viszi őket, ahol meg kell kérdőjelezniük mindenkit és mindent.

 

Az első áruló - M5, február 18. vasárnap, 23.35h

Bellocchio nagyszabású alkotásban állít emléket a "nagy per"-ként elhíresült 1986-ban folytatott bírósági tárgyalásnak, amelyben 366 maffiatagot kényszerítettek a vádlottak padjára. A per megindításának lehetőségét a Cosa Nostra egy befolyásos tagja, Tommaso Buscetta részletes tanúvallomása adta, amelyből először derült fény a szicíliai maffia tényleges felépítésére és működésére. A filmből nemcsak a per lefolyását és hosszú távú hatásait ismerhetjük meg, hanem morális kérdéseket is felvet: lehetséges-e szakítani egy "katonának" az élete minden pillanatát addig meghatározó ideológiával, lehetséges-e szembeszállni régi önmagunkkal saját autonómiánk és emberségünk visszaszerzése érdekében.

 

Számos pasas - Film Mánia, február 18. vasárnap, 23.50h

Ally (Anna Faris) a kirúgása napján azt is megtudja, hogy aki a huszadik partnerében sem találja meg az igazit, képtelen lesz megállapodni. Hirtelen pánikba esik, mivel épp húsznál tart. Kétségbeesésében úgy dönt, megkeresi az eddigi tizenkilenc pasiját. Szomszédjával, az állástalan nőfaló Colinnal (Chris Evans) különös alkut köt. Ally segít az egyéjszakás lányoktól megszabadulni, cserébe a srác megkeresi a kiszemelt férfiakat.