Máris dolgoznak A szolgálólány meséje „rendes” folytatásán

Még meg sem jelent Margaret Atwood új regénye (ő írta a népszerű sorozat könyveredetijét), a Hulu máris lecsapott a filmes jogokra, és állítólag már megkezdték az első munkálatokat is.

A szolgálólány meséje című disztópikus regényt jegyző kanadai feminista szerző 34 évvel a sikerkönyv megjelenése után adatja ki annak folytatását, The Testaments címmel. Az új kötet még csak a jövő héten, szeptember 10-én kerül a könyvesboltok polcaira, de máris tudni lehet, hogy készül majd belőle mozgóképes feldolgozás.

A szolgálólány meséje című népszerű sorozathoz hasonlóan a The Testaments is az MGM és a Hulu közös projektje, és állítólag A szolgálólány meséje showrunnerét, Bruce Millert már be is vonták az arról folyó tervezgetésbe, hogy kerüljön képernyőre a folytatás. A The Testaments egyébként 15 évvel az első regény cselekménye után játszódik, és három különböző karakter meséli el a sztoriját.

Margaret Atwood. Forrás: Michael Tran / FilmMagic / Getty Images

 

Az alkotó ugyanakkor még nem olvasta az új regényt, de annyit már tud, hogy hatalmas lehetőségek rejlenek benne. „A sorozatban is megpróbáltuk szélesebbre nyitni a világot, amennyire csak tudtuk. A The Testaments pedig végképp

megadja a lehetőséget, még arra is, hogy a világ más részeibe is eljussunk”

– nyilatkozta Bruce Miller, aki azt is elárulta, hogy A szolgálólány meséje akár tíz évadot is megérhet.

A szolgálólány meséjének nemrégiben zárult a harmadik évada, és már készül a negyedik. Nem tudni ugyanakkor, hogy ebbe a sorba hogy illeszkedik majd a The Testaments, hiszen a sorozatnak csak az első évada követte az eredeti Atwood-regény cselekményét, a későbbiekben alaposan elszakadtak tőle. Szóval az új könyv vélhetően önálló szériaként (vagy filmként?) kerül majd képernyőre (vászonra?).

A szolgálólány meséje. Forrás: HBO

 

Millernek ugyanis már megvannak a tervei A szolgálólány meséje későbbi évadaihoz. SPOILER! „Már látom, mi következhet a mostani szezon után. Lelki szemeim előtt például megjelent egy olyan epizód, ami Gileád eleste után játszódna, és egy afféle Nürnbergi pert mutatna be. Szóval sok minden van még ebben, és a kilencedik vagy tizedik évadra már hatalmasat változna a világa” – mondta Miller.


(via NME)