Megszólalt a zaklatással vádolt Kevin Spacey egyik kollégája

Michael Kelly a Kártyavárban játszott együtt a kegyvesztett színésszel, aki ellen szexuális visszaélések miatt jelenleg is több nyomozás zajlik.

Mint arról korábban többször írtunk, Kevin Spacey ellen immár Angliában és Amerikában is nyomoznak, miután októberben Anthony Rapp színész (a rebootolt Star Trek-széria, a Star Trek: Discovery egyik szereplője) nyilvánosan azzal vádolta, hogy szexuálisan molesztálta, amikor még csak 14 éves volt.

Michael Kelly a sorozatban. Forrás: port

 

Ezt követően többen is előálltak vádjaikkal (csak a londoni Old Vic Theatre-től, a színész egykori munkahelyétől húsz panasz érkezett), így – habár hivatalosan még nem emeltek vádat ellene – Spacey karrierje rekordidő, egy hét alatt összeomlott. Először azt jelentették be, hogy kirúgják a Kártyavár című, az általa alakított figurára épülő sorozatból, majd magát a sorozatot is elkaszálták; de a sztárt A világ összes pénze című Ridley Scott-filmből is kiradírozták.

Michael Kelly Kevin Spacey-vel a sorozatban. Forrás: port

 

Most pont a Kártyavár egyik színésze, Spacey közvetlen kollégája, Michael Kelly szólalt meg, aki Doug Stamper karakterét játssza a sorozatban, annak 2013-as indulása óta – azaz négy-öt éven át dolgozott együtt a zaklatással vádolt sztárral. Kelly egyébként az első, aki a botrány kipattanása óta nyilvánosan nyilatkozik az ügyben.

„Vegyesek az érzéseim, mert minden egyes nap együtt voltam vele. Nagyon különös érzés például nap mint nap visszamenni ugyanabba a díszletbe, csak teljesen más emberek közé. (A Kártyavárnak jelenleg készül az utolsó, hatodik évada, ami Spacey figurája helyett a Robin Wright által alakított Claire Underwoodra épül. – a szerk.) Hirtelenjében azt sem tudom, hogyan öntsem szavakba a dolgot, mert váratlanul egy egész más világban találtuk magunkat” – mondta Kelly.

„Nyilvánvalóan milliónyi érzelem kavarog bennem, ezért nem is akarok erről túl sokat beszélni. Ezek a történések nagyon sokféleképpen törték össze a szívem.

Nagyon nehéz. És még benne járok a feldolgozás folyamatában, szóval igazából még nem is alakítottam ki a véleményem” – tette hozzá a színész, aki azt is elárulta, hogy nem beszélt a történtek óta Kevin Spacey-vel. A Michael Kellyvel készített teljes interjút (ami a Varietyn jelent meg) itt olvashatjuk el.


(via Independent)