Nálunk forgatják az Interjú a vámpírral sorozatverzióját

Ez az a produkció, amiben a regényeredetik szerzője, Anne Rice is részt vesz, és A szolgálólány meséjét is gyártó Hulunál készül.

Korábban már írtunk róla, hogy az Interjú a vámpírral és A kárhozottak királynője című filmek révén is ismert regénysorozat, a Vámpírkrónikák újabb adaptációt kap: ezúttal egy széria formájában. Azt még nem tudni, hogy a sorozat az Interjú a vámpírral című regénnyel indult saga pontosan mely darabjait dolgozza fel – de van miből választani, hiszen a könyvfolyam eddig 11 kötetből áll.

Anne Rice korábban úgy nyilatkozott, szívesen elkészítené a Lestat, a vámpír című regény adaptációját, de nem biztos, hogy erre most kerül sor. Rice egyébként a széria executive producereként fog tevékenykedni, fiával, a szintén bestsellerszerző Christopher Rice-szal együtt. A Rice fiú írta amúgy a sorozat forgatókönyvét.

Tom Cruise és Brad Pitt az Interjú a vámpírral című filmben. Forrás: port

 

Ami pedig a ránk vonatkozó rész, hogy a hírek szerint a vámpírszéria Budapesten forog majd: a munkát a filmesek már a nyáron megkezdik, Rice és fia pedig szeptemberben csatlakozik hozzájuk. A sorozat showrunnere Dee Johnson lesz, akinek a nevéhez olyan tévés alkotások fűződnek, mint a Melrose Place, a Pszichozsaru, a Vészhelyzet vagy A férjem védelmében.

A Lestat figurájára épülő szériának ugyanakkor lesz egy riválisa is, hiszen Az elveszett fiúk című, szintén vámpíros témában készült horrorkomédia is kap egy kisképernyős feldolgozást. Az a sorozat a CW csatorna számára forog, A Grace klinika és a Botrány író-producere, Heather Mitchell vezetésével.


(via NME)