Next Top Model Hungary - Itt vannak a szép lányok, akiket most sokan fognak utálni

Azért, mert modellkedésből akarnak megélni.

A TV2 elindította a műsort, ami Magyarország következő topmodelljét keresi. Mindezt 2024-ben, amikor még a csapból is az Insta- és glammodellek folynak. Tehát eleve érdekes, hogy van-e értelme keresni ezt a bizonyos topmodellt. Feltehetőleg nem vagyunk eleresztve belőlük, illetve a hétköznapi ember szintjén nem túl gyakori téma ez a világ azon túl, hogy Palvin Barbi meg Mihalik Enikő. De most ezen lépjünk is túl, hisz a műsor itt van, és a potenciális "Next Top Modelek" is szép számban képviseltetik magukat. Él és virágzik még mindig ez a szakma. Jó tudni.

Forrás: TV2 Play

 

A selejtező szakasz akár el is mehetett volna egy kegyetlen alázásokban dagonyázó freak show-ba is, de meglehetősen igényesen kivitelezett szegmens volt ez ahhoz képest, ami lehetett volna belőle. Mintha a Kincsvadászokból ismert visszafogottság és szakmaiság itt is megjelenne. A zsűri profi. Persze pedzegetik a versenyzők súlyát, de ez egy műsor, amiben modelleket keresnek, könyörgöm, hát még jó, hogy szó van a külsőről. Ellenben mégsem arról szól az egész, hogy

na, akkor megnyitott a húsbolt.

Kétségtelen, hogy a fotelben ülő férfiak közül akadnak majd páran, akik leginkább ezt fogják preferálni a show-ban, hogy lehet nézni a dekoratív lányok combját, de közel sem ez a műsor lényege. És meglepő - vagy nem meglepő módon -, de nem is akarja erre kifuttatni a csatorna sem. Az egész előválogató szakaszba jó, ha két olyan jelentkezőt mutattak, akik valamilyen módon triggerelhetik a zsűrit és így a drága nézőt is. Erre kiváló példa a lány, akinek az tetszett legjobban a saját fotóján, hogy szép rajta a szeme. Tombor Zoltán jól el is küldte. A másik jelentkező pedig az az Alföldy Anna, aki sokaknak Hajdú Péter egyik volt csajaként lehet ismerős, pedig korábban szerepelt a Viasat3 Flúgos futam című reality-jében, ahol a becses titulusa még az volt, hogy szempillastylist, majd ment ő a Konyhafőnökbe is. Tehát egy veterán szereplőnek számít, aki meg is kapta a bizonyítás lehetőségét. Ha ez egyáltalán negatívumként hozható fel, akkor igazából ennyi. A díszletről is süt az igényesség, a zsűri is abszolút profi, egyedül talán Axente Vanessa az, akinek még nem volt túl sok műsorba bevágható hasznos megnyilatkozása. De idővel talán ez is alakul. 

Az első adás második felében volt még egy feladat: vonulniuk kellett a lányoknak. Ehhez járt smink, ruha meg cipő. Aztán, aki jól teljesített, az mehetett a szuperfantasztikus villába, ahol majd megindul az igazi cicaharc a topmodell címért. 

A Next Top Model Hungary hiába egy jól összerakott műsor, hiába néz ki jól és tűnik szakmainak (a külső szemlélő számára), ez nem fogja érdekelni azokat, akik majd elárasztják a kommentszekciót az alaposan megfogalmazott véleményeikkel. Hiába tekinthető a modellkedés szakmának, ezt nehezen veszi be az egyszeri kommentelő gyomra. Ha egy hasonló műsorban tetőfedőket, burkolókat, ácsokat vagy bármilyen kétkezi munkás embereket versenyeztetnének, azt bizonyára másként értékelnék a nézők. De most itt vannak ezek a lányok, akiket majd lehet utálni, mert szépek, és túl könnyű nekik az élet, mert csak vonulnak, meg fotóztatják magukat, ami "NEM MUNKA." Hiába próbálja bemutatni a műsor ennek az ellenkezőjét.