Összegyűjtöttük a legjobb filmeket a szombati tévézéshez

Ebben a cikkben azokat a filmeket találjátok meg, amikkel napközben üthetitek el az időt. Az esti filmeket egy másik cikkben gyűjtöttük össze.

Huncutka - Filmcafe, április 3. szombat, 10.20h

Huncutka (Alisan Porter), az árva kislány és Bill Dancer (James Belushi) munka és hajlék nélkül járják az utcákat. Egy vacsoraszerzés ürügyén megismerkednek Grey-jel, a gazdag ügyvédnővel, akit rabul ejt a bájos fürtöske és torzonborz testőre. Ám Grey féltékeny barátja azonnal tárcsázza a gyámhatóság számát, s úgy tűnik sikerül Billt börtönbe, Huncutkát pedig az árvaházba juttatnia. Nem számol azonban a Huncutkáékhoz ragaszkodó barátnőjével.

 

Ha igaz volna... - Paramount Network, április 3. szombat, 10.30h

Amikor David kibérel egy varázslatos lakást San Franciscóban, amire a legkevésbé számít _ és vágyik -, az egy lakótárs. Még alig kezdett bele, hogy totális kuplerájt csináljon új lakhelyén, amikor hirtelen felbukkan egy csinos, ámde kifejezetten dirigálós kedvű fiatal nő, akit Elizabethnek hívnak, és aki váltig állítja, hogy ez az ő lakása. David meg van győződve róla, hogy valami kapitális félreértés történt, mígnem a helyes szőkeség ugyanolyan titokzatosan eltűnik, mint ahogy feltűnt. A zárak kicserélése cseppet sem zavarja Elizabethet, aki akkor bukkan fel, amikor kedve szottyan, többnyire azért, hogy megdorgálja Davidet különféle szokásai miatt, melyeknek az ő lakása látja kárát. David meg van győződve róla, hogy a lány egy kísértet, és megpróbálja átsegíteni Elizabethet a "másik oldalra". Ugyanakkor a lány _ noha tagadhatatlanul van néhány légies vonása, például keresztül tud menni a falakon _ teljesen bizonyos benne, hogy mégis él, és nem akar átmenni sehová. Ahogy Elizabeth és David megpróbálják kideríteni, hogy ki is a lány, és hogyan került jelenlegi állapotába, kapcsolatuk lassacskán szerelemmé alakul át. Sajnos nagyon kevés idejük marad, mert a közös jövő reménye egyre gyorsabban kezd köddé válni.

 

Jerry Maguire - A nagy hátraarc - Sony Movie Channel, április 3. szombat, 11.10h

Jerry Maguire életében minden együtt van ahhoz, hogy megtestesítse korunk ideálját: sikeres sportmenedzser rengeteg ügyféllel, rengeteg pénzzel és egy szintén sikeres menedzser-menyasszonnyal. Jerry azonban egyszercsak rádöbben arra, hogy a sok munka és a pénz utáni kíméletlen hajsza kiölte belőle az embert. Egyetlen éjszaka alatt kiáltványt fogalmaz, melyet másnap mindenki kitörő lelkesedéssel fogad a munkahelyén. Hamarosan azonban rá kell ébrednie, hogy a szép elvek és a sikerorientált gyakorlat között áthidalhatatlan szakadék tátong _ egyik percről a másikra kirúgják állásából. Cserbenhagyják ügyfelei, a neves sportolók és menyasszonya is szakít vele. Csak ketten állnak mellé: egy másodosztályú focista és a kisfiát egyedül nevelő bájos könyvelőnő. Hármasban vágnak neki, hogy meghódítsák a világot.

 

Tulipános Fanfan - Moziverzum, április 3. szombat, 12h

Fanfan (Vincent Perez), az ifjú kalandor, a női nem nagy csodálója kénytelen XV. Lajos hadseregébe menekülni, mivel a házasságba akarják kényszeríteni. Egy toborzó őrmester észvesztően gyönyörű lánya, Adeline (Penélope Cruz) azt jósolja Fanfannak, hogy katonaként dicsőség vár rá és az övé lesz a király lánya is. Miközben Fanfan úton van Aquitániába, hogy csatlakozzon a sereghez, megmenti egy királyi hintó utasait a rájuk támadó banditáktól és rájön, hogy az utazó hölgyek nem mások, mint Madame Pompadour és az uralkodó lánya.

 

Diszkópatkányok - Mozi+, április 3. szombat, 12.10h

Úgy tűnik, hogy Steve és Doug Butabi sosem lesznek elég menők ahhoz, hogy rákerüljenek a Roxbury Klub vendéglistájára. De csak addig, míg össze nem koccannak példaképükkel, a klub törzsvendégével, Richard Grieco-val. A rendőri feljelentést elkerülendő, Grieco összehaverkodik a szerencsétlen duóval és bevezeti őket abba a csillogó világba, melyről eddig csak álmodtak. A két idétlen Butabi átléphet a gagyi helyek világából a menő klubokéba... talán.

 

Mint a hurrikán - RTLII, április 3. szombat, 14.10h

Megvolt a legénybúcsú, és Ben New Yorkból útnak indul Savannah-ba, hogy oltár elé vigye szíve választottját, és kimondja a boldogító igent, elkötelezze magát egy életre. Ő a legboldogabb ember a világon, mert még nem sejti, hogy egy valóságos természeti katasztrófa tart felé. Sőt, már itt is van, épp most ült le mellé a repülőn. Úgy hívják, Sarah, és egy őrjítően csinos és elsöprő erejű nő alakját öltötte fel.

 

Büszkeség és balítélet - Duna Tv, április 3. szombat, 14.50h

Angliában járunk a XVIII. század végén, ahol a nem túl gazdag Mr. Bennet él vidéki birtokán, folyton fecsegő feleségével és öt lányával. Mrs. Bennet életének fő célja, lányait jól férjhez adni. Elsősorban Jane-t, szép, legidősebb lányát, akinek modora, csakúgy mint húgáé, Elisabeth-é kifogástalan. Ezzel akarja megteremteni fiatalabb lányainak a lehetőséget a jó partikhoz. Jelentkeznek is sorban a kérők Mr. Collins, Mr. Bingley és Mr. Darcy személyében. Ám a boldog végkifejletig sok félreértést kell tisztázni és sok nehézséget leküzdeni.

 

Poirot: Gyilkosság az Orient expresszen - TV4, április 3. szombat, 15h

Hercule Poirot isztambuli vakációját befejezvén az Orient expresszen kíván hazatérni. A hírneves nyomozó ekkor még nem is sejti, hogy egy váratlan sziklaomlás, majd egy rejtélyes gyilkosság újra munkába szólítja azokat a szürke agysejteket, amelyeknek eddigi karrierjét is köszönhette.

 

Apollo 13 - AMC, április 3. szombat, 16.10h

1970. április 11-én az Apollo 13 három fős legénysége nekivág a végtelen világűrnek. Küldetésük nem mindennapi: leszállni a Holdra. A kilövés simán megy, a mérnökökből, tudósokból és matematikusokból álló houstoni irányító központ felügyeli a repülést. Az űrhajó majdnem eléri a Holdat, amikor a következő üzenet érkezik 330 ezer kilométer messzeségből a Földre: "Houston, baj van." A három űrhajóst egy hibás alkatrész miatt bekövetkezett robbanás megfosztja az oxigéntől, az energiától és a hajó irányításának lehetőségétől. A tét többé már nem a Hold elérése, hanem az életben maradás.

 

Egy kutya négy útja - Film+, április 3. szombat, 16.30h

Vannak barátságok, melyek több életen át tartanak. Ilyen Bailey kutya története is, aki négy eb-életen keresztül talált vissza szeretett gazdájához, Ethanhez (Dennis Quaid). Nem is lehetnének boldogabbak a hétköznapok, hisz Bailey együtt él családjával, Ethannel, annak feleségével, Hannah-val (Marg Helgenberger) a michigani farmjukon. Sőt, Bailey új játszópajtásra is talál, Hannah és Ethan tüneményes unokája, CJ személyében.
Mikor CJ anyukája úgy dönt, maga mögött hagyja a vidéki életet, és kislányát is magával viszi, a szeretett kis barát egyik napról a másikra eltűnik az immár agg korban lévő eb életéből. Bailey napjai ekkor már meg vannak számlálva, és imádott gazdája, Ethan arra kéri őt, ezúttal unokája életébe térjen vissza, és vigyázzon rá, bármi történjék is. És akkor ismét bekövetkezik a csoda: Bailey egy cuki kölyökkutya testében születik újjá, méghozzá CJ oldalán, akivel elválaszthatatlan barátokká válnak. A hűséges eb-társ újra és újra visszatér a lányhoz, miközben ráébred arra, mi az ő végső küldetése, miért is született a világra.

 

Miről álmodik a lány? - RTLII, április 3. szombat, 18.50h

Daphne Reynolds (Amanda Bynes) arról álmodik, hogy egy napon megismerheti sosem látott édesapját, akivel édesanyja tizenhét évvel ezelőtt forgószélszerű szerelembe esett, ám a férfi szigorú arisztokrata családja miatt el kellett válniuk. Mivel Daphne nem hajlandó lemondani arról a régi álmáról, hogy kapcsolat alakuljon ki közte és régóta hiányolt apja között, 17. születésnapján hirtelen Londonba repül. Itt szembesül azzal, hogy édesapja nem más, mint Anglia egyik legismertebb politikusa, Lord Henry Dashwood (Colin Firth).