Összegyűjtöttük a legnézhetőbb filmeket a vasárnapi tévézéshez

Nem volt könnyű dolgunk, de azért találtunk pár minőségi alkotást.

Hazudós Jakab - Film4, június 28. vasárnap, 15.50h

Egy lengyelországi gettóban a végsőkig elgyötört rabok számára a legnagyobb kínszenvedés, hogy teljesen el vannak zárva a külvilágtól, így semmit nem tudnak arról, mikor várható _ ha várható egyáltalán _ a szabadulásuk. Egyikük, Jakab Heym (Robin Williams) ezért kitalálja, hogy beszerzett egy rádiót, s a hírek a szövetségesek előrenyomulásáról tudósítnak. Jakab kezdetben ártatlan tréfának induló akciója azonban annyira felvillanyozza társait, hogy a férfinak rá kell ébrednie: csak a nem létező rádióból származó hírek képesek lelket önteni a rabokba. Ezért Jakab folytatja a hazudozást.

 

A szeleburdi család - Moziverzum, június 28. vasárnap, 16h

A háromgyermekes, értelmiségi Faragó család kissé zsúfoltan éli mozgalmas, ám tagjainak teljes autonómiát biztosító életét a kicsire méretezett budapesti lakásban, míg a szomszédban az újgazdag Belviziék konvencionálisan és célirányosan élnek minden luxussal berendezett lakásukban, magányra ítélve egyetlen gyermeküket. Természetesen utóbbiak tudnak elköltözni a zajos VII. kerületből egy kertes villába, Faragóék pedig továbbra is ugyanott teszik humorral, szeretettel és túláradó energiájukkal elviselhetővé, sőt vonzóvá az életet maguk és környezetük számára...

 

Grace - Monaco csillaga - Story Tv, június 28. vasárnap, 17.50h

Grace Kelly (Nicole Kidman) a gyönyörű és igézően tehetséges színésznő, Hollywood kedvence mesébe illő fordulattal az ő hercegét választotta, mikor 1956-ban maga mögött hagyott mindent, és feleségül ment szerelméhez, a Grimaldi-ház fejéhez, III. Rainer monacói herceghez (Tim Roth). A szakma, és a közönség is imádta Grace-t, a romantikus, törékeny szépséget, akit sosem tudtak kiverni a fejükből. Így van ezzel Alfred Hitchcock is, aki 6 évvel Grace menyegzőjét követően szeretné múzsáját visszacsábítani Hollywoodba, hogy játssza el új filmje, a Marnie főszerepét Sean Connery oldalán. Óriási a kísértés és a felelősség, egy asszony és egy ország jövője egyszerre a tét. Mindeközben ugyanis a hercegnek nem csak házassága válságával, de komoly politikai problémával kell szembenéznie: a fenyegetés a szomszédos Franciaországból érkezik. De Gaulle megpróbálja megadóztatni Monacot, sőt elvenni a városállam függetlenségét. III. Rainer ultimátumot ad Grace-nek: vagy a még benne rejlő szenvedélyt választja, és visszatér a csillogó Hollywoodba, vagy élete legnagyobb szerepében áll helyt, Monaco hercegnéjeként. Egy színésznő, feleség, anya és hercegné, és egy sorsfordító év, amelyet a Piaf rendezője festett nagyvászonra.

 

Nem férek a bőrödbe - Filmcafe, júniius 28. vasárnap, 19.15h

Dr. Tess (Jamie Lee Curtis) képtelen megbirkózni tinédzser lánya szeszélyeivel, és egy este a szokásosnál is csúnyábban összekapnak. Anna (Lindsay Lohan) rockzenészi ambícióival megy anyja idegeire, míg Tess küszöbön álló házasságát a lánya nem nézi jó szemmel. Két elfogyasztott szerencse süti azonban a fejetetejére állítja az életüket: a csodával határos módon testet cserélnek. A következő nap, amit egymás bőrében töltenek el, sok tapasztalattal szolgál mindkettejük számára. Azonban vészesen közeledik a szombat, amikor Tess frigyre lép jövendőbelijével, s addig anyának és lányának mindenképpen vissza kell jutnia a saját testébe.

 

Elhajlási engedély - Cool, június 28. vasárnap, 21h

Rick (Owen Wilson) és Fred (Jason Sudeikis) jó barátok, mindketten régóta házasok. Szeretik a feleségüket, de ez nem jelenti azt, hogy ne néznének más nőkre. Egy idő után a két nejnek is feltűnik, hogy nem őket stírölik. Grace (Christina Applegate) és Maggie (Jenna Fischer) sajátos módon próbálja leszoktatni őket erről. Egy hét kimenőt adnak férjeiknek, és az elhajlási engedély birtokában azt csinálnak, amit akarnak, nem kell számot adniuk semmiről. De ha letelik a hét, vissza kell térniük a hűséges párjaikhoz. Rick és Fred fejest ugrik a szabadságba, ám hamar megtapasztalják, hogy más az álmodozás, és más a valóság.

 

A suttogó - Filmcafe, június 28. vasárnap, 21h

A 14 éves Grace MacLean (Scarlett Johansson) súlyos sérüléseket szenved, amikor baleset éri versenylova, Pilgrim nyergében. Grace édesanyja, Annie (Kristin Scott Thomas), az ambiciózus magazinszerkesztő rájön, hogy lánya és a ló sorsa elválaszthatatlanul összefonódik. Ezért lányával és a lóval azonnal Montanába utazik az egyetlen suttogóhoz, Tom Bookerhez (Robert Redford), akinek különleges képessége van a lovak gyógyításához. Ám amíg Tom azon fáradozik, hogy helyrehozza a kislány és a ló összetört életét, Tom és Annie egymásba szeret.

 

Made in Hungaria - Prime, június 28. vasárnap, 21h

A hatvanas évek elején a magyar fiatalokat elbűvölte Amerika: a rágógumi, a kóla és a rock and roll. Mindenki arról álmodozott, hogy disszidálni fog. Miki viszont visszatér Budapestre, hogy megvalósítsa álmát és ő legyen az új Jerry Lee Lewis. A régi barátai azonban elfordulnak tőle, s az új vezért, Rönét, a csókkirályt követik. A szerelme, Vera is új fiúval jár. Miki ekkor benevez a tehetségkutató versenyre, a Ki mit tud?-ra. A mindent elsöprő zenéjével pedig óriási sikert arat, az elveszett szerelmét és a barátait is sikerül visszahódítania…A Fenyő Miklós életét feldolgozó filmben a Hungária együttes legnépszerűbb számai csendülnek fel!

 

303 - M2, június 28. vasárnap, 21.10h

Romantikus road-movie a 303-as beszélő című mozi, amely egy rozsdás 303-as lakóbuszra utal. Két fiatal útra kel Berlinből Portugáliába. Jule biológia szakra jár az egyetemen, lakóbuszával útra kel. Jan autóstoppos, s így találkoznak. Végig beszélgetik az egész utat, Európán át a világ nagy kérdéseiről filozofálnak. Egy szabályt felállítanak, hogy nem szerethetnek egymásba….. Hans Weingartner (Edukators, die Summe meiner einzelner Teile) izgalmas Európai utazásra küldi a szereplőit, amiből az idegőrlő szociálpolitikai mélységekbe menő beszélgetések és a finom szerelmi szál összeolvadása után egy könnyű kézzel felvázolt, megható fiú-lány találkozás története bontakozik ki. A 24 éves biológiai szakos Jule ráébred, hogy terhes, és a régi 303-as lakóbuszával elindul Portugáliába, hogy megossza a hírt a barátjával, Alexszel. Berlin határában veszi fel a szintén 24 éves, politika szakos Jant, aki Spanyolországba igyekszik, hogy életében először találkozzon a biológiai apjával. Egy éles vita után Jule kirakja Jant egy parkolóban. Éjszaka Julet egy férfi zaklatni kezdi a buszban. Jan, aki véletlenül ugyanabban a kamionos pihenőben tölti az éjszakát észreveszi, és elzavarja a zaklatót. A két fiatal egy tea mellett ráébred, hogy kedvelik egymást. Másnap reggel Jule ismét felajánlja Jannak, hogy utazzon vele tovább. Mivel mindketten imádnak vitatkozni, hamarosan mély beszélgetésekbe merülnek az emberi természetről, a szerelemről, kapcsolatokról, az élet értelméről, és minden másról. A különbségek ellenére is érzik, hogy legbelül hasonlítanak egymásra. Átkelnek Franciaországon, elérik a tengert, gyönyörű vidékeken haladnak át, főznek, kempingeznek, szörföznek, és sok közös kalandot élnek át. Mire Spanyolországba érnek, a beszélgetéseik egyre személyesebbé és intimebbé válnak. Jule titokban tartja a terhességét, de Jan tudja, hogy a barátjához tart. Mindketten tudják, hogy ebből nem lehet kapcsolat. De ha két lelki társ találkozik, bármi megtörténhet….

 

A tábornok lánya - Duna Tv, június 28. vasárnap, 21.20h

"Lehet valamit jól csinálni, rosszul csinálni, meg úgy, ahogy a hadsereg csinálja." De az nem lehet, hogy Paul Brenner (John Travolta) katonai nyomozó részt vegyen egy ügy eltussolásában. Amikor a pályája csúcsán lévő és közmegbecsülésnek örvendő Campbell tábornok gyönyörű lánya _ maga is hivatásos katona _ kéjgyilkosság áldozata lesz, az állományba egy lebuktatási manőver miatt korábban rangrejtve beépült nyomozó nekilát, hogy lerántsa a leplet a tragédia mögött rejlő homályos ügyletekről. A gyanúsítottak között főtisztek vannak, s kezdetét veszi a végzetes macska-egér játék, amely lebilincseli a néző figyelmét egészen a megdöbbentő végkifejletig.

 

Sherlock Holmes 2. – Árnyjáték - RTL Klub, június 28. vasárnap, 21.35h

A világ különböző részein különös halálesetek történnek. Csak a magándetektív Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) veszi észre az összefüggést az események között. Hamarosan kiderül, hogy egy zseniális, ám gátlástalan gonosztevő, James Moriarty (Jared Harris) professzor áll az ügy háttérben. Miközben Watson doktor (Jude Law) az esküvőjére készül, Holmest egyre váratlanabb helyzetbe sodorja a nyomozása. Az ügybe nemcsak a doktort, de a saját bátyját, Mycroftot (Stephen Fry), valamint a gyönyörű, de veszélyes jósnőt, Simzát (Noomi Rapace) is magával rántja. Fél Európán keresztül üldözik Moriarty professzort, ám úgy tűnik, ő mindig egy lépéssel előrébb jár.

 

Észvesztő - Film4, június 28. vasárnap, 21.50h

1967-ben járunk. A tizenhét éves Susanna semmiben sem különbözik a legtöbb amerikai tinilánytól; bizonytalan, összezavarodott, próbálja megérteni a változó világot. A pszichiáter beutalja a Claymoore kórházba, ahol Susanna egy csapat furcsa, fiatal nő között találja magát. Ők lesznek a legjobb barátai: az elragadó, ám beilleszkedési zavarokkal küzdő Lisa, az elkényeztetett Daisy, és a melegszívű Polly. Egy idő után azonban Susannának választania kell az intézetbeli és a kinti világ között.

 

Tökéletes másolat - RTL Spike, június 28. vasárnap, 22.50h

Helen, a kriminál-pszichológusnő tanúvallomásával börtönbe juttat egy sorozatgyilkost. A férfi büntetése alatt sem tétlenkedik, él benne a bosszúvágy és a harag. Talál egy megfelelő alanyt ördögi terve megvalósításához. Mialatt Daryll a börtön vendégszeretetét élvezi, újabb gyilkosságok történnek. A rendőrség nem lát összefüggést az esetek között. Újra képbe kerül Helen, aki rájön, hogy a gyilkos "másolatokat" készít, ami annyit jelent, hogy pontosan leutánoz régi, híres gyilkosságokat. Mivel a gyilkos megfontolt, gyors és intelligens, mindig sikerül kicsúsznia a rendőrök kezéből.

 

A merénylet - Szarajevó 1914 - Duna Tv, június 28. vasárnap, 23.15h

1914. június 28-án, Szarajevóban merénylet áldozata lett Ferenc Ferdinánd osztrák-magyar trónörökös és felesége, Zsófia főhercegné. A tettes Gavrilo Princip szerb diák, aki a Fekete Kéz nevű szervezettel állt kapcsolatban. A főhercegi pár halálát követő diplomáciai bonyodalmak utóbb a 20. század elején megszilárduló európai katonai szövetségek konfliktusához, és az első világháború kirobbanásához vezettek. Az igényesen kivitelezett történelmi krimi a trónörökös meggyilkolásának okait rekonstruálja, és teszi az eseményeket egyéni sorsokon keresztül élővé. Leo Pfeffer, a szerb-zsidó származású vizsgálóbíró kapja a feladatot, hogy a Ferenc Ferdinánd és neje, Zsófia főhercegné elleni merényletről részletes jelentést tegyen Bécsnek. Bizonyos politikai-gazdasági körök érdeke, hogy a merényletért Szerbiát tegyék meg felelősnek. Hiába bukkan Pfeffer nyomozásai során egészen máshová vezető szálakra, úgy tűnik, a világháború kitörése elkerülhetetlen. Ferenc Ferdinánd és Hohenberg Zsófia hercegnő a Monarchia hadseregének boszniai gyakorlata miatt érkezett Szarajevóba, de látogatásukkal ahhoz is igyekeztek hozzájárulni, hogy helyreálljon a Habsburg-dinasztia megtépázott tekintélye. Ferenc Ferdinánd és hitvese a látogatást megelőző napokban egy boszniai fürdőhelyen tartózkodott, és mivel Oskar Potiorek táborszernagy éppen június 28-án tartott katonai gyakorlatot Szarajevó környékén, az alkalmat kihasználva a trónörökös is meg akart jelenni az eseményen. A kettős gyilkosságot végrehajtó Gavrilo Princip _ társaival együtt _ ekkor már hetek óta szervezte Ferenc Ferdinánd megölését. Az összeesküvők meglepően fiatalok voltak, sokan _ pl. Nedjelko Čabrinović, vagy Trifko Grabez _ még huszadik életévüket sem töltötte be. Az elkövetőket rögtön elfogják. Dr. Leo Pfeffer, a vizsgálóbizottság vezetője a vizsgálat során rámutat arra, kiengesztelve így Bécset is, hogy a merénylet mögött a szerb kormány áll. A merényletet követően elszabadul a pokol Szarajevóban, Pfeffer vizsgálóbíró a nyomozás során egyre rosszabb helyzetbe kerül, a korrupcióval és hatalommal szemben egyre tehetetlenebb. Egyetlen esélye, hogy szerelmét, Mariját, és édesapját megmentse, ha már saját magán nem segíthet. Azonban a szarajevói események megállíthatatlanul és visszafordíthatatlanul robognak az első világháború kitörése felé vezető úton, és innen már nincs kiszállás... 1914. július 28-án kirobbant az első világháború. 40 állam vett részt a történelem addigi legszélesebb körü háborújában, mely 17 millió emberéletet követelt. 1914. október 12-edikétől 30-adikáig tartott Szarajevóban a merénylők bírósági pere. Mind a 25 vádlott tagadott bármiféle kapcsolatot a hivatalos Szerbiával.

 

A fogoly - TV2, június 28. vasárnap, 23.20h

A 9 éves Cassandrának nyoma vész. Kétségbeesett szülei és a rendőrség minden követ megmozgatnak, ám semmi nem utal sem emberrablásra, sem gyilkosságra. 8 évvel később Matthew (Ryan Reynolds), az apa még mindig nem nyugodott bele gyermeke elvesztésébe. Ráadásul egyszer csak olyan üzeneteket kap, amely szerint Cassandra valóban életben van, ám fogságban tartják. A férfi ugyan kevés segítségre számíthat, de Nicole (Rosario Dawson), a pedofil-ügyekben jártas nyomozó mellette van.

 

Palmetto - Sony Movie Channel, június 28. vasárnap, 00.30h

Harry Barber újságíró mások bűnei miatt ült börtönben. Leültették más helyett, pedig nem fogadott el kenőpénzt, csak szemet hunyt bizonyos városi ügyletek felett. Szabadulásakor úgy tűnik, hogy minden jóra fordul. Két év börtön után Harry vissza akarja szerezni becsületét. Csakhogy legális úton nem megy neki.Régi barátnője, Nina minden szó nélkül visszafogadja. Egy titokzatos, ám rendkívül vonzó asszony, Rhea pedig könnyű, ám annál jövedelmezőbb munkát ajánl számára. Úgy érzi, rámosolygott végre a szerencse. A feladat egyszerűnek tűnik: Harry úgy tesz, mintha elrabolná Rhea dúsgazdag férjének egyetlen leányát. Átveszi az 500 ezer dolláros váltságdíjat, majd megosztozik rajta az ifjú hitvessel és az igencsak életrevaló, tizenéves lánnyal. A terv tökéletes, gyakorlatilag teljesen veszélytelennek tűnik, ráadásul mindenki csak nyerhet az ügyön. Kivéve Harryt. Kiderül, hogy főhősünk ismét a rossz oldalt választotta: a korábbinál is hosszabb büntetésre számíthat, ha nem sikerül tisztáznia magát.