Peter Dinklage: „Minden képzeletet felülmúlóan szép lesz a Trónok harca vége!”

Ugyanakkor szomorú is. A sztár szerint ez lesz minden idők legemlékezetesebb tévés évada.

Bár a Trónok harca utolsó, 8. évadára egészen jövő év első feléig kell várni, a főszereplőkből már most is mindenki azt próbálja kihúzni, mire számíthatunk a nagy fináléban. Szegény Peter Dinklage is hiába forgatott le az HBO-val egy kiváló filmet My Dinner with Hervè címmel az egyik legismertebb törpe színészről, a Belfast Telegraph inkább a Trónok harcáról faggatta. A közönségkedvenc Tyrion Lannsitert alakító sztár elég izgalmas választ adott: 

Szerintem ez lesz a televíziózás történetében a legjobb évad, amit valaha láttunk. Elvisz majd bennünket egy olyan pontig is, ahová senki sem gondolta volna, hogy eljutunk – még én sem! Csak figyeljenek! Oltári lesz!

Hasonló szuperlatívuszokban beszélt Dinklage a sorozatról az Entertainment Tonight munkatársának is:

Dan Weiss és David Benioff a legjobb tévés írók. Briliáns befejezést csináltak. Sokkal jobbat annál, mint amit én előzetesen elképzeltem, és még annál is jobbat, mint amit az emberek várnak. A karakterem sorsa gyönyörűen fog véget érni, még ha most nem is árulhatom el, hogy ez tragikus vég lesz-e vagy sem.

Az Independent összeszedte azt is, Peter Dinklage nyilatkozatán túl a többi főszereplő miket mondott eddig a Trónok harca utolsó évadáról. A Daenerys Targaryent alakító Emilia Clarke brutálisan őszinte válaszát, amit a Vanity Fair magazinnak adott még májusban, mi is megírtuk itt a Port.hun:

„Felb*szott, hogy meg kellett csinálnom azt a bizarr sz*rságot! Majd megérted, mire gondolok, ha már te is láttad!”

Ez elvileg arról szólt, hogy a fináléban valaki a szájába vesz valamit, ami Daeneryshez tartozik, aztán meghal, így ez az utolsó íz, amit érez. Hét évadnyi kasztrálást, szemkinyomást, fejlevágást és szívevést után bele se merünk inkább gondolni, mi lesz ez...

Sophie Turner, aki Sansa Starkot alakítja a sorozatban, a Digital Spy magazinban magyarázkodott amiatt, mert észrevettek rajta a rajongók egy „a falka mindent túlél” tetoválást. Ebből ugyanis sokan arra következtettek, hogy már nem fog meghalni több Stark-csemete a sorozatban. A színésznő ezután a Just Jared magazinnak fényezte egy kicsit a 8. évadot:

Ez a szezon véresebb, mint az összes eddigi volt. Tele lesz árulással, háborúkkal és veszéllyel.

A morcos lovag, Ser Jorah Mormont megformálója, Iain Glen szintén csak általánosságokban beszélt az utolsó évadról. De ez is elég meggyőző volt a The Express Tribune és az India Today munkatársainak:

Ez minden idők legjobb tévésorozata, és a finálé majd meg is mutatja, miért! Már amikor elolvastam, tudtam, hogy zseniális lesz. Persze egy ekkora volumenű produkció, mint a Trónok harca, nem fog tudni megfelelni mindenki elvárásainak.

Nikolaj Coster-Waldau, aki Jaime Lannsitert alakítja a sorozatban, a Variety videós stábjának adott interjút még júniusban:

 Sokkal keményebben dolgoztunk most, mint eddig bármikor. Ennek a 6 epizódnak a leforgatására kétszer annyi időt szántunk, mint korábban két teljes évadra. A költségek nem számítottak, mindent egy lapra tettünk fel. Reméljük, hogy az embereknek is bejön majd. Mi tényleg mindent beleadtunk.

Isaac Hempstead Wright pedig, aki az ablakon kilökött kisfiúból, Bran Starkból egy téren és időn át utazni képes, mindent látó és halló mágikus lény, a Háromszemű Holló lett, így nyilatkozott a Hollywood Reporternek: a Trónok harca fináléjáról:

Az biztosan nem fog összejönni, amit minden ember akar. Valakinek túl boldog lesz ez a befejezés, valakinek túl szomorú, másoknak meg túl sok. A finálék már csak ilyenek. A szezon közepén mindig ott van az ötletelés, hogy vajon miként fog folytatódni a történet. Ez viszont most a lezárás lesz, ez lesz a történet vége. Nem jön már semmi más utána, és amikor erre rá fognak ébredni a nézők, az nagyon-nagyon rossz lesz nekik. És igen, ezt az ütést mi vittük be nekik.