Scarlett Johansson múltja és jövője! - Hétvégi tévéajánló

A még oly fiatal Scarlett arról álmodozik, hogy ő lesz a Fekete Özvegy, majd egy különös drog hatására szuperintelligens lesz, de ez semmi ahhoz képest, hogy robot testtel a bizonytalan nemzetiségű jövőben kik ellen harcol majd!

Páncélba zárt szellem (2017)

25 éve vártuk, hogy élőszereplős verzió készüljön a kultikus japán animéből, a Ghost in the Shellből, hátha ez majd végre visszahozza a cyberpunk és disztópikus sci-fik '90-es évekbeli fénykorát. A hollywoodi verzió persze nem az eredeti mű lételméleti kérdéseire koncentrál, bár érinti azokat is, inkább Scarlett Johansson tökéletes géptestű, humán lelkű lényét helyezi előtérbe, aki Őrnagy néven, a legveszélyesebb bűnözők és szélsőségesek kiiktatására szakosodott 9-es Részleg nevű kommandós osztag vezetője. És az Őrnagynak egy ponton el kell döntenie: hol húzódik a határ ember és gép között a szintetikus embereket gyártó emberek világában, illetve lehet-e emberségesebb és érzelmesebb egy gép egy kegyetlen, érzelemmentesen törtető, kiégett embernél? Az élőszereplős amerikai remake-et ugyan lehúzták a kritikusok, hosszan élcelődve azon, miért fehér a főhősnő és miért nincs mellbimbója, de annak látványvilága, valamint Scarlett játéka akkor is megér egy misét!

Lucy (2014)

Luc Besson itt visszatért az olyan filmjeihez, mint Az ötödik elem vagy Jeanne d'Arc - Az Orléans-i szűz, vagyis megint egy erős hősnővel dolgozik, aki kicsit olyan, mint Milla Jovovich volt Liluként. Igaz, történetünk elején a címbéli Lucy még csak egy kallódó kiscsaj, akit szemét pasija drogcsempészésre használ. Csakhogy a szintetikus szer nagy dózisban a szervezetébe kerül, és az kezd megváltozni. Lucy órák leforgása alatt nem csak szuperintelligens lesz, de teste halálos fegyverré válik, amire szüksége is van, hiszen a koreai maffiával kell szembeszállnia, akik nem tökölnek túl sokat, ha valakit el kell intézni. És bár szőke hajjal kicsit más, mint amit megszoktunk, Scarlett Johanssonról elhisszük, hogy ugyanúgy képes a mentális időutazásra vagy telekinézisre, mint csigolyák eltörésére. Csakhogy ahhoz, hogy Lucy teste szó szerint ne hulljon atomjaira, további drogadagokra van szüksége, vagy valami olyasmi történik, amit még nem látott a világ!

Halálbiztos vizsga (2004)

A közelgő érettségi vizsga eredménye életbevágóan fontos a hat végzős középiskolás számára. Van, akinek a továbbtanulás a tét, van, akinek a sportösztöndíj, vagy az, hogy egy egyetemre járhasson a csajával, vagy, hogy ne hozzon szégyent a szüleire – és van, aki mindig túl be van állva ahhoz, hogy rendesen levizsgázzon. A vagány Francesca csak buliból megy bele a tervbe, vagyis abba, hogy ellopják a vizsgakérdéseket, amiket végül kalandos úton szereznek meg, és itt egy ponton a tinivígjáték átmegy jól összerakott bankrablós filmbe, igaz, itt nem széfet törnek fel, hanem adatokat lopnak egy komputerről. És a legviccesebb az, hogy Chris Evans és Scarlett Johansson, akik aztán Marvel szuperhősként hat további filmben is együtt játszottak eddig, egy ponton elképzelik a jövőjüket, és Francesca/Scarlett Fekete Özvegyként látja önmagát!