Seth MacFarlane komolyra fordul

A Family Guy, az Amerikai fater és a Ted atyja eddig leginkább tiszteletlen humorából élt, de Seth MacFarlane-nek most fel kell kötnie a gatyáját: Herman Wouk világháborús regényeiből készít ugyanis történelmi drámasorozatot.

Seth MacFarlane egy zseni, de eddig azt hittük, hogy egy vicces zseni. A már 1999 óta futó Family Guy ötletgazdája, atyja és legfőbb szinkronhangja mellesleg tehetséges rendező, nagyszerű humorista, Oscar-házigazda, illetve remek zenész, még akkor is, ha színésznek időnként egészen csapnivaló. Helyenként egészen kifacsart, néha kifejezetten gonoszkás humora megújította az amerikai vígjáték humorát, bár a jelek szerint nem csak vicces emberként akar bevonulni a történelemkönyvekbe – de ne szaladjunk ennyire előre.

MacFarlane a rajzfilm világából ugrott át a film, illetve a sorozatok világába, és bár vannak mellényúlásai – ilyen volt a Cleveland Show és filmként a Hogyan rohanj a veszTEDbe (2014), amit pont az ő színészi játéka rontott le -, komoly sikereket ért el, például a Teddel (2012) és folytatásával, vagy a most futó Orville című vicces sorozattal. Vagyis hősünk eddigi pályafutása egyszerre épült sokrétű tehetségére és humorára, de most úgy döntött, valami komolyba vágja a fejszéjét – drámasorozatot készít. MacFarlane, aki már korábban megvált korábbi partnerétől, a 20th Televisiontől és 200 millió dolláros szerződést kötött az NBCUniversal csatornával, egy nagyszabású történelmi sorozatot készít, ami a II. világháború idején játszódik, és aminek alapjául a Pulitzer-díjas Herman Wouk két, magyarul is megjelent regénye, a Forrongó világ (The Winds of War) és a War and Remembrance szolgált – utóbbit nálunk két külön kötetben, Háború és Végső győzelem címen adták ki. És reméljük, színészként nem szerepel majd a sorozatban.