True Detective: máris kombinálnak a rajongók

A sorozat még csak a napokban folytatódott a harmadik évaddal, de máris vannak rajongói teóriák.

Az amerikai közönség a múlt vasárnap láthatta a különös hangulatú nyomozós antológiaszéria folytatását: méghozzá a harmadik évadnak rögtön az első két epizódját is (ez egyébként hasonlóan történt egy nappal később a magyar HBO és HBO GO nézői esetében is). Talán a duplázás indította be őket, mindenesetre az erős színészi alakítások (Mahershala Ali, Stephen Dorff, Mamie Gummer) dicsérete mellett a rajongók máris elkezdtek agyalni, és elméletekkel előállni a látottak alapján.

Sokan csak arról számoltak be különböző vicces mémeken keresztül, hogy máris megint mennyire rácsavarodtak a sorozatra. Többen viszont ennél tovább mentek, és felhívták a figyelmet az első évaddal való kapcsolatra: a most bemutatott kukoricacsuhé babák ugyanis kísértetiesen emlékeztetnek az első szezon ágakból készült kis figuráira, így egyesek máris Carcosa és a Sárga Király visszatérését vizionálják.

Egy még vadabb ötlet szerint Stephen Dorff karaktere, Roland West nyomozó nem más, mint az első évad gonosztevője, Reggie Ledoux. Ennél sokkal megalapozottabb felvetés, hogy az új True Detective megidézi a West Memphis Three nevű bűnbandát, azaz a Nyugat-Memphisi Hármakat: azt a három fehér tinédzserfiút, akik a kilencvenes évek elején több kisfiút is megöltek (a sorozat harmadik évada egy 12 éves kisfiú és tízéves testvére elrablásáról szól – a szerk.).

Az első epizódban valóban feltűnt három gyanús tinédzser, akik az utolsók közt látták az áldozattá váló gyerekeket, azt azonban még nem tudni, hogy az alkotók mindezt csak félrevezetésnek szánják-e, vagy a fiúknak fontosabb szerepet is szánnak a későbbiekben. A sorozat cselekményének helyszíne egyébként ugyanúgy Arkansas, ahol a Hármak is tevékenykedtek. A True Detective mindenesetre január 20-án (nálunk 21-én) folytatódik, amikor is, ha nem is derül ki minden, de a mostani állásnál biztos többet fogunk tudni.


(via Uproxx)