Újabb 10 hollywoodi sztár, akik utálták egymást a forgatáson

A Bűbájos boszorkák gyűlölték egymást, Shia Labeouf Spielbergnek szólt be, Megan Fox Hitlerhez hasonlította Michael Bay-t. Rendhagyó heti tévéajánló.

Az előző néhány hétben sok olyan hollywoodi sztárról írtunk, akik gyűlölték egymást a forgatásokon, vagy épp olyan ismert színészeket és színésznőket gyűjtöttünk össze, akik a közös munka alatt jöttek össze. Mivel azonban az utóbbi eset a ritkább, ezt a hetet ismét a veszekedős és sértődős sztárok tévében látható filmjeinek szenteljük. 

Hétfő: Bűbájos boszorkák

Ha egy tévésorozat több évadon át sikeres, az sokszor legalább akkora gond, mint amekkora öröm. A főszereplők közti fizetéskülönbségek ugyanis könnyen vitára adhatnak okot (lásd az X-aktákat, ahol Gillian Anderson kevesebbet kapott, mint David Duchovny, holott egyenrangú főszereplők voltak), de egy promóciós fotózáson is örök harag lehet abból, ki hova áll a csoportképen (lásd a Született feleségeket).

A Bűbájos boszorkák stábjában Alyssa Milano és Shannen Doherty gyűlölték egymást, annak ellenére, hogy testvéreket alakítottak, akik ráadásul a legjobb barátnők is. Milano ugyan a mai napig élete legjobb munkájaként emlékszik vissza a sorozatra, de a forgatás kész rémálom volt a számára. A két másik főszereplő, Marie Combs és Shannen Doherty ugyanis már korábbról ismerték egymást, és folyton együtt bandáztak, őt pedig mindenből kiközösítették – mintha az iskola lúzere lenne, aki ciki a menő csajcsapatnak.

Kedd: Indiana Jones és a kristálykoponya királysága

Melyik is volt Shia LaBeouf utolsó Transformers-filmje? A 2011-es 3. rész, utána ugyanis már Mark Wahlberg zúzta le a gonosz óriásrobotokat Űrdongó és Optimus fővezér földi cimborájaként. Ez a főszereplőcsere egyesek szerint annak köszönhető, hogy a szabad szájú LaBeouf pont egy 2011-es interjújában jelentette ki: az Indy 4 egy rakás szar, és leginkább a senkire sem hallgató, munkamániás rendező, Steven Spielberg miatt lett az.

Az eset után Harrison Ford kibaszott nagy idiótának nevezte kollégáját. Spielberg pedig, aki addig amolyan csodagyerekként tekintett Shia LaBeoufra (hiszen már a Disturbiába is ő protezsálta be), levette róla a kezét. Soha többet nem játszhatott olyan filmben, ami a DreamWorks stúdiónál készül, és lekerült napirendről az Indiana Jones franchise folytatása is, amiben állítólag komoly szerepet szántak volna Indy fiának.

Szerda: The Expendables - A feláldozhatók 3.

Sylvester Stallone pont a régi akciófilmes barátaival összehozott Expendables-trilógia utolsó felvonásánál veszett össze az egyik legjobb cimborájával, Bruce Willisszel. Willis ugyanis négy bulgáriai munkanapért 4 millió dollárt kért volna, de amikor csak 3 milliós gázsit akartak adni neki, hőbörögni kezdett, hogy ennél azért ő sokkal nagyobb sztár, mit képzel ez a Stallone? 

Sly a vita hevében végül kirúgta a csapatból Bruce Willist, majd telekürtölte a médiát azzal, mekkorát csalódott régi harcostársában, aki vénségére lusta és kapzsi lett. Pár évnyi haragtartás után végül nemrég kibékültek.

Csütörtök: Transformers: A bukottak bosszúja

A Transformers-filmek el vannak átkozva – abban az értelemben legalábbis, hogy valaki mindig olyan csúnyán összebalhézik valakivel a forgatáson, hogy annak kirúgás és szereplőcsere lesz a vége. Fentebb már megírtuk, hogyan járt Shia LaBeouf, most jöjjön az, miért kellett Megan Foxnak távoznia a franchise-ból, és miért cserélték le a Transformers 3-ban Rosie Huntington-Whiteley-ra.

A színésznő egy 2009-es interjújában Hitlerhez hasonlította a Transformers kemény kezű rendezőjét, Michael Bay-t, akivel szerinte rémálom volt dolgozni. Bay ugyan jót röhögött ezen, a film vezető producere, a DreamWorks-főnök Spielberg viszont már nem, és személyesen adta utasításba, hogy dobják ki a Transformers-filmekből a hitlerező Megan Foxot. Michael Bay viszont olyannyira nem volt haragtartó, hogy az ő producerkedésével leforgatott, 2014-es Tini nindzsa teknőcökben és folytatásában már ismét Megan Fox lett a főszereplő.

Péntek: A Vasember

Valószínűleg minden Marvel-rajongó nagyot nézett, amikor a 2010-es Vasember 2-ben már nem Terrence Howard bújt bele Hadigép szürke-fekete páncéljába, hanem Don Cheadle. A színészcsere oka maga Howard volt: a rendező, Jon  Favreau szerint nagyon gyenge teljesítményt nyújtott a 2008-as Vasember forgatásán, sok jelenetét újra kellett venni. A színész ügynöke ráadásul magasabb gázsit akart kicsikarni Howardnak a második részért (4,5 millió dollár helyett 8 milliót), erről viszont hallani sem akartak a Marvelnél, inkább kerestek egy másik színészt.

Terrence Howard viszont egy időben azzal is haknizott a médiában, hogy valójában ő nyomta be Robert Downey Jr.-t a Marvel filmekbe, mivel a stúdió eredetileg nem is őt akarta Tony Starknak (Nicolas Cage és Tom Cruise voltak a nagy esélyesek) – így lényegében ő kereste meg azt a 100 millió dollárt, amit Downey a Vasember-szerepekért kapott. A két sztár idén májusban végül elásta a csatabárdot, Howard szerint túl rövid az élet ahhoz, hogy haláluk napjáig fújjanak egymásra.