Filmsztárok, akik remek énekesek is

Hollywoodban szinte alapkövetelmény, hogy egy színész énekelni is tudjon, azonban vannak, akik tényleg különlegesen tehetségesek benne. Íme a szubjektív listánk, a teljesség igénye nélkül.

Kevin Bacon

Nem elég, hogy színészként zseniális, Kevin zenésznek sem utolsó. Énekel, gitározik, szájharmonikázik és dalokat is ír, ráadásul mindegyiket remekül csinálja. Testvérével, Michaellel még egy közös zenekaruk is van, The Bacon Brothers néven, amivel 1995 óta tíz nagylemezt is piacra dobtak. Legutóbbi videóklipjük éppen a napokban látott napvilágot:


Kristen Bell

A bájos színésznő mindenkit lenyűgözött, amikor a Jégvarázs-filmekben nem csupán a beszéd-, de az énekhangját is ő kölcsönözte Anna hercegnőnek. Nem csoda, hiszen korábban klasszikus énekképzést kapott, és Broadway-darabokban szerepelt, mielőtt a nevét színészként megismerte a világ.


Zooey Deschanel

A Katy Perry ikertestvéreként is emlegetett színésznő már a Mi a manó című vígjátékban ízelítőt adott énekesi tehetségéből, azonban 2008 óta a She & Him nevű duó tagjaként több lemezt, köztük karácsonyi albumokat is piacra dobott, egyik szerzeményüket pedig még Grammy-díjra is jelölték a „Legjobb filmbetétdal” kategóriában.

 

Anne Hathaway

Már jóval azelőtt, hogy A nyomorultak című musicalben nyújtott alakításáért Oscar-díjjal jutalmazták volna, már az Elátkozott Ella című fantasyben is megcsillogtatta énektudását. Legutóbb pedig Kelly Clarkson beszélgetős műsorában nyűgözte le a házigazdát, amikor olyan fantasztikusan énekelte el az énekesnő egyik legnagyobb slágerét, hogy maga Clarkson sem akart hinni a fülének.


Jennifer Love Hewitt

A Tudom, mit tettél tavaly nyáron-filmek és a Szellemekkel suttogó című TV-sorozat sztárjának már a ’90-es évek elején, kiskamaszként megjelent egy csak Japánban értékesített nagylemeze, amit két nemzetközi terjesztésű is követett. Bár színészként kétségtelenül sokkal sikeresebbnek bizonyult, popsztárként is tökéletesen megállta volna a helyét.

 

Hugh Jackman

Az ausztrál sztár az egyik legsokrétűbb színészek egyike, és nem áll tőle távol a musicalek világa sem. Olyannyira, hogy A legnagyobb showman és A nyomorultak című alkotásokban is valóban az ő énekhangját hallhatjuk. Pedig az elsőben egy frissen végzett műtéti beavatkozást követően orvosi utasításra nem lett volna szabad énekelnie, ő azonban mégis teljesítette a feladatot. Nem is akárhogyan.


Scarlett Johansson

A szexi színésznő énekhangját kivételesen nem filmekből, hanem a 2000-es évek végén megjelent szólólemezeiről ismerhetjük, melynek egyikén még maga David Bowie is közreműködött egy kis háttérvokálozás erejéig.


Don Johnson

Sonny Crockett és Nash Bridges megformálója még a Miami Vice ideje alatt dobta piacra két szólólemezét, melyek közül az első címadó tétele egészen a legjobb öt közé jutott az amerikai slágerlistán.

 

Anna Kendrick

Miután már 13 évesen megkapta első Broadway szerepét, talán nem olyan meglepő, hogy később is több filmben hallhattuk énekelni. A Tökéletes hang című moziban elhangzó, általa előadott Cups című dalt kislemezen is piacra dobták, ami egészen a hatodik helyig menetelt az amerikai slágerlistán.

 

Jared Leto

Az Oscar-díjas színész nem egyszerűen egy jó énekes, de igazi rocksztár is, hiszen zenekara, a 30 Seconds to Mars napjaink egyik legsikeresebb rockbandájának számít. És mindeközben Jarednek egyszerűen még megöregedni sincs ideje…


Seth MacFarlane

A Family Guy című animációs TV-sorozat, valamint a Ted-filmek megalkotójáról talán kevesebben tudják, hogy filmes karrierje mellett remek swing énekes is. Olyannyira, hogy a Frank Sinatra aranykorát idéző, tradicionális big band muzsikát rejtő lemezeivel már négy Grammy-jelölésre is szert tett az elmúlt évek során.


Ewan McGregor

A fiatal Obi-Wan Kenobi és a Trainspotting drogos főhősének megformálója többször is bebizonyította, hogy remek énekes: a Moulin Rouge! című musicalben, valamint A szépség és a szörnyeteg élőszereplős változatában Lumière-ként is remek alakítást nyújtott.

 

Taylor Momsen

Az egykor A Grincs című film kislányaként megismert, majd A pletykafészek című TV-sorozat egyik főszereplőjeként hatalmas népszerűségnek örvendő Momsen mára már visszavonult a színészettől, és teljes egészében a 2009 óta működő rockzenekara, a The Pretty Reckless énekesnőjeként foglalatoskodik.

 

Eddie Murphy

A 48 óra és a Beverly Hills-i zsaru című filmekkel világsztárrá váló komikus színészi karrierje mellett három nagylemezt is piacra dobott, az 1985-ben megjelent bemutatkozó anyagán található Party All the Time című dal pedig egészen az amerikai slágerlista második helyéig jutott.

 

Gwyneth Paltrow

Az Oscar-díjas színésznőt először a Tuti duók című filmben hallhattuk énekelni többek közt Huey Lewis oldalán, azóta pedig a Reflektorfény című moziban is bizonyította, hogy nem csak a színészethez van tehetsége.


Emmy Rossum

A Shameless - Szégyentelenek című sorozat sztárja már a 2004-ben mozikba került Az operaház fantomja című musicalben megmutatta, hogy mennyire tehetséges énekesnő, azóta pedig két szólóalbuma is megjelent, az egyiken ráadásul szinte minden egyes számban dalszerzőként is közreműködött.


Kiefer Sutherland

A hollywoodi mozik sora után végül a 24 című TV-sorozatnak köszönhetően minden korábbinál nagyobb népszerűségre szert tevő színész az utóbbi években elindította zenei karrierjét is, 2016 óta már három country stílusú nagylemezt is piacra dobott. És nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem csak a beszédhangja karakteres.

 

Patrick Swayze

Habár a 2009-ben elhunyt színészre elsősorban filmjei, tánctudása vagy épp sármja miatt emlékszünk, ne felejtsük el, hogy énekesként és dalszerzőként is maradandót alkotott. Leghíresebb dala, amelynek egyben társzerzője is volt, a Dirty Dancing című mozihoz készült She’s Like the Wind 1987-ben egészen az amerikai toplista harmadik helyéig menetelt.

 

Bruce Willis

A nemrégiben betegsége miatt visszavonulni kényszerült sztár két klasszikus R&B stílusú nagylemezt is piacra dobott karrierje során. Az 1987-es The Return of Bruno című anyag promotálása céljából az HBO annak idején még egy mókás áldokumentumfilmet is a műsorára tűzött, amelyben a zeneipar legnagyobb nevei méltatták kitalált alteregóját, Bruno Radolinit. A Motown kiadó által megjelentett, a soul stílus aranykorát megidéző korongról kimásolt Respect Yourself című The Staple Singers-dal újragondolt verziója népszerűbb lett, mint az eredeti változat és a Top 5-be jutott a Billboard 100-as mezőnyében.

 

Kate Winslet

Bár zenei karrierje nem jelentős, 2001-ben ő énekelte el a Karácsonyi ének című animációs film betétdalát, ami világszerte nagy sikert aratott és több országban, köztük Angliában is a legjobb tíz közt végzett.

Címlapkép:  Indigo/Getty Images; Theo Wargo/Getty Images; Michael Kovac/Getty Images for Moet & Chandon