Megjelent Johnny Depp és Jeff Beck új dala

A bíróságon frissen tisztázott színész és a gitárlegenda hamarosan egy teljes közös albumot is piacra dob majd.

Az ellene indított bántalmazási perben nemrég felmentett Johnny Depp és régi jó barátja, az ikonikus gitáros, Jeff Beck bejelentették, hogy

július 15-én vadonatúj stúdióalbummal jelentkeznek, 18 címmel.


A korongon nagyrészt klasszikus rock és R&B dalok feldolgozásai szerepelnek, azonban az anyagon két vadonatúj saját szám is helyet kap majd, méghozzá mindkettő Depp tollából.

Ezek egyike az első kislemezre másolt tétel is, ami az 1940-es évek filmsztárja után a This Is a Song for Miss Hedy Lamarr címet kapta.


Az igéző szépségű, osztrák születésű színésznő később a filmezés mellett feltalálóként is maradandót alkotott, ugyanis a II. világháború alatt kidolgozott

kommunikációs rendszere a mai Wi-Fi, a Bluetooth és a GPS technológiák alapját is képezi.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Johnny Depp (@johnnydepp) által megosztott bejegyzés


A nem csupán gyönyörű, de kimagaslóan intelligens hölgyről Depp a következő sorokat énekli:

Ugyanaz a világ törölte ki, ami sztárrá tette.”

Nem nehéz tehát felismerni, hogy a színész a közte és Lamarr közti párhuzamra utal a dal szövegében, hiszen mint köztudott, Deppet volt felesége, Amber Heard vádolta meg azzal, hogy szexuálisan és fizikailag is bántalmazta, majd az ügyből kirobbanó botrány hatására a „cancel culture” az ártatlanság vélelmét figyelmen kívül hagyva, mindenféle hivatalos ítélet híján rögtön bűnösnek kiáltotta ki, meglehetősen megtépázva ezzel karrierjét.

Majd a refrénben így folytatja:

Annyira nehéz beszélni, amikor senki sem hallja. És mindenki azt bámulja, ahogyan remegsz és félsz. Nem hiszek, nem tudok hinni többé az emberekben.”

A bíróság végül Depp javára döntött az ügyben, erről itt írtunk korábban. Ahogyan arról is, hogy a színész már az ítélet kihirdetése előtt átugrott az Egyesült Királyságba, hogy vendégként lépjen fel közeli barátja, a veterán gitárzseni, Jeff Beck koncertjein.

A páros 2016-ban találkozott először, amikor Johnny éppen az Alice Cooperrel és az Aerosmith-gitáros Joe Perryvel közös bandájával, a Hollywood Vampires nevű supergrouppal zenélt, a július 15-én megjelenő új albumot pedig még 2019-ben kezdték el rögzíteni. A koronavírus-járvány okozta karantén időszak alatt egy feldolgozást, stílszerűen a John Lennon-féle Isolationt már bemutatták róla a nagyközönségnek:


Az együttműködésükről Beck a következőket mondta el:

 Amikor Johnny és én elkezdtünk együtt játszani, az teljesen beindította a fiatalos lelkületünket és a kreativitásunkat. Még viccelődtünk is azon, hogy újra 18-nak érezzük magunkat, úgyhogy végül ez lett a lemez címe is.”

Depp hozzátette:

Rendkívüli megtiszteltetés, hogy együtt játszhatok és zenét írhatok Jeffel, az egyik igazi nagysággal, ráadásul olyan kiváltságos helyzetben vagyok, hogy a testvéremnek nevezhetem."

A lemez borítójának grafikáját Beck felesége készítette el, a rajzon pedig a lemez címével szinkronban a két sztár 18 éves énje látható.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jeff Beck (@jeffbeckofficial) által megosztott bejegyzés