Egyéb

Galaxisok birodalma

Planetárium - Zsolnay Kulturális Negyed
2020. február 29. (szombat) 15:00
Ár: 1300 Ft, kedvezményes: 900 Ft

Helyszín:

Planetárium - Zsolnay Kulturális Negyed
7630 Pécs, Zsolnay Vilmos utca 37.

Az előadás során beülünk egy képzeletbeli űrhajóba, ami a fénynél is gyorsabban kijut a Naprendszerből és elrepít bennünket a csillagok és a galaxisok közé.


Az égen látható távoli fénypontok és ködösségek évszázadok óta izgatják a tudósok és a hétköznapi emberek fantáziáját, megismerésükhöz egyre nagyobb távcsöveket és űrszondákat építettek. Az előadás során beülünk egy képzeletbeli űrhajóba, ami a fénynél is gyorsabban kijut a Naprendszerből és elrepít bennünket a csillagok és a galaxisok közé!


A tágabb kozmikus környezetünkben rengeteg érdekes objektummal találkozhatunk. Közelítsünk meg óriási csillagközi gázfelhőket, amelyekben új napok és bolygórendszerek születnek! Repüljünk át több millió csillagot tartalmazó halmazon! Fedezzük fel a Tejútrendszer távoli zugait és a központi fekete lyuk környékét! Ismerkedjünk meg más csillagvárosokkal, azok kialakulásával és a belőlük felépülő galaxishalmazokkal, falakkal! Az előadás végén elérkezünk a mai eszközeinkkel megfigyelhető legtávolabbi objektumokig, amelyeknél távolabb a Föld legnagyobb távcsöveivel sem látunk el.


50 perces előadás, 12 éves kortól javasolt!