Könyv

Margó-díj átadó 2024

Nemzeti Táncszínház (Könyves Magazin Színpad)
2024. október 10. (csütörtök) 16:30

Helyszín:

Nemzeti Táncszínház (Könyves Magazin Színpad)
1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.

Idén tizedik alkalommal adják át a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjat, vegyél részt a díjátadóra, és tudd meg elsőként ki lesz az idei győztes!


DÖNTŐSÖK
Biró Zsombor Aurél: Visszatérő álmom, hogy apám vállán ébredek
Görcsi Péter: Várni a 29-esre
Gubis Éva: Más halak
Gyuricza Gergely: Szabadesés
Ivánovics Beatrix: Suttognak a nornák, felörlődik a föld
Kemény Lili: Nem
Kovács Dominik és Kovács Viktor: Lesz majd minden
Marton Krisztián: Bőgőmasina
Tankó Andrea: A ránc gyermekei
Weber Kristóf: Keringő


Hangolódásként olvass a döntős kötetekről bővebben a könyvesmagazin.hu-n!


ZSŰRI
Antal Nikolett
Czinki Ferenc
Ott Anna
Valuska László


DÍJAZÁS
A győztes a díjjal 1.000.000 forintot, valamint kiemelkedő mértékű kereskedelmi- és médiatámogatást is kap, hiszen a Bookline, a Margó-díj kiemelt támogatója 15.000.000 forint értékben járul hozzá a nyertes könyv népszerűsítéséhez. A Margó-díjas szerző a következő évben egy önálló esten mutatkozhat be a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál keretében, továbbá próbafordítást, valamint publikációs lehetőséget is kap a Könyves Magazinon egy éves tárcasorozat formájában.


A 2023-as győztes, Visky András önálló estjét a Liszt Ünnep keretében október 14-én rendezik meg a Müpában. Az eseményre az alábbi linken lehet jegyet váltani.


Idén második alkalommal a legjobb tíz szerző közül különdíjast is választ a zsűri a Margó-díj támogatójával, az Erstével közösen. Az Margó x Erste #higgymagadban különdíj félmillió forinttal jutalmazza a legjobb tíz első prózakötetes szerző közül azt, aki leginkább megtestesíti a #higgymagadban faktort, például témaválasztásával vagy akár saját írói útjával.


A Margó-díjat Valuska László, a Margó x Erste #higgymagadban különdíjat Murányi Linda az Erste PR és belső kommunikáció vezetője és Valuska László adják át.