4/10
napraforgó 2020 okt. 28. - 12:47:07 4/10
(15670/18030)
Ami szöget ütött a fejembe az, hogy az elején egy halotti anyakönyvi kivonatot látunk. Már megint nem tudják az T. alkotók, hogy halotti anyakönyvi kivonatot (meg a többit is) az anyakönvvvezető állitja ki, nem az orvos!
Robi a halotti bizonyitványt hamisitotta, ami ugye kell a halotti anyakönyvi kivonat kiállitásához.

Más: Ibolya állitólag 2001-ben utazott a Távol-keletre. Mivel most 2019 van, akkor hogyan is töltött börtönben 20 évet? nálam a két szám különbözete csak 18. Habár Babika egyszer azt mesélte Henikének, hogy a lányaa 23 éve idegenvezető Thaiöldön....
Csak egyszer, egyetlen egyszer észben tartanák, hogy miket is mondtak korábban?!!!
offtopic
guess.who 2020 okt. 28. - 12:36:05
(15669/18030)
Szerintem soha nem létezett korábban, de az alapján, ahogy rejtélyeskedő-izgalomnövelő zenei aláfestéssel húzta elő MauniCa az ékszeres dobozkájából, elképzelhetőnek tartom, hogy valami irtó fontos dolog lesz belőle. Mondjuk gyerekkorában kapta Kálmánkától, és valójában milliós értékű pravoszláv műkincs, amiből csak ez az egy van a világon... :)
4/10
napraforgó 2020 okt. 28. - 12:34:37 4/10
(15668/18030)
A nagy testvér figyel!
az előbb irtam egy lamentáló szöveget, erre megjelent a kitörölt szövegem, és a lamentálót nem jelenitette meg.

Ha itt vagy kedves Moderátor, vagy fejlesztő, hát igazitsd ki a spoileremet.
offtopic
guess.who 2020 okt. 28. - 12:33:56
(15667/18030)
Nem volt, hárman voltak akkor az ügyvédi irodában: Kálmán, Marosi és a bácsi. Aztán a bácsit soha többé nem láttuk: egy ideig Marosi egyedül ügyködött, majd hirtelen megjelent Laura.
guess.who 2020 okt. 28. - 12:33:07 Előzmény napraforgó
(15666/18030)
A kulcsszó: időhúzás. Ha megnézed, az egyetlen dolog ez az Anikó-Stefán beszélgetés, ami a világraszóló lovasverseny hozadéka. A beszélgetés nagyjából 2 perc a sírdogálással együtt - de a felvezetése (Lallerék legénykednek, aztán kitalálják a versenyt, aztán téteket tesznek, elhíresztelik a faluban, panzióban, kocsmában, megszervezik, fogadnak sokan, Anikó kitelepül a kocsmával, MauniCa talizmánozik stb.) 2-3 résznyi műsoridőt megtöltött ezzel a semmivel.
guess.who 2020 okt. 28. - 12:29:19 Előzmény napraforgó
(15665/18030)
Kézzel be tudod írni utólag is: szögletes zárójel, perjel, aztán a "spoiler" szöveg, majd szögletes zárójel bezárva. Úgy, ahogy én is írtam, csak szóközök nem kellenek közé.
(Szögletes zárójelet általában a jobb oldali Alt (AltGr) billentyűvel, plusz az F és a G billentyűkkel tudsz előállítani, perjelet pedig Shift+6 vagy a numerikus billentyűzeten közvetlenül.)

A lényeg, hogy a spoilerszöveg kezdetén NE legyen ebben a kódban perjel, csak a végén, zárásként, tehát így (a kódokba a szóközt én tettem bele, hogy látható legyen):

[ spoiler ] Ide írd a spoileres tartalmat [ /spoiler ]
4/10
napraforgó 2020 okt. 28. - 12:27:45 4/10 Előzmény guess.who
(15664/18030)
Én azt nem értem, hogy Stefilibának miért kell huszadjára is elmagyarázni, hogy Dani nem akar tőle semmit? Már százszor elküldte a fenébe, és Stefánia még mindig reménykedik, de vajon miért?

Ha nem szereti Lalit, akkor ne hülyitse a szerencsétlent, de fogadja már el, hogy nem kell Daninak. Agyatlan hülye liba.
4/10
napraforgó 2020 okt. 28. - 12:22:42 4/10 Előzmény guess.who
(15663/18030)
Ez igaz, de nem tudom, hogy lehetne visszahozni.

Miért ilyen hülyén oldják meg?
4/10
napraforgó 2020 okt. 28. - 12:21:19 4/10
(15662/18030)
nem értem, hiába nyomok rá a spoiler gombra, mégsem rejti el a szöveget.
valahogy nincs ez jól megoldva.

na mindegy, aki nem akarja, ne olvassa el idő előtt.
guess.who 2020 okt. 28. - 12:20:16 Előzmény napraforgó
(15661/18030)
A végéről véletlenül kitörölted a [ /spoiler ] tagot, azért látszik az egész...


Az meg irtó kínos volt, ahogy a két ütődött kölyök egymást rángatja a nyeregben, és ezt Misike sportszerűnek ítéli.
És hát az is megérne egy misét, hogy a két lábbal a földön álló, hiperrealista szupertitkosügynök-kommandós-exingatlanos-alpolgármester-exjegyző MauniCa szerencsehozó talizmánban hisz... :)


4/10
napraforgó 2020 okt. 28. - 12:12:10 4/10
(15660/18030)
27. rész
SPOILER, SPOILER, SPOILER!


[spoiler] 27. rész
Marosi és Laura dolgoznak, Laura örömmel közli Gittával, hogy Kristóf felesége beleegyezett, hogy a válópert Magyarországon folytassák le, cserébe Kristóf aláir egy titoktartási nyilatkozatot Pannáék hollandiai lakciméről. Sőt a válóperi tárgyalást már a jövő hétre kitűzték. Gitta megdicséri Laurát, milyen ügyes volt és kérdi, honnan vannak ilyen jó kapcsolatai. Csengetnek. Laura ajtót nyit. Lendvai Robi jön, erőszakosan benyomul. Robi nehezményezi, hogy Gitta nem veszi fel a telefont, ha hivja. Robi azért jött, hogy emlékeztesse a megállapodásukra. A halotti anyakönyvi kivonatot (!!!) mutatja. Gitta figyelmezteti, ő is veszélyben lesz, ha kiderül a hamisitás. Robi rátromfol, vajon mit fog szólni a család, ha belengeti, hogy az apjuk él. Gitta közli, hogy hiába minden, de nem tudja rávenni Katát, hogy hozzámenjen feleségül. Robi közli, hogy egy hetet kap, aztán bejelenti az ügyészségen a hamisitást.
Dani egy haverjától kölcsönkapott egy böhöm nagy lovardát. A fiúk Reniékkel együtt megnézik a helyet, tervezgetik a versenyt. Józsi a cigányokat kérdi, kire fogadnak a falusiak? kiderül, hogy leginkább a Danira, de Lalira is többen, mint őrá. Mindegyik fiú magát fényezi.
Tomi a hűtőszekrény tartalmát nézegeti, elég siralmas (ahhoz képest, hogy Vali nagy lábas töltött paprikával, 10 szelet rántott hússal, meg még nem emlékszem milyen kajával hagyta ott őket, már másnap, vagy 2 nap múlva nincs semmi????). Kristóf és Tomi Tibit kérdezgetik, mikor beszélt utoljára Valival? Tibi szerint Vali csak akkor hivja, ha muszáj.
A kisboltban Kristóf Margitot és Lujzit szolgálja ki, hivják, hogy jöjjön, nézze meg a lovasversenyt, mindjárt kezdődik.
Tibi keresztrejtvényt fejt és juszt sem hivja fel Valit, miért nem jelentkezik a nő! Aztán elmegy hazulról. Benedek köszön rá és kérdi, hogy van a Valika? merthogy tudják ám, hogy külföldre ment Szlávennel. Ezután Tibi bemegy a postára. Zsóka kérdi, mi hir az utazókról? Tibi visszakérdez, hogy Szláven jelentkezett-e nála? Zsóka kiváncsiskodik, csak nem történt valami baj?
Anikó a lovardában forralt bort mér, amikor jön Kristóf és fogadni akar, Józsira tesz 3000 Ft-t. A pasik azt találgatják, vajon ki mit kap, ha nyer. leginkább Lali nyereménye érdekli őket. Stefi is kiváncsi, de sem Dia, sem Anikó nem árulja el neki.
Tibi felkeresi Mónikát, aki szintén a versenyre indul. Tibi elárulja, hogy Vali lelépett Szlávennel és amióta elindult, nem kereste. Mónika még le van maradva, ő még ott tart, hogy Renátóék keresik az anyjukat Amerikában. Mónika felhivja Valit, aki ki van kapcsolva. Aztán Szlávent hivja, de ő meg nem veszi fel. Tibi még ezután sem hajlandó felhivni a feleségét.
Anikó végül a nagy faggatózásra elárulja Stefinek, hogy mit kért Lali. Azt akarjaa, hogy Dani szaakitson meg Stefivel minden kapcsolatot. Stefi dühös lesz, elmegy a fiúkhoz és balhézik velük. Egyikőjükről sem akar tudni!.
Jolika Tomit tanitja tollat fosztani, amikor megjelenik Tibi. Joli kérdi, miért ilyen feldúlt? Tibi megint hazudozik Jolinak, de Tomi elárulja az igazat, Tibi elküldte valit a nagymutterért Szerbiába. Joli szerint Zsuzsanna már 20 éve halott. De Tibi kiböki, hogy az anyja megszökött a szeretőjével, a Goránjenővel. Joli kiküldi Tomit és kifaggatja Tibit, aki úgy hiszi, hogy az anyja Babapusztáról származik. Joli kijavitja, az anyja Szabadkáról származik, Babapusztáról a Bogdán és társai származnak, odavalók az ő legnagyobb ellenségei. És ide küldte ő a feleségét!
Joli szerint csapdába csalták őket, ez a Bogdánék műve. Valakinek haza kell hozni őket, mert ott veszélyben vannak!
Mónika egy szerencsehozó talizmánt fűz madzagra majd elviszi Józsinak.
Sándor konferálja fel a futamokat, Reni meg inditja a lovasokat. Mivel rövid a pálya, többször kell végig menni rajta. A különböző futamokban hol lali, hol Dani nyer, majd kezdődik az utolsó megmérettetés. Dani és Lali egymást próbálják lerántani a nyeregből, igy Józsi nagy előnnyel nyer.
Stefi hazarohan, el akar menni világgá, hogy köthettek rá fogadást? az anyja magyarázza neki, hogy el kell fogadnia, hogy Dani már sohasem fogja őt szeretni. Anikó megérti a lányát és elárulja, hogy neki Tibi volt a nagy szerelme. (uramisten!!!) Anikó meg akarja értetni a lányával, hogy nem ő Dani nagy szerelme, ezt el kell fogadnia.
Mónika és Józsi a győzelmet ünnepli egy étteremben, amikor Mónikát felhivják a panzióból. Dzsennike közli, hogy egy amerikai nő keresi Mónikát. Móni közli, hogy másnap délben várja a panzió éttermében Dorothyt.
A kocsmában a nyereményeket osztják szét, amikor beállit Tibi. Segiséget kér tőlük, közli, hogy gazdag emberré teszi azt, aki rögtön indul Szerbiába és hazahozza Valit.
9/10
amira_daaa 2020 okt. 28. - 11:57:52 9/10 Előzmény napraforgó
(15659/18030)
igen igen :D látnád az én erkélyemet egy hét után :d de hát ilyen szerencsés csak Szláven lehet igaz azta már megváltoztak a szabályok szerintem a rendszámok is talán szoval :D sebaj :D
offtopic
guess.who 2020 okt. 28. - 11:23:37
(15658/18030)
Nem kell mellékszereplőt felvenni: ott van az a snájdig bácsika az első részből, aki az örökséges kamupapír aláírásánál Marosinak segédkezett. :)

Egyébként nekem is az jutott eszembe, hogy valószínűleg a végére csak előhúzzák Katángot megint.

Amit viszont nem értek: Lóbeltünk mégis HOGYAN gondolta azt, hogy Marosi "elintézi", hogy Katáng feleségül menjen hozzá? Szabad akarat, mint olyan? Miért nem tesz (tett az elmúlt hónapokban, amióta nem szerepelt) Lóbelt valamit, hogy ez a hőn áhított frigy megvalósuljon magától? De ha meg is valósul: Katáng kiesett az "örökségből", azaz egy fillért sem fog kapni. Ráadásul ha az egy év lejárta UTÁN kötnének házasságot, akkor ahhoz a nem létező örökséghez Lóbeltnek semmi köze nem lenne, az Katáng saját vagyona. Ha pedig az egy év előtt, akkor van cirka 1-2 hónapja, hogy magába szerelmesítse Katángot, szóval húzzon bele, mert ez így elég kemény lesz. De még akkor is az van, hogy az "örökséget" Katáng kapná, nem pedig a Katáng-házaspár, tehát az úgy is a különvagyona lenne, amihez Lóbeltünknek coki. Egyszóval megint a hámozott lufit reszelgetik sok-sok részen keresztül.


4/10
napraforgó 2020 okt. 28. - 11:00:13 4/10 Előzmény amira_daaa
(15657/18030)
Bizony, az a 15 éve fészerben porosodó autó olyan csilli-villi volt, csak úgy ragyogott a fényezés. Sehol nem rozsdásodott el és csurig volt töltve benzinnel, mert még arra sem kellett Szlávennek gondolnia, hol tankolja meg. és hát nem járt le még a műszaki vizsga érvényessége sem annak az autónak röpke 15 év alatt, sem a forgalmi engedélynek. Ejha!
9/10
amira_daaa 2020 okt. 28. - 09:45:50 9/10 Előzmény napraforgó
(15656/18030)
de őszintén tél van nem tudom hányan ültetek már télen kocsiban de elég paraszt Szláven hogy nem invitálta be a meleg lakásba ( ergo tavaszi kellemes idős forgatás lehetett :d mert még szegény Stefkot is berángatta a művész ur hogy ne fázzon ennyit erről Szláven eddig is gáz volt

amit itt irtatok a 15 év nem működö autorol amugy honnan volt neki papirja, benzinje és ahogy irta ita Kat75 nem ugy működik hogy hopp elindul semmi nélkül.
9/10
amira_daaa 2020 okt. 28. - 09:43:42 9/10 Előzmény guess.who
(15655/18030)
én csalodott vagyok én heti két emberrablást szeretttem volna és tessék csak Valit és a kocsit sikerült a 44. héten elrabolni. BARBI légyszi a Keresztanyuba minden napra egy emberrablást szeretnénk :D
9/10
amira_daaa 2020 okt. 28. - 09:33:59 9/10 Előzmény napraforgó
(15654/18030)
pedig megnéztem volna hogy évad végéig el van Vali rabolva és szegény TT éhen hal vagy megtanul főzni. :D
guess.who 2020 okt. 28. - 08:06:45 Előzmény napraforgó
(15653/18030)
Már elvoltunk a lovasversennyel. Illetve a tévében ma este le is zajlik, ahogy minden hasonló ostobaság, amit 4-5 részig vezetnek fel, mint világraszóló eseményt, majd leadják 10-15 percben, nagyon gagyiul trükkfényképezve, hogy akkor hátha nem látszik a gyengesége - csak hát éppen ettől lesz feltűnő. Ugyanez az üres, fél rész alatt lezavart időkitöltő semmiség volt a feleségcipelő verseny, a minigolfbajnokság, a focikupa, a falunap, Suvick születésnapja stb. És mindegyiknek közös jellemzője, hogy nincs hozadéka: a szereplők pont ugyanúgy folytatják az életüket, mint előtte.

És akkor a spoiler:

...ami itt változik, az talán Stefi, bár az anyjával való beszélgetés pont ugyanígy lemehetett volna már vagy tíz hasonló Danis-Lalis alkalommal is, vagy akár a Dániába való menekülése előtt is. Mindenesetre most mintha nagyon kezdenénk a végére érni a sorozatnak, hiszen Stefánon kívül TTibi is óriási karakterfejlődésen ment keresztül: elkezdett érezni! Igaz, apró szépséghiba, hogy elsősorban éhséget érez, mert nincs itt Vali, hogy főzzön rá.

Laura "társ" lett, de pontosan ugyanúgy a titkárnői székben ül, és ugyanúgy ő megy ajtót nyitni, mikor csengetnek, őt ugráltatja Marosi mindenért. Mindössze annyi változott, hogy a tegezés kölcsönös lett.
De ha már Marosi: az ő megrendelésére készült kamu (a betűtípus sem stimmel) halotti anyakönyvi kivonaton ott van, hogy Kálmán "özvegy" volt - tehát nem volt a még mindig élő Marosi férje, azaz ő maga szolgáltat saját házasságos hazugságára bizonyítékot. Más kérdés, hogy Lóbelt orvosként NEM állíthatott ki ilyen kivonatot, mert NEM anyakönyvvezető (később már halotti bizonyítványt emleget, amit valóban orvos/kórház ad ki - ez a papír viszont NEM az).

Szappanoséknál a (nem is működő) hűtőben csak pár zöldség van, semmi főtt étel, pedig Vali több napra elegendő kaját hagyott, és Kristóf mondja is, hogy "lassan két napja, hogy elment". Tehát egy nap alatt felfaltak mindent hárman? Különben enyhén szólva is érdekes, hogy egy olyan 1-2 személyes hűtőt használnak, pedig minimum négyen laknak a házban.

Józsi csak a harmadik kört nyerte meg, előtte Lali és Dani nyert - azaz ez így simán döntetlen. Miért ünnepli MauniCa Józsi győzelmét?!


4/10
napraforgó 2020 okt. 28. - 03:20:56 4/10 Előzmény guess.who
(15652/18030)
Bizony, az emberrabló nem tudhatta, hogy az inditókulcs a zárban volt. Ha a kulcsot Szláven magával vitte volna, bizony a banditának kellett volna egy ideig vacakolni a kábelekkel, amig be tudja inditani az autót, addig Valinak lett volna ideje kiugrani az autóból, beszaladni a kertbe a nyitott kapun, Szláven nevét kiabálni, stb. Nem valószinű, hogy az az ember utánaszalad, lefogja és visszavonszolja az autóhoz, miközben Szláven kiszalad a házból, rákiabál, majd fellép ellen.
Az biztos, hogy eyg ilyen akció is nagyon látványos lett volna, na de akkor biztos nem lehetett volna még 2-3-4-5 részen keresztül elhülyéskedni ezzel az emberrablással. Olvasom a holdponton, hogy 2 rész múlva Szláven, Marosi és Tibi is küldötteket meneszt Vali megsegitésére.
Addig meg elleszünk a semmiresejó lovasversennyel.
Kat75 2020 okt. 27. - 22:36:19
(15651/18030)
Azért most már egyre fárasztóbb ez a történet! Vali egy idegen országban ül egy kocsiban és annyi esze sincs, hogy bezárja az összes ajtót és dudáljon ész nélkül Szlávennek, hogy ne bájologjon órákig, amíg ő kint fagyoskodik a hidegben. Mellesleg egy kocsi 15 éve használaton kívül van, akkor az nem indul be csak úgy pöccre! Ha nem lennék kíváncsi a végére, már rég nem nézném! Tudom én, hogy sok az iQ szegény, de hogy mind egy helyre összpontosuljon...!