guess.who 2020 dec. 11. - 17:42:22 Előzmény guess.who
(16930/18030)

Ja, és persze a végén csak elkotyogják Kálmánkáék, hogy egy irtó ostoba fogadás volt az egész. De bármennyire is háborodik fel most Kálmán, hogy baja esik a családjának, azért akkor is az van, hogy ezt a helyzetet ő idézte elő, a rengeteg emberrablásnak az ő fogadásuk az oka - hiszen az örökösök enélkül éldegéltek volna nyugodtan Budapesten, és fikarcnyit sem tudtak volna sem szerb ortodox műkincsekről, sem szerb maffiózókról, sem arról, hogy TTibi, MauniCa és Kristóf mindkét szülője megcsalta a házaspárját, gyereket is csináltak ésatöbbi. Még jó, hogy Kálmán szerint a család a legfontosabb...


guess.who 2020 dec. 11. - 17:38:26 Előzmény napraforgó
(16929/18030)
Újabb "csodálatos" rész lesz a ma esti.


Lóbeltéknél nincs egy orvosi szoba, hogy mindig a lépcsőről telefonál és ott találják meg a nővérkék is?

Misi azt sem tudja, hogy milyen madár van a kalitkában, de azért állítja, hogy "vadászsólyom". Az meg irtó hülyeség, amiket mond: "legnagyobb madár Magyarországon, ami őshonos". Mivaaaan?!?!?! Ha csak a ragadozókat nézem: az aprócska (1-2 kg, 60 cm, szárnyfesztávja 1-1,4 méter) sólyomhoz képest a parlagi sas (3 kg feletti súly, 70-80 cm hossz és 2 méter(!) körüli szárnyfesztáv), de a réti, a szirti és a fekete sas is jóval nagyobb. De ott a mindenki által ismert fehér gólya: 100-120 cm, 2-4 kg súlyú, szárnyait pedig másfél méternél is nagyobbra tudja kinyitni. Vagy ott vannak a fekete gólyáink, a nagy kócsagjaink - és a többihez képest kifejezetten óriási méretű túzok: a kakas akár 15-18 kg-ra is megnőhet, szárnyfesztávja 2,5 méter. És ezek még csak nem is titkos adatok, egy vadásznak, de pláne egy fővadász-aspiránsnak kötelező lenne ilyesmiket tudnia... A sólymokat meg még véletlenül sem kalitkában szokták tartani, hanem ülőfán, esetleg a gazdája bőrkesztyűs kezén, és egy bőrsapkát húznak a fejére (mármint nem a gazdáéra), mert ha nem lát, nem akar elrepülni. De mégis hogyan akarták abban a sufniban reptetni a sólymot?
Ez a papagájos marhaság meg annyira erőltetett és kiszámítható volt már az elejétől kezdve... Kár volt ezt így leforgatni, szerintem a legrosszabb szálak között mindenképpen dobogós helyen van. Ráadásul ájuldoztak a miniszterek egy beszélő papagáj kultúrprogramjától. Vicc!
Az egyetlen jó húzás a miniszter Pajkaszeges beszólása volt...

Benedek EGY fegyveressel megy be a házba a maffiózókhoz. Pedig előtte Marosinak azt mondta, hogy "összeszedi a csapatot". És persze megint fegyveresen intézkednek a magyar címeres rendőrök Szerbiában...
Ahogy Szláven is fegyveresen átlép a határon - pedig korábban az volt, hogy őt körözik Szerbiában, nem mehet oda. És persze a két marha nem vesz észre két másik jókora marhát az ágy alatt. Teljesen hihető.

Ja, és aranyosan tud nézni ez a Mézessüti, amikor sárgarépát pucol. :)


1/10
janderka 2020 dec. 11. - 16:34:18 1/10 Előzmény Rojita
(16928/18030)
Óvazzzz... Akkor vissza az egész. Valszeg átaludtam legalább a felét.
7/10
Rojita 2020 dec. 11. - 16:00:34 7/10
(16927/18030)
Kíváncsi vagyok, h a siket ember milyen különleges madarat fog hoznia vadászoknak? Talán 1 óriás papagájt?
7/10
Rojita 2020 dec. 11. - 15:50:40 7/10 Előzmény janderka
(16926/18030)
A Sztojka-páleszt Dzsennike maga hozta el a panzióba és az előtérben levő koktél-pult mögé dugta a demizsonokat. Ezt Krisztián látta egyedül és Ő kotyogta ki az alkeszeknek, h viszonzásul mondják meg neki, hol találhatna pávatollakat a vadászoknak. (Amit ugye az alkoholisták nem tudtak, de tanácsolták a könnyebben megszerezhető libatollakat.)
Vadhúst Icuka eleve nem akart szerezni, mert pár órája volt csak a főzésre. A vadhúsnak meg pár nap kell, h egy páclében elveszítse a keménységét és a vad mellékízét-szagát.
9/10
amira_daaa 2020 dec. 11. - 15:12:21 9/10
(16925/18030)
tehát most potkarácsony lesz :D :D :D
1/10
janderka 2020 dec. 11. - 12:42:32 1/10
(16924/18030)
Nem értek valamit. Dzsennike elküldi inkább a páleszért Kárásziba a 3 kocsmai hülyét, miközben Vili épp Kárásziból rendeli magukhoz az állatidomár nagyothallót. De egyikkel se hozatnának vadhúst a menűhöz, inkább ott sápítoznak meg értetlenkednek mind panzióban.
9/10
amira_daaa 2020 dec. 11. - 09:19:04 9/10 Előzmény Heatseeker
(16923/18030)
Attila szál

nem láttam mert bealudtam rajta de ugye bármi is történt vele három nap alatt ha megsérült az már vérmérgezés
4/10
napraforgó 2020 dec. 11. - 07:24:52 4/10
(16922/18030)
59. rész
SPOILER, SPOILER,SPOILER!!!!!

59. rész
Attila sántikálva lép be a lenkeházi községházára, vérzik, azt mondja, hogy megpóbálta kiszedni a lábából otthon a golyót, de nem sikerült. Nórika titkárnő/örömlány kórházat javasol, de Attila nem akarja, hogy bárkinek baja essen, aztán elájul. Nórika mentőkért rikácsol.
Subicz reggel idétlenkedve köszönti a "delegációt", akik közül az egyik lelkesedik a házi kolbászért és szalonnáért. Misi leselkedik az ajtónál. A két férfi érdeklődik a program iránt, Subicz a rossz idő miatt átszervezte a programot, itt a fogadóban lesz sok minden, a másik teremben. Az egyik főmufti a kénes vizére vágyik, mert rossz a gyomra.
Szláven a kislányára vigyáz, kártyáznak. Marlenka arról mesél, hogy Bogdán bácsi milyen sokat játszott vele kiskorában, de még mostanában is. elmondja, hogy ő a keresztapja, amit Szláven nem tudott eddig. Dani jön, beszélnie kell Szlávennel. Dani elmond Szlávennek mindent, aki Jolikára bizza Marlenkát és megy.
Csaba felhivja Robit, tud-e már valamit Katáról? Robi szerint nem, ő átküldte az adatokat Marosinak. Aztán Robit elhivják, lőtt sérültet hoznak. Attila az, a titkárnője kisérte be. Nórika felhivja Józsit, elmondja neki, hogy az apja kórházban van.
Józsi feldúltan rohan el az anyjához, mit tettél apával? Ibolyka nyugodtan kérdi, szerinted elfelejtettem, mit tett az apád velem? Úristen, te meglőtted apát? Hogy csinálhattál velem ilyet? Ibolya kiabál, az apja elvette a fiatalságát, Józsitól is elvette őt, és ezt ő nem bocsátja meg. Nyugodj meg, tudtam mit csinálok, hová lövök, mondja. Az apád nem nyom fel engem, mondja Iboly. Mostantól itt az történik, amit én akarok!
Hajnalban Vili rendelkezik a kárászi vendéglő teraszán. Jön Kerepesi Tóni, hozza a madarát. De nem engedi levenni a takarót róla, majd csak a bemutató előtt! Misi megtekinti a fegyverbemutatót, amit Vili szervezett. Géza dicséri Misit, milyen jól megszervezett mindent. Ijászbemutató lesz, a vendégek lövöldöznek. Majd a madarat akarják megtekinteni. Solymászbemutató lesz - a jelenlévő Zukai leszólja a dolgot.
Nórika Robitól érdeklődik, hogy sikerült Attila műtétje. Robi szerint rendben lesz, de sok vért vesztett. A golyókat eltávolitották, de ezt muszáj jelenteniük. Nórika könyörög, ne tegyék, Attila nem akarta ezt jelenteni.
Józsi bemegy a kórházba az apjához, aki még alszik. Felébreszti és érdeklődik, mi történt. Az apja azt mondja, hogy az anyja nem tehet semmiről, ő lőtte meg a saját lábát véletlenül.
Józsi az apját faggatja, hogy történt a balesete. Attila azt mondja, hogy ő vitte pisztolyt Ibolyának, hogy biztonságban legyen, de miközben bemutatta, a fegyver elsült. Józsi egy szót sem hisz (naná, miért nem hivtak rögtön mentőt???). Attila azt mondja, hogy az anyjának mindenben igaza volt és kéri adjon át neki egy üzenetet. Mostantól minden úgy lesz, ahogy ő akarja. Az anyja akár le is lőhette volna, de ő csak figyelmeztette. Ezért ő innentől jó ember lesz. (na erre kiváncsi leszek)
Robi felhivja Marosit, Kata iránt érdeklődik, és elmondja azt is, hogy Attilát beszállitották hozzájuk lőtt sebbel. Marosi azt kéri, ne szóljon a rendőrségnek.
Éjszaka Szláven és Dani rátör a szerb betegre, tőle megtudják, hogy pár napja Dragan itt volt, és azt mondta, hogy a nőért jött, ő ezért figyelmeztette Katát.
Géza lelkendezik, hogy Misi milyen jó programot szervezett. Előtte már Misi megpróbálta elküldeni a helyszinen fontoskodó Zsókát. Zukai beleköt, Géza "frissitőt" hoz, mindjárt kezdődik a solymászbemutató.
MIsi előadást tart a sólymokról. Majd Kerepesi Tóni leleplezi a csodálatos madarat - egy papagájt. Előbb kinevetik Misit, de Kerepesi Tóni kiveszi a madarat a ketrecből, aki elszavalja nekik a Nemzeti dal első versszakát. (Talpra magyar, stb) Ez nagyon tetszik a vendégeknek.
Jolika kártyázgat Marlenkával, amikor Szláven felhivja, csak holnap jön haza, van még egy kis elintéznivalója, addig ne hagyják el a házat.
Bogdán és Milán is kártyáznak, észreveszik, hoy egy magyar rendszámú autó állt meg a ház lőtt. Benedek jön a zsarukkal, azzal vádolják őket, hogy elrabolták a Szt Klára a kórházból egy doktornőt. tudják, hogy itt tartották fogva a doktornőt, de már elvitték innen. Felhivják Marosit, de ő sem tud semmit. Úgy tűnik kénytelen lesz elmondani Kálmánnak, hogy elrabolták a kedvenc unokáját.
Józsi felkeresi Mónikát, elmonda neki, hogy az anyja meglőtte az apját, de mindketten halál természetesen viselkednek. Szegény, ki van borulva.(remélhetőleg Mónika megvigasztalja)
Szláven és Dani is megérkeznek Bogdán házához, éjszaka bemásznak egy nyitott ablakon (miért van nyitva tél elején, decemberben egy ablak éjszakára???) Amikor Dragan jön Tomassal, bemásznak az ágyak alá (cseppet sem látszanak ki!!). A pasik elmondják, hogy a lányt a Béke szállóba vitték, ahol a nagyon kemény Dorothy vigyáz rá.
Gitta felhivja Kálmánt, elmondja neki, hogy Katát elvitték a szerbek. Kálmán azt mondja, nyugodjon meg, innentől átveszi az ügyet. Ideje beszélnie Goránal.
Szláven és Dani a helyi Béke Szállóba jelentkezik be, tudják, hogy Kata ott van Dorothyval. Szláven azt javasolja, hogy csináljanak tűzriadót és majd figyelik, melyik szobából jön ki Kata.
Kata azt kérdi Dorothytól, mit akar tőle? A nő nevet, azt mondja, tőle semmit, a nagyapjától annál inkább.A műkincseket akarják. Kata azt mondja, a nagyapja meghalt egy éve, mire a nő kineveti. Megszólal a tűzriadó, Dorothy kimegy, de bezárja Katát. Szláven és Dani odakinn nézik a kitódulókat, de nem látják a lányt. Kimennek a szálló elé. Kata kimegy az erkélyre és megpróbál lemászni. Odalenntről Dani kiabál neki, hogy menjen vissza, az ajtóhoz. Dani felrohan, megtalálja a szobát. Szétlövi a zárat és Katával elmenekülnek.
Guszti inas italt hoz Kálmánnak, aki arra kéri, vegye ki a széfből a vésztelefont. Goránnál cseng a telefon, Kálmán keresi. Kálmán elmondja, hogy elvitték az unokáját. Gorán tagadja, nem ő vitte el. Kálmán szerint az ő nevében vitték el, valószinűleg Babapusztára. Majd figyelmezteti, hogy úgy állapodtak meg, hogy senkinek nem eshet baja. Gorán szerint mindjárt itt az év vége és nem fog teljesülni Kálmán akarata, hogy az egész család együtt töltse a karácsonyt/évvégét (?)I
Gorán azt igéri, utánanéz a dolognak.

4/10
napraforgó 2020 dec. 11. - 05:34:38 4/10 Előzmény napraforgó
(16921/18030)
Palabóra - kimaradt egy ó betű
4/10
napraforgó 2020 dec. 11. - 04:13:43 4/10 Előzmény ummogo
(16920/18030)
A palabrán még nevettem, de hogy delegációt sem tudja kimondani, valami dege(neráció) jött ki helyette a száján....
3/10
Heatseeker 2020 dec. 11. - 01:23:56 3/10
(16919/18030)

Jaj de jó, most már combon lövés is volt, igazi vígjáték ez a javából... Meg ,,szarajevózás" is, csak azt nem mutatták. Reméljük lesz lenyakazás, kerékbe törés és karóba húzás is néhány vidám vadászjelenet között. Meg még emberrablás, fogva tartás, fegyverrel való fenyegetés, kézigránátdobás, ágyúzás stb. Gratula az írónak!


7/10
Rojita 2020 dec. 10. - 22:02:01 7/10 Előzmény guess.who
(16918/18030)
Nem baj. Nagyon jól csinálja az utánzást. Ha nem is "önazonos", de kiemelkedik a filmből.
offtopic
guess.who 2020 dec. 10. - 21:38:45 Előzmény ummogo
(16917/18030)
Sajnos már a második évadban fertőzött mindenkit a faluban a szörnyű debilvírus, és azóta sem sikerült kigyógyulniuk belőle. Ez mondjuk a kocsmatöltelékeknél nem feltűnő, mert nagyjából ezen a szinten kellene lenniük - de van pár szereplő, akinél irtó hülyén néz ki, hogy bambán bámul ki a fejéből, és ha nem szólnak neki, akkor azt sem tudja, hogy levegőt kellene vennie...
guess.who 2020 dec. 10. - 21:36:51 Előzmény Rojita
(16916/18030)
Ezen mondjuk én is csodálkoztam, hiszen eleve valami kocsmában találták a szöveg szerint, és az égvilágon semmilyen okuk nem volt letartóztatni. Ennek ellenére Benedek szerint "kihallgatták", holott csak felvilágosítást kértek tőle - és utána bilincsben vezették el a rendőrök, mint egy foglyot.
offtopic
guess.who 2020 dec. 10. - 21:35:41 Előzmény Rojita
(16915/18030)
Szerintem már egyre jobban túljátssza. Ahogy cselaxi is írta itt lentebb, több karaktert kever össze. Ez a legutóbbi éttermes jelenet jórészt a Bukás című film milliószor mémesített főjelenetét ismétli, ahogy összeomlik Hitler a legfőbb emberei előtt. De már kezdi nagyon túlhangsúlyozni a "vidékies", tájszólásos beszédét is - annak ellenére, hogy a szerep szerint ő egy dörzsölt zugügyvéd, nem pedig egy birkapásztor vagy földet túró parasztbácsika a Viharsarokból.
A másik, hogy rengetegszer játssza a totál hülyét - ugyanakkor meg többször is az derül ki, hogy nem hülye. Egyszerűen nem önazonos.
9/10
amira_daaa 2020 dec. 10. - 21:18:22 9/10
(16914/18030)
elvileg igen de majd kiderül hány nap mulva lesz a karácsony :D
9/10
amira_daaa 2020 dec. 10. - 21:15:41 9/10 Előzmény Pünkösdi Kató
(16913/18030)
Villíííí imádom Suviczk névadásait :D
ummogo 2020 dec. 10. - 21:09:30 Előzmény cselaxi
(16912/18030)
Nagyon nem tudtak a végére mit össze írni az írók. Mindenkiből hülyét csináltak, főleg ebből a Subiczból. Tényleg már csak azért nézzük, hátha történik vmi, ami értelmes is, és nem baromság. Nagyon bugyuta az egész, remélem külföldre nem viszik, mert jól lejáratná a magyarokat, a vidéken élőket.
8/10
Pünkösdi Kató 2020 dec. 10. - 21:06:42 8/10
(16911/18030)
Vki szóljon már Evelinnek, hogy vegye le a tűsarkút, nem áll jól neki! Evelin egy magas nő, vékony is, rosszul néz ki a tűsarkúban. Nem is ment benne szépen, dübörgött az irodában, lépcsőn.