guess.who 2020 dec. 17. - 08:39:21 Előzmény napraforgó
(17070/18030)
Mondjuk most már kezd nagyon gejl lenni az egész. Azok után, hogy egy évig üvöltözést, maffiát, titkosügynökös marhaságokat toltak folyamatosan, irtó hülyén néz ki, hogy most átmennek szuperromantikusba.

Marosi és Benedek meg aztán pláne! Sírdogál Dzsitta, hogy egyedül volt karácsonykor, aztán Marci megígéri neki, hogy ezután máshogy lesz - és kész?!?!? Mivaaaan?! A dörzsölt ügyvéd egy ilyen üres, semmire nem kötelező ígéretnek felül és elolvadva csókdosni kezdi az álomtitkár urat?! Ez egy vicc!


guess.who 2020 dec. 17. - 08:35:38 Előzmény napraforgó
(17069/18030)
Így van!

Attól, hogy Kata és Dani a templomban összeházasodnak, hivatalosan NEM lesznek házasok, ha az anyakönyvvezetőt kihagyják a dologból. Ez nagyjából annyira hivatalos, mintha a kocsmában játszanának el Anikó celebrálásával valami "szent fogadalom" nevű dolgot.
Dius a kárászi fodrásznál készül az esküvőre - aztán Szláven elrohan tőle, egyenesen az esküvőre, ahol NINCS ott Dia. Öööööö... Éseztígyhogy?

Benedek hívja Dzsittát, hogy Bogdánék átlépték a határt és Ökörapáti felé tartanak. Az irodába betoppanva Dzsitta elmondja Marcinak, hogy Bogdánék átlépték a határt és Ökörapáti felé tartanak.
Esetleg Bogdán is felhívhatná őket és elmondhatná, hogy hová mennek...

Kárászi világvárosban kék buszok járnak, látszott a fodrászatban Zsóka mögött... Mondjuk ha Oson hipermarket lehet ott, akkor lehetnek buszok is.


1/10
offtopic
janderka 2020 dec. 17. - 08:34:43 1/10 Előzmény napraforgó
(17068/18030)
Hablaty az egész - amilyen a sorozat is volt.
guess.who 2020 dec. 17. - 08:32:39
(17067/18030)
Gondolom, ennek kivédésére írják ki mindig konzekvensen, hogy "Ökörapáti erdő", holott a dialógusokban mindig a "lenkeházi faházról" van szó...
temi3 2020 dec. 17. - 08:14:42
(17066/18030)
Soha többé sorozat!!!
4/10
napraforgó 2020 dec. 17. - 07:15:42 4/10
(17065/18030)
Már egyáltalán nincsenek ökörapáti helyszinek, Már csak kárásziban van fodrász, éterem, pizzázó, templom, kórházi folyosó.
Tulajdonképp csak a Sztojka család háza van meg még.

Érdekelt volna, mi lett Horváth Attilával, felépül-e. Bejelentették-e a golyó általi sérülését. Mivel magára vállalta, hogy ő lőtte meg magát, nem hiszem, hogy lenne belőle ügy. Kovács majd kimosdatja, hisz ráfogták , hogy ő adta a fegyvert a lányának.

Azt hittem, hogy Robi majd cirkuszt csinál az esküvőn, de nem, ezért kár volt odamennie. Nem tetszik, hogy Stefi megint átment álnok kigyóba, keresztbe akart tenni a nővérének. Csak nem akarja tudomásul venni, hogy elvesztette Danit. Hát most a sógora lett. Lesz ott még probléma, ha kiveti a hálóját rá. Apja lánaa.

Tényleg, milyen szép család, Kálmánnak igaza van. Minden gyereke, unokája bűnöző lett az egy év leteltével, de sebaj, a lényeg, hogy együtt vannak egymás nyakán. Hurrá!
És Magyarország teljes elháritása csak Kálmán baromsága miatt dolgozott egy évig, beleöltek egy rakás pénzt, hogy megmentsék és együtt tartsák őket. Csodás.


4/10
napraforgó 2020 dec. 17. - 07:02:05 4/10
(17064/18030)
Ez igy van, polgári esküvő nélkül egy pap nem eskethet, nem tudom, hogy most hogy van, de régen büntették, ha mégis megtette, és a házasságot nem ismerték el érvényesnek.
De hát ÖA más világ, ott minden megtörténhet.
4/10
napraforgó 2020 dec. 17. - 06:56:51 4/10
(17063/18030)
63. rész
SPOILER, SPOILER, SPOILER!!!

63.rész
Tomas és Dragan megpróbálják lefűrészelni Bogdán lábáról a nyomkövetőt. Végül Bogdán megbizza Dragant, hogy lője le a lábáról. Dragan fél, hogy belelő a lábába. Akkor Tomas próbálkozik, végül Bodán maga lövi le a saját és Milán lábáról a nyomkövetőt.
A nyomkövetők bejeleznek a randőrségen, ezért azonnal indulniuk kell.
Dani és Kata elmennek István atyához, aki azt hiszi, hogy a misére jöttek. Dani közli, hogy szeretné, ha még ma összeadná őket. István atya ellenkezik, a házasság szentsége komoly felkészülést igényel, jegyesoktatás, lelki megtisztulás, stb. Kata erre a nagyapja végakaratára hivatkozik, hogy ő még az év letelte előtt menjen férjhez, ezt üzente Marosi ügyvédnőn keresztül. Ezen István atya meglepődik, ha ez volt Kálmán akarata, akkor délután 3-kor összeadja őket. Ahogy a fiatalok távoznak, előjön Kálmán és megbeszélik a dolgot. Kálmán azt mondja, Kata soha nem menne férjhez szerelem nélkül, emiatt ne aggódjon.
Anikó és Sándor a kórházban ülnek, pont mára hivták be őket ultrahang vizsgálatra. Tanakodnak, hogy kisfiú, vagy kislány lesz-e a baba. Aztán azon, hogy mi lesz, ha megszületik a gyerek. Anikó nem akar visszamenni a kocsmába, majd kiadja valakinek. Sanyi jobbat mond, majd ő átveszi a kocsmát, januárban felmond a katasztrófavédelemnél. Stefi telefonál rájuk, elmondja, hogy Kata és Dani még ma összeházasodnak, menjenek ők is a templomba. Dani tanúja Lali lesz. Anikó aggódik, Stefi szive megszakad, hogy Dani mást vesz el.
Zizi mama a Szappanos családdal reggelizik, milyen szép ez a karácsony, hogy együtt van a család. Megérkeznek Katáék is, a lány bemutatja a vőlegényét. Bejelentik, hogy ma délután összeházasodnak a kárászi templomban. Mindenki nagyon örül, még Tibi is, ő jobbára a pénznek, ami ezzel jár. Meghivják a családot az esküvőre. Kata felkéri Kristófot esküvői tanúnak.
A szerb rendőrség jelzi Benedek alesnek, hogy Bogdán negyedmagával megszökött, átlépték a szerb-magyar határt. Benedek szitkozódik.
A Sztojka család gazdag lakomát tart, Dodi papa rendesen felöltöztette a fiait, nem az overálban ülnek le ebédelni. Armando bejelenti, hogy a felesége, Marika újra gyereket vár. Dodi tósztot mond, az a legnagyobb dolog, hogy együtt van a család, ez a legfontosabb. Dodi meg van elégedve, a fiainak rendes munkájuk van a Danifőnöknél, Dzsennikének a panzióban.
Aztán Dodi azt is elmondja, hogy januártól Grófó lesz a kárászi katonai laktanya főszakácsa, ezt a Babika intézte neki.
Benedek Marci felhivja Gittát, elmondja neki, hogy Bogdánék megszöktek, átlépték a határt. Találkoznak Gitta irodájában. Gitta sopánkodik, már csak egy hét van hátra az évből, jaj, jaaj. (Bogdán szilveszter után már nyilván senkit nem bánt, onnantól megszelidül, haha.) Benedek is nyálaskodik, ez az év neki is arra volt jó, hogy átértelmezett mindent. Gitta sajnálja magát, 44 évesen még mindig egyedül van, egyedül karácsonyozott jaj, jajj. Marci azt mondja, jövőre minden máshogy lesz, nem lesz több magányos karácsonya. Na és a feleséged? kérdi Gitta. Találja meg ő is, aki szereti, mondja Marci.
Ezután a munkával is foglalkoznak. Értesiteni kell Szlávent, Benedek meg hivja össze a csapatát.
Stefi és Lali együtt szaunáznak a panzió wellnessrészlegében. Lali ömleng, hogy mennyire szerelmes. A kis kigyó kimegy, hogy szomjas, de közben sms-t küld Robinak, hogy Kata férjhez megy a kárászi templomban du 3-kor.
Zsóka egy kárászi fodrászatban szépül, jön Misi, Zsóka zsörtölődik, ő nagy esküvőt akart volna, nem ilyen kutyafuttában. Jön Dia és Szláven, bájolognak, hogy Zsóka megcsalta Diát. De nem baj, ma úgyis zárva van. És ő is a haját levágatni jött a kárászi fodrászatba.
Szlávent felhivja Marosi, Bogdánék úton vannak ÖA-ba. Elkezdődött! Szláven
rögtön megy. Dia meg sértődötten bámul a fodrászszékből. Szláven úgy gondolja, hogy Kata egész családja ott lesz a templomban az esküvőn.
Dodi papa még egy jó hirrel szolgál. Renátó házasságát érvénytelenitették, nem kell a válási cirkusz sem. elmondja, hogy jósoltatott Eugniával, igy ő már tudta, hogy Ármiék családja bővül de a jósnő Renátónak is nagy családot jósolt. Ekkor toppan be Szláven és azt mondja, segiteniük kell!
A Szappanos család bevonul a kárászi templomba. Még Tomika is rendesen fel van öltözve, csinos szürke öltönyben van. Tibin a kanárisárga ünnepi zakója. Tibi ül le elsőnek, de Vali rászól, ő az örömapa, neki kell bekisérnie Katát.
Zsóka a Szappanosok elé akar ülni, de Misi rászól, hisz ő az örömanya. Erre Zsóka kirohan, ő vezeti be Danit, Tibi meg Katát. Megkezdődik az esketés. A karzaton megjelenik Robi, Kálmán mellett, aki onnan lesi a szertartást. Robi a szemére hányja, hogy miatta veszitett el mindent, Katát, a munkáját, de Kálmán kioktatja, hogy a szivnek nem lehet parancsolni. (ahh)
Dorothy megjelenik Irina házánál, Olgát keresi, a munkatársának mondja magát. Olga csodálkozik. Dorothy ajándékot hozott neki. Elmondja, hogy Bogdánék elindultak. Akkor ideje, hogy biztonságba helyezzék a kincseket. mennek Ökörapátiba, Olga szerint ideje, hogy Marlenkát is hazahozza. Megegyeznek, hogy ha megtalálják a műkincseket, feleznek. ezt megünneplik.
Folyik az esküvő, Szláven belép és a templomban hátul álló Mónikának elmondja, hogy Bogdánék elindultak ÖA felé! A szarajevói szűz kell nekik. Szláven Mónika kapcsolataira tart igényt, tudja, hogy ki ő. És Móni is tudja, ki ő.
Stefi elég bánatos képpel nézi, ahgy a pap házastársaknak nyilvánitja Danit és Katát.
Zizi mama rányit a templom egyik helyiségében üldögélő Kálmánra, Zsuzsannáról hozott hirt. Ideje, hogy beszéljenek egymással. Kálmán azt kéri, hogy várják meg az év végét, addig tartsa a lelket benne.
Nándi és Andika egy étteremben kajálnak, amikor Mónika rácsörög, egy gyóntatófülkéből suttogja el neki, hogy Bogdánék megszöktek. Nándi azt tanácsolja, ne menjenek vissza Ökörapátiba. De hová menjünk, kérdi Móni. Bárhová, csak oda ne. Nándi otthagyja az ebédet és Andikát és a nő bosszúságára elviharzik.


4/10
napraforgó 2020 dec. 17. - 05:00:06 4/10 Előzmény janderka
(17062/18030)
HB nagyasszony azt nyilatkozta korábban, hogy semmit nem dózerolnak le, csak átépitik, átlényegitik az épületeket. Újakat is húznak fel, és lesznek az utcában olyan valamik is, ami csak elölről látszik háznak, valójában csak diszletfal.
Az utat vaban leaszfaltozták és látszik, hogy a kerteket is rendezték, fákat, bokrokat ültettek.
4/10
napraforgó 2020 dec. 17. - 04:56:12 4/10 Előzmény janderka
(17061/18030)
De akkor mennyivel kevesebbet kaszálhattak volna....
1/10
offtopic
janderka 2020 dec. 17. - 02:00:16 1/10
(17060/18030)
Az se lenne szabad hogy hasonlítson. Hiszen mások lesznek az arányai és a kapcsolódó területei is - evileg. Legalábbis az én filmes elvárásaim szerint.
1/10
offtopic
janderka 2020 dec. 17. - 00:25:37 1/10
(17059/18030)
Túl sokértelme nincs keresni Ökörfos nyomait az fullra eldózerolt és leaszfaltozott terepen, mivel a korábbi főút sacc/kábé vonalvezetésén túl mindenből újat és mást építettek.
1/10
janderka 2020 dec. 16. - 23:51:49 1/10
(17058/18030)
Milyen jó is lett volna, ha fel sem építik a szánalmas patyomkinfalut, hanem forgattak volna ezeken a valóságos helyszíneken, és követték volna az alaptörténet saját, jól bevált vonalát. Igaz, nem húzhatták volna annyi évadon át, de mennyivel értelmesebb szórakozás lehetett volna, mint ez a végére visszavart ostoba, tufa, bárgyú, debil, kusza, zavart, összefüggéstelen, értelmetlen és értelmezhetetlen, badar halandzsa.
7/10
Rojita 2020 dec. 16. - 23:24:14 7/10 Előzmény grizlee13
(17057/18030)
Hát, ha húzni akarnák a történetet, akkor biztos, h ez baj lenne. (Az elején, amikor Kata eltévedt a ritka erdőben, Marosi "tiltott zónát" emlegetett, és különböző retorziók következtek.)
Most már, tekintettel a forgatás csúszására és arra, h a rendező már közhírré is tette, h szinte 2 filmet forgat egyszerre egy helyszínen, ilyen fantáziával kellett befejezniük a mesét. A mese a vége felé közelít a szereplőkkel, de eltűnt körülöttük a falu, így kénytelen minden szereplő valahol éppen vendégeskednie. Nem baj. Kicsit furcsa, de elhisszük.
grizlee13 2020 dec. 16. - 22:29:13
(17056/18030)
Vajon Szappanosék karácsonyozása az erdei házban a 12 órás szabályba beleszámít vagy már ezt is figyelmen kívül hagyják? :D Vagy az még Ökörapátinak számít?
7/10
Rojita 2020 dec. 16. - 21:17:01 7/10
(17055/18030)
Tetszett Zsóka új hajszíne.
4/10
napraforgó 2020 dec. 16. - 19:58:55 4/10 Előzmény guess.who
(17054/18030)
Csak kölcsönbe mehetnek haza az esküvő után, mert az a faház már nem a Dani háza. Kovácsék csak nem adják vissza ingyért. És most még nem is tudnák megvenni.
A Szappanos ház megint nem jó ötlet, mert ott Danit Tibi állandóan leszólja, ugye ő a lovasparaszt. És Zsóka mellett sem lehet kibirni egy óránál tovább.
offtopic
guess.who 2020 dec. 16. - 19:45:13 Előzmény napraforgó
(17053/18030)
Igen, nagyon feltűnő, hogy gyakorlatilag már semmilyen jelenet nem játszódik a faluban ezekben a részekben (és ezek a karácsonyi vacsorák, amik mind idegen helyeken vannak, még csak nem is magyarázhatóak meg logikusan!), külsős felvétel meg már irtó régen nem volt. Pedig azért Daniéknak csak vissza kellene még menniük a házába az esküvő után... :)
offtopic
guess.who 2020 dec. 16. - 19:42:32 Előzmény napraforgó
(17052/18030)
Igen, ezt mondtam én is: ez nagyon nem úgy megy, hogy karácsony előtt egy nappal bejelentik, aztán másnap már esküvő.
De hát a Bévilágban ez is megtörténhet, mert csak. És mert nagyasszonyunk az égvilágon semminek nem hajlandó utánanézni/kérdezni, hiszen ő eleve mindent IS jobban tud.
4/10
napraforgó 2020 dec. 16. - 19:42:08 4/10
(17051/18030)
Nekem van egy olyan gyanúm, hogy a sorozat végét muszájból újra kellett forgatni, mert elkúrták, csak addigra már sok házat átalakitottak. Nincs kocsma, nincs panzió ebédlője. Vége a Szappanos háznak is. A kisboltot még láttuk egy jelenet erejéig, de ennyi.