Téma: Forma-1

vino-et-veritas 2012 nov. 05. - 12:46:39
(14949/17150)
A közvetítést általában Wéber húzza ki a kátyúból, bár tegnap õ is tévesztett néhányat.

De, hogy ez a Mezei mennyire alkalmatlan, az elképesztõ. Folyamatosan ki kell õt javítani, a rádióüzeneteket egyszerûen nem érti (és nemcsak a rossz minõség vagy a nyelvtudás miatt), nem követi a képernyõn zajló (és gyakran ki is írt) eseményeket (pl. ismétlés, élõkép, vizsgálat), túlreagál dolgokat, stb. Eleinte várható volt, hogy belerázódik majd, de inkább egyre rosszabb, amit csinál, nemhogy jobb lenne...

Ha a gyorsan változó körülményeket ennyire nem tudja felismerni, nem reagál idõben, nem ismeri eléggé szakkifejezéseket, akkor nagy baj van, mert egy sportriporternek/kommentátornak pont ezekben kellene "jobbnak" lennie egy "átlagos" riportertõl...

Összehasonlítva mondjuk az Eurosport munkatársaival autó/motorsport témában (ott ugyan nincs F-1), Mezei sehol sincs... Pedig elméletileg mindkét helyen "profi" sportriporterek dolgoznak.
Petrapetrus 2012 nov. 05. - 12:25:22
(14948/17150)
Ja, és egyetértek azokkal, akik a kommentátorokat kritizálják. Engem is végtelenül idegesítenek. Már nem is figyelek oda, miket mondanak, inkább a saját szememnek és a kiírásoknak hiszek. Komolyan hiányzik Palik...
Petrapetrus 2012 nov. 05. - 12:21:14
(14947/17150)
Na, végre egy izgalmas versenyt láthattunk. Az utóbbi idõszak elõzõ jó pár futama maga volt az unalom. Itt most végre történtek az események...

Személy szerint nagyon nem örülök Vettelnek, igazán lemaradhatott volna még pár helyet, bár az nem volt számomra kétséges, hogy hiába a boxos rajt, simán feljön pontszerzõ pozícióba. Szerencséje is volt, mert többen kipotyogtak elõle...

Kiminek gratulálok, szerintem nagyot ment vasárnap és öröm volt látni a dobogó legfelsõ fokán. (Pedig sem Räikkönen sem pedig Ferrari drukker nem vagyok.) Alonsonak elképesztõ módon szorítottam, hogy Vettel elõtt érjen célba. Ennek az az oka, hogy végtelenül unalmas ez a sorozatos Sebastian Vettel jelenség, Michael Schumacher 2.0, mert már Schumacher idejében is unalmas volt, hogy szinte mindig õ lett a VB cím birtokosa... (úgy kellett Häkinnen és Alonso akkoriban, mint egy falat kenyér)

Személy szerint Alonsonak szorítok a 3. világbajnoki címért, annak ellenére, hogy ennek az esélye meglehetõsen csekély.

Hamiltont nagyon sajnáltam, hogy kiesett. Nem érdemelte ezt, nagyon szépen versenyzett és kijárt volna neki is egy hétvégi dobogó.
vino-et-veritas 2012 nov. 05. - 10:15:40
(14946/17150)
Bocsánat, de megtréfált az üzenetküldõ felület és kétszer töltötte fel a hozzászólást.
vino-et-veritas 2012 nov. 05. - 10:14:23
(14945/17150)
Jelenleg a McLaren meg a Mercedes nagyjából fej-fej mellett áll, legalábbis a mûszaki megbízhatóság tekintetében...

Lehet, hogy Hamilton cseberbõl vederbe kerül, annál inkább is, mert Brawn (meg válogatott szakembergárdája és a kiváló pénzügyi és mûszaki háttér) az elmúlt években nem tudott csodát tenni ennél a csapatnál, sõt inkább rosszabbak lettek...
vino-et-veritas 2012 nov. 05. - 10:13:43
(14944/17150)
Jelenleg a McLaren meg a Mercedes nagyjából fej-fej mellett áll, legalábbis a mûszaki megbízhatóság tekintetében...

Lehet, hogy Hamilton cseberbõl vederbe kerül, annál inkább is, mert Brawn (meg válogatott szakembergárdája és a kiváló pénzügyi és mûszaki háttér) az elmúlt években nem tudott csodát tenni ennél a csapatnál, sõt inkább rosszabbak lettek...
vino-et-veritas 2012 nov. 05. - 09:11:43
(14943/17150)
Hamilton hiába akar, ha a "technika" nem akarja...
Ebben az évben ezért, no meg a rossz csapatmunka okán legalább 100, vagy még több pontot veszített. Nála a gyorsaság és a gyõzni akarás a korai "esztelenség" megszelídülése után is megmaradt. Hasonló csak Alonso esetében látható. Õk azok, akik emiatt (bár az eredmények most nem ezt mutatják) kiemelkednek a mezõnybõl.

Vettel jó pilóta, ez kétségtelen, de neki kell a jó technika, amihez az utóbbi években, szerencséjére hozzá is jutott. Tegnap is ez látszott. Persze nagy teljesítmény dobogóra jutni a végérõl, de azért valahol ez a potenciál benne is volt az RB-ben. Az "alsóház" eleve esélytelen volt vele szemben (vagy 6-7 kocsi), utána az SC-k is segítettek, nem kellett mondjuk 10-20 másodpercekre lévõ kocsikat elõzgetni folyamatosan, ami nagyobb idõveszteséget jelentett volna. Aztán egypáran (pl. Hamilton is) kiestek, ami szintén a malmára hajtotta a vizet. Talán csak Button tartotta fel valameddig, de érezhetõ volt, hogy az RB "javított" beállításai (végsebesség) miatt hosszabb távon esélytelen. És emögött azért ott állt a csapat munkája is (taktika és stratégia, meg gyors reagálások).

Kimi és Button a "nyugodt" versenyzõket képviselik. Ha nem megy, akkor annyira nem erõltetik, õket inkább a sokéves tapasztalat hajtja. Webber érdekes figura, mert igen hullámzó a teljesítménye, néha õrült (pl. tegnap), néha higgadt, néha jól megy, néha nem, de általában rosszul rajtol... Rá nemigen építenék csapatot.
Massa is érdekeses figura. Az érezhetõ, hogy a Hungaroringen nemcsak a feje tört, be, de az a lendület is alábbhagyott, ami korábban jellemezte. Lehet, hogy ez már korábban kezdõdött, amikor fél körrel maradt le a VB-ról, de valószínûleg Alonso érkezése és sztárolása a Ferrarinál, majd a "vízhordó" szerep sem tett jó neki.

A többiekrõl nem sokat lehetne elmondani, mert néhány villanáson (pozitív, negatív) kívül keveset látni tõlük, ami részben a fentiekhez képest gyengébb technikának is köszönhetõ.
10/10
ceia 2012 nov. 05. - 00:15:41 10/10
(14942/17150)
Jobb is, hogy Hamilton átmegy a Mercedeshez! Ennél a McLarennél még az is megbízhatóbb.. Jól megy az autó, de túl sok baj van vele. Hiába a kiváló pilóta, erre az autóra nem lehet alapozni egy VB-t, de még egy futamot sem.
Lewis kiesésétõl természetesen Buttonnak, Räikkönennek, és Vettelnek drukkoltam ebben a sorrendben.
Kiváncsi voltam, milyen lányok lesznek a futam végén. Inkább biztonsági õröknek néztek ki, mint hostesseknek. Talpig feketében, baseball sapkában.. már csak a pisztolytáska hiányzott. Szerintem az egyik kommentátor Alonso rajongó, nekem az tûnt fel.
vino-et-veritas 2012 nov. 04. - 16:13:16
(14941/17150)
Azért már benne volt a levegõben egy Kimi-gyõzelem.
A többiek nagyot mentek. Vettel sokat jött elõre, de ez inkább a technika, a jó taktika na meg a SC miatt jött össze. Gyakorlatilag mindenkit erõbõl elõzött meg.

Alonso motiváltan versenyez, ami nagy erõt ad neki. Érdekes, hogy az utóbbi idõben a Ferrari a végére "feltámad" (gumikezelés, egyre könnyebb kocsi?) - igaz, csak Alonso alatt. Alonso és Massa között ma megint nagy különbség volt.

Ehhez a végeredményhez azért kellett a Hamilton-bukta is, meg a két SC, ami még jobban borította a dolgokat.

A pálya "másik végén" azért Webber és a többiek is csinálták a cirkuszt.

Mercedes = kuka...

Mezei = értékelhetetlen

Mindent összevetve mozgalmas versenyt láthattunk.

P.S.: Hamilton lehet, hogy már így edzi magát a jövõ évi szívásokra?
ulqui11 2012 nov. 04. - 16:05:34
(14940/17150)
Csak engem idegesít,mikor a Mezei csak úgy "enyhe" Räikkönen fansággal úgy dicsõíti a csávót,mintha az egész idény róla szólt volna,és nyomja a hülyeséget,szinte Alonsoékkal nem is foglalkozik(pedig õk lennének a fõ emberek),komolyan nevetséges,és rohadt idegesítõ egy kommentátor...

Vettelre meg inkább nem mondok semmit,ahogy a Ferraira sem,hogy még egy olyan pilótához,mint Alonso sem tudnak egy rendes autót építeni,és megnyeretni a VB-t,azok is szerencsétenek,de nagyon... -.-"
loma06 2012 nov. 04. - 15:31:30
(14939/17150)
Mezei: "Button szemszögébõl..."
Wéber: "Már ha lennének hátul is szemei"
vino-et-veritas 2012 nov. 04. - 15:26:02
(14938/17150)
Kimi rádióüzenetei ma igencsak szórakoztatóak...
vino-et-veritas 2012 nov. 04. - 15:23:05
(14937/17150)
Sokszor, sokan leírták/uk, hogy egszerûen alkalmatlan erre a feladatra. Nincs szeme hozzá.
Palikot nem szerettem, Czollner sem volt nagy ász, de mindkettõ versenyzõ is (ha nem is F-1-es), így valamelyest ismerik belülrõl is a dolgokat...
tota96 2012 nov. 04. - 14:53:23
(14936/17150)
regina írtam pm-t
loma06 2012 nov. 04. - 14:44:26
(14935/17150)
Hamilton muhahahaha
loma06 2012 nov. 04. - 14:35:34
(14934/17150)
Igen, simán elkezdett izgulni az ismétléses elõzéseknél... Háromszor is egymás után!!! :D Szegény Wéber Gábor...
vino-et-veritas 2012 nov. 04. - 14:15:59
(14933/17150)
Ó, hát olvasni sem tud, mivel a REPLAY felirat fel sem tûnik neki...
vino-et-veritas 2012 nov. 04. - 14:14:56
(14932/17150)
Igen, de közben meg is büntették, mert ettõl függõen vagy mégsem (?), nem volt elég minta.
A lényeg, hogy hátulról indult és most (14.14) pont a 14....
loma06 2012 nov. 04. - 14:14:15
(14931/17150)
Nem tudom mi a neve a kommentátornak, de hogy teljesen idióta, az biztos... Honnan menekült ez? Szerintem soha nem látott még F1-et ezelõtt!