isti1 2007 nov. 01. - 21:00:34
(141/2021)
..ja és ha bekerülsz méltó helyedre, ott mindent meg is kapsz, amirõl hadoválsz: 55%-os életszínvonalemelkedést, a nemzetmentõ Medgyesit, a hõs forradalmár Horngyuszit: mind ott lesztek egy cellában, a kedvenceid által kiprivatizált Hárshegyi elmegyógyban.

Az épületes fejtegetést majd folytasd ott, rólam pedig sürgõsen szállj le, amíg ilyen békés, visszafogott hangulatban találsz!

A soha viszont nem látásra!

Ha még egyszer írni mersz nekem, most ünnepélyesen megígérem, kitilttatlak innen!

Cserébe én is megígérem, kerülöm a személyeddel való bármilyennemû kommunikációt!
isti1 2007 nov. 01. - 20:51:17
(140/2021)
no comment...

súlyos betegségben szenvedsz, sürgõsen keress egy pszichiátert: monomániásan ragszkodsz a valóságtól és tényektõl elrugaszkodott kis torz világodba!

**moderálva**
10/10
ondok 2007 nov. 01. - 19:59:18 10/10
(139/2021)
Az 50 évfordulórol,annyit röviden,hogy egyetértek Kunczéval,aki azt mondta,hogy aki nem akarta,hogy rátámadjanak a rendõrök ,az nem ment arra. Annyival egészíteném ki,hogy ha oda is ment legalább a 20. felszólításra elhagyta a helyszint. Egyébként ,ahol csõcselékoszlatás van,ott néha a legszakszerübb eljárás esetén is sérülhet ártatlan ember is. Saját bõrödre hivatkozol? éN MEG A SAJÁT SZEMEMRE, mert én bizony láttam még a Hír TV-ben is focihuligán csõcseléket. Egyébként idén is lehetett látni, hogy egy tróger egy bunkóval veri teljes erõvel egy rendõr pajzsát,kiabál:" magyar vagy? te szemét"
És a rendõr bambán hagyja,nem üt vissza.
Na ettõl kapnak vérszemet ezek a férgek,mert az Usában simán keresztüllõtték volna a komát.És utána hiába sipákolt volna Morvai K.
Sajnos ezek konkrét tények,hiába szaladgál diktatúrát rikoltozva Brüsszelbe,az általad pöcsnek nevezett Orbán.
10/10
ondok 2007 nov. 01. - 19:45:55 10/10
(138/2021)
Tévedsz ,mert el tudok képzelni középenállást, de a te állásodat nem ez jellemzi.Ha ez jellemezné,akkor nem tagadnál nyilvánvaló tényeket, és nem tennél olyan kijelentést,hogy a média 90%-a baloldali s..nyaló, mert ez a levegõbe nyomott valótlanság. Talán a közTV Fidesz érából ittmaradt stábjára gondolsz,amelyik pl. Gyurcsány és Sárközy találkozásának napján azzal kezdi a híreket,hogy mit mondott Kövér Alsómocsoládon?
Az elismerten balos Népszabadságban 2 napja egy írás azzal foglalkozott,hogy hogyan vezethet egy elvileg párttatlan mûsort Bolgár György,mikor deklarált balodali.A baj pont az ,hogy a médiumok többsége arra a kényelmes és gyáva álláspontra helyezkedik,hogy egyik kutya...,ahelyett,hogy szembesítené az olvasót ,nézõt az igazsággal.Mindenki tudja pl ,hogy a riportalany hazugságot beszél,és talán Kálmán Olga kivételével az összes riporter kussol,nem cáfol.
Azután van a kritikátlan jobboldali média, és van az un. baloldali,amelyik kínosan figyel arra, hogy ne érhesse az elfogultság vádja.Úgyhogy ismét csak oda jutunk, hogy a mulya balodal teljesen indokolatlanul deffenzívában van,ugyanúgy,mint hogy a jobbosok szerint õk a polgárok,ami röhej.
Úgyhogy én ismét konkrét tényeket mondok, ugyanúgy mint a 43% életszinvonalemelkedésnél,te meg mint "középen álló objektív " jössz a komcsi ,hazug gyurcsányozással. Lehet, hogy vannak a miniszerelnöknek hibái,de hogy azok között a Fidesz és érdekes módon a te objektivitásod által egyformán szajkózott "komcsi múlt" nem érdemi,az biztos.
Ja és mielõtt beveszed a maszlagot,(isten ments,hogy szándékosságot véljek egy középenlévõtõl)illik tájékozódni,mert Medgyessy,azért nem volt besúgó,mert soha nem volt 3/3, hanem D tiszt volt.Az pedig az elhárításhoz tartozott.Tudod? D 209.
A Hornnál is "objektíven " csúsztatsz, hogy lebukott volna. Horn nem bukott le, úgy választotta az ország miniszterelnöknek,hogy kivétel nélkül mindenki tudta ,hogy 20 éves korában karhatalmista volt. Ez persze nem érdem, de konkrét gazságot nem sikerült soha rábizonyítani,pedig nagyon erölködött a nemes jobboldali média,élén Bencsik Andrással, aki ugyan nem volt karhatalmista, de a munkásõrújságba írt anno dicsõítõ cikkeket. Úgyhogy ,aki beveszi ezt a hülye komcsizást, annak az IQ-jával baj van.
isti1 2007 nov. 01. - 10:05:39
(137/2021)
Amit '56. 50. évfordulóról írsz, abban viszont az elõzõekkel szemben a tisztánlátás semmi nyomát nem tudom fellelni: sajnos teljesen elvakult és tájékozatlan vagy e tekintetben.
Azt mondod békés emberekre nem rontottak. Jártál aznap az utcán? Mert mi békésen sétáltunk haza feleségemmel koraeste egy barátunktól, mikor kérdés és minden elõzmény nélkül egy csapat felajzott ún. "rendõr" lõtt ránk könnygázt -legalábbis rendõregyenruhában voltak. Ez konkrétan a Wesselényi utcán volt, mûveleti és harci cselekményektõl védett helyen (hisz direkt kerültük az ilyet).
Vagy még 1 példa: 71 éves nyugdíjas mamám 2 barátnéjával kiment a fidesz megemlékezésre (nem értek vele egyet, de a jogot nem vitatom el tõle). Majd a békés rendezvényrõl - melyen a legszélsõségesebb rendbontás max.orbánviki kilátástalan szájtépése volt- békésen sétáltak hazafele szép csendben, mikor egyszercsak támadólag viselkedõ agresszív egyenruhások rontottak feléjük (nem a futballcsõcselék felé, merthogy ilyenek a környéken sem voltak)- a könnygázt csak úgy úszták meg, hogy egy jóindulatú lakó beengedte õket kapualjába.
..ezekhez is volna valami jó kommented? Ezeket nem az általad elõszeretettel citált Horvai- Morvai, vagy ki a szösz mondja. Ezek saját bõrön átélt tapasztalati tények!
isti1 2007 nov. 01. - 09:47:48
(136/2021)
Kedves Ondok!
Valamit következetesen összemosol: el sem tudod képzelni, hogy valaki független, objektív gondolkodóként utálja ezt a hazug, csaló exkomcsi kormányt és pereputtyát...pedig hidd el, van ilyen!
Szóval maradjunk annyiban: a te hazug, komcsi vezéred gy.ferike,de ez még nem jelenti azt, hogy én beállok a másik pöcs, orbán mögé: csak egyszerûen nem eszem meg a ti maszlagotokat sem: én az orbánt pont olyan diktatórikusnak és sorozatos bukásai ellenére gusztustalanul levakarhatatlannak találom, mint te!
Ami pedig az ún. bal és jobboldali média közti különbséget illeti, valóban igazad van, míg a balosok balra elvakultak, addig a jobbosok jobbra és mégcsak 1db középutas, független médium sincs- ez nagy baj! csakhogy itt is elnéztél egy dolgot, illetve kettõt:
1, a médiumok 90%- a balos, kormánypárti s..ggnyaló -mind3 kitétel használható tetszés sz., és ez így nagyon nem fair!
2, az sem mindegy, hogy egy médium:pl. ATV,Népszabi, stb.. az aktuális hatalomnak nyal, ezzel zsíros jutalmakra szert téve, vagy próbál a hatalmas szembeszél ellenében odamondogatni..
..persze ettõl még a Hírtv túlzásai nekem sem tetszenek, Magyarnemzetet meg nem veszek kezembe, mert ugyanazt a kritikátlan s..ggnyalást csinálja, mint az általad oly kedvelt balos médiumok.
De azért lássuk meg a különbséget: nem ugyanaz a kategória egy helyenként diktatórikus kormányt kritizálni válogatás nélkül, vagy annak ellenzékét!
Amit meg az adott politikai oldalon való megalkuvó exkomcsik arányáról írsz, ha akarod, hát csak bátran hidd azt, hogy a jobboldalon több van belõlük - ez még nem fogja azt jelenteni, hogy akkor ezekkel a hazug tolvaj balosokkal kell szimpatizálni (akiknél azért mindketten tujuk: szép számmal vannak ilyenek éspedig a legfelsõ vezetésben!).
Ja, még 1: azt mondod Medgyesy nem volt 3/3- as besúgó -hát ennyire ne légy már elvakult! LEgalább miután bebizonyosodott és kénytelen elismerte õ maga is, legalább akkor ne próbáld eltagadni!
Uganez Hornra: lebukottt, el is ismerte, hogy karhatalmista volt, akkor már legyünk úriemberek és ismerjük el, vonjuk le a kellõ következtetéseket -ez a minimum, nem gondolod? Pláne, ha- mint állítod- sosem voltál komcsi és nem is szívlelhetted õket...nincs itt némi ellentmondás??
10/10
ondok 2007 okt. 30. - 19:36:13 10/10
(135/2021)
Még valami,ezt a propagandadumát,amit ilyen káráló ,elfogult,zsíros állását elvesztõ Morvai K. félék sulykolnak ugye te sem gondolod komolyan. Mert tavaly a rendõrség egyáltalán nem volt brutális an blokk. Képzeld el,hogy békés emberekre egyáltalán nem rontottak rá,esetleg lump ,focihuligánokra,balhézókra a végén használtak keményebb eszközöket,de azt nézted volna meg ,hogy mit kaptak volna ezek mondjuk az USA.ban v. bármelyik európai mintademokráciában.Úgyhogy én a helyedben nem védeném az olyan csatornapatkányokat,akiknek semmi sem szent,még a forradalom 50. évfordulója sem. Ezeket a metrózúzó, öncélú politikai jelszavak mögé bújó söpredéket csak a mulya baloldal kezeli ilyen humánusan. A többi meg hazugság.
10/10
ondok 2007 okt. 30. - 19:25:09 10/10
(134/2021)
Bárhogy is lovagolsz a "komcsizáson"- "kádározáson" sajna ismét csak azt tudom mondani, soha nem voltam párttag, és utáltam a képmutató Kádár rendszert. És pont emiatt, és ez egy rossz hír számodra, a mostani un "jobboldal" sem szimpatikus számomra, hiszen az elvtársi nyájszellem sokkal inkább jellemzõ rá,mint a baloldalra. A te példád is azt bizonyítja,hogy simán átveszed az "egységbe kovácsoló" vezéretek által szított komcsizást.Komolyan gondolod,hogy az ország legfõbb problémája jelenleg ez? Nekem nem az elnevezések számítanak pl. "kereszténydemokrata párt", hanem a viselkedés ,a tények. Sajnos lehet szidni a balodali médiát,akár az ATV-t is,de azt a kritikátlan hazudozást, propagandát, amit pl a HÍr TV v. a Magyar Nemzet folytat,nem tapasztalom a másik oldalon ,ahol bizony pl kormányt bíráló cikkek ,kérdések is vannak. Erre egy példát nem lehet találni a jobboldali médiában. Úgyhogy, ha a lényegtõl eltekintünk,azaz nem azt nézzük,hogy az ország érdekében ki mit tesz,akkor is meg kell állapítani,hogy bizony a bolsevik vonások bizony a jobboldalon sokkal erõsebbek.Gondolj csak az ellentmondást rögtön kizárással jutalmazó Torgyánra,vagy a korlátlan döntésjoggal rendelkezõ Orbánra,akitõl pártja ugyanúgy nem tud megszabadulni sorozatos bukásai ellenére,mint ahogy nem lehetett leváltani egykor Kádár v. SZtálin elvtársat.
Úgyhogy Te csak nézd a Hír TV-t,ott minden egyszerû és világos. A félelmetes egyébként az ,hogy az igazi puhagerincû "komcsik" meg is érezték,hogy milyen milliõ való nekik, úgyhogy ma már mind ott menetel nagy "polgári hazafiként" a jobboldal soraiban. Ennyit a komcsizásról,van aki beveszi a hülyeséget,örül hogy kijelölnek valakiket,akiket lehet gyûlölni és bûnbaknak beállítani,és van aki átlát a maszlagon.
isti1 2007 okt. 30. - 09:36:27
(133/2021)
Bocsi az elírásért: Kádár János - hogy is ronthattam el, egy ilyen szent nevet, ugye most nagyon szégyellni kéne magam??
isti1 2007 okt. 30. - 09:34:42 Előzmény ondok
(132/2021)
Kedves Ondok, most hogy kicsit tanulmányoztam hozzászólásaid, fel kell hívjam a figyelmed valamire: bármennyire is próbálsz nem tudomást venni róla, bizony már nem Kádára Jáos és Központi Bizottsága vezeti az országot! Bár igaz, hogy nagyjából ugyanaz a párt, és hellyel-közzel ugyanazon szisztéma (s persze részint ugyanazon emberek) ülnek a hatalmon, de a játékszabályok megváltoztak: sajnos az általad fájlalt "túlzott demokrácián" csak ideig-óráig tudnak átlépni elvtársaid - lásd tavaly okt.23-a: a régi bevált diktatórikus, helyenként véres módszerek csak nehezen és rüvid ideig voltak tarthatóak. Azután kénytelenek voltak "érdemei elismerése mellett" (milyen ismerõs módszer, nem?) eltávolítani a legszembetûnõbb felelõsöket.
És ez persze csak 1 példa volt, hogy értsd. Azt javaslom, te és elvtársaid tömjétek meg még gyorsan összes zsebeiteket, mert már nagyon szûkülnek lehetõségeitek -de hiszen persze ezt nélkülem is tudja és teszi minden illetékes, nagy a hajrá napjainkban, ezt mindenki láthatja!
Neked további jó fórumozást kívánok, nekem valahogy elment a gusztusom a dologtól: az atv-nek még a környékét is kerülni igyekszem a jövõben: valahogy olyan gusztustalan az egész, ahogy vagytok!
10/10
ondok 2007 okt. 25. - 10:55:30 10/10
(131/2021)
" Elmondom, ha nem értenéd: ha manapság több balhét, balhézót, elégedetlenséget és elégedetlenkedõt látsz, az csak a már jó rég óta kizárólagos hatalomgyakorló kedvenceid munkája eredménye lehet. Ez ilyen egyszerû: a tények nagyon makacs dolgok! "
Megmég tudod minek inkább az erdménye,hogy,amikor a csõcselék ellen fellép a rendõrség ,az ilyen Morvai Krisztina féle "objektív" politizálók rendõri brutalitásról rikácsolnak,lehazudva a tényeket (pl. most azt állítja,hogy nem dobá
ltak Molotov koktélokat),ezzel elbizonytalanítják a rendõrséget. Én egyébként sem hoznám elõ érvnek a ria-riázó metrózúzó focihuligánokat,akik vérszemet kaptak a TÚLZOTT demokráciától.igen komoly hibája a jelenlegi kormánynak a rossz komunikáció,és a túlzott puhasága a nem korrekt,cinkelt lapokat használó ellenzékkel szemben.
10/10
ondok 2007 okt. 25. - 10:45:28 10/10
(130/2021)
Valóban nagy különbségek vannak. Pl az ,hogy Medgyessy soha nem volt III/3-as besúgó,míg Járai, Martony...fenntartom, hogy sokkal több köpönyegforgató, gerinctelen van jelenleg a jobboldalon, a Fidesz egész története egy köpönyegforgatás.
10/10
ondok 2007 okt. 25. - 10:40:35 10/10
(129/2021)
Sajnos tényleg nem sok értelme van a vitának,mert bár folyton az objektivitást emlegeted, pont annak a nyomát nem találni hozzászólásodban.Én konkrét adatokat mondok pl.,hogy az életszinvonal 43%-al emelkedett/Lásd mai Index cikk/ Te pedig elõállsz azzal,hogy ma is azok vitték csõdbe az országot ,akik 40 évig ezt csinálták.Ha nem vetted volna észre pl. Gyurcsány, Újhelyi a 60-as években nem is élt,és a késõbbiekben mint úttörõ v. Kisz-tag nemigen tehette tönkre az országot.Kérnék egy konkrét tényt ,hogy miért van csõdben az ország? Sajnos az a frázis sem igaz,hogy most többaz elégedetlen,mint korábban. Gondolj csak az MDF kormány elsöprõ bukására.Igaz,hogy az akkori ellenzék nem volt ilyen gátlástalan,mint a Fidesz,úgyhogy ahhoz képest,ahogy gyúrnak,nem is olyan nagy az eredmény. Idézek a nemzeti ünnepeket rendszeres uszításra használó Orbántól: "Betelt a pohár", Soha nem látott vá
lságban az ország"-és a sok gyökér el is hiszi.
Az meg ,hogy az emberek igenis félnek, az attól van, hogy a békéscsabai listák ügyében bizony most is büntetõeljárás folyik,nameg látják azt is ,hogy pl a fideszes önkormányzatoknál még a takarítónõket is kirugták,ha kiderült ,hogy nem jobboldaliak.
Ennyit az objektivitásról.
isti1 2007 okt. 25. - 09:19:59
(128/2021)
Még erre muszály válaszolnom, ezt írod:
"..ha az emberek 80%-a elutasítja a jelenlegi kormányt,amiben nem hiszek,hanem azt gondolom,hogy a közvéleménykutatásoknál az emberek nem merik megmondani a valódi véleményüket,mert pl ma mondta be a Kossuth rádió,hogy a Fidesz listákat vezet azokról,akik nem írták alá az íveiket, Békéscsabán olyan listák voltak,ahol a más beállítottságúakat "e" -vel jelölték/"e":azaz ellenség/ ..."
Te ezt komolyan elhiszed, hogy a ma embere ezektõl a senki fideszesektõl félne, akik 6 éve a hatalom közelébe sincsenek??
Ez kb. olyan, mint mikor az elõzõ rendszerben vki elolvasta a Népszabi vezércikket és rögtön komolyan is vette: jó hogy nem az imperialista veszéllyel jössz, mert azt meg a Népszabi írta meg.
Lásd be, azért ez már neked is gyenge kifogás és magayrázat a kormány dokumentált elutasítottsága ellen- legalább az ilyen nyilvánvaló esetekben próbálj átlátni a vörös ködön! Nem miattam, magad miatt!
Próbálj egy kis objektivitást, hidd el, ez neked is csak haszodra válik!
isti1 2007 okt. 25. - 09:08:11
(127/2021)
Néhány dologra reagálnék még, de aztán befejezem a vitát, mert értelmetlen: sajnos meg kell állapítsam, te teljesen elvakult, szélsõséges maszop hívõ vagy! Ez pont olyan rossz, sõt talán még annál is rosszabb, mintha elborult fideszes lennél -csak hogy lásd a dolog lényegét, azért írtam ezt ide.
Ez a baj a mai magyar közélettel, hogy ha valaki lop, csal, hazudik, kiderül a komcsi és/vagy ügynök múltja, akkor elkezdi relativizálni -pont mint te : a jelenlegi kormány lop, csal és totál csõdbe juttattja(illetve nagyrészben már meg is tette) az országot. Erre mit teszel? Egyrészt a tények egy részérõl nem veszel tudomást- az elégedetlenkedõ nép az csak a kofák, meg a fidesz által feltüzelt náci csöppség.
De a még rosszabb, hogy jössz a fidesszel -ebbe a vitánkba hogy jönnek ezek a kretének? Én is utálom õket! Nekem ne mentsd azzal ezeket a tolvaj komcsikat, hogy orbánék is loptak, meg köztük is volt komcsi! Hogy jön ez ide? 6 éve ez a slepp trónol, vegyük tudomásul hogy a sztori régesrég csak róluk szól. Az ún. ellenzék bohóckodása semmilyen jelentõséggel nem bír, semmi ráhatása az ország kaki helyzetére.
Amellett szánalmas azt a védekezést hallani, hogy a Martonyi, meg Stumpf, meg még vagy 6-an szintén lefeküdtek Kádáréknak. Ez megint a dolgok relativizálása: ne tegyünk egyenlõségjelet egy pártban levõ néhány ex párttag, vagy megalkuvó és a maszop teljes vezérkarát kitevõ vezetõ funkcionáriusok, bevallottan, vagy mint Meggyesy apátok esetében elõször letagadottan, majd teljes bukta után bevallottan besúgó, de ettõl függetlenül is vezetõ fõkomcsi, miniszter, KB-tagok stb.. Szóval ez az összemosás: pont olyan, mint mikor a milliárdos csaló arra hivatkozik, hogy de hát gyerekkorodban te is loptál cukorkát, tehát te is ugyanolyan vagy.
Nagy különbségek vannak !
Ezt csak azért írtam le, mert te is kitérsz e témára idézem:"Igen afõkolomposokat,besúgokat le kellett volna leplezni, mint NDK-ban, Lengyelországban..." -ezek után csak 1 lépést kéne tenned: vedd már észre, hogy ma pont ezek vezetik az országot( a szakadékba -merthogy ehhez értenek: ezt csinálták a múlt 40 évben is!)
Szerintem meg kellene próbálnod egy kicsit nyitottabb szemmel járni és legalább néha egy picit elvonatkoztatni a szemed elõtt folyamatosan lebegõ lila(vagyis pontosabban vörös) mszp- szimpatizáns ködtõl..
Én nem vagyok egyik oldalon sem, ezért látok tisztán!
Csak elég annyit megnézni: mennyi volt az elégedetlenkedés az országban mondjuk 8-10 évvel ezelõtt és mennyi ma? Ma több van? Ki irányítja a dolgokat kb. 6 éve? Akkor mi következik ebbõl? Elmondom, ha nem értenéd: ha manapság több balhét, balhézót, elégedetlenséget és elégedetlenkedõt látsz, az csak a már jó rég óta kizárólagos hatalomgyakorló kedvenceid munkája eredménye lehet. Ez ilyen egyszerû: a tények nagyon makacs dolgok!
10/10
ondok 2007 okt. 25. - 01:38:52 10/10
(126/2021)
Mégegy megjegyzés,ha az emberek 80%-a elutasítja a jelenlegi kormányt,amiben nem hiszek,hanem azt gondolom,hogy a közvéleménykutatásoknál az emberek nem merik megmondani a valódi véleményüket,mert pl ma mondta be a Kossuth rádió,hogy a Fidesz listákat vezet azokról,akik nem írták alá az íveiket, Békéscsabán olyan listák voltak,ahol a más beállítottságúakat "e" -vel jelölték/"e":azaz ellenség/.De ha így van ,hogy ennyi megtéveszthetõ a demagógiának bedõlõ ember van ,akkor ez itt a Balkán ,és akkor ne siránkozzunk ,mert megérdemeljük a sorsunkat. Ne adja az isten, hogy mégegyszer hatalomra kerüljenek,de akkor pillanatok alaat rá fognak jönni az emberek,hogy kiket támogattak. Az emberek nemcsak örök elégedetlenek,de a memóriájuk is nagyon rövid. Én a helyedben nem emlegetném a közrablást, egy Kaya ibrahim , Schleht Csaba, Tokaj ügyek, beléptetõ rendszer,12 állami gazdaság, felcsúti támogatási pénzek stb. Soroljam?És akkor tényleg megingott a demokrácia,mert egy vizsgálóbizottságot nem engedtek felállni,és a pártkatona fõügyész mindent elsikált,semmit nem engedett bíróság elé, pedig ,ha igazuk volt ,ott kiderülhetett volna,és még rengeteg vérlázító dolog ,ami a demokráciákban kizárt dolog. Orbán maga mondta,hogy nincs szükség ellenzékre.Ezt akarjátok? Ne legyetek ennyire elvakultak!
10/10
ondok 2007 okt. 25. - 01:07:35 10/10
(125/2021)
nagyon megkérdõjelezhetõek számomra az olyan állítások,hogy milyen drámaian rossz az ország helyzete.Érdekes én azt tapasztalom, hogy nem lehet elférni az utakon a rengeteg új autótol,hogy boldog boldogtalan veszi fel a hiteleket,hogy a bevásárlócentrumok zsúfolásig vannak vásárlókkal. Aztán abban sem hiszek ,hogy mi vagyunk az utolsók . milyen egzakt mutatóban? A példaként felhozott Szlovákiában 17% a munkanélküliség pl.,és erõsen megkurtították a szociális kiadásokat,ezért aztán a költségvetési hiány alacsonyabb. A magyar nép mindíg szeret siránkozni, a reformok sohasem népszerûek,ráadásul adja alá a lovat Európa legdestruktívabb ellenzéke.példa erre az a depressziót sugárzó kampányhazugságuk,hogy rosszabbul élünk ,mint 4 éve. Azt is sokan elhitték ,mert el akarták hinni,mert a másik csapat szurkolói voltak.Az ország helyzetében egyébként,abban ,hogy a dolgok nem folytathatóak a korábbi módon vastagon benne van a Fidesz kormány is.Gondolj csak arra,hogy olyan lakástámogatási rendszert alkotott pl.,hogy sokan több lakást is vettek,kiadták,a kedvezményeket meg a költségvetés fedezte a mi adónkból. Vagy a gazdagok élvezték az adókedvezményeket, a szegényeknek meg 4 évig nem emelték a családi pótlékot sem.Igen az 50%-os béremelése Medgyesynek is túl nagy teher volt,de az legalább jó helyre ment a pedagógusokhoz stb. És talán elégedettek voltak az érintettek? Nem ,mert nem volt ekkora emelés minden évben.Nahát ilyenek az emberek ,sohasem elégedettek. nahát ezek konkrét dolgok,dehogy apiacon mit mondanak a kofák,meg a Fiodesz naggyûléseken miket hazudoznak,már megbocsáss, kövér, orbán elõáll azzal,hogy itt diktatúra van,röhögnöm kell,mert egy diktatúrában nem csinálhatná minden idióta jóformán azt ,amit akar, mint itt nálunk.Ráadásul ezt még külföldön is hintik,nem törõdve az ország renomélyával.Az EU-ban kell egy politikusnak felháborodni azon pl. ,hogy az ország törvényesen megválasztott miniszterelnökét a nemzeti ünnepen pár tucat fasiszta "mocskos zsidózza".Mirõl beszélünk? Próbálnák meg ezt egy diktatúrában.Akkor ki is hazudik?Apropo Kövérnek is zsíros állása volt Aczél et. mellett az átkosban. Akkor nem volt olyan nagy hazafi. Egyébként is "tetszett volna forradalmat csinálni,ahogy Antall mondta, enyhén szólva 17-évvel a rendszerváltás után ez viszi elõre az országot, hogy azt kutassuk ki volt komcsi? Nevetséges, ráadásul mondom 800000 párttag volt,óriási részük fidesz szimpatizáns .Elhiszem,hogy voltak ellenállók,kb. 15-en,többnyire jó családi káderháttérrel(Rajk, Haraszti,stb),de a többség tette a dolgát. Igen afõkolomposokat,besúgokat le kellett volna leplezni, mint NDK-ban, Lengyelországban. De ez megfeneklett többek között az MDF és a FIDESZ kormányok ellenállásán, nem véletlenül,mert a soraikban nyüzsögnek a kompromittálódott emberek. Ja pl. Martony Jánost még nem is említettem.Ez a hajó elment,az egészet azért emlegeti Orbán ,hogy egységbe rántsa a jobboldalt,ugyanúgy ,ahogy a románok mindíg kijátszák a magyar kártyát választások elött.A baloldal meg olyan mulya volt ,hogy átadta ezt a terepet és a nacionalizmus terepét is a jobboldalnak. Egyesek szerint csak a jobboldal "polgári,hazafias",ami ugye szintén arcátlan hazugság, és mutatja a balodal böszmeségét a kommunikációban.na ezek után megint csak azt tudom, ajánlani,gondolkodjunk el ,melyik kormány szolgálja jobban az ország valódi érdekét, és melyik hülyíti az arra fogékonyakat.Ezzel nem állítom, hogy a baloldal hibátlan lenne,de messze felelõsebb politikát folytat ,mint az Orbán féle kalandor populista hatalommániákusok.
isti1 2007 okt. 24. - 12:50:28 Előzmény ondok
(124/2021)
Még egy dolgot nem hagyhatok válasz nélkül: kiragadsz egy db. statisztikai adatot és azon lovagolva hangoztatod milyen jól élünk.
Lehet hogy neked jól megy és örömmel gratulálok hozzá, de annyi empátiával -vagy legalább csak tiszta látással kellene rendelkezned, hogy lásd hogy él az emberek többsége és hogy milyen totál káoszt és közrablást hozott a jelenlegi politika!
Komolyan nem veszed tudomásul, hogy keleteurópai élországból 6 év maszop kormányzás alatt utsó elõttiek, vagy utsók lettünk??! Még cseszlovákia(bocsánat, Szlovák köztársaság) is pozitív mintául szolgál számunkra -hát hová süllyedhetünk még?
Ismered a viccet az autópályán menetiránnyal szemben száguldóról, aki a rádióhírre, miszerint 1 õrült menetiránnyal szemben száguld így reagál: "nem egy, mindenki!" ...hát engem erre emlékeztetsz!
Az emberek cca.80%-a elutasítja ezt a jelenleg trónoló társaságot és mélységesen felháborítja ez a cinikus, gátlástalan stb.társaság .. sorolhatnék még jelzõket..
Te nem szoktál boltba, piacra, stb. járni?
Nem hallod miket beszélnek az emberek? Milyen a közhangulat?
Szerinted mitõl kezdett el hirtelen tombolni a csõcselék, úgy ahogy a gengszterváltás('89) óta soha?!
Komolyan elhiszed, hogy az elégedetlenség oka a fidesz lázítása?
Teljesen hiteltelen és erkölcsi nulla az emberek nagyrészének szemében ez a mostani kormány, politikai vezetés.
Komolyan kíváncsi lennék milyen hatásra tudsz még ma is melléjük állni.
Õszintén érdekel!
isti1 2007 okt. 24. - 12:16:01 Előzmény ondok
(123/2021)
Végre egy kis konstruktív vita! :o) Kedves Ondok, ha te komolyan elhiszed hogy az ország jó helyzetben van...ezt inkább nem is kommentálnám!
Amúgy le mertem volna fogadni, hogy oltári nagy komcsi voltál az átkosban, de elhiszem, ha azt mondod hogy nem.
Egy dolgot sose feledj: voltak ebben az országban (nem is kevesen!), akik direkt nem léptek be a pártban, vállalták hogy nem úgy alakuljon a karrierjük, nem lettek ügynökök stb. -pedig tehetségesek, rátermettek, stb. voltak. Szóval ne hidd azt, hogy aki tehetséges volt, az gyf. és tsaihoz (elhiszem neked ezt a Stumpf dolgot, tehát bátran vegyük ide õt is!) hasonlón lefeküdtek a rendszernek és karriert csináltak.
Bár mai magyar valóságunkban nehéz lehet elhinni, de kérlek hidd el ha mondom: vannak még emberek(és voltak is anno) akik bizonyos erkölcsi vezérelveket elõbbre helyeznek az elõbb említetteknél. És most félre ne érts: nem Orbánvikiékrõl beszélek.
Szóval maradjunk abban: sokan vannak ebben az országban, akiknek komoly erkölcsi alapjuk van elítélni az elõzõ rendszer haszonélvezõit. És ne vitassuk el a jogot: ha elfogadod hogy itt 40 évig kommunista diktatúra volt, akkor az abban tevõlegesen résztvevõk felelõsségrevonásának szükségességét sem vitathatod el!
Ennyit gyf- rõl, Meggyesyrõl, Horn, és asszem sorolhatnám a teljes MSZMP -bocsánat MSZP-s vezérkart! ..ja és ha a Stumpf ide tartozik, õt is -esetleg ha tudsz még neveked a fidesz felsõ vezetésbõl, bátran vegyük ide!
10/10
ondok 2007 okt. 23. - 00:05:41 10/10
(122/2021)
Még valami ,az a lasszó erõs túlzás, hiszen korábban 5-öt felsoroltam a közvetlen vezetõk közül, arról nem is beszélve ,hogy a Fidesz már megalakulásakor igencsak kamatoztatta pl. ,hogy Stumpf istván a kádárista "elnyomó" Horváth István belügyminiszter veje volt.