Téma: Hacktion

Hottentottalapaj 2011 dec. 19. - 13:13:27
(250/670)
Az nem baj hogy oroszok/szerbek csinálták és belsõ emberrel, az adatlopást? Szó sincs semmiféle hekkerekrõl, csak az agyhalott sajtósok írják így le...
Tudod hogy szoktak kártyaadatot levenni? Pl étteremben pincér elviszi a kártyát és lemásolja egy spéci géppel a mágnescsík kódját, vagy bankautomatához odaraknak egy kütyüt ami lelopja a csík adatait. De ehhez még kéne pin kód és jelszó. Általában kis kamerával szedik le, illetve a pincéres esetben aláírás van, ott vásárolgatnak vele...

Ez a brigád ugyan megszerzett 10 000 adatot, csakhogy jelszavaik nem voltak hozzá. Szóval amatõrök...
Mit kezdesz egy név/kártyaszám adattal? Jó valamit lehet, de messze nem annyit mint mikor jelszavaid is vannak.

Ez sem igazi hekkerkedés, hanem lámáskodás....
Hottentottalapaj 2011 dec. 19. - 13:06:13
(249/670)
Magyarországon (érted helyileg itt??!!!) nincs olyan hekker, aki labdába rúg. Piti próbálkozók vannak. Azokhoz nem kell IVO. Olyan cikket mutass, ahol magyar hekker Magyarországon 50 mill fölött (alatta piti) rántott le lóvét, százmilliós milliárdos kárt, vagy súlyos nemzetbiztonsági okozott közintézménynek, pénzintézménynek, kormánynak, hadseregnek... Várom... (innen kezdõdne a hekker)

Én nem a szalonhekkerekrõl, a jólfésült progmatos egyetemistákról, akik hekker témakörrel foglalkoznak.
Én a valódi bûnözõkrõl beszéltem ember... Akikrõl te beszélsz, pont a hekkerek ellen dolgoznak haló...
Szerinted egy igazi cyber bûnözõ, aki éppen azon dolgozik hogy lerántson 200 millát valahonnan, vagy már meg csinálta, vagy épp arra készül, az majd hekkertalálkozókra járogat meg hivatalos kódokat írogat ugye? Ne legyél már nevetséges! Akikrõl te írsz azok a csiribiri hekkerek, illetve a zsarucsicskák, akik pontosan a valódi hekkerek ellenségei...
Attól hogy egy idióta újságíró nem tudja mit jelent a hekker meghatározás, még nem kéne neked is butaságokat írni...
naxa 2011 dec. 19. - 12:53:19
(248/670)
Még egy olyat írnék magamnak mentségként és mindenkinek tippként, hogy: ha valaki nem ért valamit, az nem jelenti azt, hogy nincs is értelme. :)

Ha ebben a sorozatban akármi nem érthetõ, az nem feltétlen jelenti azt, hogy nem megalapozott.

Én pl. nem értem Betti játékát OSZ. részérõl, vannak akik a történet egyes részeit nem tartják logikusnak; ezek tulajdonképpen inkább személyes benyomások, mert még pl. ha logikátlannak tûnik is valami valakinek, az önmagában nem jelenti, hogy ne lehetne az ellenkezõjét bebizonyítani (ti. pl. hogy szükségszerû).

Csak azért írom ezt, mert amit írtam, csak felvetések, meg a személyes véleményem. Nem szeretném, ha bárki is kõbe vésett dologként kezelné. :)
naxa 2011 dec. 19. - 12:30:04
(247/670)
Miért néz a Kezelõ egy mûtûzhelyet a tévéjében? Nem értem. Valaki mondja meg, kérem!
naxa 2011 dec. 19. - 12:27:03
(246/670)
Ja igen, most látom, hogy itt már nálam jóval árnyaltabban is megtárgyalták ezt. :) Legyen igazuk.
naxa 2011 dec. 19. - 12:19:46 Előzmény Hottentottalapaj
(245/670)
Egyébként az, hogy állítása szerint a netrõl tanult valaki programozni/hekkerkedni, nem garancia semmire. :)

Mesternek gondolhatnánk egyébként a faterját is, Kezelõ is ismeri.

Ettõl még nem lesz csoportja feltétlenül; de végül is épp most szervezték be egybe, nem? :)

Az pedig, hogy hogy védik a bankokat meg a kormányzatokat, nem feltétlenül jelent bármit is, mert csak a leggyengébb láncszemet kell megtalálni. Itt van pl. egy ilyen hír: http://itcafe.hu/hir/bank_kartya_adatlopas.html
Persze ez nem mond ellent neked, mivel valószínûleg éppen hogy nem egyedül intézte el valaki...

Ettõl viszont még lehet reális, hogy egy nemzetközi "kibercsapatban" dolgozó/jártas apukától a rá boci szemekkel lesõ kislánya eltanult érdekes dolgokat az évek során...
naxa 2011 dec. 19. - 12:09:44 Előzmény oldbone
(244/670)
Szerintem a matekot is meg lehet a netrõl tanulni, ha valaki akarja... bármilyen hihetetlen. :)
Attól még, hogy "önképzõdött" a neten, lehet profi szintû valaki is.
Ha így van, valószínûleg az apja / valami ismerõse terelte azért a helyes irányba a korai fázisban.
naxa 2011 dec. 19. - 12:02:01 Előzmény grundolf
(243/670)
Ez "az új fõnök is biztos gonosz" szál szerintem is túl hosszúra jött ki, talán a rendezéssel alá lehetett volna jobban segíteni.

A figuráktól tök érthetõ, hogy senkiben nem bíznak, miután az elõzõ fõnökükrõl kiderült, hogy ellenük dolgozik és meg akarja õket ölni, ráadásul egyik társukat valóban le is lövik ezek után.

Viszont a színészi játék váltogatott a "napi ügyintézés a cégben" érzés meg a "paranoiás vagyok" között... Ha kicsit konkrétabban a mániás-depressziós végekbe kényszerítik a játékot, kivonják belõle a "normális napi viselkedést", talán érthetõbb lenne, hogy miért ment ez három részen keresztül.
naxa 2011 dec. 19. - 11:44:45 Előzmény Hottentottalapaj
(242/670)
Azzal viszont tök' egyet tudok érteni, hogy Daemon kaphatott volna egy kis önvédelmi fegyvert magától utólag. :)
naxa 2011 dec. 19. - 11:43:56 Előzmény Egy a sokból..
(241/670)
Ott van Ariel, de ez miért jelentené automatikusan, hogy mindent tudnak róla? Nem értem. Ha tudod valakirõl, hogy létezik, akkor csak felírsz róla mindent, amit tudsz, egy információs hálóba, nem? Ez nem jelenti, hogy mindent tudsz róla. A fantomarcok meg a Coriolanus tagjainak a nicknevei is megvannak nekik, mégsem találják õket, mert az igazi adataikat nem tudják - de amit tudnak, azt azért csak felírták... Pl. L3z neve szerepel a listájukon a 2. részben, de csak Betti találkozik vele utána.
naxa 2011 dec. 19. - 11:38:11 Előzmény Eerika
(240/670)
Nem akarok gonosz lenni (de az leszek), szerintem Bettit kiírták pár részbõl, mert nem bírta el a játéka a fõszerepet. Szerintem nehéz, nagyon összetett feladat, úgyhogy nem okolnék érte senkit. Van, akinek jobban bele vág a rutinjába ez a szerep, jobban megy neki, ez szerencse kérdése is.
naxa 2011 dec. 19. - 11:34:53 Előzmény Hottentottalapaj
(239/670)
Nincsenek magyar hackerek?

http://itcafe.hu/hir/hacker_netacademia_rootkit_usa_barta_csaba.html
http://itcafe.hu/hir/hacker_pipacs_pax_team_black_hat_pwnie_las_vegas.html

Magyarországon "túl kicsi" IVO jellegû csoporthoz? (milyen feltételezés ez? ahol van ember, ott meg lehet figyelni)
http://lmgtfy.com/?q=spy+files

Nem állítom, nem **tudom**, hogy így, ebben a formában reális-e, vagy sem; de szerintem legalábbis félrevezetõek, amiket írsz.
Hottentottalapaj 2011 dec. 15. - 16:50:38 Előzmény Eerika
(238/670)
Nem írtam ennek ellentmondót, hiszen ugyebár: USA-ban...
Eerika 2011 dec. 14. - 16:39:10 Előzmény Hottentottalapaj
(237/670)
Az utolsó bekezdéshez: egy magyar heckert most állítanak az USA-ban bíróság elé, mert bejutott pár nemkívánatos helyre, utána egy banknál pórul járt. Azért pár dolcsit lenyúlt.
Hottentottalapaj 2011 dec. 13. - 15:10:50
(236/670)
"kis ország kis cyberbûnözés"
lol...Én inkább azt mondanám: kis ország, kis sorozat.

Ugyanis pont arról van szó, hogy sokat akar a szarka. Tábornokok, hírszerzés és terrorizmus.
Ebbe törik bele talán a bicska, hiszen pici és piti ország ez ehhez...

Már rég akartam jelezni pl. a Kezelõ, NEM HEKKER, NEM MEZEI CYBERBÛNÖZÕ (ide sorolom azt is, aki mondjuk simán leránt egy zsíros bankszámláról 50-100 millát)... Ez a pali TERRORISTA kérem szépen.
Nemzetközi terrorizmusról van szó és nem - ehhez képest - piti hekkerkedésrõl. Az hogy ez történetesen cyber-terrorizmus, sem egy ügy, mivel manapság próbálj digitális technika nélkül terroristáskodni. (legalábbis vezérlési, logisztikai, taktikai részét)

A terrorista viszont, cyber vagy sem (hacsak nem beépített ügynök, ami úgyis ki fog derülni Kezelõrõl nyilván), egy köztörvényes (tömeg)gyilkos. Ahhoz meg minek egy progmat?
Ha terroristáskodni akarok, elmegyek mondjuk Bolíviába, fél év kiképzés, elrakok egy Uzzit meg egy hangtompítós parabellumot, némi C4-et és megindulok "dolgozni"... (ez képletes volt nyilván)

Tehát a hekkert és a terroristát nem lehet összemosni. Világ szinten sem sok lehet, talán néhány fanatikus iszlám figura, akiket célirányosan eleve elküldtek nyugatra egyetemre, tehát gyakorlatilag erre van tenyésztve...

Daemon jó hekker figura lett volna, de egy kicsit gengszteresebbnek kellett volna lennie. Legalább anyi, hogy az elsõ strukkeres jelenet után (miután rendszeresen ráfogták mordályokat ugye), illett volna legalábbis beszereznie egyet neki is (vagy elõkotorni a régit a padlásról), hiszen igen: egy normális hekker nem fegyveres bûnözõ. A legvégsõ esetben fog fegyvert, ha más megoldás nincs és akkor is inkább deffenzíve, akár más intellektuális bûnözõk, hiszen zsarut nem annyira ajánlatos hívni és védelmet kérni, az esetek többségében...

Látható a Kezelõ fegyver nélkül nem is létezik. Állandóan azzal hadonászik és ugyebár orosz nemzetközi cyberterroristákkal bizniszelget, és már lõtt is le embert a filmben. Õ profi gyilkos.

Túl meleg, túl nagy ez a mellény, túl nagy kaliberû sztori ez egy planetárisan semmi vízet nem zavaró országhoz képest...

Egyúttal tényleg igaz mégis: kis ország kis cyber-bûnözés, hiszen való igaz, egyúttal VALÓSÁGBAN tényleg kis cyber-bûnözés van nálunk, piti. Hallott valaki magyar hekkerrõl valaha, hogy Magyarországról csinált valami nagy dobást? Ritka... olyan ritka, hogy még sosem volt. Próbálkozó biztos sok van. (90% láma) Azonban aki próbálgat, az nem hekker. Hekker onnan vagy ha már legalább egy sikeres komolyabb bulin túl vagy. Diplomák száma ide vagy oda...
Ezekhez a kis magyar valóság, kis magyar kísréletezgetõkhöz, elég a rendõrség adekvát csoportja, nem kell egy IVO szintû katonai alegység. Ha léteznének, ott ülnének naphosszat és malmoznának. Nyilván van a hírszerzésnek erre pár embere is, akik végzik egyéb elhárítási, hírszerzési feladataikat és adott esetben kapnak egy ilyen jellegû vezénylést legfeljebb... Kb ez a valóság...
2/10
Niquist 2011 dec. 13. - 15:05:56 2/10
(235/670)
Ami azt illeti, ez a sorozat meg a „nyaló világ” majdnem egálban van. Hozzátenném az „amatõr színészek” sorozatait: „Barátok közt”, „Jóban Rosszban”, „Tûzvonalban” … stb. Némelyik „profi színész” szinkronja azért néha elég jó, ha eltrafálják. :)
A többi csak valóban erõlködés. Na ja! Kevés pénzbõl nagyot csinálni: az is mûvészet lenne! :D
Eerika 2011 dec. 13. - 12:07:51
(234/670)
Nekem ez volt a legkevésbõ tetszõ rész, bár a sorozat amúgy nagyon jó.

KICSIT SPOILER!
Arielt meg azért nem tudják célirányosan elkapni - szerintem -, mert okos kislány és fél a Kezelõtõl, így semmi elektromos kütyüt nem használ. Telefont sem, netet sem. Persze így az OVI-nak nehezebb, de ez a lényeg. Én fenntartom továbbra is, hogy Betti nem halt meg, ez mese, csapda, akármi.

KICSIT SPOILER VÉGE!
Egy a sokból.. 2011 dec. 13. - 12:05:21
(233/670)
Szerintem is baki volt, meg kell nézni ismétlésben :) de Én úgy emlékszem ott volt...
10/10
mulao 2011 dec. 13. - 11:41:36 10/10
(232/670)
Nem lehet minden sorozat egy család vagy társasház hosszú története. (Pl Barátok közt, Szomszédok, Dallas, meg hasonló sorozatok.) Bár ezt szómiszó egy amerikai akcióshekkeres soroztaként tudnám igazán elképzelni, amolyan 24 utáni sikernek.
10/10
mulao 2011 dec. 13. - 11:38:07 10/10
(231/670)
Ha valóban ott volt, akkor úgy túl egyszerû lett volna rátalálni Arielre. Vagy baki, vagy mit tudom én.