Téma: Hacktion

Eerika 2011 dec. 27. - 19:42:49
(289/670)
Ja, hétfõn 20:55-kor kezdõdik a 12. rész Múltidézés címmel. A leírás alapján ez is izgi lesz!
Eerika 2011 dec. 27. - 19:40:15
(288/670)
Igen, nekem is elkerekedett a szemem, amikor megláttam Hujbert. Még énekelni is tud! Ezt pl. nem tudtam róla.
Hottentottalapaj 2011 dec. 27. - 18:20:09
(287/670)
Elmarad az ünnepek miatt az új rész?

Amúgy Hujber zsenialitását éppen egy rockoperában csodálom az egyesen..

Méghogy ripacs... ma az egyik legjobb magyar színész a palettán!
Hottentottalapaj 2011 dec. 26. - 16:13:02
(286/670)
Dehogyis!
Az egyik esetben (nem tudjuk melyikben, tehát nem is tudhatjuk az igazi nevét) éppen Wotan meghekkelte az adatbázist és átírta a nevét.. Hát nem nyilvánvaló???!!
8-D
Na kellkar... !!
X-D
10/10
zora 2011 dec. 23. - 21:06:20 10/10
(285/670)
... és Wotan adatlapja az 1x11-ben:
10/10
zora 2011 dec. 23. - 21:05:16 10/10
(284/670)
Nekem toväbbra is nagyon tetszik a sorozat! Viszont lehet, a 2 utolso résznek 2 forgatokönyviroja volt? Wotan adatlapja az 1x10-ben:
10/10
zora 2011 dec. 23. - 21:00:03 10/10 Előzmény Hottentottalapaj
(283/670)
De ha ez a fontos cucc egy pendrive, akor van egy jo hirem: azt olvastm, hogy ezek még a mosogépet is birjäk,csak az ujra hasznälat elött jol ki kell szäritani, aztän mehet minden toväbb. Még az adatok sem vesznek el!
Hottentottalapaj 2011 dec. 23. - 17:28:32
(282/670)
Hát aranyos-aranyos, de azért ha meggondoljuk, ez igencsak szabados, erkölcstelen ideál. A mai konzervatív cenzúra közepette, csoda hogy nem vágatták ki... Lehet filipke figyelmét elkerülte...? :)

Engem inkább azért zavart ez, mert szerintem méginkább gyengíti, az egyre gyengülõ õrnagy karakterét. Egy profi parancsnok, desszantos kém elit katona, hidegvérû stratéga, ilyet semmiképp sem csinál; hiszen semmiféle támadási felületet nem adhat. Nem mondom hogy nem lehet leszbikus, vagy kétéltû, sõt ez a rész szerintem abszolút reális... Viszont egy IT kém alakulatnál ahol minden be van drótozva, eleve honnan tudhatná, hogy éppen nem néz bele élõben a "mûsorba" a katonai vezérkar? Mi van ha épp a hadügyminiszter is látta hogy smárolgat szolgálatban? Érted a problémát? ITT az IVO-nál kamera elõtt sosem lehet biztos abban, hogy csak az látja õt, akit õ gondol..
Persze nyilván bele lehet magyarázni sok mindent, pl hogy szándékosan csinálta, mert tudta, hogy csak a srác látja õket és ez exklúzíve neki szól, s mivel után kötöttek egy egyezséget, megzsarolva az srác kis mutyijával ugyebár, ebbõl fog valami kinõni, csak sajnos ez is következetlenség, szerintem...
naxa 2011 dec. 23. - 10:30:46 Előzmény Hottentottalapaj
(281/670)
én most azon gondolkozom, hogy hagyományos keretek közt is történik csók a sorozatban, vagy csak ilyenkor?... már nem emlékszem... de ez mintha egyébként is hangsúlyosabban lett volna kijátszva...

hát nekem speciel a hátam közepére nem hiányzott még egy "disztraktív" elem... viszont az tetszett, hogy ahogy Zoli (szvsz. karakterétõl teljesen valószínûtlenül) reagált rá, úgy értelmeztem, hogy kimondatták a színésszel, amit a karakter csak gondol. Aranyos volt, hogy nem a "mi a franc" jellegû gondolat lett kiemelve.
Így képzelem:
Valójában: Zoli nem mond semmit.
Felszíni gondolkodásában: Zoli azt gondolja, "mi a fene?!"
Magában azt gondolja: "ez az lányok! csak így tovább..." (nyálcsorg.)

és ebbõl a rendezés a legalsót mondatja ki vele, aranyos húzás még akkor is, ha elég átlátszóan népszerûséghajhász, ezzel együtt, az egész jelenet... :)
Hottentottalapaj 2011 dec. 22. - 14:58:02 Előzmény mulao
(280/670)
Az oka lehetett jó kis fordulat, a sztori meglepõ tovább építése, vagy esetleg pölö 5lethiány netán..? ;)
Aggodalom azért hogy ellaposodik? Izzadtságszagú küzdelem a nézettségért?
Nem tudom...
Egy biztos, ilyen húzásnál minden pasi, aki épp elkapcsolna más csatornára, garantáltan marad és végignézi.. ;)
Mindkét csaj bombázó, pláne együtt.... vuuuahhh.. bárki szívesen beszállna harmadiknak (már aki a szebbik nem kedvelõje)...
10/10
mulao 2011 dec. 21. - 23:11:14 10/10
(279/670)
Én is remélem, hogy lesz 2. évad, ez tényleg nem egy olyan szappanopera, amit lelehet zárni. Tényleg nem kellett volna otthagyni a nyuszit, bár kitudj mi okból csinálták. Meglepõdtem Grétán, hogy lesmárolta Ariel-t, bár így érthetõ miért nincs férje. Ez egy teljesen kiszámíthatatlan fordulat volt.
Hottentottalapaj 2011 dec. 21. - 22:07:37
(278/670)
Aha, hát mivel levették már a kis kütyüt korábban róla, nem merült fel bennem hogy van még rá rejtve valamit. Én ha monnyuk hekker lennék, fontos cuccot, csak a lehetõ legrövidebb ideig tárolnék rajta, amíg becsempészem esetleg valahová. Hosszabb távon - pláne hogy nem vagyok ott - rajtahagyni, rizikós, mert elveszhet, összetörhet, nedvesség érheti stb stb De persze nem kizárt, a sorozat fiktív sztorijába végül is belefér. Jó nagy kövér nyúl amúgy, végülis van rajta hely... lol
1/10
offtopic
Mr.Niceguy 2011 dec. 21. - 21:55:49 1/10
(277/670)
ez a sorozat annyira távol áll a valóságtól, hogy az sem lenne meglepõ, ha MacGyver húzná ki daemont a sz.rból, amit Jockey Ewing pénzelne és a végén Lenke néni összefoglalásképp elmagyarázná nekünk, hogy milyen veszélyes világban élünk...
Eerika 2011 dec. 21. - 21:31:34
(276/670)
Szia!
Biztos, hogy nem érdekli, az igaz. De - és most lehet kinevetni - felmerült bennem, hogy ennek a nyuszinak még lesz a késõbbiekben szerepe talán. Mert Démon a szõrébõl vette elõ a pendrive-ot, amikor az IVO-ban volt. Nem lehet, hogy még valamit rejteget a tapsifüles? Tán van ott még valami, amit démon elrejtett és Arial még nem találta meg, vagy Arial rejtett oda valamit, hogyha elkapják (bárki) ne találja meg?
Vagy már nagyon valóságtól elrugaszkodott gondolat?
Hottentottalapaj 2011 dec. 21. - 19:42:23
(275/670)
Nekem úgy rémlik lesz következõ évad...

Aranyos, ha a nyúl így kiborított, de az õrnagy karaktere e szempontból legalább hiteles, egy hidegvérû gyilkos, hírszerzési elitkatona fõtisztrõl beszélünk; aki késpárbajt akart vívni életre-halálra Bettivel nem emlékszel? Szerinted érdekli egy nyuszi? 8)
Eerika 2011 dec. 21. - 19:29:46
(274/670)
sziasztok!
Hát, kicsit elfáradtam, mire a hozzászólásokat elolvastam és értelmeztem. Igen, én is ilyesmiken gondolkodtam az egyes részek nézése közben. De símán félreteszem az aggályaimat, nekem tetszik. Mondjuk az tényleg felhorkantásra észtetett, amikor az õrnagy csaj kosztümben és tûsarkóban rohant be a bodegába. Amin legjobban kiakadtam, az a nyuszi volt. Miért kellett szegényt ott hagyni? De mondta is az õrnagy, amikor telefonált, hogy Arielt és a nyuszit találták a bódéban. Két mondattal késõbb meg azt, hogy csak Arielt viszik be. Vagy már tudta, hogy Ariel nemsokára visszajön? Mert számomra ez az õrnagy kiszámíthatatlan kicsit.
Nem tudom már, ki írta, de egyetértek, hogy Démon és Betti lassan elõkerülnek, nem haltak meg. Ezt már én is megírtam kb. két héttel korábbi hsz-ben. Lehet, hogy Betti/Szonja a forgatás alatt éppen férjhez ment Amerikában? Ez jó alibi.
Nagyon várom a még hátra lévõ 2 részt, aztán gondolom szünet a 2. évadig. Persze, azt meg csak remélem, lesz 2. évad is, mert ez nem egy brazil szappanopera, ahol az utolsó részben minden szálat el lehet varrni.
Hottentottalapaj 2011 dec. 21. - 15:36:01
(273/670)
Huuh... alapos - kimerítõ.... ki is merültem... gondolom te is hajnalban ezt megírni... :D

Nem te vagy véletlenül a forgatókönyvíró inkognítóban...? :)

Igazából midenben igazad van teoretikusan, ezek mind olyan LEHETõségek, amik magyarázatok LEHETnek, a sorolt, vélt vagy valós következetlenségekre, logikátlanságokra, hibákra, igénytelenségekre...

Egyetlen egy témakör van amit kiemelek csak:

"a) csak Arielnek mondták, hogy letartóztatják, ez nem biztos, hogy jogilag tényleg megtörtént. :)"

2 db hírszerzési tiszt fegyveresen rámrugja az ajtót, sokkolóval kiütnek, s egy zsákkal a fejemen ébredek bevisznek egy vallató süketszobába, tükörablakkal, megbilincselve. Azt ha nem letartóztatásnak nevezzük, akkor már csak egy lehetõség van: emberrablás köztörvényes bûncselekménye... Még a "nemlétezõ" ügyosztályoknál is van szolgálati szabályzat és szabályozott hivatali ügymenet, amit szigorúan be kell tartani, jelentéseket kell írni stb stb; különben jön a hadbíróság és egy rossz szemöldök rántásért hosszú évek katonai börtönben. A hadi törvénykezés sokkal szigorúbb ugyebár, mint a civil...

"b) megfigyelõrendszerük erejével rájöhettek, "100%-ban biztosak abban, hogy egy teljesen független ártatlan civil". A film szerint úgy emlékszem, eleve kapásból tudták, hogy abban a bódéban van, ahol késõbb gonoszul sorsára hagyták a nyuszit. Lehet, hogy azért tudták kapásból, mert miután a valódi nevét megtudták a csajnak, totál lenyomozták az egész embert, és egyszerûen olyan szintig eljutottak, hogy már biztosra vették, ártalmatlan. (Ez kicsit alátámasztaná az "õrnagycsaj" késõbbi viselkedését is, hogy nem simán szerelem elsõ látásra, hanem kicsit már mögé nézett a csajnak igazából.)"

Hát nézd, szerintem ez mindenképpen egy feleslegs és buta kurfli volt.

Hiszen, ha 100%-osan informáltak voltak a csajsziról, akkor viszont miért mentek ketten fegyverrel és miér sokkolózták (aminek alkalmazása mellesleg nagyon kockázatos, ha nem ismert az eü állapot, mivel ha szívbeteg az illetõ bele is halha - ja mondjuk ezt is kinyomozhatták... XD )
Ha tudják, hogy tökéletesen ártalmatlan civil kismadárka, akkor nem várnának tõle konkrét infót a Kezelõröl, ergo mivel mégis várnak, vélelmezik, hogy lehetésges hogy talán titokban kapcsolatban van vele. Tehát máris nem 100%-ról beszélünk, hiszen ha a csaj többet tud a Kezelõröl mint az IVO, akkor logikus, hogy az IVO sem tud mindent a csajról, van rés a pajzson.
S ugyebár orosz terrorkapcsokkal a háta mögött - egyenlõre gyilkos bûnözõnek tûnõ (szerintem idõvel kiderül hogy kettõs ügynök, ahogy majd a Hujberrõl is - bocs spoiler...) - Kezelõ csapdája is lehett volna akár a kiscsaj az nekik; s 20 db ukrán, csecsenföldet és Afganisztánat megjárt elit zsoldos terrorista kommandó a két szuper IVO-s eltikatonát, kérlek szépen: ubival, salival, mustárral, kecsappal, jóizüen és mosolyogva ette volna meg reggelire, még akkor is ha full taktikai operatív felszerelésben mennek ki a két saját desszantosukkal együtt...
Szóval nekik infó kellett a Kezelõröl a csajtól, tehát feltételezték hogy tud valamit, amit õk nem. Ebben pedig ez a kockázat abszolút benne van, ezért szakszerûtlen amatõr munka volt 2-esben kosztümben sokkolóval odamenni.

Viszont, hiszen ha csak csalinak akarták volna a kiscsajt, MINEK AKCIÓZNI? Minek kimenni érte, kisokkolni, bevinni vallatni? Letartóztatás nélkül is kireptethették volna okosan a kismadarat. Pl egy Deamon nevében írt csali üzenettel és találkahellyel. S ha odamegy, tuti Kezelõ is a közelben lett volna, mint ahogy mellesleg nyilván ott is a közelben volt, tehát ez is hiba, nem szkennelték a környéket, hiszen a Kezelõ midnent tud, és nála a fekete doboz, ergo leaglább kicsit próbálkozni kellett volna a környéket pásztázgatni... pl nem megy e 150 megabites szupervonal, vagy 40 gigabites opto valahol a közelben... XD

A forgatõkönyvíró tájékozatlansága mind a kemény fegyveres bûnözés, a terrorizmus és katonai titkosszolgálatok piszkos játszmáinak valódi (és nem romantikus regények és filmek) világában az, hogy ezt a nagy szofisztikációs fiaskót beleírta.
Bár nyilván ezt próbálja érzékeltetni ezzel a lemészárlós fenyegetõdzéssel és folyamatosan egymásra fegyvert tartósdival. Mellesleg a seregben, de már a zsaruknál is, ha a szolgáltai fegyveredet csak csõre húztad, már részletes jelentést kell írj, ha rá is tartod valakire még részletesebbet, ha használod, meg komoly vizsgálat indul, a IVO ráadásul teljesen átkamerázott-poloskázott, tehát elvileg a felettesek a vezérkar, midenrõl tudnak ami történik ott...

Pedig valahol olvastam egy cikkben, hogy komoly szakértõ- és tanácsadó gárdával írják a sorozatot...
naxa 2011 dec. 21. - 03:32:57 Előzmény Hottentottalapaj
(272/670)
Nem szeretnék ellentmondani az érveidnek, de az élvezet kedvéért megpróbálok néhány alternatív magyarázatot felállítani.

"2x 150 Mb/s vonalat (ami Magyarországon otthonra nem érhetõ el), meg 3 db 3 terrás vinyót, "

a) Nos, ahogy mondtad is, lehet, hogy sci-fi sorozat :)
b) Vagy pedig nem a konkrét/valódi számokat mondta, hanem gúnyból (ami inkább illik hozzá) vagy érzelmi kilengésbõl (karakterre kevésbé jellemzõ, viszont látszik, hogy nagyon kihozza a sodrából a kiscsávó) "túlmondta" õket, odavetett valami nagyon nagy számokat, amiket nem gondolt komolyan. Mint mikor azt mondod "1000 év múlva sem leszek kész". Mivel éppen kiveri nála a biztosítékot a csávó, és szerintem szeret gúnyolódni is, ez simán lehet.

"De az nonszensz, hogy letartóztat a titkosszolgálat egy embert, tökéletesen teljesen szakszerûtlenûl."
a) csak Arielnek mondták, hogy letartóztatják, ez nem biztos, hogy jogilag tényleg megtörtént. :)
b) megfigyelõrendszerük erejével rájöhettek, "100%-ban biztosak abban, hogy egy teljesen független ártatlan civil". A film szerint úgy emlékszem, eleve kapásból tudták, hogy abban a bódéban van, ahol késõbb gonoszul sorsára hagyták a nyuszit. Lehet, hogy azért tudták kapásból, mert miután a valódi nevét megtudták a csajnak, totál lenyomozták az egész embert, és egyszerûen olyan szintig eljutottak, hogy már biztosra vették, ártalmatlan. (Ez kicsit alátámasztaná az "õrnagycsaj" késõbbi viselkedését is, hogy nem simán szerelem elsõ látásra, hanem kicsit már mögé nézett a csajnak igazából.)

"két kommandós"
c) lehet, hogy csak félkatonai szervezet; nem követelnek meg katonasági szigort. kommandósuk van biztonsági õr helyett és ennyi.
d) Ez kicsit meredek, de: esetleg direkt nem védik õket jobban, mert ha egy bûnszervezet kideríti, hol vannak, és odamegy likvidálni õket, akkor amúgy sem végezték jól a munkájukat, hiszen lebuktak; tehát nem kár értük, úgyis cserélni kéne õket; a kamerafelvétel meg online átmegy a fõhivatalba automatikusan a támadókról, tehát az meg plusz infó (pl. viselkedésüket kielemezhetik belõle...) ?...

ez a váltás hiányát nem igazán magyarázza meg - elvileg elég lehetne erre két ember, gyakorlatilag...

"lefegyverez egy titkosügynököt"
e) csávó kicsit hibbant szerintem, függõ; és az az érdeklõdési/függési köre (ahogy utalt is rá), hogy a való világban hogyan lehet úgy dolgokat kombinálni, hogy kijöjjön, amit szeretne; és ez folyamatként érdekli, nem eredményként. Szerintem egyszerûen érdekelte, hogy hogyan tudná ezt kivitelezni, talált egy elméleti utat, és egyszerûen nem bírt ellenállni a kísértésnek. Ha valóban függõségi betegsége van erre, az képes felülbíráltatni vele nagyon sok logikus szempontot. Ez hajtotta igazából, nem egyszerûen a vakmerõség, az csak rásegített.

"nem tudhatja hogy a szomszéd helységben nincs-e 30 db felfegyverzett elit katona"
f) az elõzõ elméletbe úgy illik be, hogy úgy látszik, ezt valahonnan mégis csak tudta. még gondolkoznom kéne, hogy honnan. :) valószínûsíteném, hogy nem vezették körbe, ugyanakkor az operátor viselkedésébõl szerintem rájöhetett, hogy egyedül vannak. még támogatni kell ezt az elméletet.

"gyilkolászás/fenyegetõdzés"
g) amíg csak fenyegetésrõl van szó, az lehet egy pszichológiai eszköz

Valóságként szerintem is fölösleges keménykedés, ami inkább ront a helyzeten. Ráadásul a tanúvédelmet többször is említették. Bár valamelyik részben mintha mondtak volna ezzel kapcsolatban valamit, ami ide vághat, hogy azzal miért nem fognak/akarni vacakolni, csak nem emlékszem pontosan.

"leszbis jelenet"
h) ehhez csak annyit fûznék hozzá, hogy minél teljesebb lenyomozott képe van Arielrõl, annál hihetõbb ez a jelenet. Ahogy korábban is utaltam erre.
i) elképzelhetõ, hogy részben/egészben azért csinálta ezt az egészet direkt, hogy Zolit tesztelje néhány szempontból: 1) figyel-e a monitorokra, 2) igazat mondd-e, 3) a személyes véleménye mennyiben befolyásolja a munkavégzését 4) engedelmeskedik-e (ez több részen át is probléma volt, úgyhogy esetleg külön is érdekelheti)

"alma embléma"
j) Nem biztos, hogy tényleg apple vas, azért, mert alma van rajta. Lehet, hogy mikor a **saját tervezésû** vasaikat megrendelik, ki tudja, honnan, tetetnek rá egy alma emblémát, hogy a vám/rendõrség/szállítók/stb. ne gyanakodjanak, ne okoskodjanak. Azt a megtévesztést szolgálja, hogy el lehessen könyvelni a Hacktion Kft. munkagépeinek - igazából tök más vas csücsül a burokban.

sithlord szavaira:
"a képernyõkön látszó flash-es"
k) nyilván a hackerek igazából valami mást látnak, mi meg egy kiemelést látunk belõle, amit a nézõ számára készítenek.
l) Az egyetlen magyarázat erre az lehet, hogy... az IVO titkosítotja és lecseréli a képanyagot, mielõtt levetítik nekünk :))) mégsem tehetik ki mindenki elé a valódi cuccaikat...
m) csak én figyeltem meg, hogy míg az IVO-sok termináljaiban használhatatlan sebességgel pörög, ömlik a szöveg, addig a Kezelõ termináljában normális sebességgel megy? Ez esetleg azt jelenti, hogy a Kezelõ egy összeszedettebb Hacker, akinek eleve már csak releváns információ jön? És neki kevesebb ablaka is van.

Ez a legnehezebben védhetõ pont szerintem, egyértelmû, hogy a nézõk kedvéért kapunk ilyen UI-okat hollywoodból és a Hacktiontõl is egyaránt :) Ennél nagyobb szabású filmekben is probléma ez, pl. a Mátrix Reloaded-ben bár valódi ssh hacket hajtanak végre, közben az ûrhajóvezérlõ monitorokon szintén random flash cucc van. A különbség az, hogy azt a flasht nem tolják a képedbe jó nagy képen, hanem diszkréten a háttérben villódzik, perspektívából. A fõ képernyõkön emblematikus folyó kód/reálisnak tûnõ cuccok vannak, azok vannak az arcunkba téve.
Hottentottalapaj 2011 dec. 20. - 18:53:39
(271/670)
Én is magyaráztam már itt korábban az alma embléma és a hekker egymást erõsen ütõ jellegét, de nagyon le lettem hurrogva... ;)