10/10
sipmester 2014 júl. 02. - 11:01:35 10/10
(31/51)
pont ez a lényeg, h a film nem a cigányokról szól, hanem a bíróságról, a közállapotokról. eleinte nekem sem volt kedvem megnézni a filmet, furcsálltam is, h ez mér moziban megy, de aztán rájöttem, h ezt a filmet a köztévében kéne adni, de erre kevés az esély. de az jó, ha már eleve úgy lepontozod, h nem is láttad. ha megnézed, necsak a témát pontozd, hanem a készítõk hozzáértését.

senki nem állította,h a cigányok nem követnek el bûncselekményeket magyarok vagy cigányok ellen. de ilyen módszeres, sorozatos gyilkosságsorozatra az egész ország történetében nem volt példa. ha nincs dokumentumfilm arról, amit szeretnél, forgass, vagy pályázz pénzt a filmaaptól. biztos maradt pénz a kasszában, mert nem ez a film vette el, az biztos.
offtopic
fc.kenyér 2014 jún. 27. - 16:27:16
(30/51)
Igen-igen a cigányok, igen, teljesen igazad van. Még, hogy egy film, áááá, moziban, áááá, na ne röhögtessük ki magunkat! Megyek is nézni egy jókis transformerszt, wazze
offtopic
fc.kenyér 2014 jún. 27. - 16:25:09 Előzmény Vacskamati12
(29/51)
dömdödöm ):
1/10
Kage 2014 jún. 27. - 14:52:24 1/10
(28/51)
Õszintén, ki az aki egy ilyen filmért beül egy moziba?!
A "c" típusú állampolgárok agyonsajnáltatásával már tele van a padlás, elég bekapcsolni valamelyik remek kereskedelmi tévét, ezért nem kell moziba menni..
Gondolom a film amúgy is hamarosan megjelenik az atv-n és a tv2-n, heti 3x-i ismétléssel..
Muya 2014 jún. 26. - 07:43:58
(27/51)
"ha összeszámoljuk a magyarok romák ellen, és a romák magyarok ellen elkövetett bûncselekményeket, akkor igencsak durva képet kapnánk."

Fõleg úgy, hogy a romák kevesebben vannak, mint magyarok. Ennek függvényében még elkeserítõbb, hogy sokkal több bûnözõt termel ki a roma társadalom.
És a börtönökben is többen ülnek, mint magyarok. Az arányok aggasztóak.
A filmet nem fogom megnézni, mert nem akarom, hogy a vérnyomásom az egekbe szökjön. Sajnálom az áldozatokat, de azokat a magyar áldozatokat is, akiket a romák ölnek meg szitkozódva, és róluk nem készül és nem is fog készülni film, mert akkor már az rasszizmus lenne. Egyenlõ bánásmód? Hol van az kérem szépen?
lajos7604 2014 jún. 25. - 11:47:57
(26/51)
Nem random embereket, hanem randomszerûen embereket. Ha már nem tudsz, vagy nem akarsz magyarul írni, akkor használd helyesen az idegen szavakat.
1. Olvasd el Muya, és Android666 írásait, És te is megérted.
2. M.o.-on is jelen van a rasszizmus, de jelenleg bármely más európai országban nagyobb a rasszizmus, mint nálunk, mégis úgy vagyunk Európában, sõt a világban elkönyvelve, hogy üldözzük az ártatlan romákat. Ezt közvetíti a Svédországba, Kanadába, Franciaországba kitelepült, "kimenekült" roma lakosság, akik késõbb rájönnek, hogy bizony itthon mennyivel jobb dolguk van, és a világsajtó tudtán kívül hazaszivárognak. Arra magasról tesznek, hogy mekkora erkölcsi kárt okoznak az országnak.
3. Ez a film pont azt közli a külföldi embereknek (hiszen külföldnek készült), hogy itthon ölik a romákat. Ez olyan, mint amikor az amerikai akciófilmekben mostanság a negatív szereplõ általában egy arab terrorista. Sugallja, hogy minden arab terrorista. Pedig nem.
4. Megöltek buta magyar emberek ártatlan romákat. Ennyi történt. Meg annyi, hogy ha összeszámoljuk a magyarok romák ellen, és a romák magyarok ellen elkövetett bûncselekményeket, akkor igencsak durva képet kapnánk.
Még a végén kijelenthetnénk, hogy ma az országunkba a romák üldözik a magyarokat. Érdekes megközelítés lenne.

Remélem mostmár én is felfogtam.:)
10/10
sipmester 2014 jún. 25. - 11:18:08 10/10
(25/51)
látom még sokan nem fogják fel. kivégeztek random embereket a bõrszínük miatt, mert a falu szélén laktak. ez a filmben sem tudatosult nagyon sok szereplõnek. akik írják, h elvbõl nem nézik meg, azoknak mondom. ez a film nem a cigánygyilkosokról szól. ez egy korrajz az egész országról, amit átleng a nemtörõdömség, a rasszizmus, a félelem, a csalás, a pökhendiség, a lekezelés, a közöny, elõítéletek. és ne felejtsük el a bíró személyét, akinek az ügy túl nagy teher volt, és nem tudta megfelelõen kezelni az esetek nagy részét.

a magyar állam egy forintot nem adott. mert ciki neki, h ez megtörtént. persze dokufilm, nem kell kifizetni csányi sándort, de 167 tárgyalási napot megvágni az nem kis meló.
4427 2014 jún. 24. - 13:00:11
(24/51)
Nagy kár (sõt, hiba!), hogy ezt az egyébként nagy munkát, érdekfeszítõ bírósági tudósítást a külföldnek szánták. (Legalábbis a film végû angol nyelvû szöveg, ill. a magyar nyelvû szöveg hiánya erre utal.)
Ha viszont külföldnek szánták, akkor inkább azt kellett volna, akár a film végi szövegben hangsúlyozni, hogy a magyar rendszerváltás tömeges lecsúszással, elszegényedéssel járt. A szegényeket (köztük: a cigányságot) az állam pedig teljesen magára hagyta, hogy majd a piac...Itt kell a bajok forrását (és megoldását) keresni, és nem a rasszizmusban (ami nálunk semmivel sem kirívóbb, mint másutt!), nem abban, hogy sértõ-e a cigányokat cigányoknak nevezni. (Évtizedekig nem volt sértõ. Igaz, hogy akkor viszont volt munkájuk!)
Lichi 2014 jún. 24. - 11:59:28
(23/51)
Még egy külföldi elismerés:

http://www.origo.hu/filmklub/blog/dijak/20140623-fodijat-kapott-a-romagyilkossagok-pererol-szolo-film-itelet-magyarorszagon-hajdu-eszter.html

Az alkotást így méltatta a zsûri elnöke, Pawel Pawlikowski filmrendezõ (Szerelmem nyara): "Az Ítélet Magyarországon egy sima megfigyelésen alapuló dokumentumfilm, mégis rendelkezik a nagyszerû drámák minden jellemzõjével: megkapó figurák, fordulatos cselekmény, elborzasztó pillanatok, illetve humor. A magyar jogi rendszer anomáliáinak bemutatásán keresztül rávilágít a fajgyûlöletre, amivel a magyar roma közösségnek szembe kell néznie. Ahogy azt a legnagyszerûbb filmek teszik, egy nagyon konkrét dologra koncentrálva mutat be valami univerzálisat."

http://www.opencitydocsfest.com/programme/awards
Edmond Dantes 2014 jún. 24. - 10:14:03
(22/51)
"Azért, mert valamirõl mondjuk nem készül film, az már mindjárt elkendõzés, félremagyarázás, letagadás?"
Nem. Az az elkendõzés, félremagyarázás, letagadás, ha pl. megtörtént valós eseményekre máshol, máskor, másokkal megtörtént, valós (vagy rosszabb esetben meg NEM történt, másképpen megtörtént, NEM valós) eseményeket tolunk rá.

"100-ból 99 embernek..." stb. Nem ismerek ilyen statisztikát. A "többség" többnyire amúgy is még nagyobbnak látszik a valóságosnál.

"Olaszliszkának is bizony járna a film,...". Készüljön.

"...vajon mit keresnek a németek ebben a "produkcióban"?" Nem tudom, de ez összeesküvéselmélet-gyanús kérdés, nem szólnék hozzá.

"...magasabb köröknek érdekében áll Magyarországot fasiszta államnak feltüntetni,...". Dettó, ld.elõzõt. S mely körök lennének?
Vacskamati12 2014 jún. 23. - 22:10:25 Előzmény Edmond Dantes
(21/51)
Azért, mert valamirõl mondjuk nem készül film, az már mindjárt elkendõzés, félremagyarázás, letagadás? 100-ból 99 embernek az a problémája ebben a témában, hogy teljesen mindegy, hogyan sikerült a film, már maga az elkészülés ténye a bûncselekmények nem roma áldozatainak szembeköpésével ér fel, különös tekintettel azokra, akik romák kezei által haltak meg, kegyetlenebbnél kegyetlenebb körülmények között. Olaszliszkának is bizony járna a film, mégsem készült el, érdekes módon. A másik érdekesség: egy teremben játszódó dokumentumfilm igazán nem tartozik a magas költségvetésû alkotások közé, vajon mit keresnek a németek ebben a "produkcióban"? Miért nem boldogultunk nélkülük? A helyzet az, hogy magasabb köröknek érdekében áll Magyarországot fasiszta államnak feltüntetni, egyeseknek pedig van képük asszisztálni ehhez, állítólagosan magyar létükre.
4427 2014 jún. 23. - 15:39:01
(20/51)
Elhangzik a filmben, hogy egy nem jogerõs ítéletrõl van szó? Én nem emlékszem.
Arra viszont igen, hogy a film végén csak angol nyelvû szöveg olvasható. Nem magyaroknak készült a film? (Pedig nagy munka van benne.)
Lichi 2014 jún. 23. - 13:40:39
(19/51)
Nálunk szûk körben, moziban fut, az arte francia-német tv-csatornán viszont szabadon megtekinthetõ mûholdról, francia vagy német nyelvismerettel június 24-én 23.00 órakor:

http://www.arte.tv/guide/de/048217-000/der-prozess-von-budapest#arte-header

http://www.arte.tv/guide/fr/048217-000/le-proces-de-budapest
offtopic
Edmond Dantes 2014 jún. 22. - 15:21:05
(18/51)
Eddig nem láttam a filmet.
OFF
Egy országot "úgy általában" nem szokás meg- sem elítélni. Az meg nem ás alá semmit, ha "egy ország" történészei, politikusai, mûvészei stb. az ország múltjának és/vagy jelenének árnyékos(abb) eseményeit (is) feltárják, feldolgozzák, õszintén szembenéznek azzal, amivel szembe kell/illik nézni: ellenkezõleg.
A szembenézés elismerést, megbékélést, sõt megbecsültséget hozhat. Eme árnyékos(abb) események elkendõzése, félremagyarázása, letagadása stb. viszont valóban kontraproduktív, káros és ráadásul fölösleges is, mert a megtörtént eseményekrõl úgyis tudni h megtörténtek, sõt, még jobban is ki lehet jönni a problémás dolgokból, ha az adott ország (tudósai, mûvészei stb. által) az elvégzendõket/tisztázandókat maga végzi el és nem más(ok).
lajos7604 2014 jún. 22. - 09:52:13
(17/51)
Próbálna egy szlovák rendezõ filmet forgatni a szlovákiai-magyarok ellen elkövetett sérelmekrõl, vagy egy román a romániai--magyarokról, vagy romákról.
Tö..nél fogva akasztanák fel.
Így is el van könyvelve külföldön kis hazánk, hogy üldözzük a c*gányokat. Tömegesen menekülnek ki Franciaországba, Svédországba, Kanadába.
Most még a kedves Hajdú Eszter is ezt reklámozza.
Gratulálok.
Így kell aláásni egy ország megítélését.
Vacskamati12 2014 jún. 19. - 00:43:57 Előzmény Lino Círus Fia
(16/51)
OFF
Szia! Három kérdésem lenne hozzád.
1. Hogyan lehet halottnak hinni egy kislányt, aki felugrott és elszaladt? Ha láttuk, hogy elszaladt, akkor nyilván életben van, ha nem láttuk, akkor most már csak a hûlt helyét látjuk, a kislány sehol nincs, mibõl gondoljuk, hogy halott? (Egyáltalán: mit keres egy pici kislány az út szélén?)
3. Tegyük fel, hogy 80 éves néni vagyok, egyedül éldegélek egy kis faluban. Ugyan mit számít az én szempontomból, hogy rasszista meg kiképzett emberek szétlõnek-e, vagy a kis nyugdíjamra meg a jegygyûrûmre pályázó tanulatlan, faragatlan, késes galeri koncol fel és kínoz halálra? (Mint ahogyan Lajos és mások hoztak fel ilyen nap mint nap megesõ, innen már kimoderált példákat, de azért te biztosan olvastad még õket tegnap. Ha jobban belegondolok, inkább lõjenek agyon, az gyorsabb és kíméletesebb halál.) Tehát, a kérdésem, hogy milyen jelentõsége van az áldozatok szempontjából, hogy rasszizmus vagy rablógyilkosság áldozatai lesznek?
nordfan 2014 jún. 18. - 17:36:46
(15/51)
Az origon eleve nem lehet kommentelni.

No comment.
offtopic
Edmond Dantes 2014 jún. 18. - 15:43:21 Előzmény lajos7604
(14/51)
OFF
"...míg az egyik gyakorlatilag el lett tussolva,..."

Melyik "egyik" lett eltussolva? Ez?

http://index.hu/bulvar/2009/11/13/olaszliszka_masodfok_itelet/

http://hu.wikipedia.org/wiki/Olaszliszkai_lincsel%C3%A9s

Kivonat utóbbiból:
"A jogerõs ítéletet 2009. november 13-án hirdette ki az ítélõtábla, miszerint a nyolc vádlottból hárman életfogytig tartó szabadságvesztést kaptak, hárman 15-15-17 év fegyházbüntetést, ketten pedig 10-10 évet a fiatalkorúak börtönében...Ezután 2010. október 20-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elsõ fokon egyetemlegesen 46 millió forint kártérítés és annak kamatai megfizetésére kötelezte a büntetésüket töltõ elkövetõket, ami decemberben jogerõre emelkedett."
offtopic
gyereamozibabe 2014 jún. 18. - 15:15:08
(13/51)
Ez a film is a norvég alapból kapott pénzt? A "nyugat" mindenkit támogat, aki azt bizonyítja, hogy itt micsoda balkáni viszonyok vannak. Jó ezt nekik látni, mert a saját felsõbbrendûségüket erõsíti. Ezért aztán orrba-szájba kitünteik az ilyen filmeket, mert ezek felhívják a figyelmet az "áldatlan állapotokra"... Miközben tegnapi hír, hogy Norvégiának röpke két év alatt elege lett a roma koldusokból, és nemes egyszerûséggel betiltották a koldulást! És szintén tegnap a francia köznép elkövette az elsõ lincselést egy cigány (tolvaj) fiú ellen.
Szóval ott is forrnak az indulatok, ezért ilyen filmekkel, és a Kelet-Európáról szóló rémhírekkel próbálnak kompenzálni.
offtopic
Muya 2014 jún. 18. - 12:03:33
(12/51)
hehe. Moderálva lettünk páran :D
Akkor annyit írok csak, hogy jó lenne ha már tényleg valaki a magyar áldozatokról is készítene egy filmet, amit levetítenek a mozikban, iskolákban, az újságokban írnának róla! Mert elképesztõ, hogy hogy el van az mindig tusolva ha egy magyart bántanak!
A kisebbség már nagyobbság itten!