Ezüstliliom 2012 júl. 29. - 01:13:56 Előzmény vénasszonyok -nyara
(204/2304)
:DDDDDD
offtopic
kõmacska 2012 júl. 29. - 01:10:13
(203/2304)
A videó a londoni olimpiai stadion reflektorairól azt állította, azok PIRAMIS alakúak. Te erre azt írtad, nem kell minden PIRAMISNAK ugyanazt a jelentést tulajdonítani. Csakhogy azok a reflektorok egyszerû HÁROMSZÖG alakúak, nincs olyan mélységük, ami alapján az objektumokat piramisnak kellene mondani. Mivel a videó piramisnak nevezte, ezért te is piramisnak mondtad - tehát elhitted, amit a videó állított. Pedig ott nem láthatók piramisok, csak háromszögek és trapéz alakzatok.
És azért válaszoltam, mert a lap szélén, baloldalt, fel volt sorolva a válaszolandó hozzászólások között a tied is. Írtál, tehát válaszoltam. A véleményem pedig ugyanaz maradt, nem változott. Ennél szájbarágósabban nehéz volna elmagyarázni, tehát remélem, most már értve vagyok.
Ezüstliliom 2012 júl. 29. - 00:57:30 Előzmény zampano
(202/2304)
Mikirõl sok mindent el lehet mondani, de azt, hogy unalmas, azt nem.:) :P
Ezüstliliom 2012 júl. 29. - 00:42:34 Előzmény olahmiki1959
(201/2304)
Flatley, Sting, Boyle: milyen igazad van!
offtopic
kõmacska 2012 júl. 28. - 23:13:34
(200/2304)
Oké, köszi, ennek már sokkal több értelme volt. Még soha nem hallottam errõl a megkülönböztetésrõl. Azt viszont gondolom, hogy a széplelkek, amikor sportot választanak, akkor jégtáncot vagy balettet vagy RSG-t tanulnak. Akik küzdõsportból olimpikonok lesznek, azoknál elképzelhetetlen, hogy ne legyen bennük bizonyos fokú agresszió. Én részt vettem pár alapedzésen, és baromira untam, mert nem érdekelt. (A sportcentrum tulajdonosa a fejébe vette, hogy aerobik helyett rúgásokat tanít). De az a csaj, aki hevesen döngette a zsákot, nem volt éppen alanyi költõ típusú.
Akit említettem, hogy börtönbe került, szerintem nem pusztán megvert valakit, hanem megölt.
Még soha nem láttam utcán verekedést, nem tudom, hogyan reagálnék rá. Nyilván igyekeznék értesíteni valami rendõrt.
Ami viszont azt illeti, hogy ki hogyan reagál az õt ért agresszióra. Nos, ebben viszont van némi tapasztalatom. Tehát saját magamból kiindulva tudom, hogy ha bennem nincs semmilyen indulat, harag, akkor nem reagálok sehogy. Ámde, ha én magam is fel vagyok dúlva, és tele vagyok dühvel, indulattal, akkor bizony igyekszem a lehetõ legdurvábban visszaadni a bántalmazást. Egyrészt mindkét reakciómat meglepõnek találtam (utólag), mert kipróbálás nélkül az ember nem nagyon tudhatja, hogy ilyen helyzetben mi fog vele történni. Másrészt, ha nem reagáltam, akkor az adott helyzet pillanatokon belül megszûnt. Amikor ugyanúgy reagáltam, hát akkor nem, és utólag azt nehéz volt feldolgozni, mert az számomra lelkileg egy borzasztó nagy vereség volt (mármint hogy odáig süllyedtem).
Arról már hallottam, hogy iskolai verekedéseknél az a helyzet, hogy a magyar gyerekek nem reagálnak a roma tanulók erõszakos fellépésére, és ez számukra hátrány, hiszen így könnyû velük elbánni. Én nem tudom; de szerintem nem a félelem vagy a riadalom fogja le valaki kezét, hanem a béke. És abban erõ van, amit a másik is respektál (legalábbis ez a saját tapasztalatom). A belsõ békétlenség az, ami fortyog, és amit ha csak egy ujjal is érintenek, kitör, mint a láva. De abban nincs semmi belsõ rend, csak zûrzavar; és utólag ez csak szégyenérzetet teremt és még mélyebb kétségbeesést.
Tehát össezsségében én sovngarde-dal értek eyget, aki azt állítja, a sportolókban nyugalom van.
Bruce94 2012 júl. 28. - 22:57:27
(199/2304)
Hidvégi 3. Berki 5. helyen jutott be!!!
offtopic
Ezüstliliom 2012 júl. 28. - 22:55:57 Előzmény kõmacska
(198/2304)
Jaj, látom, nem bírtad ki, hogy ne írd vissza, amit pedig tegnap kimoderáltak.:)

Az a baj, hogy tévedhetetlennek képzeled magad, mindenki mást meg hülyének nézel. Pedig most is Te vagy értetlen. Az általad belinkelt videó tartalmára sem emlékszel, pedig abban tényleg mutattak piramisokat is. Ha ilyen párhuzamokat vonunk, akkor az MTV új logójáról is bármit össze lehet asszociálni, ami kör alakú.

Ja, és hálás vagyok érte, hogy nem akarsz megismerni. Én sem téged, úgyhogy legalább ebben egyetértünk.:)
Ezüstliliom 2012 júl. 28. - 22:47:05
(197/2304)
És tud lelkesedni.:)
Ezüstliliom 2012 júl. 28. - 22:43:57 Előzmény -greghouse-
(196/2304)
Bondként én is szivesebben láttam volna Craig helyett Conneryt. Nem láttam ugyan a Craig féle Bond filmet, de eleganciában sehol sincs, most úgy láttam, a másikhoz képest.
Ezüstliliom 2012 júl. 28. - 22:39:27 Előzmény böbe12
(195/2304)
Szántó Dávid miért nincs ott? Tudja valaki? Nekem is hiányzik.
olahmiki1959 2012 júl. 28. - 22:36:12
(194/2304)
Elnézést, úgy látom, hogy itt valami nagy félreértés van.
A küzdõsport és a harcmûvészet két teljesen különbözõ dolog. Én küzdõsportról beszéltem, míg a harcmûvészet, és a különleges alakulatok képzésénél alkalmazott technikák nem összekeverhetõk.
A sport, az szigorú szabályok szerint mûködik, nem lehet veszélyes technikákat alkalmazni, nem szabad például a földre került embert bántani, kivéve a ketrecharcosokat, és egyáltalán, nem szabad valakinek az ágyékát, a hátát, a tarkóját, a szemét támadni, vannak olyan küzdõsport ágak, ahol nem szabad a lábat támadni, stb.
Aki ilyen fair, becsületes, lovagias légkörben edz egy sportegyesületben, megadja a másiknak a tiszteletet, betartja a szabályokat, mert az edzõ állandóan azt sulykolja belé, az szinte védtelenné válik, amikor az "utca" nyerseségével, aljasságával találkozik.
Sok szakértõ véleményét olvastam már arról, és teljesen igazuk van, hogy nagyon hamis illúziókat kerget az, aki azt hiszi, hogyha valamilyen küzdõsportot ûz, akkor majd meg fogja tudni védeni magát.
Elõfordulhat persze, ha különben is erõs, meg ügyes, de garanciát semmire sem jelent a küzdõsportok gyakorlása.

A harcmûvészet az teljesen más dolog.
Ott pontosan az életszerû, nem becsületes, hanem az aljas, kiszámíthatatlan, ravasz, váratlan technikákat tanítják, ugyanis ott senkit nem érdekel a sportszerûség, ott gyõzni kell.
Bármi áron, bármilyen eszközzel és technikával.
Említetted a karatés ismerõsödet, aki éppen a börtönbõl jött ki, mert kidobó emberként valakit talán jól összevert.
Egy bûnözõ, ha az utcán tanult verekedési tapasztalatait tovább fejleszti valamilyen harcmûvészet gyakorlásával, akkor válik igazán veszélyessé. Mert akkor csak ráerõsít a benne lévõ agresszióra, csiszolja, tökéletesíti a már amúgy is meglévõ technikáit.

A két dolgot tehát ne keverjük össze. A sport és a harcmûvészet, az olimpikonok, és a kommandósok edzése és kiképzése teljesen más dolog.
A sportoló az utcán nagy valószínûség szerint alulmarad egy tapasztalt, aljas verekedõvel szemben, mert nem úgy nõtt fel, nem olyan a mentalitása, irtózik az erõszaktól, és váratlan támadás esetén nagy valószínûséggel leblokkol.
Ha láttál már a valóságban, tehát nem a tv-ben, hanem utcán verekedést, gondolj vissza, milyen érzéseid támadtak. Szerintem nagyon sokáig felzaklatott a dolog látványa, brutalitása, lehet hogy félelmet is éreztél, alig vártad, hogy hazaérjél, és bezárhasd magad mögött az ajtót.
Egy kulturált környezetben felnõtt, olvasott, mûvelt ember számára egy igazi verekedés látványa sokkoló, mert egy bizonyos szempontból burokban él, és nem akarja elfogadni, hogy ilyen aljas is lehet a világ.
A bûnözõk egyébként pontosan ezt használják ki, mert tudják, hogy ha váratlanul megtámadnak egy átlagembert, az illetõ képtelen az ellenállásra, az õt ért sokkhatás miatt. Ezért lehet leütni, kirabolni valakit egy sötét mellékutcában, illetve manapság már fényes nappal is, mert minimális a kockázat.

Egyelõre ennyit, most elköszönök.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 28. - 22:32:47
(193/2304)
"..A bridzset viszont tényleg nem harcra találták ki (csak azt ne mondd, hogy át akarták vágni az ellenfél torkát a kártyával)" - hát, úgy látom, te már teljesen elveszetted a fonalat és belezavarodtál magadba. Elõször is tisztázd le, pontosan mit vitatsz, min vitatkozol, kivel és miért? Nekem úgy tûnik, részedrõl ez csak l'art pour l'art szófosás.
4/10
-greghouse- 2012 júl. 28. - 22:28:46 4/10
(192/2304)
Igen, valamint tûz is korábban létezett, mint a tüzijáték, és a hús sütésére és a vadállatok távoltartására tartották, most meg sok minden másra is. A kutya is házõrzõ volt és nem romok alól mentõ eb. A lóról pedig vadásztak, és nem lovaspólót játszottak vele. A betûket meg a fontos dolgok lejegyzésére találták ki nem humorizálásra. Tudsz még ilyen eredeti dolgokat mondani? A rúdtáncot meg a sztriptízbároknak találták ki, most mégis olimpiai számot akarnak belõle csinálni (mintha nem volna épp elég, mi lesz a következõ, a tojásfestés?)
..A bridzset viszont tényleg nem harcra találták ki (csak azt ne mondd, hogy át akarták vágni az ellenfél torkát a kártyával), most mégis van belõle világbajnokság is.
...A harcmûvész sportolók többsége elõször az önfegyelmet tanulja meg, éppen azért hogy ne használja másra. Az íjászok sem lövöldöznek az utcán, ne keverjük már a szezont a fazonnal.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 28. - 22:12:01
(191/2304)
Nos, nyilván elõbb létezett harcmûvészet, mint olimpia. És amikor a harcmûvészeteket kitalálták, nem azért találták ki, hogy azzal olimpiai aranyat nyerjenek, hanem hogy megvédhessék az életüket fegyver nélkül is. Hogy a harcmûvészetbõl olimpiai versenyeket rendeznek, az hasonló ahhoz, hogy a fodrászok és mûkörmösök is rendeznek olimpiát; de a fodrászat és mûkörmözést sem azért találták ki alapvetõen, hogy abból olimpiai aranyat nyerjen valaki.
A filmeknek sem az az alapvetõ célja, hogy abból Oscar-díjas legyen valaki. Mégis van, aki díjakat kap érte. Sõt, általánosságban így van ez minden egyébbel is, amibõl versenyt rendeznek, a salátatermeléstõl a szépségversenyekig. A verseny, az olimpia, a díj csak egy dolog, de nem az alapvetõ cél, amiért az a bizonyos valami létrejött.
offtopic
Ezüstliliom 2012 júl. 28. - 22:11:47 Előzmény Bob19
(190/2304)
Te Bob! Mikor láttál olyat, hogy egy csatorna a konkurenciája mûrorát reklámozza?:D Az meg, hogy leginkább a TV2-t meg az RTLKlubot nézed, a Te bajod.:)
4/10
-greghouse- 2012 júl. 28. - 22:10:43 4/10
(189/2304)
...Ehhez kapcsolódóan: az USA-ban nagyon sok nagyon hülye törvény van (pl. van ahol csütörtöki napon nem szabad lóra köpni, stb., ugyanis amit egyszer behoztak, nem változtatják meg, csak nem alkalmazzák), és sok államban a profi küzdõharcosok, bokszolók, harcmûvészek KEZE fegyverhasználatnak minõsül. Ezen lehet vitatkozni, de így van. Ha én agyoncsapok egy támadót, önvédelem, ha egy karatézó, fegyverhasználat. Franc tudja.
4/10
-greghouse- 2012 júl. 28. - 21:59:25 4/10
(188/2304)
Most megint viccelsz, ugye?
Egy dolog a sport, másik a katonai módszerek. Szerinted akkor a sportlövészet is csak azért van, hogy az utcán lövöldözzenek az emberek? Nyilván futás is csak azért van, hogy utolérjük a tolvajokat, nem?
Avagy azt mondod, amit Woody Allen (és néha én is, hogy ): "Az úszás nem sport. Az ember azért úszik, hogy meg ne fulladjon."
offtopic
kõmacska 2012 júl. 28. - 21:36:36
(187/2304)
ha a harcmûvészeti tudás az utcán nem érne semmit, akkor ez azt jelentené, hogy a katonák csak azért tanulnak meg különbözõ harcmûvészeti technikákat, hogy tudják, mit nem tudnak majd használni éles helyzetben:
http://www.youtube.com/watch?v=Fu7qqMrYYCs
http://www.youtube.com/watch?v=CaEvC2xdXLs
Nem mintha ez nekem tetszene, és nem is szeretnék ilyenekkel összeakadni; de szerintem azért fordítanak idõt és energiát ennek a megtanulására, mert hisznek benne, hogy képesek lesznek használni is.
Ezüstliliom 2012 júl. 28. - 21:31:21
(186/2304)
Féltem, mikor az elején vezetett, hogy a végére elfogy az ereje. De azért a negyedik hely is szép egy olimpián.

Még nem olvastam végig a topikot, biztos kiveséztétek már, de muszáj leírnom: vérzik a szivem Cseh Laciért. Annyira készültem a nagy meccsre a "három nagy" között.:( Ha jól láttam az eredményhirdetést, Lochte nyert, és Phelps nem is jutott fel a dobogóra. Megdöbbentõ.
offtopic
Ezüstliliom 2012 júl. 28. - 21:23:45 Előzmény -csengõzoli--
(185/2304)
Mi köze ennek a fehér logónak a plazma TV-khez? Csak azok nevében kérdem, akik nem ismerik a különbséget.:)