adamnagysweetmovie 2012 júl. 28. - 12:26:11
(124/2304)
Körbe járunk, saját körünkbe zárva, ördögi körbe.
Sztem kifejezõ szimbólum, csak kitsit önkritikus:)
adamnagysweetmovie 2012 júl. 28. - 12:23:54
(123/2304)
A legszebb csajokat Belgrád fõutcáján láttam.
Na az egy sportnemzet, nem tudtam másra gondolni.
Tegu 2012 júl. 28. - 12:09:28
(122/2304)
Meg sem hivták.
topikos8 2012 júl. 28. - 12:05:37
(121/2304)
Kiadott mûsorterv szerint most már rég Híreknek kéne lennie, ennyit az mtv arculatváltozásáról.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 28. - 12:00:48
(120/2304)
Nem úgy volt, hogy a NOB vizsgálatot indított ellene? Én ott maradtam le Pálról.
Meg kicsit kényelmetlen lett volna mûvigyorogni, miközben a hátam mögött pusmognak.
Pál most jól döntött, s remélem elgondolkodik, mi mit ért meg...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 28. - 11:54:20
(119/2304)
Teremtõm:(
Filip is elmondta a filozófiáját a közmédia új arculatáról. Rögtön úgy éreztem, okossá váltam.
Hálás vagyok és lojális.
topikos8 2012 júl. 28. - 11:51:05
(118/2304)
Nem sokról maradtál le. Volt egy süketnéma gyerekkórus(!), táncoló tolószékesek, fogyatékos az olimpiai lánggal stb.
Bob19 2012 júl. 28. - 11:45:09
(117/2304)
Fasza, lemaradtam a megnyitóról. Még jó, hogy ezt is úgy "reklámozta" a tv2 meg retek klub mint a megasztárt és a csillag születiket. Attól, hogy õk basznak leadni a megnyitót még reklámozhatnák a jobb felsõ sarokban, hogy még 1 nap. (bár utálom ezt a fajta reklámot, de inkább ezt reklámoznák:D)
Négy éve azért még tudta az ember, hogy mikor kezdõdik, most meg már csak a megnyitó után mondják be, hogy véget ért a megnyitó. M1-re meg ugye ritkán kapcsol az ember.xD
topikos8 2012 júl. 28. - 11:35:51
(116/2304)
Ha Cseh Laci hazajön, akkor Orbán 40 év közmunkára fogják ilyen hülyeség után.
Tegu 2012 júl. 28. - 11:33:09
(115/2304)
Ezt tényleg izlés kérdése, s nincs "világzsüri", de ugy gondolom, az is számit, mennyit ad át az egyenruhájuk az országból, akár sztereotipiák alkalmazásával is, ha felvállalják. Ezért a svájci egyszerüségével, puritánságával, összeillõ és harmonikus szineivel számomra jól jelképezi Svájcot, a svédek messzirõl ugy néztek ki, mintha most keltek volna ki az ágyból pizsamában, pedig õket is legjobbak közé választotta az idézett oldal:)
adamnagysweetmovie 2012 júl. 28. - 11:30:24
(114/2304)
:) yep
Ney marsall 2012 júl. 28. - 11:21:08
(113/2304)
Hát, nem tudom kinek az ötelet volt, hogy a svájci az egyik legjobb, speciel az egyátalán nem volt szép.Visont a mexikói ha nem is volt az egyik legjobb, én biztos nem raktam volna a legrosszabbak közé....De hát ízlés kérdése.
A mûsor nagyszerû volt, a figurák, a gyerekek, Mr. Bean...MIndegyik csodálatos volt.Angyon jó ötlet-nek tartom, hogy nem profi táncosokat kértek fel, hanem önkénteseket.NAgyon szép volt így.Lehet, hogy azért van, mert európai vagyok, de ez a megnyitó jobba tetszett, mint a pekingi.
Illetve egyetlen dolgot én hiányoltam:Ugy e amûsorban ANglia történelmét, az angol világot az angol szellemiséget, és az angol mesefigurákat jelenítették meg, de a sok híres figura (például Voldemort) közül kihagytak egy fontosat: A Doctor Who-t.Ami pedig egy igencsak angol dolog...A legrégebbi sci-fi sorozatot.
Sajnáltam, hogy ez a kihagyták.
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 28. - 11:19:04
(112/2304)
Nagyon részletes történelmi áttekintést adtak Nagy Britanniáról. Valahogy kimaradtak az afrikai koncentrációs táborok (brit találmány), ahová a búrokat zárták és kimaradt Írország megszállása, az ír nyelv elvétele a bennszülöttektõl.
Az tényleg elég érdekes volt, hogy a megnyitó egyik leglényegesebb jelenete, két színes bõrû fiatal szerelmének kibontakozása volt, pedig az egyik brit politikus szerint a színes bõrû bevándorlók kultúrája "a kés kultúrája".

Azt pedig határozottan homofób hozzáállásnak érzem, hogy egy hasonló történetet nem adtak elõ két férfi egymásra találásáról.

A királynõ ejtõernyõs ugrása tetszett. Szép teljesítmény egy ilyen érett korú hölgytõl.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 28. - 11:15:57
(111/2304)
Valamennyire engem is zavart, de a spontaneitása meg tetszett. Szóval ízlés dolga.

Meg ez a kavargó posztmodern látványorgia amúgy is trend: Baz Luhrmann, Tarsem Singh vagy maga Boyle filmjeiben. Megvallom, nem én vagyok a legnagyobb fanjuk, de aki kb egy hosszúranyúlt videoklippel megelégszik a moziban, annak szórakoztató ez a hipervizualitás.

Végül egy berlini olimia/szpartakiád/kínai formagyakorlat nyilván fegyelmezettebb, áttekinthetõbb, de a személyesség és a spontaneitás, a jóértelemben vett lazaság, formalitások oldása hiányzik belõle. És tele volt számos jelenettel, ami fontos értékválasztásokat tükrözött, és pont az elõzõ mondatomban írtak miatt éreztem hitelesnek, nemcsak a megnyitókon kötelezõ "világbéke, tolerancia, egyenlõség, gyerekek" kliséhalmozásnak.

Nem akarok nagy szavakat használni, de a demokrácia bizony sokszor ilyen. Kaotikus, de szabad...
Tegu 2012 júl. 28. - 11:11:16
(110/2304)
Értékelték a nemzetek egyenruháját is, legjobbak:
Brazilia, Svédország /ezzel nem értek egyet/ USA, Svájc, Hollandia, Izrael, Jamaika, Olaszország. Franciaország
Legrosszabbak:
Mexikó, Uj-Zéland, Malajzia, Ukrajna, Németország, Kanada, Cseh Közt., Nagy-Brittania.

Persze ez izlés dolga, szerintem a svájci tényleg nagyon találóan visszafogott volt
teardrops 2012 júl. 28. - 10:47:22
(109/2304)
Jah, és még a jó ötletek.
Remélem, fogják még mutatni az ûrbe kilõtt örkarikát.:-)
Állítólag 7 milliárd kis konfettit (vagymit) szórtak szét/le a megnyitón, ezzel jelképezve, hogy minden földlakó ott van.:-)

A Lánggal kapcsolatban meg azt gondolom, hogy a fáklyák azok, amelyeket minden nemzetnél a zászló és az országnév mellett vitt a harmadik emberke, így a nagy fáklyában ott van minden résztvevõ nemzet.:-)
4/10
-greghouse- 2012 júl. 28. - 10:43:41 4/10
(108/2304)
Ha már az elõbb konzervatív kritikákat idéztem, íme a másik oldalról is, a The Guardian (baloldali liberális angol) lap egyik mondata:
"Túl késõ lenne már mégiscsak eladni az egészet Párizsnak?"....:-)
-csengõzoli-- 2012 júl. 28. - 10:29:46
(107/2304)
Gratulálok az MTV-nek!
Egyrészt ennyire fos logót tervezni tényleg tehetség kérdése (biztosan ez hiányzik a nézettséghez), másrészt plazma,de talán még LCD tévé tulajok is biztosan baromira örülnek ennek a fehér karikának a bal sarokban.
2012-ben senkinek eszébe sem jutnak ilyenek egy televíziónál?
4/10
-greghouse- 2012 júl. 28. - 10:24:27 4/10
(106/2304)
....olvasgatom a világsajtót (már amelyiket értem), rengeteg komment van a megnyitóról.
Egy angol (konzervatív) képviselõ ezt mondta "lefty cultural mix crap", balos, kulturális mix ..." a crap-et értse mindenki, ahogy akarja, a szlengben ürülék a legfinomabb rá).
Másik újság: "Ez a megnyitó balosabb volt, mint Kínában a pekingi."
A királyi palota nem kívánja kommentálni a megnyitót. No comment. (Ez is valami).
Harmadik komment. "Hála Istennek vége, és jöhetnek a sportolók, hogy valami érdekeset is lássunk".
És ezek mind britek.
4/10
-greghouse- 2012 júl. 28. - 10:16:34 4/10
(105/2304)
A zenei összeállítás nagyon meggondolatlan volt. Punk, ugyebár a Sex Pistolst is idézték, melynek egyik száma (kb.) azt a refrént tartalmazza, hogy "isten óvd a királynõt, és az õ fasiszta rezsimjét", hát, rendben, hogy ez is Anglia, de mikor ott van a királynõ, talán illett volna egy kis mérsékletet tanúsítani az összeállításkor.
...Paul McCartney egyszemélyes minikoncertet adott, szerintem a Beatlesbõl sokkal jobban illett volna az "give Peace a chance", csak az John Lennon, és McCartney nyilván nem vállalta. Pedig az olimpiai eszméhez jobban ment volna.
....Amit nem értek, a kórházas, ágynak álcázott gumiágyon ugrabugráló gyerekek (elég sokáig), és a két fiatal szinesbõrû "elsõ látásra szerelme" a metrón utána valami hip hop zenére táncuk egy bulin, ezek összesen vagy fél órát tettek ki...hogy mi a bánat közük van az olimpiai eszméhez, nem tudom.
...A kórházas jelenet egyes kommentelõk szerint arra célzott, hogy a világháború(k)ban mennyi embert mentettek meg a brit önkéntes ápolónõk és orvosok.
...Arra bezzeg nem céloztak, hogy Afrikában, Indiában, és a többi gyarmaton mennyit mészároltak le.
furcsa volt. És ha megvágják összesen félórára, talán életképes mûsor is lehetett volna, de ugyebár egy megynitó legyen három órás.
...Hát, az idõtartam stimmelt. a többi...
Kis túlzással, és iróniával "Vajúdtak a hegyek és egeret szültek."