10/10
Nannyfan 2007 máj. 09. - 18:06:07 10/10
(881/9721)
Sziasztok!!!
Éppen itt ugrálok örömömben mint egy nem normális!!!!!!!!!!!! :)) Rájöttem Brian hangváltásának az okára!!!!!!!!
Már régebb óta gyanítom, de tegnap és ma vált biztossá!!!
Szóval, az a nagy helyzet, hogy az esküvõs epizódok megvannak a Hallmarkról. Már tucatszor láttam ezt a két epizódot. (tiszta hangya a felvétel a nyúzgálástól). ;)
Azt akarom kinyögni, hogy az M1-es verzió nem egyezik a Hallmarkos verzióval. Tele volt a mai és a tegnapi rész is plusz jelenetekkel!!!!! Sokszor észrevettem a szövegváltozást is. Gyorsan meg is néztem a Hallmarkosat és igazam lett!! Mindenki más hangját elintézte a Master Film Digital, de ugye Czetõ Roland már nem gyerek így az õ hangját változtatni kellett. :)
A Hallmarkos verzió szerint az elõzõ résznek a kórházas jelenettel lett vége, amikor Marjorie azt mondja, hogy reméli visszajön Sully. Mi ezt ma láttuk. :)
Még mindig nem tértem magamhoz!!! :)))))
Nem gondoltam volna, hogy még meg tudnak lepni!!!!!!!!!
OLYAN BOLDOG VAGYOK!!!!! :))))))))))
eneh 2007 máj. 09. - 16:15:11
(880/9721)
Szia Veva!

Az elõzõ hozzászólások alapján látom, alaposan követed az eseményeket. Megtennéd, hogy a tegnapi (73.) részt egy picit bõvebben elmeséled, nagyon örülnék egy kicsit bõvebb összefoglalónak. Sajnos lemaradtam róla... Köszi!
10/10
Veva 2007 máj. 09. - 08:41:30 10/10
(879/9721)
Szegény Michaelát sajnáltam tegnap, mert az anyja meg az egyik nõvére mindent hangosan ócsároltak, amit láttak, még Sully új házát meg Mike kiejtését is. Ráadásul az anyja képes volt az esküvõ elõtt a lánya arcába vágni, hogy egyik világhoz sem tartozik. Erre jön Sully, s õ is csak veszekszik, és szemére veti, hogy a bostoniak szemével nézett az új házukra, és mikor fogja végre a világot colorádói szemmel látni. Pedig õ mindig megértõ volt. Igaz, Mike meg nem akarta felvenni a nevét. Akkor is borzasztó volt, ahogy szegény Mike két tûz közé került, s mindkét oldalról támadták. Ezért kár volt a kedves mamának olyan nagy utat megtennie.
10/10
szürke bagoly 2007 máj. 08. - 18:42:05 10/10
(878/9721)
<a target="_blank" href="http://www.saman.hu/cheyenneindianok.shtml" title="http://www.saman.hu/cheyenneindianok.shtml">www.saman.hu</a>

a fenti oldalon - ha érdekel valakit - találtok egy rövid összefoglalót a "sájenek" történelmérõl.
Little Big Horn-nál Custer megkapta "méltó jutalmát" , embereivel együtt .
10/10
henett 2007 máj. 08. - 17:48:19 10/10
(877/9721)
Nagy kérdések, nagy dilemmák. Én nem mentem férjhez. Bár mindig megpróbálok a jó barátja lenni, de nem sikerül. És néha olyan jó lenne õszintének lenni, mélyen a szemébe nézni és a bocsánatát kérni. Hogy aztán minden menjen tovább. Elfogadni mindent úgy ahogy a szellemek mondják, a sors akarja, ahogy a döntéseink követik egymást, és nem megbánni semmit.
10/10
henett 2007 máj. 08. - 16:55:23 10/10
(876/9721)
Drága Veva!
Leköteleztél.
És lenyûgöztél!! Ha tudok bármiben valaha is segíteni csak szólj!!:)))))))))))
10/10
Nannyfan 2007 máj. 08. - 16:26:09 10/10
(875/9721)
Szia! Üdv a fórumon! Köszönjük az infókat! Azért jó látni, hogy léteznek olyan férfiak akik nem kapnak a sorozat láttán hányingert. :) Sajnos az én környezetemben csak ilyenek fordulnak elõ. :(
10/10
szürke bagoly 2007 máj. 08. - 16:18:18 10/10
(874/9721)
......és így néz ki együtt a hat évad. (asszem csak az USA-ban és Kanadában jelent meg )
10/10
szürke bagoly 2007 máj. 08. - 15:56:39 10/10
(873/9721)
Így néz ki egy évad DVD-n
getupp 2007 máj. 08. - 15:36:25
(872/9721)
Sziasztok!
Nagyonm szeretem a sorozatot, de sajnos az elsõ pár részt kihagytam :((((
Ha esteleg meglenne valakinek az elsõ 10-15 rész nagyon örülnék ha írna egy e-mailt nekem a getupp@freemail.hu címre. A részleteket mailen beszélném meg.
Köszönöm a segítségeteket!
Üdv.: Getupp
10/10
szürke bagoly 2007 máj. 08. - 15:23:04 10/10
(871/9721)
Sziasztok Lányok !
Nem fogjátok elhinni de én "fiú" létemre (53 évesen már nem biztos ,hogy rám illik a jelzõ) is fanatikus nézõje vagyok a sorozatnak.
Annak idején a Hallmarkon néhány epizódot csíptem csak el , pont olyan részeket ahol sok indián jelenet volt.
Amikor elkezdte az MTV közvetíteni elsõsorban az indiánok miatt ültem a képernyõ elé , aztán itt ragadtam.
Ma amikor az epizodok tartalmát nézegettem , fedeztem fel hogy van ez a fórum és egyhuzamban (közben egy kis ebédeléssel ) végig is olvastam mind a 900 bejegyzést.
Nem kis teljesítmény ugye ? (mondjuk a nejem furcsán is nézett rám )Persze a sorozatot Õ is szereti.
A 380. bejegyzés körül kérdezi valaki hogy fiú nézi-e ezt a filmet. Jelentem igen !
826-os kérdésre : Hank magyar hangja-Incze József a Soproni Petõfi Színház tagja ( a Mindhalálig Beatles produkció dobosa ,jó barátom )
A szinkron az elsõ pár résznél Sully hangja Forgács Péter (ki szintén jó barátom) nekem tetszett de Selmeczi Roland tényleg nagyon jó.
Forgács Péter egyébként mégegyszer feltünt David hangjaként , mikor elõkerült mint régi völegény.
Amúgy egyébként TV-t nem nagyon nézek , mert "hivatásomat" tekintve DVD klölcsönzésbõl élek és épp elég film van a boltomban amit nem gyõzök megnézni.
"Kapacitáltam" már több kiadó vezetõjét is ,hogy ezt a népszerû sorozatot jelentessék meg DVD-n. Remélem elõbb-utóbb eredményt is elérek.
A Hallmark ad ki DVD-ket , ha összefognánk lehet , hogy ott is el lehetne érni valamit.
A DVD-ken legalább sorrendben lennének az egyes epizódok.
Bemutatkozásul ennyit az adatlapomon van egy fénykép is rólam az Illés klubban amit többedmagammal vezetek.
A kép érdekessége a nyakláncom amit Amerikából hoztam ilyeneket hord Felhõtáncos is.A melléklet is remélem sikerül egy kiválló grafika.
10/10
Veva 2007 máj. 08. - 14:57:30 10/10 Előzmény henett
(870/9721)
Még mindig nem voltam elég ügyes, mert ahogy látom a három pontot sem tudta olvasni.

A harmadik beszélgetés kezdetére már kiderült, hogy bizony vannak még régi sebek, amelyek nem gyógyultak be. Michaela számára ez az indián lány, aki iránt Sully vonzalmat érzett annak idején. Szóba jöttek mindazok, akik Mike kezét megkérték, de Sully hamarabb túltette magát rajtuk, mint a lány, aki még mindig duzzogott Catherin-en. Egyszer csak Sully-nak elege lett a folytonos szemrehányásokból, és kiment azzal a felkiáltással, hogy õ befejezte. Michaela ottmaradt, és azon töprengett, mitõl lett minden olyan zavaros.
- Sully a legõszintébb és legnemesebb ember, akit ismerek - mondta a tiszteletesnek. - Ha valaki bajba kerül, õ az elsõ, aki segít. Különleges érzéke van ahhoz, hogy hol találhat meg bennünket. Nem tudom, mibõl érzi meg, ha szükség van rá, de mindig megtudja.
Közben azok a bejátszások mentek, ahol Sully másoknak a segítségére sietett, megnyugtatta Brian-t és Matthew-t, megmentette Myra-t stb.
- Amikor beteg voltam gondoskodott rólam - folytatta Mike. Sully közben visszaóvakodott, és a templomajtóból hallgatta.
- Ha szükségünk van rá, nekem vagy a gyerekeknek, ott terem. Számíthatunk rá.
- Én is számíthatok rád - lépett be Sully az ajtón, majd átölelte Mike-t.
- Együtt minden sikerülhet! - felelte a lány, és azokat a részeket láthattuk, ahol együtt kiszabadították Táncoló felhõt, felhozták Matthew-t a bányából, és leugrottak a szikláról.
- Megmentetted az életemet - nézett rá Mike.
- Kvittek vagyunk.
- Ó, annál többrõl van szó. Te adtál nekem szabadságot. Amikor közted és David között kellett döntenem, emlékszel, mit mondtál?
Mivel Sully már nem emlékezett, mi megtekinthettük a megfelelõ részt, ahol a férfi arról beszélt, hogy Mike-nak kell döntenie, melyikük teszi boldoggá. Bárhogyan is dönt, õ elfogadja.
- Fordított helyzetben én nem voltam ilyen nagylelkû. Meg tudsz bocsátani? - kérdezte végül a lány.
Sully persze megbocsátott, sõt õ is bocsánatot kért. Ettõl kezdve a tiszteletes eltûnt a számukra, csak egymást látták.
- Mondd, miért nem házasodtunk össze korábban? - tréfálkozott Sully, s ez volt a zárómondata a filmnek.
10/10
Veva 2007 máj. 08. - 14:33:25 10/10 Előzmény henett
(869/9721)
Azok a fura jelek az elõbbiben kötõjelek lettek volna, de a gép nem tudta értelmezni. Majd most ügyesebb leszek!

A második alkalommal a bostoni jelenetek jöttek, mert Sully ott értette meg igazán, mennyire más világban nõttek fel.
- Miért nem jöttél akkor velem? - kérdezte, amikor azt a jelenetet idézték fel, ahol a vonatfülkében szerelmet vallott a lánynak.
- Megdöbbentem.
- Végre kimondtam, mit érzek irántad - sóhajtott Sully.
- A gyerekek Bostonban voltak, el kellett köszönnöm a családomtól. Azt a pillanatot választottad, amikor nem tehettem semmit.
- Azt hittem, többé sosem látlak. Féltem, hogy késõn szóltam, hogy elveszítettelek.
Következtek azok a részek, ahol nem értettek egyet, például az aszály idején vagy máskor.
- Két probléma szokott adódni a házasságban - folytatta a tiszteletes. &amp;#8211; A pénz&amp;#8230;
- Ó, errõl már beszéltünk - vágott közbe Michaela - mi a másik?
- A házastársi kötelesség&amp;#8230; Tudják, ha az egyiküknek nincsen hozzá kedve, és a másik megbántódik ezen.
- Errõl már tudunk&amp;#8230; - szólt közbe Sully.
- Tényleg??? - kapta fel a fejét Mike.
- Amikor elkezdtem udvarolni, másképp gondoltuk - magyarázta Sully.
Következtek azok a részek, ahol Michaela rendkívül tartózkodóan reagált Sully közeledésére.
- Szeretek beszélgetni - fordult a tiszteleteshez Michaela. - Egy filozófus szerint a házasság végtelen beszélgetés a reggelizõ asztalnál. Élvezni kell egymás társaságát.
- Szeretek veled reggelizni és beszélgetni, de csókolózni még jobban - felelte Sully.
- De nem mindig alkalmas rá a hely vagy az idõ - védekezett a lány.
- Azt hiszem, én mindig megérzem, ha alkalmas.
A tiszteletes közben próbált békíteni, de Mike már felhúzta magát, és kijelentette, hogy Sully biztosan másmilyen nõre vágyik, majd elvonult.
10/10
Veva 2007 máj. 08. - 14:21:59 10/10 Előzmény henett
(868/9721)
Szia, Henett. Tehát a tegnapi rész azzal kezdõdött, hogy Michaela és Sully a templomba ment, hogy a tiszteletessel megbeszéljék az esküvõt. Nem akartak hosszabb ideig maradni, mert úgy érezték, már jól ismerik egymást, nem valószínû, hogy a házasság különösebb problémát jelenthet majd. Nem hordoznak sebeket sem, amelyekért meg kellene bocsátaniuk egymásnak. A tiszteletes azonban kitartó volt, s azt javasolta, akkor arról beszéljenek, mi hozta õket össze. Megkérdezte Sully-t, miért szeretett bele Michaelá-ba.
- Elsõ pillantásra megtetszett &amp;#8211; jelentette ki Sully könnyedén.
- Michaela, emlékszik, mi jutott eszébe elõször Sully-ról? &amp;#8211; fordult Michaelá-hoz a tiszteletes.
- Azonnal belém szeretett &amp;#8211; szólt közbe Sully.
- Ez nem igaz! Nem is tudtam, mit gondoljak rólad! Nagyon segítõkész voltál, de sutának éreztem magam melletted.
- Mert az is voltál &amp;#8211; felelte Sully.
Közben a Pilot-ból játszottak be részeket, többek között azt, amikor Michaela nem tudott rendesen leszállni a lóról, és Sully figyelmeztette, hogy ha boldogulni akar, tanuljon meg járni.
- Nem hitted, hogy boldogulok! &amp;#8211; vetette most a szemére a lány.
- Dehogynem, különben sosem hagytalak volna magadra. Tudtam, hogy mindent megpróbálsz, akár butaságot is.
- Butaságot???
- Tudod, hogy milyen vagy!
- Mikor csináltam butaságot?
Ekkor jöttek azok a részek, ahol kiderült, hogy nem tud fõzni, és még sosem sepert életében. A tiszteletes közben jól szórakozott. Majd a Mérgezett víz epizód következett, mert Sully akkor azt állította, hogy a lány lassítja õt, mire Mike emlékeztette, milyen jól jött a lomnak nevezett tükör, amikor meg kellett zavarni egy Sully-ra leselkedõ kígyót. A tiszteletes úgy érezte, másképp tértek haza.
- Szerintem már akkor is tudták, hogy ez több, mint barátság &amp;#8211; jegyezte meg.
Aztán jött az elsõ csók (a szülinapi jelenet), és Mike azt mondta, hogy Bostonban egy ilyen nyilvános csók után a család elvárja, hogy eljegyezzék egymást. Sully meg nem tulajdonított a dolognak akkora jelentõséget.
- Ezt sosem értettem meg &amp;#8211; töprengett Michaela. &amp;#8211; Miért húzódtál vissza? Mert különböztünk?
- Azt mondtad, még te sem készültél fel &amp;#8211; védekezett Sully.
- Zavarban voltam, és nem akartam elõreszaladni. De csalódást okoztál.
- Elégedettnek tûntél. Mosolyogtál.
- Tudhattad volna, hogy mást akarok!
- Honnan kellett volna tudnom???
Itt ért véget az elsõ közös beszélgetés.

Mindjárt küldöm a többit is.
10/10
henett 2007 máj. 07. - 20:46:35 10/10
(867/9721)
Drága Veva!
Akarhatnék ennél többet?
Most már csak az irigykedésemmel kell megbírkoznom ("csak újra meg kell néznem"):))))))))))))))
10/10
Veva 2007 máj. 07. - 19:32:00 10/10
(866/9721)
Szia, Henett. Azért ne sírjál, a mai rész fõleg az emlékek összefoglalása volt, montázs a korábbi részekbõl. Az érdekes inkább az volt, ahogy Michaela és Sully kommentálta õket. De ha akarod, ezeket összeszedem neked, csak újra meg kell néznem a filmet. Engem az lepett meg, hogy a régiekbõl bejátszott jelenetek idõnként más szöveggel mentek, tehát a szereplõk nem azt mondták pontosan, mint korábban annál a jelenetnél. Lehet, hogy ez is az emlékezés rovására írható, és direkt így tervezték a forgatókönyvírók.
Nadera 2007 máj. 07. - 19:19:15
(865/9721)
Ez a mai rész tényleg nagyon-nagyon jó volt. A legjobb részek egy helyen.:) Most legalább azt is megtudhattuk mit is gondoltak valójában azokban a helyzetekben. Annyira gyönyörûek együtt!!
10/10
henett 2007 máj. 07. - 19:09:25 10/10
(864/9721)
Sírni volna kedvem. Lemaradtam. Pont most.
10/10
Nannyfan 2007 máj. 07. - 17:45:04 10/10
(863/9721)
Ez a mai rész még mindig isteni!!!! :) Már vagy ezerszer láttam, de még mindig végigvigyorgom az egészet! A legromantikusabb jeleneteket szedték össze. :)
Ezek után a holnapi és a holnap utáni részek lesznek a hab a tortán!!!! :)
10/10
Célia 2007 máj. 07. - 15:48:14 10/10
(862/9721)
Hát igen, Selmeczy Rolandnak (remélem jól írtam a nevét) remek, karaktares hangja van, és Õ maga is egy igen sármos figura. A Yuotube egy nagyon jó kis játszótér, érdemes benne böngészni. Hosszúhajú barátunknak pedig tényleg gyögyörû hangja van, de a "drága" látványnak sem rossz :)
És most jönnek a kedvenc részeim ezen a héten :)