Téma: Tüskevár

Ani77 2007 ápr. 18. - 15:45:43
(10/130)
Ez a globalizáció... "segédeszköz" haha :)

Igeen, írtam hogy szerintem, de nem is csak külsõre tûntek gyerekebbnek... a könyvben a Tutajos stílusa teljesen más, valahogy felnõttebb... nem ilyen kis... bávatag... de lehet h csak én nõttem fel, és minden évben, mikor elolvastam a könyvet, kicsit igazítottam rajtuk az akkori megítélésemhez :))))
rapanui 2007 ápr. 18. - 12:58:11
(9/130)
Helló:-)

"Ha akkor a mai technikával és tempóval készíthették volna el azt a sorozatot, fele olyan hosszú sem lenne. Ma már sajnos nincs ilyen lassú és szép történetmesélés, felgyorsult az életünk annyira, hogy nem is igényeljük."

Ekkora baromságot régen olvastam már, mindezt a rendôzô szájából.....

még egy idézet....
"A könyvbe természetesen bele kellett nyúlni, a regényt leginkább segédeszközként használtam."

Vajon miért kellett belenyúlni, mert Fekete István rosszabbul ír, mint Balogh György?
Mit ne mondjak: eléggé szkeptikus vagyok....

Sokkal gyerekebbnek tûnik?
Már nem azért, de ez a két új "gyerekszereplô" ránézésre is minimum 16....míg az eredeti két srác, olyan igazi esetlen, csetlô-botló 12-13 éves srác volt a valóságban is, még akkor is, ha bütyök hangját Petrik József kölcsönözte.

Igaz írtad, hogy "számomra" :)

peace

rapanui
Ani77 2007 ápr. 18. - 11:40:26
(8/130)
Itt a teljes lista:

Nagy Marcell – Tutajos
Péntek Bálint – Bütyök
Kovács Lajos – Matula
Détár Enikõ – Kengyelné (igen fontos szerep... mindegy)
Rékasi Károly – Kengyel Tanár úr
Haumann Péter – Lajos bácsi, osztályfõnök
Szacsvay László – orvos
Eperjes Károly – István bácsi
Molnár Piroska – Piri mama (a könyvben Piri mama "szikár hölgy")
Hirtling István – Tutajos apja
Nagy Enikõ – Tutajos anyukája
Pogány Judit – Náncsi néni (ez még jó lehet!)
és Csikasz szerepében Napfényvárosi-Csahos Duci (hehe)
Ani77 2007 ápr. 18. - 11:35:08
(7/130)
Eperjes, azzal a fejjel?? Jesszus :) Kovács Lajos inkább elmenne István bácsinak! :)

Találtam egy cikket, képekkel: <a target="_blank" href="http://www.magyar.film.hu/object.33e94904-12a1-4f82-acbc-a40580c46693.ivy" title="http://www.magyar.film.hu/object.33e94904-12a1-4f82-acbc-a40580c46693.ivy">www.magyar.film.hu</a> A két gyerekszereplõ (kép alapján!) jobban közelít a könyvbéli figuráikra, mint az eredeti sorozatban... annyira igyekeztek Tutajos szerepére egy gizda srácot találni, hogy sokkal gyerekebbnek tûnik (számomra), mint az igazi Tutajos... Persze kérdés, mit nyújtanak, mint színészek.

Én is mindenképpen meg fogom nézni, mióta meghallottam, hogy forgatják, nagyon kíváncsi voltam rá... Azt nem tudom, hogy fogják egy estésbe sûríteni, mindenesetre jelentõs nyirbálásra lehet számítani, a történet menetét illetõen :/
rapanui 2007 ápr. 18. - 09:09:53
(6/130)
varrjál:)
rapanui 2007 ápr. 18. - 09:05:10
(5/130)

Ezen nem veszünk össze:)

Tudod(játok) mire vagyok nagyon kiváncsi?

2005-ben elkezdték forgatni a Tüskevár "új" verzióját, akkor arról volt szó, hogy 2006 elején kerül a mozikba, aztán hatalmas nagy hallgatás lett belôle, s éppen most hozták nyilvánosságra, hogy a mozipremier 2007 szeptemberében lesz....
Ahhoz képest hogy a film 2005 ôszén már készen volt, elég szép eredmény:)
Igazi magyar tempó:)

jaaaa a szereplôk:
Kovács Lajos, Nagy Marcell, Péntek Bálint, Détár Enikõ, Rékasi Károly, Eperjes Károly, Haumann Péter, Szacsvay László, Pogány Judit, Molnár Piroska, Hirtling István, Nagy Enikõ

Tehát Nagy Marcell lesz Tutajos, Kovács Lajos Matula és Eperjes Károly játsza István gazda szerepét....erre varjál(jatok) gombot:)

Elôre ráz a hideg, de ugye én is megfogom nézni...

peace

rapanui
Ani77 2007 ápr. 18. - 08:34:11
(4/130)
De te utána olvastad a könyvet, azért az számít, mert nem mindegy, hogy készen kapsz egy figurát, vagy te alakítod ki, mindegyik után nehéz már elvonatkoztatni... A Tüskevár az egyik kedvencem, és ragaszkodom bizonyos dolgokhoz...

A film nekem is megvan, de inkább a könyvet nyüstölöm továbbra is. ;)

ZF az ZF, ez igaz, de én jobban ragaszkodtam az eredeti figurához, mint ZF-hez, bocsáttassék meg a vétkem... :)
rapanui 2007 ápr. 17. - 16:17:58
(3/130)

@junman nem azt írta, hogy a legjobb filmadaptációja egy könyvnek, hanem maga a film jó, és ebben 100%-ig egyet értek vele!

A könyvet én csak a film után olvastam, de még így sincs hiányérzetem, annak ellenére, hogy a könyvet olvasva egészen más szereplôt képzelnénk 1-2 igazi helyére.

Ani77...nekem bütyök és tutajos figurája is tökéletesnek t&amp;#251;nik, egyedül István gazda szerepére képzel el az ember egy böhöm nagy embert!
De mivel Zenthe Ferenc, Zenthe Ferenc éppen, hamar "lefogyasztottam" ôt:)

peace

rapanui
Ani77 2007 ápr. 17. - 15:20:34 Előzmény jinman
(2/130)
Én nem így látom! A Tüskevárt (a Téli berekkel együtt) évente legalább egyszer elolvasom, nagy kedvencem. A filmben egyedül a Matula figuráját találták el. Max. még Kengyelt, de a többi sehogysem passzol. Fõleg Zenthe Ferenc, mint István gazda: valahogy nem hozta a könyvbéli figurát.
jinman 2007 márc. 04. - 07:40:49
(1/130)
Szerintem az egyik legjobb magyar filmek egyike! Kevés olyan jól sikerült film van a világon, ami ennyir jól sikerült volna. A színészek, a táj, meg minden, annyira meg tudja fogni az embert, hogy utána alig tudja visszatenni a filmet a polcra :-)

szerintem...