werzsi9 2015 ápr. 24. - 14:50:42
(22091/23571)
Egy tyúk kotyog, és elhallgat az oroszlán? :-))
hanguktaekwondooo 2015 ápr. 24. - 13:26:53
(22090/23571)
vitriolos??
én??
most duzzogok

Elia, én téged csincsá csoáéjó.
erre így bánsz velem
gyengéd vagyok és figyelmes

nézd,
a kedvedért meg is tanultam
https://www.youtube.com/watch?v=1e0_4dwF9A4
hanguktaekwondooo 2015 ápr. 24. - 13:18:41
(22089/23571)
mér?
korean sztájl
ketchuppal

Otthon egész autentikus koreai hot -dogot lehet eszkábálni.

http://www.easykoreanfood.com/Korean-Hot-Dog.html

Más, mint az amerikai;
a jenkit belerakják a bun -ba
és megkülönböztetésként bulgogi hot dognak hívják
-ezt másképpen.
Az amerikai jelenlét után elszenvedett a koreai sekszi kutya egy kis külsõ hatást,
és a neve is egyszerûen hot dog lett/maradt
viszont érdemes otthon kipróbálni

sztem egyébként Uncle Ben's édes -savanyú mártással, vagy egyéb távolkeleti pl. mangószósszal is jó

hozzá rizs és komplett vacsora vagy ebéd
Min-Rin 2015 ápr. 24. - 12:10:00
(22088/23571)
Egyre gyakoribb Dél-Koreában a kétkeresõs család, és ezzel együtt egyre gyakrabban van szükség a gyermekek napközbeni õrzésére. Sokan óvodába íratják gyermekeiket, de a tehetõsebb családokban házi dadát alkalmaznak. A koreaiak között is lehet találni erre a feladatra vállalkozókat, azonban ennél lényegesen olcsóbb megoldás koreai etnikumú kínaiakat fogadni fel a munkára.
Ezek a koreai-kínai asszonyok alkalmazhatók legálisan is, de persze a többségük illegálisan, bejelentés nélkül vállalja a munkát.
Ahogy az alábbi cikkbõl kiderül, a munkaadók a gyermekeiket rábízzák ugyan ezekre az asszonyokra, de közben bizalmatlanok velük szemben, és itt elsõsorban anyagi természetû bizalmatlanságról van szó.

Érdemes elolvasni az írást:
http://koreajoongangdaily.joins.com/news/article/Article.aspx?aid=2966582
Min-Rin 2015 ápr. 24. - 11:59:27
(22087/23571)
Kis helyesbítés: a levelek írója nem a politikus apja, hanem Leslie Songnak - feltehetõleg anyai - nagyapja.
Min-Rin 2015 ápr. 24. - 11:54:59
(22086/23571)
A néhai koreai-amerikai politikus, Alfred H. Song hagyatékából származó 30 levelet adományozott lánya idén áprilisban a National Hangeul Museum-nek.A leveleket a politikus apja, az Egyesült Államokba kivándorló Kim Jang-yeon küldte haza öccsének Suwonba 1914 és 1920 között. A szövegekben a bevándorlók életének nehézségeirõl ír, megemlíti hogy pénzt küld haza, és jelzi, mennyire hiányoznak neki a szülei.
Korai bevándorlóról van szó, hiszen az elsõ koreaiak 1903 januárjában érkeztek az USA-ba. Az akkori kivándorlók a japán megszállás miatt hagyták el az országot, és éppen az akkori politikai helyzet eredményeként maradt az országban rendkívül kevés dokumentum a kivándorlókról.

http://www.koreatimesus.com/early-korean-immigrant-letters-donated-to-hangeul-museum/
Min-Rin 2015 ápr. 24. - 07:01:15
(22085/23571)
Jó reggelt!

A tojáshéj még a fenekén volt... :))
https://www.youtube.com/watch?v=8Proo83bEsM
Maryu 2015 ápr. 23. - 22:48:25
(22084/23571)
Te hot-dogot eszel a Keleti piros metróbejárattal szembeni koreai büfében?!

Ejnye....bejnye....
elia 2015 ápr. 23. - 20:40:29
(22083/23571)
csak ezek vitriolos megjegyzések ne lennének...
Min-Rin 2015 ápr. 23. - 20:13:49
(22082/23571)
Elnézést a szóismétlésekért! Kicsit fáradt vagyok... :))
Min-Rin 2015 ápr. 23. - 20:09:28
(22081/23571)
:)) Ez nagyon jó! Pár hasonlóval én is hozzá tudtam volna járulni. Majd kikeresem õket valamikor.
hanguktaekwondooo 2015 ápr. 23. - 20:03:01 Előzmény Min-Rin
(22080/23571)
A magyar-koreai rokonság evidens, Min-Rin.
Nem is értelek.
Hogy lehet ebben kételkedni.

Elég csak a bozontosabbjában kurkászni:
pl. "Kacsa csõre, itt a csürhe" /0:08/

https://www.youtube.com/watch?v=S-0KkpUxSWY
Min-Rin 2015 ápr. 23. - 20:02:09
(22079/23571)
Szia elia! A sorozatot régen láttam, bevallom, nem volt túlzottan emlékezetes, így a zenéjére sem emlékeztem míg most meg nem hallgattam. Az Uhm Tae-Woong által játszott karakter erõsen emlékeztetett dr. House figurájára. Õ egészen jó is volt, de a történettõl nem voltam elájulva.
A zene jellegzetesen mélabús koreai. :)
hanguktaekwondooo 2015 ápr. 23. - 19:50:12
(22078/23571)
na
most látom
milyen tahó vagyok.
A világér se.
Én tulajdonképpen nagyon romantikus vagyok.
igen.
Például ezt a számot megígérem, hogy eztán dalolni fogom a Keleti piros metróbejárattal szembeni koreai büfében.
rágom a hotdogot
és közben nyomom
szárángé irokké..

így jó lesz?
hanguktaekwondooo 2015 ápr. 23. - 19:40:01
(22077/23571)
könnyezem.
visongva
elia 2015 ápr. 23. - 18:35:45
(22076/23571)
Néztem a Dr. Champ-et, és ez a dal azóta is itt motoszkál bennem. Szép, egyszerû vallomás.

https://www.youtube.com/watch?v=vhj6bXm14i8

ez pedig a szövege
https://www.youtube.com/watch?v=Cm120Ak4nH0
Min-Rin 2015 ápr. 23. - 06:41:39
(22075/23571)
Min-Rin 2015 ápr. 22. - 20:08:01
(22074/23571)
Ma van a Föld Napja, amelyet Dél-Koreában is megtartanak. A Korea Times mai számában a mellékelt és elgondolkodtató karikatúrát hozta ennek alkalmából.
Min-Rin 2015 ápr. 22. - 20:04:30
(22073/23571)
Errõl Gárdonyi regénye jutott eszembe. A láthatatlan emberben - nyilván mindenki emlékszik rá - lenyilazzák Attila hûséges szolgáit. A hunokról köztudott hogy Ázsia keleti részébõl jutottak el a Kárpát medencéig. A magyarság körében a mai napig él a tudás: a magyarok és a hunok rokonok. Innen már csak egy ugrás - és minden tudományosságot nélkülözve megállapíthatjuk, a magyarok valami rokonságban lehettek a koreaiakkal. :))
Mindenkitõl elnézést kérek a fentiekért. :))

Arról azonban nem hallottam, hogy a múlt-kor cikkében valószínûsített meglehetõsen barbár szokás a magyaroknál is divat lett volna.

Köszönjük elia az érdekes beszámolót!
elia 2015 ápr. 22. - 13:21:08
(22072/23571)
Sziasztok
Mivel szeretem a történelmi témákat, gyakran böngészek a múlt-kor.hu portálon.
Ma bukkantam rá erre a cikkre, ide teszem éredekességként.

Különös emberáldozatra bukkantak a Silla királyság idõszakából
A napokban egy olyan õsi sír került elõ Dél-Koreában, amelyben egy férfi és egy nõ egymáshoz egészen közel feküdt. Bár azt hihetnénk, egy újabb szerelmespár közös nyughelyét sikerült feltárni, a felfedezés messze nem olyan romantikus, mint elsõre tûnik: a férfit a nõ halála miatt áldozták fel, hogy egyszerre temethessék el õket.
A földbõl és kövekbõl készült, 5-6. századi temetkezést Dél-Korea Észak-Kjongszang tartományában, a Szöultól 370 kilométerre délkeletre található Kjongdzsu (nyugaton Gyeongju) városában tárták fel. Gyeongju egykoron a Silla királyság (i.e. 57-i.sz. 935) fõvárosa volt, leginkább aranydíszeirõl és gyönyörû buddhista templomairól vált híressé. A városhoz olyan világörökségi területek tartoznak, mint a Seokguram-barlang, a Bulguksa templom, a Kjongdzsu Történelmi Körzet vagy Yangdong.
A dél-koreai kulturális örökségvédelmi intézet régészei szerint a lábcsontok és a fogak vizsgálata azt mutatja, hogy az egyik csontváz egy, a harmincas éveiben elhunyt nõhöz tartozik, akit aranyfüggõkkel és -lapokkal díszített övvel helyeztek örök nyugalomra, továbbá jádéból készült zöld ékszereket és gyöngyökbõl fûzött nyakláncot viselt. A férfit - aki feltehetõen fiatalabb volt a nõnél - hozzá közel temették el, olyannyira, hogy fejük összeért.
A temetkezés másik helyiségében a régészek egy kardot, egy agyagedényt és lószerszámokat találtak, amelyekrõl úgy gondolják, hogy a nõé voltak. A történelmi forrásokból arra lehet következtetni, hogy az elhunyt egy kardforgató nemesasszony volt, aki történetesen lovagolt is; ez nem merész feltételezés, hiszen a Silla királyság idején a nõk a társadalom megbecsült tagjai voltak, sokuk pedig magas társadalmi rangot viselt, ráadásul három Silla-uralkodó is a szebbik nem tagjai közül került ki.
A kutatók feltételezése szerint a temetkezés a nõ számára épült, s mivel nincs olyan sírlelet, amely közvetlenül a férfival hozható összefüggésbe, õt valószínûleg feláldozták. A dél-koreai JoongAng Daily címû napilapnak nyilatkozva az egyik szakértõ arról beszélt, hogy nem ez az elsõ eset, amikor egy férfi emberáldozatot találtak egy nõi sírban, ám korábban ezek a csontvázak a sírmellékletet õrzõ helyiségben kerültek elõ. Lee Han-szang, a Daejeon Egyetem professzora úgy véli, hogy a férfi a nõ szolgája, esetleg a testõre vagy szeretõje lehetett.