offtopic
könnycseppek 2008 dec. 16. - 07:54:53
(8471/12971)
"Miért nem szereted a reunion-t?"
Igazából amiatt,a mit Te is mondtál: valahogy nem érzem igazán helyénvalónak egy férfi-nõ kapcsolatra, még akkor is, ha valójában nagyon pontosan kifejezeti a lényeget. Meg általában elõnyben részesíteném ilyenkor a magyar megfelelõt;-) Ez nem azt jelenti, hogy az angol ellen vagyok, sõt, mert néha kifejezetten jó használni, meg pl. az utalásoknál egyértelmû lehet, sõt még vicces is;-), e spec. ebben az esetben a magyar megfelelõ még kevésbé ideillõ és hosszú is.
A chemistry is ilyesmi (rímek, yee!:-D), de arra meg pláne nincs sztem még igazán jó szó magyarul:-)
10/10
sarahangel 2008 dec. 16. - 02:24:48 10/10
(8470/12971)
Még talán a bizsergés szót tudnám említeni. Ez a televíziós chemistry olyasmi, hogy érzed a képernyõn/monitoron keresztül is a köztük lévõ vibrálást, megérint valami és bizsergést érzel. ;)
10/10
sarahangel 2008 dec. 16. - 02:21:28 10/10
(8469/12971)
Azt a zenét én is nagyon szeretem, meg a bevonulás is okés nekem is. ;)

Az is rendben van, hogy mások baja elõbbre való Neki, mint a sajátja, de ez akkor sem esett jól, hogy felhasználta a haláleset tényét a szökésre.

Hajszálpontosan én sem emlékszem Michael reakciójára Bellick-kel szemben, csak arra, hogy olyan nem jól jött le.
swyngi 2008 dec. 16. - 01:50:59
(8468/12971)
Jah, én értettem, h hogy értetted,(Rachel:tudják, h mi tudjuk:)) és emlékszem, amikor errõl beszéltünk. A vonzalomban állapodtunk meg asszem, de valahogy én még annál is többnek érzem.
swyngi 2008 dec. 16. - 01:48:36
(8467/12971)
Hát nekem is elment volna, meg szerintem neki is elment egy kicsit, csak erre talán nem volt annyi idõ, h ezzel foglalkozzanak. Bár nekem az a kerítéstõl való "bevonulás" meg az alagsorban való sírás teljesen rendben volt...fõleg azzal a zenével.
Más kérdés, h a csirkelábas szitu nekem sem tetszett, bár ott nem igazán tudjuk, h mennyi idõ telt el a kettõ között, és neki ott LJ életét kellett szem elõtt tartania, és hát ugye, mások baja neki elõbbre való, mint a sajátja. De mindenesetre már elhatároztam, h újranézem ezt az évadot, mert mindig elõjön vmi, amire nem emlékszem pontosan, most pl Michael reakciója Bellick szavaira.(csak kapnám már vissza a dvd-met).
10/10
sarahangel 2008 dec. 16. - 01:41:44 10/10
(8466/12971)
Ezt úgy értettem, hogy én is tudom, hogy a chemistry elsõdleges jelentése a kémia,
azt viszont nem tudtam, hogy férfi és nõ közti kapcsolatra is szokták használni, és éppen ezért gondolkodtam azon itt még jóval múltkor, hogy mi is lehet a helyes magyar szó a chemistryre ebben az esetben, és a vonzalom meg a vibrálás jutott eszembe.
10/10
sarahangel 2008 dec. 16. - 01:33:59 10/10
(8465/12971)
Hát mondjuk megértem, hogy nem tettek bele egy idegösszeomlást, mert akkor megállt volna az egész sorozat. Nekem mondjuk a helyében az élettõl is elment volna a kedvem, az tuti. Persze nem kérdõjelezem meg, hogy szerette, hanem 'ráfogom' a forgatókönyvírókra az egészet, hogy így azért mégsem volt jó/hihetõ (legalábbis nekem), hogy ennyire nyugodt tudott maradni. ;)
swyngi 2008 dec. 16. - 01:20:43
(8464/12971)
Denemám:)
Ájj, tényleg, az is egy nagyon jó jelent volt, nem tudom, hányszor láttam ezt a filmet, de aztmindig megkönnyezem.
Én viszont itt a legvégére(?) gondoltam, amikor a házukban vannak, és Judah felmegy a lépcsõn hozzájuk. Akkor már meggyógyultak. (Viszont akkor tévedtem, és köszi, h rávilágítottál, mert tényleg a völgyben volt az elsõ találkozás. Ez úgymond a gyógyulásutáni elsõ találkozás volt, és akkor mégsem párhuzam. Bár a szájfogás megvolt:)))
swyngi 2008 dec. 16. - 01:14:46
(8463/12971)
Néha én is eltévedek, de mivel félek a spoilerektõl, ezért nem túl gyakori.
Hátjah, a chemistrynek a legkézenfekvõbb fordítása a kémia:) Elég hihetetlen logika kell hozzá:), de azért jóval többet takar szerintem.
swyngi 2008 dec. 16. - 01:12:24
(8462/12971)
Ehhez én csak egy apróságot fûznék hozzá, hogy a 3. nekem sem a kedvencem, és igazából ebben van a legtöbb olyan momentum, ami már kicsit feledésbe merült(lsd: Linc lelõtt valakit), de Michael reakciójával kapcsolatban nekem nem hiányzott egy "idegösszeomlás". Tudom, Te sem így értetted, de szerintem egy felnõtt ember azért képes megélni egy ilyet. Nem mondom, h feldolgozni, vagy akár "épp ésszel" kibírni, de tud együtt élni vele, és szerintem pont a karakter milyensége miatt nem lett volna helyénvaló mondjuk egy elmeállapotromlás, vagy valami hasonló.
Enamor 2008 dec. 16. - 00:19:11 Előzmény swyngi
(8461/12971)
Ha nem baj, hogy közbevau :)) az a jelenet Ben Hurban azért is volt nagyon megható, mert a leprások völgyébe ment a huga és az anyukája után, és úgy ölelte magához a hugát, hogy leprás volt, és nem érdekelte az sem, hogy elkaphatja. Tényleg hasonló a jelenet, nekem magamtól nem is jutott eszembe, pedig nagyon sokszor megnéztem már azt a filmet is.
10/10
sarahangel 2008 dec. 16. - 00:10:29 10/10
(8460/12971)
Oké, akkor köszi. :)

Én sok oldalt szoktam látogatni, de általában csak olvasok, írni meg én is ide szeretek, mert ahogy mondod, itt tényleg jó a társaság. :) Aztán amiket máshol olvasok, azt meg jól meg szoktam ide írni, ahogy már biztos tapasztaltátok. :D:D

Pl. ha már chemistry, az egyik oldalon láttam, hogy használják a kémia szót, szóval
úgy látszik, ez is megfelelõ fordítás.
10/10
sarahangel 2008 dec. 16. - 00:02:16 10/10
(8459/12971)
Rémlik, mintha lett volna valami interjúban vagy cikkben is. De az biztos, hogy a rajongók is így szokták emlegetni. ;)
10/10
sarahangel 2008 dec. 15. - 23:46:04 10/10
(8458/12971)
Igen, a nyögõs sóhajnak is örültem, még jó, hogy mondtad, na meg a mezítlábas dolognak is, ahogy azt már beszéltük Nálad is (utóbbira egyébként lehet, hogy sokan értetlenkednének, hogy ugyan miért olyan érdekes nekem, hogy mezítláb van :D). ;)

PB 3x06

Ezt is beszéltük már korábban, a gyászolós jelenetet, hogy elsõre nekem sem jött jól le. Aztán megbeszéltük, illetve félig-meddig sikerült meggyõznöd (még ha nem is ez volt a célod ;)), hogy nem volt az rossz, mert nem a valós idejét mutatták, illetve a Linc-kel való hasonlatot meg én hoztam elõ más oldalakról, hogy azért mégiscsak más volt a gyászuk, ha összehasonlítjuk a Veronicás esettel. ;) És igen, a törés-zúzás meg a sírás rendben volt. :)

Viszont bevallom, az még mindig nem tetszik, ami utána következett - konkrétan az ál-csirkelábazós esetre gondolok, amiket ott elmondott, aztán utána kiderült, hogy azt nem is gondolta komolyan, hanem felhasználta azt a tényt, hogy S. meghalt, a szökésre... mivel itt a lényeg az, hogy tényleg elhitte/úgy tudta, hogy meghalt... és ez nem olyan, mintha viccet csinálna ezzel a halálából vagy megsértené az emlékét?

Nem tudom, vajon mások is erre gondolhattak azalatt, hogy 'rögtön tervet kovácsolt az egészbõl', mint én?

Aztán mikor utána odament Whistlerhez, már egész nyugodt volt, és olyan érzésem volt, hogy mindjárt elmosolyogja magát. Meg ahogy Bellick-nek reagált, az sem nagyon tetszett, ráadásul az a szomorú, hogy abban a jelenetben Bellick tûnt az õszintébbnek (ezzel tuti nem fogsz egyetérteni ;)). És ezeknél a tetteknél én azt éreztem, hogy annyira nem 'májkülösek'.

Még az is elég furcsa volt nekem, hogy mikor a kerítésnél találkozott Gretchennel, illetve legelõször a kínzásnál, olyan nyugodt tudott maradni. Meg az a félmosoly az utolsó részben... kicsit olyan hatást keltett bennem, mintha azt mondaná, 'ha bosszút állok Rajtad, azzal kvittek leszünk', holott nem, nem lennének kvittek.

Szóval én az ilyenek miatt nem szeretem a 3. évadot. :(

Egyébként szinte biztos vagyok abban, hogy IGAZIBÓL tényleg (ideg)összeomlás lett volna a dologból, egy ilyen kaliberû férfitól, meg azok alapján, ami lejött a MiSa szálból. Szóval én úgy éreztem meg most is úgy érzem, hogy ez nem lett rendesen kidolgozva, csak aztán a 4. évad feletti örömöm miatt túltettem magam ezeken, a 3.-at megpróbálom semmisnek tekinteni, és az egészet úgy nézni, hogy ami az elsõ két évadból lejött, azalapján nincsenek kétségeim. ;)

Amúgy még az volt nekem fura - bár lehet, hogy már mondtam - , hogy mikor megkapta S. fényképét, ott mintha jobban kiborult volna, mint a halálhírre.

Persze az is igaz, hogy a többi halálesethez képest még mindig ez kapta a legnagyobb hangsúlyt/figyelmet, meg a végén csak elindult M. bosszút állni, de azt a részét szerintem nagyon elszúrták, hogy könnyen/hamar túltette magát az egészen - legalábbis látszólag...

Különben mikor megláttam anno a fejrepuszis jelenetet, akkor úgy éreztem, hogy ezzel kárpótolni tudnak mindenért, mert abból meg pont az jött át, hogy mennyire fontos M.-nek S., és mennyire nem mindegy, hogy él-e vagy hal-e.

Ez a kép, amit betettél, meg az arckifejezés rajta tetszik amúgy, hihetõ. Jajj, csak az a csirkelábazós eset ne lett volna, nekem az húzza le az egészet. :S
10/10
sarahangel 2008 dec. 15. - 22:24:32 10/10
(8457/12971)
Az "I might have a crush on You" mondatra gondoltam. Vagy nem érezted furcsának? Igaz, azt is mondtad már korábban, hogy nem tartod bajnak a flörtölést. ;)
swyngi 2008 dec. 15. - 22:01:12
(8456/12971)
Akkor kicsit túlmagyaráztam:) Közben amúgy eszembe jutott, h Te már nagyon régen láttad, ami nem azt jelenti, h elfelejted a sztorit, hanem h elhalványulnak a részletek(bár kinek mi a részlet).
Na megint egy sorozat, amibõl még egyet sem láttam, úgyh ehhez most nem tudok hozzászólni, bár a lényeget értem, h halottnak véli a szerelmét, aztán kiderül, h mégsem(itt a párhuzam), de nem ért fel a MiSához.
Miért nem szereted a reunion-t? Mondjuk nekem az unio szóról tuti nem ez jutna eszembe, meg a semmibõl biztos nem jutna eszembe egy férfi-nõ kapcsolat részletére használni, de hamár vki kitalálta..:)
Jaja, láttam(bár koszos volt a szemüvegem;)), és mostmár képben is vagyok, csak én vmiért mégis a szó szoros értelmére gondoltam, azért nem tudtam, h mire érted. Nekem is nagyon rendben volt, bár a képzeletbeli jelenetrangsorban mégis "csak" a középmezõnyben van...dehát ez van...nagy a konkurencia:)))
swyngi 2008 dec. 15. - 21:47:55
(8455/12971)
Ugyan, pont múltkor Veled mondtuk Könnycseppeknek, h ez nem is közbeszólás, pláne nem ugatás:)
Azért kérdeztem amúgy, mert máshol még nem láttam, bár nem is gyakran mozgok más helyeken(máshol nem ilyen tökéletes a társaság;)))
Köszi a választ amúgy.
A chemistry nekem is nagyon tetszett, meg tetszik is. Tipikusan olyan szó, aminek nem nagyon van magyar megfelelõje, legalábbis nem egy szóban.
könnycseppek 2008 dec. 15. - 21:09:48
(8454/12971)
Hihi, most látom, hogy Te is leírtad;-)

Az interjúkat akkor lehet, hogy csak én képzeltem...:-)
könnycseppek 2008 dec. 15. - 21:08:10 Előzmény swyngi
(8453/12971)
Ahhhaaa, arra emlékeztem, hogy halottnak hiszi a családját, de arra már nem, hogy konkrétan hogyan zajlott az elsõ találkozás. Ezért nem tûnt fel a párhuzam. Pedig az ugyebár...;-)

Ha már párhuzam: a Smallvilleben is volt egy rész, amikor Clark halottnak hiszi Lanát (persze ez azt hiszem többször is volt) és egyszercsak Lana megjelenik a pajtában. Hááát össze sem bírtam hasonlítani a MiSa-jelenettel (jó lenne, ha meglenne a rész, lehetne illusztrálni és/vagy egymás mellé tenni;-)). Szóval Clana esetében erõsen hiányérzetem volt, pedig Clarkot (Tomot) is csípem;-)

A reunion-t igazából nem is szeretem használni, de most ez volt a legrövidebb;-) Egyébként pedig nem is tudom, honnan ered, majdnem mindenhol ezt láttam-hallottam, mintha még Went is és/vagy Sarah is így emlegették volna valamelyik interjúban.

Az ilyeneknél a 'mondani' volt idézõjelben, mert igazából, ahogy mondod, egy szó sem hagnzott el, szóval a tettekre, mozdulatokra gondoltam, különös tekintettel arra, hogy megfogja a fiú a lány fejét, megsimogatja az arcát, a száját, egy kis csók, és egy hatalmas ölelés....... :-)
könnycseppek 2008 dec. 15. - 20:54:03 Előzmény sarahangel
(8452/12971)
PB4x01

Óigen, emlékszem, hogy elég sokat beszéltünk errõl a jelenetrõl. És miylen jó volt, már csak azért is, mert pl. a nyögõs-sóhajt meghallottad;-)

PB 3x06
Azt én is olvastam máshol, hogy kiakadtak azon, hogy Michael alig bánkódott, inkább "rögtön" egy tervet kovácsolt az egészbõl. És igen, már akkor is azt mondtam, hogy egyrészt ebbõl is látszik, hogy tényleg nem csak Sara miatt csinálta az egészet, másrészt hogyne bánkódott volna, mikor az arcára volt írva minden és mikor láthattuk volna máskor törni-zúzni egy olyan Michaelt, aki mindent visszafojt, mindig inkább nyugodtságot mutat, még a fizikai fájdalmakat is szinte hang nélkül tûri...?...
és még sírt is...