Programkereső

Jön, jön, jön..., de most tényleg?

The Art of Banksy: Without Limits

Tesla Loft, február 1-től

Először Budapesten! Isztanbul, Amszterdam, Antwerpen, Melbourne, Auckland, Toronto, Berlin, Bukarest, Kolozsvár és Párizs után végre Budapesten is láthatunk Banksy, a földkerekség legismertebb graffiti művészének világát bemutató kiállítást. Az ART OF BANKSY mintegy 70 művön keresztül mutatja be az “ismeretlen zseni” művészetét a Godot Kortárs Művészeti Intézet szervezésében, február 1-től a Tesla Loftban (1075 Budapest, Kazinczy u. 21.)

godot-ra várva

Király Gábor: Föld, amely kívül van a városon

Godot Galéria, február 1-ig

A Godot Galéria 2020-as kiállítási évét januárban Király Gábor festőművész tárlatával indítja, aki első alkalommal mutatkozik itt meg. A Föld, amely kívül van a városon című egyéni kiállításán olyan műveket tár a közönség elé, amelyeken felfedezhetőek a Király Gábortól ismert irreális művészi világ sajátos jegyei, ugyanakkor ezen belül is egy témájában elkülönülő, összetartó válogatást mutat be a legújabb alkotásokból.

Állandó kiállítások Budapesten

Látványraktár
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Kultea - Budapest
Vurstli
Holnemvolt Vár - Budapest
CodeEx
Reneszánsz Panoptikum - Budapest
Eszmélet
József Attila Emlékhely - Budapest
Elágazások
Erdős Renée Ház - Muzeális Gyűjtemény és Kiállítóterem - Budapest
A ló
Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár (MMGM) - Budapest
Mobileum
Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum - Műszaki Tanulmánytár és Raktár - Budapest
Szoborpark
Memento Park (Szoborpark Múzeum) - Budapest
Erdészet
Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár (MMGM) - Budapest
Reklámtáblák
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Kultea - Budapest
Kézi
Doblo Wine Bar - Budapest
FeHoVa 2019.
Hungexpo Budapesti Vásárközpont - Budapest

Jegyajánló

várfok galériák

Rozsda Endre: Mindenkinek van saját álma

Várfok Galéri, február 8-ig

Rozsda Endre Mindenkinek van saját álma című nagyszabású egyéni tárlata zárja a Várfok Galéria idei kiállítási programját és egyben felvezeti a Galéria 30. születésnapját ünneplő, 2020-as jubileumi évadot.

Nemes Anna: Nyitott testek

Várfok Projekt Room, február 8-ig

A Várfok Project Room idei kiállítási programját Nemes Anna Nyitott testek című kiállítása zárja, ami a művész legújabb munkáit mutatja be.

víziváros

Osgyányi Sára, Schnedarek Réka, Papageorgiu Andrea: Átszűrődő bizonyosság

Vízivárosi Galéria, január 30-ig

"Ez a cím egy közös tapasztalásunkra utal, egy olyan jelenségre, amire figyelmet fordítunk, mert erőforrása az életünknek és inspirációját, témáját adja a festményeinknek. A felfogható valóság részei, jelenségekkel írhatók le, egy részük, amit magunk körül látunk, a fizikai világunk eseményei, egy másik része a belső megéléseink bonyolult halmaza. Ebben el lehetne veszni, ha nem jönne valami titokzatos módon egy rendelkezésre álló segítség, amit bizonyosságnak neveztünk."

szemezgess!

Leginkább kék

M Galéria, január 30-ig

Sápi Marcell  öt éve foglalkozik modern, absztrakt festmények, képek készítésével. A kezdetektől nonfiguratív alakokat rajzolt, ebben gondolkodott. Képeinek készítését vízfestékkel kezdte papírra, majd rövid idő után az akril festék következett, amivel már vászonra dolgozott. Ezt váltotta a művészgyanta két évvel ezelőtt. A képek olyan epoxy gyantával készülnek, amit művészeti célra fejlesztettek ki.

Metzing Eszter: Please Come In

HybridArt Space, február 9-ig

A PLEASE COME IN egy sajátos utazásra szóló meghívó, ahol betekinthetünk egy számunkra teljesen idegen ember életébe hímzésbe öltött pillanatképek, álomtöredékek, gyermekkori emlékfoszlányok formájában. Az utazás pedig velünk és bennünk kezdődik, attól függően, hogy a képeket nézve mennyire vagyunk képesek elmerülni az adott pillanatban saját magunkban. És ha igen, egyáltalán tudunk-e róla?

"Vigyázat, csalok!"

Pásztói Múzeum, március 13-ig

Rodolfo legendássá vált mondatával a figyelemfelkeltésen túl arra a paradoxonra hívta fel a figyelmet, hogy minden csak illúzió. Ami csodának tűnik, csak az ügyes kezű bűvész mutatványa, aki nemcsak a tárgyaival játszik, hanem velünk, a nézőkkel is.

Rubens, Van Dyck és a flamand festészet fénykora

Szépművészeti Múzeum, február 16-ig

A kiállítás legfőbb célkitűzése a saját és a kölcsönzött művek révén bemutatni Peter Paul Rubens művészetének kiemelkedő kvalitását és az egész korszakra gyakorolt meghatározó, rendkívül erős hatását, valamint az ebből és emellett kibontakozott sokrétű, stilárisan és tematikailag egyaránt gazdag 17. század flamand festészetet. Fontos szempont az is, hogy a budapesti tárlat ráirányítsa a figyelmet a két régió – Dél-Németalföld és Magyarország – gazdag múltra visszatekintő kulturális kapcsolataira, mely folyamatok egyik kulcsfigurája Lipót Vilmos főherceg volt.

még van pár nap...

Gross Arnold 90 - A művészet kertje

Széphárom Közösségi Tér, január 31-ig

A kiállításon Gross legjellemzőbb témakörei szerint csoportosítva jelennek meg legismertebb kompozíciói. A tárlat középpontjában a Karácsony és a Játék áll. Gross maga is örök gyermek volt, aki nem csak játékos rajzain, hanem a valóságban is imádott játszani. Ezért a tárlat a művek mellett megidézi jellegzetes tárgyvilágát, a képein is megjelenő karácsonyfa körül zakatoló kisvasúttal. A játék mellett másik visszatérő témája az erdélyi otthon megidéző kert és műterem. Képein olykor maga a kert válik műteremmé, és a műterem pedig álomszerű csodavilággá.

Amerigo Tot, a szobrászat magyar James Bondja

Picasso a példaképének tekintette.

Teszt: hol egy finom olívabogyó?

Tizennégy terméket kóstoltunk végig, hátha rálelünk, de csak részsikereket értünk el.

Ne szégyenítsétek meg azokat, akik gyógyszert szednek a lelki nehézségeik miatt!

Fontos levél egy bipoláris zavarral diagnosztizált nőtől. Olvasd el te is!

Parno Graszt nagykoncert
2020. február 14., 20:00, MÜPA Parno Graszt nagykoncert

Vendég: Ferenczi György

Jegyvásárlás