Programkereső

✰ HÍREK ✰ KLIPEK ✰

Koncertek mostanában

DJ Balance
jan. 20. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest
Vodku fiai
jan. 21. 18:00 - Erzsébet téri Művelődési Ház - Mór
Jazz Kedd
jan. 21. 20:00 - Vittula Klub - Budapest
Open Mic
jan. 22. 20:30 - Mika Tivadar Mulató - Budapest
Wannabe
jan. 24. 23:30 - A38 Hajó - Budapest
Tudósok
jan. 25. 20:00 - Petőfi Kultúrtér - Székesfehérvár
DJ Balance
jan. 26. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest

Jegyajánló

+ ELŐZETES +

Január 20., hétfő

LUX:NM: Anamorphoses

BMC - Koncertterem, 19:30

„A 2020-as Átlátszó Hang Fesztiválon zenei munkánk teljes spektrumát szeretnénk bemutatni. Ebben a munkában társunk volt számos zeneszerzőnő, akik mind nagyon önálló zenei nyelven alkotnak." (LUX:NM)

Budapesti Fesztiválzenekar, vez.: Marek Janowski, km.: Benjamin Beilman (hegedű)

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyt., 19:30

A hegedűversenyek fejedelme és egy gyógyulás zenei kivetülése – Beethoven és Schumann remekműveit a német zenei repertoár egyik legavatottabb karmestere, Marek Janowski vezényli a BFZ élén.

Január 21., kedd

Evija Vebere (LV)

Szimpla Kert, 20:00, ingyenes!

Riga. Ahol a számunkra legerősebb előadók élnek. A baltikum megőrzi hétköznapjaiban az avantgarde világát. Evija zenéje, világa, valami olyasmit mutat meg, amit mi csak nagyon belül érzünk, és csodálkozunk, hogy ő ilyen nyíltan elénk tárja.

Bródy János: Tudod, én ott voltam

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyt., 19:00

Bródy János Az Illés szekerén és a Ráadás című lemezek sikere után most új zenekarával készül Budapest legjobb akusztikájú hangversenytermében egy különleges koncertre, amelyen dallamokban őrzött közös emlékeinket idézi fel.

Január 22., szerda

Sebő-együttes: Nyolc századoknak vérzivatarja közt

Eötvös10, 19:00

A Sebő-együttes koncertje és táncháza magyar népzenével, énekelt versekkel, Sebő Ferenc szerzeményeivel és feldolgozásaival.

The Great Tour feat. Sabaton, Apocalyptica, Amaranthe

Papp László Budapest Sportaréna, 19:00

The Great War címmel július 19-én jelenik meg az új Sabaton album, amelynek borítóját ezúttal is Sallai Péter készítette. A 2016-os The Last Stand lemez folytatása egy konceptalbum lesz, a csapat 20 éves jubileumára jelenik meg, a témája pedig az első világháború.

Rotten Sound (FIN)

Dürer Kert, 20:00

Immáron harmadik alkalommal jön hozzánk a finn grindcore pionír Rotten Sound. Ezúttal egyedül látogatnak el a Dürer kertbe, hogy a tavalyi "Suffer to Abuse" mellett még jó pár számot eldaráljanak mindannak, aki ellátogat ezen az estén a Dürerbe. Hazai részről a grindcore / punkban utazó Jack, és a d-beat nagyágyúi. a Mass Reaction melegíti be az estét.

Mitsoura

Marczibányi Téri Művelődési Központ, 19:00

A Mitsoura a kétezres évek legkarakteresebb magyar world-music/etno-electronic zenekara volt, melyet mindig is az egyedülálló megközelítés, különleges hangzás és művészeti komplexitásra való törekvés jellemzett.7 év szünet után, ezúttal új formációban tért vissza a zenekar az itthoni zenei életbe.

Január 23., csütörtök

Philippe Jordan és a Bécsi Szimfonikus zenekar

Zeneakadémia, 19:30

Bécsi együttes előadásában Beethoven-szimfóniákat hallani – ez mindig autentikus és egyszersmind különleges élményt ígér, a Bécsi Szimfonikus Zenekar koncertjét Budapesten ráadásul korunk egyik legkeresettebb és legizgalmasabb karmestere dirigálja.

The Carbonfools lemezbemutató

A38 Hajó, 20:00

Megjelent a The Carbonfools hetedik nagylemeze, amely a Carbonsun címet kapta. Az előző lemezükhöz hasonlóan, most is készült egy magyar nyelvű dal is, „Mindent eltakar” címmel, amihez rögtön forgattak is egy klipet. Most pedig jön a lemezbemutató!

Január 24., péntek

Micheller Myrtill – The Great American Swingbook

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyt., 19:30

Hosszú évek után Micheller Myrtill újra a klasszikus jazz, a swingkorszak számára legkedvesebb dalaiból válogat egy csokorra valót, amelyben egy jazzkvartett kíséri majd, meglepetésvendégek közreműködésével.

Dés László: Dalok egy zongorával

Óbudai Társaskör, 19:00

"Egyedül ülök egy szobában a zongoránál, és írom a dalt. Amikor úgy érzem, megvan, akkor elkezdem felöltöztetni, mindenféle hangszereket képzelek hozzá, hogyan is szólal majd meg, amikor kilépek vele a közönség elé." Dés László

Syrius Emlékzenekar és Pataki László

Muzikum Klub, 20:30

Az Elhallgatott Zenekarok koncertsorozat első fellépője a magyar progresszív rockzene legkiemelkedőbb együttese, a legendás Syrius együttes. Zenéjüket a Syrius Emlékzenekar fúvósokkal kiegészülve szólaltatja meg, hozzájuk csatlakozik az eredeti Syrius alapító tagja, a billentyűs, zeneszerző Pataki László.

Eelke Kleijn, Miss Melera

Cinema Hall Budapest, 23:00

Eelke Kleijn hihetetlen népszerűségének köszönhetően minden bulija teltházas itthon és minden alkalommal hosszú szettekben fejti ki előttünk az elképzeléseit az elektronikus zenét illetően. Most csavartunk még egyet a történeten és meghívtuk Eelke amszterdami jó barátját, Miss Melerat. Kettejük B2B szettjeiről ódákat zengenek a népek a világon, egyszerűen pazar, amit csinálnak a DJ pult mögött.

Január 25., szombat

B. A. C. H. C koncert - Zeneművek C hangnemben - Anima Musicae

Óbudai Társaskör, 19:00

A Bach-család zeneszerzőtagjainak műveiből összeállított műsor reflektál a saját maguk által is oly gyakran használt zenei-névbeli párhuzamra: a B-A-C-H hangok a koncert kiinduló harmóniai alapját is jelentikd. A felcsendülő zenéket Dinyés Soma zenetörténeti érdekességekben bővelkedő, rövid bevezetői tagolják.

Napfonat lemezbemutató, Meszecsinka

Fonó Budai Zeneház, 20:00

Egység, kör, több szólam, ritmus, összhang, figyelem, mélység, lágy és sokszínű nőiesség... 2020 tavaszára várható a népdal feldolgozásokat, versmegzenésítéseket és saját dalokat tartalmazó bemutatkozó albumuk.

Superflake

Akvárium Klub, VOLT Lokál, 20:00

A Superflake név mögött Fodor Máriusz áll, aki korábban a Magashegyi Underground, és Kaukázus zenekarokból ismert. A 2020 januárjában megjelenő első, Tumor című nagylemez Európa több pontján készült, és az elektronikus, progresszív és kísérletező stílus jellemzi.

Bladerunnaz pres.: It’s a Gee Thing!

Akvárium klub, NagyHall, 23:30

Line up: Macky Gee (UK), ANNIX (UK), Original Sin (UK), Jack The Ripper UK, Used (BE), 2N

Január 26., vasárnap

Radikális Eklektika - TÉR/FILM/ZENE - Születésnapi koncert Rajk Lászlónak

FUGA, 18:00

Közreműködnek barátai: Bali János, Bárdos Deák Ágnes, Borbély László, Dargay Marcell, Hobó, Igali Csanád, Kamondy Ágnes, Kéringer László, Kincses Margit, Pétery Dóra, Rajk Judit, Selmeczi György, Víg Mihály és felvételről Zsigmondy Ágnes, Kolinda

Gradus Ad Publicum a Wijnands-családdal

Marczibányi Téri Művelődési Központ, 19:00

"Egy igazi családi muzsikálós estére hívjuk Önöket! Három különösen tehetséges muzsikus leánytestvér az édesanyjukkal társul, és végigkalandozzuk velük a 19-20. század komoly és könnyed zenetörténetét. Rengeteg meglepetést tartogatnak tarsolyukban, a közönség sem érezheti majd passzívnak magát."

Amerigo Tot, a szobrászat magyar James Bondja

Picasso a példaképének tekintette.

Teszt: hol egy finom olívabogyó?

Tizennégy terméket kóstoltunk végig, hátha rálelünk, de csak részsikereket értünk el.

Ne szégyenítsétek meg azokat, akik gyógyszert szednek a lelki nehézségeik miatt!

Fontos levél egy bipoláris zavarral diagnosztizált nőtől. Olvasd el te is!

Parno Graszt nagykoncert
2020. február 14., 20:00, MÜPA Parno Graszt nagykoncert

Vendég: Ferenczi György

Jegyvásárlás