Éretlenségi

Bakancslistához adom
Booksmart
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai vígjáték, 105 perc, 2019

Értékelés:

67 szavazatból
Szerinted?

Amy és Molly legjobb barátnők és rém szorgalmas tanulók. Iskolaéveiket végiggürcölték a jó eredményekért, ennek köszönhetően biztatóbb jövő előtt állnak, mint folyton bulizó társaik. Ám a diplomaosztó előtti este a két elválaszthatatlan, rendszerezett életű lány egyszeriben rádöbben, hogy totálisan kimaradtak a szórakozásból. Hogy bepótoljanak négy évnyi nem-partizást egyetlen éjszaka alatt, őrült kalandra vállalkoznak, amihez nem lehet elég éretlennek lenni.
Bemutató dátuma: 2019. május 30. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
sexykex máj. 05. 07:40:10 3/10
A film alapján a mai fiatalok legnagyobb gondja a megfelelő nemi identitás és szexuális irányultság megtalálása. Bizony nem könnyű kiválasztani, hogy leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek, queerek, interszexuálisok vagy maradiak legyenek. Ugyanekkora gondot okozhat egy semmiben sem szűkölködő fiatalnak, hogy Afrikában az AIDS, az Ebola, az éhínség, vagy a tamponhiány felszámolásán fáradozzon. Hála istennek, Amerikában már minden kerek és nincs megoldandó probléma: max. a pandák szemének kínai cérnás megbízhatatlan felerősítése.
Nem ezek miatt a tipikusan amerikai problémák miatt nem tetszett a film, hiszen több egyetemes gondot is feltár, tehát lehetne jó is. Sajnos én tudtam, hogy a stréberek nem csak szorgalmasak, de buták is, azért kell nekik hajtani a suliban. Nem tegnap jöttem le a falvédőről, ezért azt is sejtem, hogy ha a magunkra aggatott mázat megkapargatják, akkor találhatnak vonzót is bennünk és taszítót is. Nem szerencsés, ha valaki csak a szemének hisz. Azonban nem mindenki annyira tapasztalt és okos, mint én, tehát tanulhatna is a filmből valamit, ha végig bírná nézni.
Nem, nekem azért nem tetszett a film, mert inkább unalmas, mint vicces. Talán én másképp képzelnék el egy szexkomédiát. Mintha egy nem túlságosan vonzó barátnőnek összegrundoltak volna egy szószátyár főszerepet, hogy segítsék a pályafutását. Nekem úgy tűnt, hogy Molly körül forog a világ, amibe próbáltak belecsempészni némi érdekességet, de szerintem nem sikerült. (Az összes gyengécske filmnél vannak fényezők, agyondicsérők. Nem tudni, hogy trollkodnak, vagy így születtek.)
10/10
nagyattilaferenc23@gmail. máj. 02. 01:52:34 10/10
Nem értem ezt a lehúzást. Iszonyat jó film: nem sablonos és nagyon jó a humora
10/10
nagyattilaferenc23@gmail. máj. 02. 01:51:40 10/10 Előzmény kobe8_20q@hotmail.com
Szerintem is!
1/10
amette ápr. 26. 16:52:29 1/10
Iszonyú rossz, idétlen hülyeség. Pedig én nő vagyok, de nekem is bugyuta, ertelmetlenseg az egész.
9/10
kobe8_20q@hotmail.com febr. 18. 22:35:47 9/10
4.3? Ez valami vicc? Hatalmas film.
1/10
Sunboy 2019 dec. 22. - 19:00:19 1/10
A film önmagában gyenge, a történetnek talán egyetlen előnye van, hogy nem a már lerágott csont "érettségi" megszerzése köré építkezik. Nem attól lesz egy vígjáték jó, ha böfögős-fingós-trágárul beszélő jelenetek vannak benne, vagy mondjuk a karakterek irracionálisan hülyén viselkednek. Ez utóbbi lehet, hogy a tengerentúlon rendben van, de így európai szemmel logikátlan, és gügye....
1/10
Nico71 2019 júl. 13. - 15:39:44 1/10
Nehéz erről a filmről véleményt mondni, több okból is!
Férfiként másképp látom a világot, mint a nők. Soha nem voltam lúzer, sem stréber, de renitens diák és alkoholizáló vagy kábszeres tahó sem, így nem tudom, ők miként élik / élték meg a tini kort. Annyira nyomtam a tanulást, amennyire kellett, annyit szórakozzam, amennyi nem ütött ki, annyira voltam vagány, amitől nem látszottam bunkónak.
Szerintem, ez a film nemigazán a magyaroknak szól! Nagyon amerikai! Attól, hogy egyes kritikusok próbálnak belemagyarázni mindenféle minőséget, művésziességet, tartalmasságot, attól még ez a film egy tipikus Hollywood-i tini limonádé.
Hollywood manapság átesett a ló túlsó oldalára. Eléggé túltolják az egyenjogúsági kérdéseket! Már-már szánalmasan görcsölnek ezekkel.

Amy leszbikus énjének ábrázolása még aranyos is lenne, sőt, igen sok realisztikus elemet tartalmaz a tini problémákról. De avval, hogy ezt a vonalat eléggé részletesen ábrázolják, míg a másik főszereplő, a hetero Molly életét szinte egyáltalán nem mutatják meg, igen zavaróan egyoldalúra sikerült a film. Molly-nak sem a családját nem látjuk, azt sem tudjuk, hogy él. Ismerkedési pillanatit, kamaszkori őrlődéseit szó szerint átugorja a rendező Olivia Wilde. A mérleg egyértelműen a leszbikus szereplő felé billen, de szinte teljesen. (tehát, túl tolták a leszbikusságot)
Brown igazgató szerepe egy vicc! Miért kellett szétcsúszott tahóként ábrázolni?
Ms. Fine tanárnő, aki nem tudja hová tenni magát a diákok és a felnőttek között, egy tini pornófantáziába illő szereplő. Hány tizenéves srác álmodozik, hogy (idézem a filmből:) levarrná egy-egy tanárnőjét. Ha képileg nem is láthatjuk, de mégis megtörténik. Egy filmkritikus írta, ez a film végre különb, mint az Amerikai pite által létrehozott dugni akaró kamaszsrácokról szóló alkotások. Ezek szerint, mégsem! :-)
A milliomos hülyegyerek szerepe szintén marhaság. Mutassanak már egy olyan helyet, ahol nem mentek volna el ezren egy ilyen ingyen buliba, mint amit összehozott a srác. A kábítószeres elmebeteg tyúk alakítása már említésre sem méltó. Filmkritikusok szerint realisztikusan és viccesen mutatja be a film a tinédzserek életét, problémáit. Ez realisztikus? Röhög a vakbelem!
Az is eléggé irreális, hogy egy mai tini ne a pornóból világosodjon fel, hogy soha ne lásson még pornót és az első ilyen élményét az iskolaigazgató jelenlétében teszi meg.
Amikor átváltott a film Toy Story-ba, én majdnem kimentem a moziteremből. Ha párom nem fog vissza meg is teszem. Amíg nem szóltak nekik, hogy kábítószeres volt az eper, addig semmi bajuk nem volt a főszereplőknek. Ahogy megtudták varázsütésre beütött az anyag, és mindketten ugyanazt hallucinálták! Csak nem egy kollektív tudatuk van? :-) A Barbie baba helyett egyik láthatta volna magát pl. Woody-nak vagy Buzz Lightyear-nek. :-)
A lányok nagymamaszerkóit honnan a fenéből találták ki, azt sem tudom, de valami írtó nagy marhaság! Talán a hetvenes években viseltek ilyen szerkókat, mai lányon nem lehet ilyet látni.
Egyetlenegy jó húzás volt a fimben, mikor Molly szembesül avval a ténnyel, az általa lenézett, bulizós iskolatársak is mennek továbbtanulni. :-) Mégis, mit gondolt, kik töltik meg a felső iskolákat, ha nem a végzős érettségizők? :-)Összességében, meg lehet nézni. Ahogy az iskolákban mondják, végig lehet ülni, csak fenék kell hozzá! Szórakozni annyit fog a néző, mint az iskolában. Hosszú bambulás, agytágítás, majd némi pár perces lazuló fellélegzések, mint a tanórák közötti szünetekben, de utána vissza a fejtágításra. 105 percbe zanzásított tanítási nap érzését kapjuk!

borsó 2019 júl. 11. - 14:01:32
Jó az alapötlet (a tanulós csajok görbe estéje), de már az előzetesben is látszik, hogy túltolják benne a meleg szálat, ráadásul nem humorosan, hanem közönségesen, ami miatt gyakorlatilag a Pride közönségére korlátozódik a célcsoport.
Robi Szabo 2019 jún. 27. - 21:39:08
Szerintem direkt felpontozták, hogy egyáltalán megnézze valaki. Tényleg nehezen emészthető, és nem azért amiért egy jó film. Kb a Zs kategória határán áll.
1/10
NorbiB 2019 jún. 15. - 20:45:11 1/10
Nem értem ezt a magas pontszámot.
Semmi jót nem lehet mondani róla.
Vígjáték létére sírni lehet rajta.
Senkinek sem ajánlom.
10/1
4/10
blood.1 2019 jún. 03. - 01:22:44 4/10
Nagyon nem jó. Hihetetlen, hogy a kritikák ezt egy jó filmnek minősítik.
Egyedül a zenék tetszettek a filmben.
1/10
Zölddió 2019 jún. 02. - 08:47:22 1/10
Kritikán aluli, értelmetlen baromság...????
1/10
Petuski 2019 máj. 31. - 14:21:40 1/10
Ez egy fos
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu