Olivia Wilde kiakadt, amiért cenzúrázták filmje leszbikus szexjelenetét

Jó pár légitársaságnak túl sok volt a színésznő rendezői bemutatkozása, az Éretlenségi című ifjúsági szexkomédia.

Az elsősorban a Doktor House Tizenhármasaként ismert Wilde által rendezett kiváló felnőtté válási történetben két végzős gimis lányt ismerünk meg, akik végigmagolták a sulis éveiket, ám az érettségi idején úgy döntenek, most már elég a könyvmolyságból, és brutálisat fognak bulizni. Ennek során, az egyik házibuliban az egyik, amúgy leszbikus főhősnő összejön egy osztálytársnőjével, és testileg is megismerik egymást a fürdőszobában.

A vígjáték egyébként R-rated megjelöléssel, azaz korhatáros filmként került a mozikba, de több légitársaság ezzel nem elégedett meg, és a neccesnek talált jeleneteket egyszerűen kivágták az alkotásból, és úgy tűzték műsorra járataikon. A közel-keleti Etihad Airways és Emirates Airlines már az Éretlenségi csókjelenetét is cenzúrázta, az amerikai Delta Airlines pedig az említett szexjelenetet, illetve több, a női szexualitásra vonatkozó megjegyzést vágott ki.

„Végre lehetőségem nyílt megnézni az Éretlenségi vágott verzióját egy repülőjáraton, hogy megtudjam, pontosan mit is cenzúráztak. A jelek szerint néhány légitársaság egy harmadik céget is bevon a stúdiókkal kötött bizniszbe, és ők megvágják a filmek azon jeleneteit, amiket nem találnak megfelelőnek. Ami esetünkben a női szexualitás” – háborgott a Twitteren Olivia Wilde.

Az említett leszbikus szexjelenetet a csók elcsattanása után csonkították meg, továbbá kivágták a „vagina” és a „nemi szerv” szavakat. és lerövidítették azt a képsort is, amikor a lányok bedrogozva meztelen játékbabákról hallucinálnak. Wilde szerint a káromkodásokat ezzel szemben benne hagyták.

„Milyen üzenetet közvetít ez a nézőknek, különösen a nőknek? Hogy az ő testük obszcén? Hogy a szexualitásukat szégyellni kéne?

Arra biztatnék minden légitársaságot, hogy mondják fel a megállapodásukat ezzel a céggel, támaszkodjanak inkább a korhatárbizottság figyelmeztetéseire, és bízzák a nézőkre, hogy mit választanak” – zárta tweetfolyamát a sztár. A Delta Airlines egyelőre nem kommentálta a dolgot.


(via The Hollywood Reporter)