Halálos iramban 10.

Bakancslistához adom
Fast X
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimi, akciófilm, kalandfilm, 130 perc, 2023

Értékelés:

73 szavazatból
Szerinted?

Kezdődik az út vége. A Halálos iramban saga tizedik része vezeti be a záró fejezeteit a mozitörténet egyik leghíresebb és legnépszerűbb sorozatának, mely a harmadik évtizedében jár, és még mindig jól tartja magát, ugyanazzal a szereplőgárdával, amelyikkel elindult. Dom Toretto (Vin Diesel) és családja számos lehetetlennek tűnő küldetésben bizonyult ravaszabbnak, higgadtabbnak és gyorsabbnak minden útjukba kerülő ellenségnél. Most minden eddiginél halálosabb veszéllyel kell szembenézniük: a múlt árnyékából rettenetes fenyegetés bújik elő, melyet a vérbosszú táplál, és az illető el van szánva arra, hogy szétzúzza ezt a családot, és örökre tönkretegyen mindent - és mindenkit - akit Dom szeret. 2011-ben, az Ötödik sebességben Dom és csapata elkapta az aljas brazil drogbárót, Hernan Reyest, és lefejezte a birodalmát egy hídon, Rio De Janeiróban. Ám azt nem tudták, hogy Reyes fia, Dante (Jason Momoa, Aquaman) szemtanúja volt az egésznek, és az elmúlt 12 évet azzal töltötte, hogy tervet szőtt Dom kegyetlen megleckéztetésére. Dante ármánya szétszórja Dom családját a világ különböző pontjaira, Los Angelestől a római katakombákig, Brazíliától Londonig, Portugáliától az Antarktiszig. Új szövetségek köttetnek, és régi ellenségek bukkannak fel újra. Ám minden megváltozik, amikor Dom rájön, hogy nyolcéves fia (Leo Abelo Perry, Feketék fehéren) Dante bosszújának végső célpontja…
Bemutató dátuma: 2023. május 18. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
TheOldMan nov. 24. 19:15:27 5/10
IMDB , másoltam :
Apróságok
A család szót 56-szor mondják el ebben a filmben.
Valahol azt olvastam : Jason Momoa a hátán viszi a filmet.???? Ez tömény ripacskodás és lemerik írni, hogy színész ez a bohóc! Jack Nicholson meg úgy röhög , hogy leesik a csajokról. Igazából sajnálom a mostani generációt : pankrátorokat, bohócokat, meg zenészeket kell nézniük színészek helyett. Bizot, hogy vannak jó, valódi színészek ma is, csak mivel nincsenek forgatókönyvek, csak ilyen sms-szerű szarok, így már játszani sem kell. Sajnálom.
4/10
offtopic
Felhőjáték szept. 24. 09:21:00 4/10 Előzmény Rotovics Kázmér
thx :D
4/10
Rotovics Kázmér szept. 19. 19:46:56 4/10 Előzmény Felhőjáték
Nekem bejött ez a komment. :DD
A többit meg az előttem szóló trev kolléga már leírta...
5/10
trev szept. 02. 09:53:47 5/10
Megmondta a főgonosz: Torettonak szenvednie kell. És szenved is. Sajnos, a nézőkkel együtt. Olyan mű az egész film, mint egy pankrációs koreográfia. A szereplőkön is látszik, hogy halálosan unják már az egészet. Kábé a teljes mű jellemezhető azzal a képpel, amikor a benzinvérű Toretto háza előtt jópárszor megmutatják az új elektromos Chargert: nem áll össze. Ezzel együtt látványos, de hát ez alap elvárás. Ja, és a kínrímek (magyarul néztem) majdnem olyan kínosak benne, mint anno a Reszkessetek betörőkben, csak itt több van belőlük. Kifulladt produkció, és/de már lelkesedés sincs benne.
5/10
itsme1 aug. 10. 07:45:25 5/10
Örülök, hogy ezúttal nem tér el a véleményem a többségtől: ez a film a kevésbé sikerült filmek listáját gyarapítja. Az a paradox helyzet állt elő, minél látványosabbá próbálják tenni az akciójeleneteket, annál röhejesebbek.
8/10
stoti8 aug. 08. 18:36:01 8/10
Megint nem bírták kihagyni hogy egy 60 kilós csaj összevág 10 katonát
4/10
offtopic
Felhőjáték aug. 07. 07:40:31 4/10 Előzmény mozinéző
Figyelj szerencsétlen ( HA MÁR VOLT ÁL SZÍVES MEGSZÓLÍTANI ÍGY ) , aki feltétlen szükségének érzi mások vitájába való beleszólást KÖZÖLNÉM VELED. 1. Elismertem hogy nem jól írtam le híres tervező nevét. 2. Ezen túl itt előadtad a víziódat arról, hogy anyanyelv helyesség egy külföldi néven múlik. Senkit sem akarok oktatni és kioktatni. 3. Amennyiben képes lennél a történések vonalát értelmezni én lettem kioktatva olyan penetráns stílusban amint azt kedves magad és kebelbarátod volt szíves betűbe szedni. 4. A "tükör" akkor mutat igazat ha az ember olyan mint annak stílusa aki megfogalmazza a vádakat. 5. Össze vissza oktrojálsz dühödben. A továbbiakban történő véleményformáláshoz pedig jó egészséget és dinamikus időtöltést kívánok. Addig is részemről Deák Ferenc státuszába helyezem veletek szemben magam.
1/10
MaZsola_Megmondja aug. 06. 19:08:19 1/10
Paródia.
5/10
sawyerx aug. 06. 16:56:18 5/10
Önismétlés, család, 0 fizika, család, 0 értelmes poénok, család, mindenki szanaszét a világban, család, minden 2 perc alatt megoldódik, család, bszott nagy rombolások, család... Tényleg önmaga paródiája, ha nem tudnám, hogy ez már a finis, elengedném az egészet. Vin Diesel kapuzárási pánikban szenvedhet, hogy vagy családozik, vagy krva kemény próbál lenni, a haverjai immár Hannal kiegészülve meg kaparnak, mint malac a jégen, de ők is érzik, hogy ezt a szar írást nem lehet normálisan eljátszani. Momoa és az új macsó gyerek dobnak picit a színvonalon, de ezek a kisgyerek matchboxozik-színvonalú akciók... Tudom, régen is voltak merész mutatványok, de a régebbi részekben legalább a képi világ tök élvezetes volt, az ötödik résszel a csúcson, az előzőben és itt meg olyan snassz a színezés, a beállítás, vagy nem tudom. Nagyon próbálják erőltetni, hogy a korábbi részek mind összeálljanak egy kerek egésszé végül, de egyelőre elég izzadtságszagú.
+ amin csak kamilláztam: a híradóban, a kommandós főnök termében és a brazil kapitányságon is olyan felvételeket vetítenek, amik konkrétan a filmekben voltak bevágva, azt senki nem vehette fel olyan szögből. Tényleg ennyire kapkodás lett a rendezőváltásból, hogy ezt így fogták és ebben a formában csak belebszták?! Itt az ideje tényleg, hogy véget érjen.

4/10
offtopic
mozinéző aug. 06. 09:59:20 Előzmény Felhőjáték
Aha, értem! Szóval ott tartunk, hogy a buta, aki nem tiszteli a saját anyanyelvét annyira, hogy helyesen használja (és most itt nem kimondottan a Pininfarina-ra gondolok) oktatja ki azt, aki tükröt tart ezért elé. Már alig várom, hogy a hozzád hasonlók a gyerekeket arra tanítsák az iskolában, hogy tulajdonképpen a magyar nyelv művelői mint Kazinczy, Illyés, Kölcsey etc. igazából GPS-esek voltak... te szerencsétlen, te!
5/10
Atis88 aug. 05. 21:17:15 5/10
Már nem is bonyolódok bele ennek az elemzésébe, úgyis mindenki tudja, honnan fúj a szél a családba 🤣 De azt mindenképpen ki kell emelnem hogy Jason Momoa üdítő színfoltja ennek az egésznek. Nála megfigyelhető egy kis színészi tehetség is a többiekkel ellentétben. Meg is lepődtem rendesen ezen.
4/10
offtopic
Felhőjáték júl. 11. 19:51:46 4/10 Előzmény Lámai Dala
Sajnos ez már egyéni szociális probléma kicsi huszár.
7/10
offtopic
Lámai Dala júl. 11. 18:31:56 7/10
Nem, qrvára nem érzem jól magam, és a faszom is kicsi egyébként.
Köszi a diagnózist.
Mennyi lesz doki?
Muhaha
4/10
Felhőjáték júl. 11. 18:23:38 4/10 Előzmény Lámai Dala
A nyelvtani tudálékosság szindróma (angolul Grammar pedantry syndrome, GPS) egy olyan rendellenesség, mely azzal jár, hogy az adott személy, aki ebben „szenved”, belső késztetést érez rá, hogy kijavítsa mások nyelvhelyességi – esetleg helyesírási – hibáit. Az obszesszív-kompulzív zavar (OCD) egyik alfaja.
4/10
offtopic
Felhőjáték júl. 11. 18:16:42 4/10 Előzmény Lámai Dala
Ember és igazad van , most jobban érzed magad?
7/10
offtopic
Lámai Dala júl. 11. 16:47:07 7/10 Előzmény Felhőjáték
Ember, az Pininfarina és nem Pinafarina.
https://www.automotor.hu/extra/olasz-modra-90-eves-a-pininfarina/
peteimi jún. 20. 07:32:04 Előzmény tyrichie
Igen, kabaré 🙂
7/10
Istvan010 jún. 13. 11:51:28 7/10
A film túl van tolva, de még így is rendben van.
6/10
fanaf1@vipmail.hu jún. 12. 12:38:01 6/10
Az jutott eszembe, hogy aki ivós játékot tervezne minden egyes kínos, nevetségesen túltolt jelenet után... ne tegye, mert a detoxban fog kikötni. Jó, mit vártam, tudjuk milyen képtelen irányba mentek el. De amikor már szekunder szégyenérzetem van a színészi játék miatt (Brie Larsont minek erőltetni? - Alan Ritchsonnal közös jelenete pedig annyira nem illett a filmbe, hogy már fájt nézni), fogom a fejem a párbeszédek miatt, akkor nem tudok több pontot adni 6-nál. Ezúttal még vicces sem volt. És ebből mégesz kettő - persze mind megnézzük majd, a mi bajunk.
10/10
Markhenry jún. 11. 14:07:49 10/10
Alapvetően jó kigondolás a sztori meg nem volt annyira túlzó mint gondoltam( elötte mindig azt hallottam, hogy itt az űrbe lesznek stb, semmi ilyesmi nem volt) nyilván van benne sok olyan ami a valóságban nem törtènhet meg, de elvègre ezèrt film, nem valós törtènet nem termèszetfilm hanem akció. Nekem az hiányzik, hogy ez alapvetően egy autóversenyzős film volt, most már szinte erről szól legkevèsbè, de ettől függetlenül èlvezhető, ès ezek a szereplők Dom családjába, jó látni őket így együtt, már már a nèző is családtagnak èrzi magát, kis nosztalgia is jó volt az elejèn, jók ezek a fordulatok is benne, John Cena is elèg jól szerepel ebbe a rèszbe, fasza srác. Nekem ami hiány,( spoiler:-> hogy nem derült ki a vègèn mi lett a repülőn a többiekkel, ès mi lett Dommal meg a fiával a gátrobbantás után, se az, hogy Shawn, hogy menti meg az anyját stb.)
Vègszó: akármilyen is de egy klasszikus film nekem, mindig is szerettem de ez nálam olyan 8-9 közt lenne de csak azert adok most 10/10 et mert a jelenlegi 6,2 es átlagot szeretnèm feljebb húzni mert annál azèrt jobb. Várjuk a 11.-ik rèszt :-)
Összes hozzászólás