Zack Snyder: Az Igazság Ligája

Bakancslistához adom
Zack Snyder's Justice League
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai fantasy, akciófilm, 240 perc, 2021

Értékelés:

103 szavazatból
Szerinted?

A Zack Snyder Az Igazság Ligája című filmben Bruce Wayne (Ben Affleck) nem engedheti, hogy Superman (Henry Cavill) végső önfeláldozása hiábavaló legyen, ezért összefog Diana Prince-szel (Gal Gadot), akivel olyan metahumánokból álló csapatot akarnak összeállítani, amely képes lesz megvédeni világunkat egy közelgő, katasztrofális méretű fenyegetéssel szemben. A feladat még nehezebbnek bizonyul, mint, amire Bruce számított, mert az új csapattagoknak mind szembe kell nézniük saját múltjuk démonaival és le kell küzdeniük korlátaikat, mert csak így válhatnak egyedülálló hősligává. Ám mire összeáll a csapat, Batman (Affleck), Wonder Woman (Gadot), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) és Flash (Ezra Miller) talán már el is késett azzal, hogy megvédjék a bolygót Steppenwolftól, DeSaadtól és Darkseidtől és szörnyű tervüktől.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Marvel fan febr. 21. 18:48:09 Előzmény szentipatrik94@gmail.com
Egyetértek. Nagyon bejövős lett.
10/10
szentipatrik94@gmail.com febr. 11. 13:27:00 10/10
Most, hogy megkaptuk a rendezői változatot, szerintem a DCEU legkimagaslóbb darabja lett. A maga 4 órás játékidejével sincs probléma. A film igaz, kicsit nehezebben indult be az elején, de megéri kivárni, mert utána kárpótol mindenért. Értelmet nyer több mellékszál a sztoriból, sokkal összeszedettebb a film. Kicsit jobban megismerhettük a karaktereket. A sötét DC feelingje is rendben van. Egyértelműen jobb lett a 2017-es mozis változathoz képest.
1/10
AlexWolf 2022 okt. 21. - 06:37:12 1/10
2 nap alatt 3 órát sikerült megnézem eddig ebből a foscunamiból. De most már befejezem ha beledöglök is.
Sz. Péter 2022 jan. 26. - 17:48:30 Előzmény agathasirmio
Az nem a film hibája, hogy a DC és a Marvel karakterek között hasonlóságok vannak.
3/10
agathasirmio 2022 jan. 26. - 15:33:21 3/10
Ezer sebből vérző alkotás. Lehet, hogy a megvágott verzió külön problémás volt, de ebből a filmből látszik, hogy Zack Snyder és a rajongók nem foghatnak mindent arra, hogy "nem a mester eredeti koncepcióját tükrözik". Egész egyszerűen gyenge a film.

A fő gond a történet gyengesége. Faék egyszerűségű és sajnos újra és újra azt éljük át, hogy "ja ezt már láttam". Láttuk Superman és Batman egymást gyilkoló lelkizését - egy egész film szólt erről. Láttuk a karaktereket is, sok a Marvel-utánérzés. Thor és Aquaman, mint hosszúhajú elvonult bunkók a tengerészfaluban, Barry Allen mint Quicksilver, az amazonok mint valkűrök, még a két főgonosz is tükrözi Thanost és Ronant. A dobozok meg a végtelen köveknek felelnek meg. Steppenwolf úgy néz ki, mint egy őrrobot. Ez jön rá arra, hogy maga Batman is túl sokszor lett feldolgozva az utóbbi években. Sőt, Batman és Superman évődése amúgy szintén egy kópia, a Vasember és Amerika kapitány történetének pontos másolata (gazdag, technikaorientált sfej vs. gejl amerikafétis erőember).


A maradék feszültséget is megöli az, hogy egyrészt naaaaagyon hosszú üresjáratok vannak (gagyiba fulladt lassításokkal), másrészt pedig pontosan tudjuk, hogy mi fog történni: a morcogás után összejön mindenki, aztán majdnem veszítenek, de megjön a deus ex szupermen meg egy "bepörgök az apukám gondolataitól" csöpögés. Az unalomban pedig a kelleténél több thanoskodást kapunk, ami arra nem elég, hogy az ultrabossnak saját személyisége legyen, de arra igen, hogy a hosszú filmben azt várjuk, hogy majd vele is meg kell küzdeni. Idő még lenne is rá, de mégsem fért bele ebbe a filmbe.
Ha már a gonoszok: bosszantóan üres karakterek. Gépzombi űrlények, akik a világ és az élet ellen harcolnak.....ööö... és ennyi. Motiváció, karakterrajz, mimika? Ugyan, minek az. Nyoma nincs annak az ultraboss kifejtésnek, amit Thanosnál kapunk, a mitologikus ellenségnek, ami Dormammu volt és nem mertek kicsik sem lenni és kivételesen nem egy univerzummegsemmisítő ultrabosst kiállítani.

Ha nem lenne elég nyilvánvaló Superman visszatérte, kínosan sok lojszléjnjelenetet tolnak az arcunkba... amikben nem történik semmi. Ez eleve baj lenne, de egy négyórás filmben ez már kínzásnak számít. Hasonlót eddig csak Tarantino követett el a Once upon a time in Hollywoodban, ahol egy teljes film megy úgy végig, hogy Margot Robbie összes szerepe az, hogy mereszti a lábát és eljátssza, hogy ő a buta csaj, akit több sztárférfi is hazavitt (valamikor régen).
Ráadásul Lojsz egyetlen szerepe, hogy az ösztönszupermenből érzékeny, emberbarát szuperment csinál, de arra sem jut idő, hogy kiderítsük, ez miért sikerül olyan jól. Szupermen mindenkit meg akar ölni az egyik pillanatban, a másikban meg olyan üdvözült mosollyal áll a gabonaföldön, mint Rákosi Mátyás.

A negyedik óra végén pedig megígérik nekünk, hogy a főfőgonosztól a dzsókeren keresztül a kopaszig aztán minden főellenség vissza fog térni. De miért is? A főfőgonoszt órákon át néztük, nincs semmi poén már benne. Megjegyzi, hogy "akkor most támadunk". A kopaszt végig emlegették, tudtuk, hogy az epilógusban ott lesz a feje, de róla is csak annyit tudunk meg, hogy hirtelen meg tudja csinálni azt, amit eddig... ja nem. Csak elmondja, hogy mi Batman civil neve. Húha, ez aztán a durva információ.
A Dzsókert pedig szintén bedobják, a többi jelenethez hasonlóan két percben próbálják megépíteni, hogy miért kellene, hogy érdekeljen minket... de igazából csak lóg a levegőben. Az egész epilógus egy csalamádé. A nagymamád, aki megvette az összes happymealt a mekiben és eléd cseszte a figurákat, hogy "tessék, örüLY".

Vicces módon a film időnként a saját butasága tudatában bevág teljesen fura jeleneteket. A sápadtra deszaturált, sötét filmben legalábbis teljesen érthetetlen fordulat, amint Gal Gadot egy drágán divattervezett fehér ruhában, piros rúzsban, napsütéses teremben resturátorkodik fél percig. Hirtelen rájössz, hogy ez a nő valójában gyönyörű tud lenni, csak ráadtak egy túlságosan képregényes hacukát a maradék négy órában.
Hasonló Aquaman is, aki a karakterét bevezető jelenetekben legalább háromszor vetkőzött neki, hogy bimbit villantson.Az egyetlen jó, amit el lehet mondani erről a filmről az, hogy szemben a kortárs szuperhősfilmek megoldásaivel Snyder megpróbált egy olyan képregényfilmet csinálni, ami több képregényes elemet hoz, ami feleleveníti a képregényélményt - ahelyett, hogy a karakterekből egy filmes világot építsen, alapvetően újratervezve mindent.
Sikerülni persze nem sikerült, de látható a próbálkozás és értékelendő.
8/10
Bobo1978 2021 okt. 15. - 20:37:55 8/10
Nos, nem vagyok egy filmesztéta, de ...ez olyan igazi Snyder-es eposz. Volt több kifogásolható nagyon cartoon-os elmosódott jelenet, melyet gagyinak is lehetne nevezni, de összességében a "rövid" változatnál akkor is mérföldekkel jobb! A 4óra inkább 3-nak érződött. Az első órában picit zavart a "mindeközben itt-mindeközben ott" érzés. A színek a hangulat, a fény és hangjáték összességében rendben volt. Ami még fontos, hogy a karakterekkel is nagyjából volt foglalkozva, de hiszen külön-külön amúgy is ismertük őket. A Watchmen director's cut szintjét azért meg sem közelíti!
2/10
Baliii 2021 júl. 05. - 08:29:32 2/10
Nem bírtam végig nézni, pedig többször megpróbáltam. Random jelenetek egymás után, semmi koherencia. Nagyon erőlködött Snyder, hogy valami epikusat alkosson, és talán éppen emiatt lett amatőr, és röhejes az egész, pedig amúgy a DC képregényekben sokkal több potenciál lenne, mint a vetélytárséban. Szerintem hagyniuk kéne az egészet egy pár évre, mert folyamatosan amortizálják a nimbuszt a szarabbnál szarabb filmekkel. Nem gondoltam volna, hogy a Man of Steel lesz az etalon ennyi év után.
6/10
Böhöm 2021 ápr. 18. - 16:37:09 6/10
A rövidebb változathoz képest szerint emelték a színvonalát a bővebb visszatekintések, hangulatteremtő csendesebb jelenetsorok. De szigorúan csak annak ajánlott, aki egyébként is szereti a képregény-szuperhősös műfajt. Viszont ha nem alapjaiban a műfajt kritizáljuk, hanem azon belül tekintünk erre a filmre, akkor szerintem így a maga négy órás hosszával, főleg hogy ezt az extrém játékidőt sikerült nem unalomba fulladóan kitölteni, inkább az erősebbek közé sorolnám 7 ponttal. Viszont ami miatt mégsem tudom ezt megadni neki: az egyébként összességében magas színvonalon kivitelezett megjelenéshez képest volt néhány jelenet, ahol kiugróan "buta" grafikák maradtak sajnos a filmben. Nem tragikus, de időnként engem kizökkentett néhány inkább csak rajzfilm színvonalú részletesség. Ezért én erre értékelem:
4/10
sexykex 2021 ápr. 10. - 09:04:52 4/10
Nem nevezném döbbenetesen rossznak a filmet, hiszen azt kaptam, amire számítottam. Maga a rendező is sejti, hogy a történet egy szűk rajongói bázison kívül kalap bódiszilvát sem ér senkinek, ezért az agyunkat a szemünkön keresztül kívánja megetetni, ezért az IMAX-ra vágott méret. Sikerült is elérnie, hogy ezzel az 55-65 colos tévéken is szokatlanul szarul nézzen ki a film. (Gondolom Zala és Szabolcs népe azonnal vándorlásba kezd, hogy évekre betöltse az Aréna kimaxolt termét. Vagy nem.)
Azt sem mondanám, hogy a szokatlan hosszúság sokat ártana a műnek, mert az HBO GO-n olyan kis darabokban is meg lehet nézni, mint a Snyder’s Cut 20 dolláros verziója. (Akinek nincs ideje rendkívül hosszú és rendkívül dilinós mesefilmekre, az nyugodtan nézze meg azt, mivel minden lényeges dolog tök színvonalasan benne van.) Én azon gondolkoztam, hogy mennyi pénzért bírnék ki röhögés nélkül egy ilyen forgatást és mit kéne tennem érte. (Elég lenne pár rajzszög a bakancsba, vagy szükség lenne citromos-chilis csokoládéra, esetleg néhány temetési fotóra is?) Ezek a színészek valóban minden pénzt megérnek, ha kénytelenek voltak öten-hatan felsorakozni egymás mellett olyan ruciban, amit a diliház bolondjai sem vennének fel és közben a világ megmentéséhez szükséges arcukat mutatják. (Félelmetes.)
Vissza kell fognom magam, mert én órákig tudnék beszélni erről a filmről és arról a társadalmi folyamatról, ami lehetővé tette, hogy ezek a zsenge filmecskék sikert sikerre halmozzanak hazánkban is, de tudom, hogy senkit sem érdekel.
Adok egy pontot a Prérifarkasnak – azért csak egyet, mert nem volt elég gonosz. Tízet Wonder Womannek, mert sohasem piszkolja össze azt a gyönyörű testét és levonok hetet a bődületes baromságokért. (Jó, tudom, hogy a film nem az OMO-tól lett ilyen, hanem a képregényektől, de akkor is.) És a látvány, nyakon öntve a minimalista humorral, négyet valóban megér.
10/10
Trance AGE 2021 ápr. 09. - 21:55:16 10/10
Remek mozi, értsd: csupa nagybetűs MOZI lett, rengeteg katartikus pillanattal. Aki erre egyet, kettőt, hármat ad a pontozásnál, nem is értem, hogy A: mit várt; B: mit nézett; C: min nézte. Úgyhogy senki ne hallgasson ezekre a dilettánsokra, de ne is haragudjon rájuk, ők szimplán csak nem értik ezt a műfajt, ezt a látványt, ezt az egyedien összerakott csomagot.
Ez egy (végre) nagyszabású mozieposz, amilyet nagyon megérdemelt már az igényesebb képregényfilmes közönség, az utóbbi tíz évben még csak hasonló sem volt. Természetesen minél nagyobb vászon vagy TV, minél jobb hangtechnikával javasolt a teljességért - aki laptopon vmi egérmozin nézi, meg is érdemli.
Le a kalappal, köszönöm ezt a nagyszerű élményt Zack!
10/10
Baggio011 2021 ápr. 09. - 21:28:24 10/10
Nekem nagyon bejött! 10/10
Az asszony szerint meg kurva jó
1/10
Feke András 2021 ápr. 05. - 14:54:13 1/10
Csak akkor nézd meg ha még nem láttad az eredetit. Akkor még élvezhető is. Amúgy meg ...
9/10
gm262 2021 márc. 29. - 11:57:55 9/10
Rágcsa, sör, cola bekészítve, jöhet a film! Nem vagyok egy nagy szuperhősös fan, nem tudom ki kicsoda és kinek mi az előélete, de néha a párommal megnézünk egy-egy ilyen filmet. Ez tetszett. Van benne dráma, izgalom, látvány és egy csöpp humor. Legnagyobb erénye a 4 órahossza, mert így hosszabb időre el lehet felejteni ezt a mai bolond világot. A 18+ besorolást nem értettem, a Harry Potternél nem sokkal félelmetesebb. Nagy TV kell hozzá, hogy a Rendező által kitalált 4:3 képarány ne legyen zavaró.
8/10
Zerofield 2021 márc. 26. - 03:42:40 8/10
Az biztos, hogy ez a verzió sokkal komolyabb, jobban felépített és mélyebb, mint ami kiment a mozikba 4 éve - persze ez egy elég alacsony léc, mert az eredeti egy felszínes, hamari, kaotikus gagyi volt.

A 4 órás runtime elég durva, de itt ugye plusz karaktereket és ellenfeleket is előzményfilmek nélkül kellett beszuszakolni. A látvány is jobb volt, de itt sem volt nehéz szintet lépni.

Összeségében én jól szórakoztam. Nem egy Harcosok klubja vagy egy Keresztapa, de képregény-filmekhez képest teljesen rendben volt. Nem hiszem, hogy ezeket a filmeket a többség az elsöprő színészi játékért, esetleg drámai történetvezetésért nézi meg. Sok butyuta, vicceskedő, filler jelenet kivágva, ami bekerült, az jellemzően karakterépítés és kibővített vagy teljesen átkoreografált csatajelenetek.

Mindenesetre az nagyon szomorú, amit a Warner csinált. Mintha egy zenei előadó hanganyaga nem tetszett volna a kiadónak, béreltek egy DJ-t és rögtön egy átszerkesztett remixet tettek volna ki eredetiként. Jellemző, hogy a rendezői változatban 3-4 plusz karakter is megjelenik, akik előrevetítik a folytatást, az eredetiből pedig ezeket kivágták. Mintha a stúdió előre tudta volna, hogy az eredeti "le fog térdelni" a mozikban és úgysem lesz új rész. Kár érte, de örültem, hogy láthattam egy teljes értékű változatot.
10/7,5
4/10
Nico71 2021 márc. 26. - 00:40:18 4/10
Háttértévézésnek elmegy, de hétvégi nagy házimozizáshoz kevés, főleg, ha láttad az eredetit. :-(
Négy részben néztük meg, ahogy szabadidőnk engedte. Olyan volt, mint bármilyen striming filmsorozat. Nyugodtan lehet így nézni. Főként, hogy még részekre (fejezetekre) is van bontva.
Ez a 4:3-os képarány nagyon elrontja! ☹️📺 Még rosszabb, mint a gyenge CGI. Utóbbit még elfogadj az ember, hiszen ez amúgy is egy mese sok habbal. De ezt a retró képformátumot nem értettük. 🤔
Az eredetit rég láttuk, így nem tudnánk megmondani, miben különbözött. De feltűnő volt, hogy az orosz városról egy szót sem szóltak, az ott élőkről pedig tudomást sem vettek. Az eredetiben legalább megmutatták, miként élik át a helyzetet az ottaniak.
Sok újdonságot nem tudtunk meg. Persze, lehet mondani, hogy felületesen néztük. Valóban nem vagyunk fanatikus rajongók, akik képkockánként nézik a filmeket. (Flash-ről vártunk volna némi infót, de nem kaptuk meg) (Amber Heard-ot pedig igazán kihagyhatták volna!)
A film vége olyan volt, mintha elharapták volna, mintha szamurájkarddal vágták volna le filmszalagot. 🤔😲✂⚔ Most akkor ennek lesz folytatása? Vagy melyik filmben kellene keresni a történet folytatását? 🤔


Jokeres jelentet nem értettük! Mi volt ez, egy párhuzamos világ vagy álom? Ahogy a végén megjelenő izéről sem tudtunk meg semmit, még úgy sem, hogy a film közepén is láthattuk egy pillanatra


2/10
Kutasi Kovács Zoltán 2021 márc. 26. - 00:09:24 2/10
„ZS” kategóriás CGI, Louis de Funes filmekre emlékeztető gyorsítások, gyenge, harmatgyenge párbeszédek és csigalassú történetvezetés.
Ha valamit kihagytam volna, biztos lesz majd valaki, aki pótolja ezt a hiányosságot.
Ezek után miért adtam 2 csillagot? Mert Gadot és az amazonok jól néztek ki, megérdemelnek egy-egy csillagot.
1/10
Csodálatos Pukkandúr 2021 márc. 25. - 01:44:33 1/10
Retardált kisgyerekeknek való, nézhetetlen zagyvaság, 1/10.
1/10
andris80 2021 márc. 22. - 21:53:57 1/10 Előzmény pihes
Egyetértek...
10/10
csuresy@gmail.com 2021 márc. 22. - 20:11:10 10/10
Ez igen, 10/10 annak idején így kellett volna és talán most a harmadik részt nézheznénk ahogy elpofozza Darkseid-ot. Mindenkinek ajánlom kárpótlásul a sötét igazság ligája apokalipszis háborút.
10/10
RAPO76 2021 márc. 21. - 21:05:40 10/10
Mestermű ! Az előző nyúlfarknyi verzió nekem nem nagyon tetszett,de ebből még egy plusz órát is el tudtam volna viselni.
Összes hozzászólás