24

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmsorozat, 42 perc, 2001

Értékelés:

572 szavazatból
Szerinted?

A történet 24 óra alatt játszódik, nulla órától éjfélig, s minden egyes epizódja - a valós idő szerint - egy-egy óra történéseit öleli fel. A főszerepében Kiefer Sutherlandet láthatjuk, aki versenyt fut az idővel, hogy ellenfelét még időben megállítsa.

Évadok:

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • Emmy-díj

  2006
  Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória
 • Golden Globe-díj

  2004
  Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória
 • Emmy-díj

  2006
  Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória - legjobb színész: Kiefer Sutherland
 • Golden Globe-díj

  2007
  Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória jelölés
 • Golden Globe-díj

  2005
  Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória jelölés
 • Golden Globe-díj

  2003
  Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória jelölés
 • Golden Globe-díj

  2002
  Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
emjé54 jún. 06. 19:38:30 3/10 Előzmény hegyi.tibor1
Tökéletesen egyetérek. Túlbonyolítják a merényletet, csak azért hogy lehessen egy 24 részes sorozatot forgatni. Én az első évad 7. része után hagytam abba.
10/10
IWantSunshine 2023 máj. 08. - 03:57:24 10/10
Az egyik legjobb akció sorozat!
4/10
marcipáncica8 2021 aug. 12. - 09:15:30 4/10
A harmadik évadot nézem... Csak remélem, ha egyszer a Sarkkörön folytatódik a történet, nem ez a retkes nő lesz az egyik főszereplő pingvinnek álcázva!
8/10
danek87 2021 ápr. 22. - 12:25:39 8/10 Előzmény sawyerx
Ja az nekem is feltűnt több lövöldözős akciójelenetnél is hogy több terroristát mutatnak mint amennyit Jack megöl.Ilyen kisebb figyelmetlenségeken igazából nem akadok fent csak azokon amik alapjaiban írják felül az előtte lévő történéseket.Az hogy a terroristák direkt ostobán építik fel a terveiket nálam leginkább a 8-dik évadban volt tettenérhető amit meg is fogalmaztam.Hassan lányának a kamuszökése egy tipikusan ilyen időkitöltő baromság hogy kijöjjön a 24 óra.Jó izgalmas volt mondjuk,csak a későbbi mozzanatok fényében teljesen felesleges.
8/10
sawyerx 2021 ápr. 22. - 11:26:50 8/10 Előzmény danek87
Sok évadban vannak logikai baromságok, én is sokat gondolkoztam ezeken, de nincs értelmes válasz.
Nekem az egyik legmaradandóbb baki, hogy az első évad végén közli Mason Terivel, hogy a férje a kikötőben x embert megölt, pontosan nem emlékszem a számra. Ez lehet persze túlzás is, hogy megnyugtassa, de mikor Jacknek elkattant az agya és behajtott a rosszfiúk közé, emlékeim szerint egyet lőtt le + a két főgonoszt. És az is érdekes, hogy pár vágás közt a maradék gengszter el is tűnt.
Másik szembetűnő dolog, hogy jó néhány részben egy-egy szál logikátlanul tölti ki az egy óra játékidőt.
Az adott évadbeli terroristák pedig gyakran ostobán építik fel a nagy tervüket, hogy elég legyen a 24 rész, pontosan a "nem tudja az egyik kéz, mit csinál a másik"-effektus.
8/10
danek87 2021 ápr. 22. - 09:56:56 8/10
Volna két kérdésem. SPOILERES LEHET aki még nem látta

Mikor az első évadban Gaines meg akarta öletni Ninát, azt miért?! Hiszen mindketten Drazennek dolgoztak.A jobb kéz nem tudja hogy mit csinál a bal effektus?!És az 5-dik évadban szintén előjön ugyanez,ott azonban sokkal zavaróbb.Az évad első felében úgy volt előadva hogy Cummings felelős az ideggáz behozataláért.Mikor ezt bevallja Logannek ,utóbbi még meg is lepődik ,és üvöltözik vele.Az
évad második felére meg teljesen szemenköpik ezt a szálat és ott már úgy adják elő hogy Logan állt Cummings mögött, valójában ő felelős az ideggáz behozataláért és ugyanazt a mantrát fújja mint Cummings(hogy az olajutánpótlást tudják biztosítani).Ez teljesen értelmetlenné teszi az évad első felében lévő viselkedését.Tehát ezekre miért nem figyeltek?!Félek nem fogok választ kapni mert szerintem ezt maguk a készítők sem tudták...
9/10
sorozatneked.hu 2021 ápr. 03. - 15:10:46 9/10
9/10

Én annó nem néztem a TV-ben, mert bugyutának találtam ezt a fajta formátumot. Az osztott képernyőt meg egy rész egy órát. De aztán eltelt majdnem 20 év és jött egy vírus és letöl...megvettem a sorozatot. Azt kell, hogy mondjam, hogy ennyi év távlatából is egy nagyon szuper sorozat. Akinek nem tetszett, azt csak sajnálni tudom, mert akkor sok örömtől megfosztja magát az életben (nem csak emiatt a sorozat miatt). Simán felveszi a versenyt a mostani sorozatokkal, sőt inkább ezt nézném meg mégegyszer, mint valamelyik Helyszínelők 5. spinoffját vagy 18. évadját. Vannak benne hibák? Vannak. De melyik sorozatban nincsenek? Nem élethű? Basszus, akkor nézzél híradót meg dokufilmeket. Sorozatokat nem azért nézzünk, mert élethű benne minden. Tudjuk, hogy Pókember nem létezik, ha igaziból fejen vágnák Tom Cruiset egy vasrúddal nem kelne fel és Rambot is eltalálná egy kósza golyó a valóságban. De pont ezek miatt élvezzük ezeket a filmeket, sorozatok. 24 nem tökéletes. Voltak benne idegesítő történések számomra is, de ha az egészet nézzük, akkor megérdemli a 9 pontot. A folytatás meg a spinoff sajnos már nem volt ilyen jó. :(
3/10
SarlayKatalin 2021 jan. 17. - 22:55:01 3/10
Sajnos azt kell mondjam, eljárt felette az idő. Az első évadot végignéztük, de elég volt. Valószínű, amikor készült, elindította a folyamatot, aminek köszönhetően azóta sok, jó minőségű sorozat változtatta meg a tévézési szokásokat.
8/10
danek87 2020 nov. 05. - 10:31:01 8/10
Iszonyat nagy logikátlanságot fedeztem fel,valaki magyarázza meg, aki értette ,mert én nem jövök rá hogy

SPOILERES LEHET

8-dik évadban mikor a terroristák elrabolják Hassan lányát és Hassantól valami aktákat kérnek érte cserébe, ami csak elterelés,valójában a lány kamuszökésével akarják kiiktatni az elhárítás védelmi rendszereit hogy becsempésszenek fűtőrudakat ,amiből később robbanóanyagot csinálnak,miért? hogy zsarolják az elnök asszonyt hogy vagy adják át Hassant vagy robbantanak .Viszont mikor a lányát elrabolták és kérték Hassantól az aktát ,mondja nekik hogy " Nem tudom milyen aktáról beszélnek de vigyenek engem helyette" Tehát elcserélte volna magát a lányára,ergo már akkor megkapták volna Hassant ,akkor mi a lópikula szükség volt erre az egész kamuszökéses robbanóanyagbecsempészős mizzériára?! Az nem érv hogy valahogy ki kellett tölteni a 24 óra játékidőt.

SPOILER VÉGE

Több ilyet is megfigyeltem a a sorozatban,főleg a későbbi évadokban,hogy nem következetesek,de ez volt az egyik legordítóbb.

Valaki tud rá valami elfogadható magyarázatot,hogy ezt miért így csinálták?!
sadrok 2020 febr. 25. - 21:45:39 Előzmény Upgrayedd
Határtalan türelmedhez csak gratulálni tudok... az összeset megnézted? :-) én a 2. évad végén járok, és nem értem, hogy jutottam el idáig... nagyon jó lehetne a sorozat, ha nem lenne benne ennyi idegesítő hülyeség... nincs elegendő hely ezek felsorolásához. Csak 1 példa: hogy engedhetik fel Kimet egy szabadon kószáló gyilkos házába egyedül...??? ahonnan hagyják beszélni az apjával, aki egy fontos és veszélyes akcióban van éppen... és jól el is szúrja.... stb. stb. szóval, nem tudom melyik forgatókönyvíró agyában születhetett meg ennyi baromság... :-)
sadrok 2020 febr. 19. - 20:34:44
Ok... belekezdtem a 2. évadba. Vajon miért van, hogy az első résznek legalább a fele nem szinkronizált??
sadrok 2020 febr. 17. - 22:59:12
Határozottan sajnálom, hogy elkezdtem nézni a sorozatot... sikerült annyi izgalmat belevinni a film készítőinek, hogy ne lehessen könnyen abbahagyni. De amennyi ostobaság van benne, és idegesítő nyivákolás! Nem vagyok érzéketlen fatuskó, de ez már nekem is sok... A téma nem lenne rossz, és kifejezetten jó alakítások emelnék a színvonalát, de van 1-2 határozottan ellenszenves karakter, pl. Teri Bauer, amik viszont lerontják... annyira nem illik össze a két ember... ő és a férje... és olyan bárgyú szöveget adnak sokszor a szájába, hogy az már fáj. A szenátor feleségét pedig már megfojtottam volna... :-) Persze az is lehet, hogy a színész választással van a baj.
Igazából az a gond ezekkel a mai sorozatokkal, hogy a végtelenségig nyújtják, ami az eredeti téma/történés rovására megy. Felesleges bonyolítás, kavarás, logikátlan cselekményvezetés...

Első évad 21. részét fejeztem be, de már több résszel előbb kellett volna abbahagynom.
Upgrayedd 2018 aug. 26. - 18:15:13
Én most tartok a negyedik évadnál. Az utolsó előtti rész megy éppen. Ekkora faszságokat, amiket ebben az évadban előadtak én nem láttam még sehol! Egy ilyen baszott szerencsés bűnözőt, mint a főellenség! Mindig mindenhonnan megmenekül! Pont mindig tudja a megoldást mindenre! Aha, persze.. a tököm az!
Meg az utolsó előtt részben az a kis retkes ribanc, aki egyedül befenyít mindenkit, meg kicselez nyolcvan út kereső kommandóst! Hát persze! Hogyne! Komolyan már a képernyőbe akartam tenni egy pörgőrugást, úgy felnyomták az agyam!
2/10
hegyi.tibor1 2018 febr. 13. - 05:19:41 2/10
Elkezdtem nézni, de az elsõ évad hatodik részének közepén elég is volt. Az egész sorozat mese habbal. Ha valaki el akarja tenni láb alól a leendö elnököt, azt egyszerûbben teszi. Föleg hogy ilyen erõs, bûnözõk ezreivel és gondolom komoly anyagi háttérrel. Minden, más filmekbõl átvett klisé benne van. Van vagy 20 különbözõ titkosszolgálat akik egymás ellen dolgoznak és persze mindnek megvannak a beépitett emberei a mésikban. A titkosszolgállati helységek be vannak kamerázva, poloskázva, amit senki nem vesz észre. Maga a film profin meg van csinálva kétségtelen de ezt hónapokon keresztül nézni nagyon fárasztó. Tudom hogy ez csak film. A valóságtól nagyon messze van. 2/10
10/10
istok87 2017 szept. 22. - 09:10:07 10/10 Előzmény a bal mellsõ lábam
Tõled idézek:

"Sok a nyivákolás, az értetlen hülyeség (ha a szervek odaát ilyen lassúak és hülyék, akkor hajaj), az elcsépelt szülõ/gyerek, meg házastársi konfliktus, sztereotipikus (és gyenge!) karakterek."

Ezzel a mondattal te röhögtetted itt ki magad a legjobban.:DD
Egyúttal elárultad, hogy az égegyadta világon SEMMIT sem értettél meg a sorozatból.
10/10
zimike 2017 ápr. 01. - 20:47:25 10/10
Már egy évtizede a legnépszerûbb krimi-thriller sorozat a világon .
az elsõ évad is zseniális lett de minden évad ugyanolyan izgalmas
maradt .
Több mint 10 millió aláírás gyûlt össze azért hogy legyen 10 ik évad !
Nem lett ....sajnos....mert Kiefer Sutherland kiszállt végleg .
1/10
a bal mellsõ lábam 2016 okt. 29. - 12:30:21 1/10 Előzmény tvhangya
Nem úgy, ha mégis írni mer valamit, igaz? Akkor jön a TÖRTÉNELEM, és elviszi.
:-D
Jó lenne, ha nem röhögtetnéd ki magadat (neked lenne jó, nekem így is jó, mert egy jót röhögtem).
tvhangya 2016 okt. 26. - 01:03:14 Előzmény szzs
Aki nem érti a sorozatot, nem látja az összefüggéseket és kellõen nem intelligens, inkább ne írjon semmilyen kommentet. Cserébe a történelem sem fogja kérdõre vonni.
10/10
Sir_Extreme 2016 okt. 21. - 12:17:19 10/10
Amit elvárok egy akciósorozattól, azt teljes mértékben megadta, egyes évadokat 3x láttam. Lenyûgözõ a hetedik évadig. Jobb akciósorozatot még nem láttam, de talán még más mûfajban sem.
szzs 2016 okt. 14. - 09:55:40
A rengeteg hibát még el lehet viselni (szereplõk karóráján az idõ a forgatás idejét mutatja, nem telefonálnak az FBI-nak mert a vezetékes telefon nem mûködik, pedig mindenkinek van mobilja stb...) de Taylor elnök szinkronja (Halász Aranka) minden kritikát alúlmúl.

Ez nem szinkron, hanem egy felolvasás.
Mint az óvodában amikor mesét olvas a dedósoknak. Itt egy vesszõ, ott egy kérdõjel - jó alaposan kihangsúlyozva, mert a papíron ott van.

Ráadásul szinte végig felháborodott, paprikás, ingerült visszataszító modorban, szinte sosem az adott helyzetnek megfelelõ hangsúlyozással.
Ezt a szinkronszínészt miért engedték mikrofonközelbe? A szinkronrendezõ rokona?

Egyetlen mentség lehet, hogy ez a "teljesítmény" kb illik a Taylor elnököt alakító "színészhez", akinek a színészi tehetsége egy kirakatbábú képességeit sem éri el.

Logan elnök magyar hangja is istentelenül undorító, de az elnöknõ hangja mindent alúlmúl.

Ha két sügért alkalmaztak volna szinkronnak az elnöknõ szerepét meg egy kitömött szalmabábú alakította volna, akkor az S7-8 sokkal élvezhetõbb lenne.
Összes hozzászólás