A Konyhafőnök VIP

Értékelés:

64 szavazatból
Szerinted?

Eddig négy évadon keresztül követhették nyomon a nézők A Konyhafőnök izgalmakkal teli versenyét, sőt egy alkalommal a legkisebb kuktáknak is szurkolhattak A Konyhafőnök Juniorban.
2017 márciusától azonban új évaddal, egészen új formában - A Konyhafőnök VIP-vel - folytatódik az RTL Klub népszerű gasztrorealityje.
Ugyan a zsűrit most is a Wossala Rozina, Fördős Zé és Sárközi Ákos trió alkotja, és a 10 millió forintos fődíj sem változik, de a konyhapultban ezúttal közszereplők, ismert színészek, énekesek, sportolók és televíziós személyiségek küzdenek meg A Konyhafőnök címért, valamint a nyereményért.
Az íz-faktorban Angyal András, Csollány Szilveszter, Czutor Zoli, Danics Dóra, Dombóvári Vanda, Epres Panni, Faragó András, Gáspár Bea, Gorbunov Dmitrij, Hajdú Steve, Horváth Éva, Keleti Andrea, Kocsis Korinna, Koholák Alexandra, Kovács Katalin, Laky Zsuzsi, Nagy Ervin, Peller Anna, Sári Évi, Sváby Andás, Szabó Győző, Tarján Zsófi, Tóth Szabi, Törőcsik Dani, Winkler Róbert és Zsidró Tamás küzd meg a fődíjért, s egytől-egyig bebizonyíthatják, hogy a konyhában is megállják a helyüket, sőt igazából egy teljesen új oldalukat mutatják meg. A sztárok elhivatottságát mi sem mutatja jobban, mint, hogy többen is profi szakácsokkal, séfekkel készültek a megmérettetésre.

Évadok:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Rainwalker 2019 jan. 23. - 16:04:25
Szabadon lévő hosszú haj...
Milyen konyhán engedik ezt???
K. Judit 2018 dec. 22. - 19:12:08
Meg kell, hogy férjen egymás mellett a házi koszt szeretése (és készítése) és más népek ételeinek a megismerése. A mesterszakácsoktól is el lehetett lesni ezt-azt, és még ha nincs is módunkban sokat utazni, akkor sem káros ezeknek az ismereteknek a birtokában lenni. A mai gyerekeknek már olyan természetes a hamburger, a pizza, meg a pho leves, mint nekünk mondjuk a tökfőzelék fasírttal, a sztrapacska, vagy a sopszka saláta. Szóval nincs azzal baj, ha többet tudunk, még akkor sem, ha a gyerekkorunk ételei kedvesebbek nekünk.

Ami a keményítőket és zseléket illeti, amikre olyan furán nézünk, szerintem valószínűleg sokkal egészségesebbek, mint mondjuk a rántás, vagy a habarás. A kínaiból ismertem már a kukorica keményítőt, a többiről most hallottam először ebben a műsorban. Nem gondolom, hogy mindjárt lecserélem a konyhaszekrényem tartalmát, de ha látok az Ázsia boltban agaragar feliratú megfizethető cuccot, lehet, hogy ki fogom próbálni. Gyömbért és avokádót sem ismertem gyerekkoromban (hogy a pizzáról ne is beszéljünk), de örülök, hogy megismertem, meg is szerettem. Kagylót, rákot, osztrigát is ettem már, kibírom nélkülük, de a tengerparthoz valahogy hozzá tartoznak. Ki szeretném próbálni még az ázsiai (koreai) szójapasztát, ill. a feketebab pasztát is, egyrészt mert kíváncsi vagyok az ízére, másrészt szuper gyorsan el lehet készíteni a segítségükkel egy gyors és finom tésztaételt... (Zé elmondta egyik videójában, hol árulják az ilyesmit Budapesten.)

Amit eddig írtam, az a házilag nemigen használatos alapanyagokra vonatkozott. A fine dining és a házilag készült étel viszont két össze nem keverhető kategória. Egy napon sem lehet említeni. Előbbi egy egész ételsort jelent, ami egymásra épülő, egymással harmonizáló fogásokból áll, és általában sok konyhán tanult, nagyon kiművelt és elismert mesterszakácsok állítják össze. Még ha szeretnénk is, talán soha nem lesz alkalmunk közelebbről megismerni egy ilyen menüsort (ahogy legtöbben távoli egzotikus szigetek luxus szállodáiba sem fogunk tudni eljutni), szerencsére valahogy elviseljük ezt a veszteséget, amíg módunk lesz örülni egy sima töltött káposztának, vagy egy jó kis rántott csirkének ...

Mindegy volt, melyikük nyeri, Peti, vagy Évi, nem volt olyan nagy különbség közöttük, az viszont biztos, hogy büszkék lehetnek magukra - főleg idegileg - nagyon kemény verseny volt. (Pláne, hogy a két séf is versenyben volt.)

9/10
popeszku 2018 dec. 22. - 16:04:38 9/10 Előzmény vajk zsuzsa
Mindent leírtál ami az én véleményem is.
1/10
vajk zsuzsa 2018 dec. 22. - 15:49:16 1/10
Én is végig néztem, laza kis szórakoztató müsor volt. Nekem az egyedüli bajom az ételekkel volt. Magyar embereknek magyar ételekkel kellene foglalkozni. Nem azt mondom, hogy csak paprikás krumpli, csülök pörkölt, vagy csirkepörkölt... :) De azért az, hogy minden étel " suvid " technikával készül... hát.... Meg nem is étel, amiben nincs agaragar, zselékorong, szusz-musz-kusz. A tányérok a végén ugy néznek ki, hogy azt mi itthon elmossuk. Persze ez csak az én véleményem, mert 40 éve vezetek háztartást, és nem ehhez vagyok szokva. Bevallom étteremben sem rendelnék ilyen ételeket. Tetszett, de ha ilyen ürtechnikás lesz a következő évad is, nem fogom nézni.
8/10
nuiii 2018 dec. 22. - 13:52:17 8/10
Nekem Mariann volt a legszimpatikusabb, de nem ő volt a legjobb versenyző. Egyáltalán nem bánom, hogy Peti győzött, Évi nagyon be volt végig feszülve, ok, hogy verseny, de a főzést nem szabad ennyire vér komolyan venni.
Anita utálókat nem értem, nyilván az ételeit nem kóstoltam így tv-n keresztül%) de az átjött, hogy ő tálalta a legszebb tányérokat. Bálinton kívül meg egyik versenyzőnél sem éreztem, hogy ideje korán esett volna ki vagy hogy nem addig jutott el, ameddig illett volna. Szóval szerintem ez most jó kis műsor volt.
9/10
popeszku 2018 dec. 20. - 21:00:07 9/10 Előzmény marisál
Nos,a koreográfia az koreográfia.
K. Judit 2018 dec. 20. - 11:35:02 Előzmény temi3
De ne felejtsd el, hogy a séfek is harcolnak! Mindkettőnek óriási az egója, némelyikük néha vissza tudja fogni magát, szerényebbnek tűnik kicsit, de így a vége felé már túl nagy a tét. (És mi csak a képernyőképes vitákat látjuk, gondolom jobb is.)
Nem ismertem őt sem, végül is senkinek nem drukkolok, de azért észreveszem, ha valakit kicsit feltűnően nyomnak. Ha ő is Rtl-es volt, akkor őt is nyomták, ez világos. Tetszett az akarása, de neki is észre kéne vennie, hogy van egy határ, ahol már ellenszenvessé válik a mindenáron győzni akarás. Ahogy ő mondta, még a száz százaléknál is jobban akarja :)) Jól jött neki a minap a séf kanellónis ötlete, persze onnan már könnyű volt ....

(Én is utálom a szanaszét libbenő hajakat, de azért már elegem lett a hajfonatokból is. Anita úgy nézett ki valamelyik nap, mint egy indián.)
temi3 2018 dec. 20. - 11:26:12 Előzmény K. Judit
Ne éljen senki (vissza) a nőiségével! Éva helyesen teszi, hogy a főzésre koncentrál. Ki nem állhatom a bájolgó, zsűrire vigyorgó, pislogó versenyzőket. Ők menjenek másik (bugyuta) versenybe. Itt az étel számítson.
temi3 2018 dec. 20. - 11:22:21
Ideje volt megszabadulni a jogász doktornőtől. Öntelt, beképzelt és nagyon úgy nézett ki, hogy a zsűri már eleve őt szemelte ki győztesnek. Szerencsére nem, ezúttal is elnézést kérek tőlük.
A lógó haj nekem is problémát okoz.
Viszont el kell ismernem, jó irányban csalódtam Csocseszben, a végére már nagyon szimpatikus volt emberileg.
Nem az számít, piros vagy kék győz, ez nem csapatverseny, nem kell az összetartás, itt az egyén győz.
K. Judit 2018 dec. 20. - 11:01:59
Bedőlt a tippem, Anitára gondoltam harmadikként a döntő felé vezető úton. Már az előző adásban is csodálkoztam, hogy Peller lett a legjobb. Amikor mondta, hogy idáig akart mindenképpen eljutni, mert a nővére is valahol itt esett ki. (Nem ismerem őt, sem a nővérét, nem is nagyon értettem, miért kell nekik pont ugyanúgy végezni egy főzőműsorban, még azt sem értettem, hogy ez rivalizálás akar-e lenni, vagy egyszerűen így szeretik...)

Most az is külön érdekessége lesz a műsornak, hogy a hátráltatásnál figyelembe veszi-e Risztov a másik két versenyző kötényének a színét, vagy automatikusan a "másik" csapat versenyzőjét választja. Ha igen, akkor Király Petinek nagyon fel kell kötnie, nem tolerálnak már több kiborulást. Szerintem sok ravaszságot tartogat még a zsűri ...

(Lehet, hogy nem figyeltem eléggé - ezért nem is tudom, mi volt a baj Anita tányérjával - de az vajon normális, hogy a séf csak a feléig kommentálta a főzését, utána sokáig meg se szólalt, végül utólag mondta el, hogy miket csinált? Vagy ez volt az a csavar, amiről az elején beszéltek? Az nem számít, hogy a versenyzők alacsonyabban vannak? Hogy dolgozni és ugrálni nehéz egyszerre?)
marisál 2018 dec. 17. - 21:50:25 Előzmény popeszku
Igazad van, a jelenlegi állás nem jelent semmit, bármi lehet!
9/10
popeszku 2018 dec. 17. - 19:20:56 9/10 Előzmény marisál
A 4-2 állás nem jelent semmit,a döntőre egy piros egy kék fog maradni,mert úgy lehet fenntartani az izgalmat(nézettséget).Szerintem.Ha mégsem úgy lesz,akkor nagyon pozitívan fogok csalódni az Rtlklubban.
K. Judit 2018 dec. 15. - 20:48:43
Azon sem csodálkoznék, ha majdnem egy egész nap is elmenne a műsor felvételével. Persze azokat az időket komolyan veszik, ami alatt a piactérben válogatnak, és nyilván a főzési időket is, de a többire már nem esküdnék. Gyanítom, hogy amikor a zsűri visszavonul, az valószínűleg sokkal hosszabb, csak jelképes az a kis talpon állás, tuti leülnek valahová kávézni. Nem biztos, hogy mindig, de valahogy azt gondolom, a versenyzőknek biztos sokkal többet kell várniuk a végeredményre, elvégre nem babra megy a játék. Ezért látom lehetségesnek, hogy olyankor talán a versenyzők is valamivel már nyugodtabbak, cigiznek, sminket igazítanak, és míg várják a döntést, van idejük válaszolni néhány kérdésre.
Mindenesetre volt már olyan érzésem is, hogy inkább a legvégén adnak interjút, mert azokból a mondatokból én már néha tudtam következtetni a zsűri döntésére.

Éváról: nem védeni akarom, inkább sajnálom kicsit, mert nem tud, vagy nem is akar élni azokkal a "nőcis" lehetőségekkel, mint a csinosabb vagy szexisebb versenyző társai. Voltak már ebben a versenyben szépségkirálynők, énekesnők, műsorvezetők, színésznők stb. is, akik azért mind megpróbáltak a külsejükkel is jó benyomást tenni a zsűritagokra, Éva nem ilyen, ilyesmibe nem fektet energiát, csak az eredményre koncentrál, ezt szokta meg. Plusz szerintem a két csapattá válás miatt ő volt talán legtöbbször hátráltatva. (Ha jó matekos lennék, ezt talán be is tudnám bizonyítani.) Mert eleve kiestek ugye a lehetséges hátráltatottak közül a saját csapat tagjai, a maradékból viszont nyilván akadt egy-kettő, akiket nem volt érdemes, mert nem tűntek túl veszélyesnek, így valahogy legtöbbször Évára esett a választás. Mindegy, lényeg, hogy ő nem egy "cukorfalat", a két sztárséf talán nem ehhez van szokva, hanem ugye istenkirályként minimum ájult levegő után kapkodáshoz ...
8/10
nikato 2018 dec. 15. - 16:35:00 8/10
Állandóan tócsnit és rösztit készítenek (majdnem ugyanaz). Évá savanyú morc ábrázatát rettenet nézni. Ellenszenves. A kiengedett hajak is zavarnak, bár show, de ahogy vágnak rálóg a vágódeszkára, rá a kajára. De ettől függetlenül imádom nézni, csak lenne kevesebb reklám. :D
marisál 2018 dec. 15. - 08:18:22 Előzmény K. Judit
Köszi, hogy képbe hoztál, sajnos nem mindig tudom nézni. Akkor Anikó, és Kabát már nincs, a csapatlétszám 4:2 Ákos séf javára. A helyzet fokozódik! Hihihi! Köszi!
K. Judit 2018 dec. 14. - 23:24:34 Előzmény marisál
Anikó már rég kiesett, most már csak a hat legerősebb versenyző maradt. Kabáttól is elbúcsúztunk.
Rezgett a léc nála meg Csocsesznál, végül utóbbi maradt, a séfkabátot fölveheti a többiekkel, aztán majd meglátjuk. A jövő héten találkozunk Évával, Anitával, Király Petivel, Mariannal, Somával és Csocsesszal. Ákos séfnek négy embere van, Jenőnek sajnos csak kettő. Most lesz igazán izgalmas.
(És most így, hogy két csapat van, tartok tőle, hogy nem lesz lehetősége Bálintnak a visszatérésre. Persze még elég fiatal, elindulhat egy későbbi alkalommal.)
marisál 2018 dec. 14. - 18:56:14 Előzmény K. Judit
Igen-igen, a hátráltatás a versenyszabályban szerepel, köti a zsűrit, én is úgy értettem, hogy ugyanazért, amiért mást kitesznek, a saját versenyzőjüket felmagasztalják! A riportokat utána veszik fel, mert múlt időben beszélnek a történtekről, csak közben vágják be. Bálintot remélem visszahozzák valahogy! Anikót egyértelműen nyomják vagy nyomták, már nem is tudom, hogy bent van-e még. Én nem vezetek háztartást, nem tudok főzni, de biztosan nem jutna eszembe a sütőbe tenni a zselét! Szegény Kabát Peti, biztosan a plázákban látta, hogy a félbevágott narancsot kifacsarják, de az présgép, nem aprító. Hát kíváncsi leszek a folytatásra!
K. Judit 2018 dec. 14. - 12:47:38 Előzmény marisál
Azért annyival tartozom az igazságnak, hogy Évát nem a zsűri hátráltatja, hanem a versenyszabályok, magyarul a többi versenyző, aki veszélyeztetve látja benne saját előremenetelét. Voltak helyzetek, amikor maga a hátráltató versenyző sem tehetett mást. A saját csapattagjaikkal nem tolhatnak ki, így a többiek közül ellenfélként nyilván Éva emelkedett ki leginkább. Tehát abba a zsűrinek nincs beleszólása, hogy ki legyen a hátráltatott, abba viszont van, hogy két leggyengébben teljesítő versenyző közül melyiket menti meg. (Így esett Bálint helyett Anikóra a választás. Még Anikó maga is érezte, hogy nem érdemli meg. Bálintot szerintem még vissza kellene hozni - láttam már hasonlót egy korábbi versenyen - kérdés, hogy a két séf versenyénél erre lesz-e még lehetőség.)

Egy dolgot még nem tudtam igazán megfejteni, hogy amikor a versenyzők a kamerának beszélnek, azt mikor veszik fel. Két ötletem van, az egyik, hogy akkor faggatják ki őket, amikor a zsűri tanácskozik, vagy talán a műsor végleges összerakásakor, utólag.
K. Judit 2018 dec. 14. - 11:47:39 Előzmény nuiii
Nem vagyunk egyformák, van, aki tud állandóan mosolyogni, mert talán a munkájához nagyon fontos, vagy egyszerűen úgy született. Persze nem biztos, hogy mindig őszinte az a mosoly. Nem nagyon lehet megállapítani, hogy "időre" főzéskor, esetleg vadidegen alapanyagokat használva, majdnem minden nap hátráltatva, odaégett kézzel, ismeretlen partnerrel stb. lehet-e igazán élvezni a főzést. (Még a bekötött szemet nem próbálták ki .) Nekem már az időre főzés sem okozna különösebb élvezetet, mert megtehetem, hogy akkor főzök, amikor kedvem van, abból, amit ismerek és szeretek. Ez a verseny nem erről szól, hanem a szívatásról, a kevés időről, arról, hogy az összes hátráltató körülmény közepette és ellenére tud-e valaki valami jó ötlettel előállni, hogy elsajátította-e a klf. keményítők, színezők, robotgépek, és mértani testekből álló falatok, habok, mártások készítését, a teljesen ismeretlen alapanyagokról egyszer-kétszer hallott ismertetőket.... Hogy a különböző fóbiáikon hogyan tudnak felülemelkedni a versenyzők. Volt már ugye szárnyas fóbia, halfóbia, tengeri gyümölcs, meg csigafóbia stb., ja, és habszifon fóbia ...

Az fog nyerni, aki a legjobban tud koncentrálni. Ezért vannak előnyben a sportolók, vagy akik valaha sportoltak. Király Petinek egyértelműen van érzéke a főzéshez, és az ízekhez is, és amint tökéletesen be tudja osztani az idejét, esetleg el tudja engedni, ami várhatóan nem fog sikerülni, van esélye. Van esélye a surviveres Anitának is. Csocsesznek pont ez a baja, mindig többet akar készíteni, mint ami az idejébe belefér. Kabát P. sokat tanult, és biztos sok ételfotót nézegetett, de az ő tudása szerintem nem elég mély. (Muszáj megemlítenem hogy kettévágott narancsokat dobott az aprítógépbe, úgy akart narancslevet készíteni. Mariann pedig húsklopfolóval próbált krumplipürét készíteni, ami szintén egyedülálló, tíz emberből kilencnek egy villa előbb eszébe jutna ...)

A két lányra tippelek a döntőben, Évára és Anitára, de Király Petin is sok múlik.
És persze Bálintot sajnálom a legjobban (hol van már azóta Anikó, akit mindenáron menteni akartak)...
marisál 2018 dec. 14. - 11:14:05 Előzmény K. Judit
Teljesen igazad van, én is észrevettem ezeket a dolgokat, van, akivel kifejezetten kivételeznek, és van, akivel folyamatosan kiszúrnak! Z a legjobb figura, okos, értelmes, ért a kajakészítéshez, és jó a humora, nem bánt meg senkit még akkor sem, ha keménykedik, intelligens. A séfek valóban profik, tetszik, ahogy élcelődnek egymással, de valóban enyhébbek, ha a saját versenyzőjükről van szó, jó ötlet volt a harmadik, pártatlan zsűritag! Jó kis műsor lehetne, ha nem nyomnák be az ilyen személyeket, mint a Soma! Nem tudja, hol a határ, túljátssza magát, azt hiszi, hogy ettől milyen jópofa lesz! Hát nem, csak unszimpatikussá vált az éneklésével, és az orosz monológjával, ami szintén magamutogatás volt, igazán tudhatná, ő egy szakképzett pszichológus, de sajnos nagyképű, azt hiszi, hogy a szókimondásával milyen szexi! Örült, hogy képernyőre került, most kiéli magát! Dórit szerintem szándékosan tették Peti mellé, mert a nézők tudják, hogy együtt jártak, és így érdekesebb a műsor, és hát van az a pénz, amiért elviselik egymást szakítás után is, a műsor kedvéért! De ez a rikácsoló hang, elviselhetetlen annak ellenére, hogy nem tehet róla, így született! Ma már bárki lehet műsorvezető, ha nem tanulta ki a mesterséget, nem tud beszélni, raccsol, vagy pösze, nem számít, lezuhant a színvonal, csak meg kell nézni a Reggeli műsort, Pap Gergő úgy néz ki, mint egy hajléktalan, ápolatlan, de senki nem csinál semmit! Köszi, hogy válaszoltál!
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu